Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei TTC:
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Goed dat je nu eindelijk inziet dat het een verzonnen verhaal is. Een qua waarachtigheid dus een waarde heeft van 0,0.

Zo kan/mag je dat zelf zien, toch blijft het wel bijzonder dat velen een hoax gebruiken om hun ding te doen. Of zijn de vele Joden die gesneuveld zijn ook niet waarachtig misschien? Maar misschien kan je het vergelijken met de bitcoin, ooit als grap begonnen en nu een heisa van jewelste. 

Ik zie dat niet alleen zo, het is een feit. De protocollen zijn nep. Dat ze vervolgens toch worden misbruikt voor bepaalde zaken en door bepaalde mensen serieus worden genomen, verandert daar niets aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

6 minuten geleden zei Mullog:

Dit hele forum is toch een spel? En dit topic heet eindtijd, en als ik er een einde aan wil maken krijg ik het verwijt dat ik niet wil spelen? Hoe langer ik er over nadenk, hoe charmanter ik mijn oplossing vind. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom ingewikkelde verdrukkingen, tekenen die achteraf toch geen tekenen blijken te zijn, voorspellingen die niet uitkomen, duizend jaar onder Satan om daarna voor altijd onder 144.000 JG's te moeten doorbrengen (ik weet niet wat erger is ;) :B) en dat allemaal gebseerd op (flarden van) zinnen uit een boek waar geen verstandig mens een touw aan vast kan knopen. Ik neem aan dat je je rekeningen inmiddels betaald hebt (fluitje van een cent met internetbankieren), dus waar wachten we op?    

Op Godot misschien? Overigens, internetbankieren mag dan wel handig zijn, een tekort aan virtuele getallen maakt het iets moeilijker om rekeningen te betalen. :)

5 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Ik zie dat niet alleen zo, het is een feit. De protocollen zijn nep. Dat ze vervolgens toch worden misbruikt voor bepaalde zaken en door bepaalde mensen serieus worden genomen, verandert daar niets aan.

Roerend met je eens, toch blijft het fascinerend dat zoiets überhaupt kan. Komt zoiets in aanmerking als 'complot'?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mullog:

Wat is daar geen oplossing aan?

Die strijdvraag is nu eenmaal op komen doemen. Aangezien God volmaakt rechtvaardig is moet die strijdvraag opgelost worden. Hij houdt zich dus aan Zijn eigen 'spelregels'. Zou Hij dat niet doen, dan had de Satan dus gelijk. God had dan gelijk ook de oplossing.

Gen 3:15 15 En ik zal vijandschap stichten tussen jou en de vrouw en tussen jouw nageslacht en haar nageslacht. Hij zal jouw kop verbrijzelen en jij zult hem in de hiel treffen.’

Die kop is zo goed als vermorzelt. De slang heeft nog een laatste stuiptrekking. De mens heeft kunnen bewijzen dat ze het zonder God kunnen. Niet dus. We hebben er een zooitje van gemaakt. De strijdvraag is eigenlijk opgelost. Er zijn mensen die onzelfzuchtig God dienen. God heeft dus het volste recht om over de mensen te gaan regeren. Dat zal miljoenen malen beter zijn dan wanneer mensen dat doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@sjako Almachtig zijn, je eigen spel ontwerpen. Met je eigen spelregels. En dan mensen ontwerpen, die de regels niet kennen, die onwetend zijn. En dan op enig moment die mensen kwalijk nemen dat ze zo slecht zijn in het spel en niets meer te vertellen hebben. Klinkt niet echt sportief. 

6 minuten geleden zei TTC:
30 minuten geleden zei sjako:

De slang heeft nog een laatste stuiptrekking.

Ik zie je dat regelmatig schrijven, bedoel je daar iets concreet mee dat voor iedereen bevattelijk is?

Dat heeft is nou al zo vaak gezegd: Satan regeert nog eens voor 1000 jaar. Andere teksten heeft Sjako niet, maar dat is niet voor iedereen bevattelijk.

1 uur geleden zei TTC:

Roerend met je eens, toch blijft het fascinerend dat zoiets überhaupt kan. Komt zoiets in aanmerking als 'complot'?

Als jij wil complotdenken, voor jou wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Dat heeft is nou al zo vaak gezegd: Satan regeert nog eens voor 1000 jaar. Andere teksten heeft Sjako niet, maar dat is niet voor iedereen bevattelijk.

Misschien dat die protocollen nog van pas komen?

Hervormingen, die wij in de financiële instellingen willen invoeren, zullen op een manier voorstellen, die niemand verontrust. We zullen de noodzakelijkheid van deze veranderingen voorstellen als gevolgen van de chaos waarin de financiële huishouding van de staten terecht is gekomen. We zullen bewijzen dat de hoofdoorzaak van dezen ongezonde toestand daarin is gelegen, dat men aan het begin van ieder jaar een begroting opstelt, die van jaar tot jaar aangroeit. Dan verlangt men een supplement, dat al na drie maanden uitgegeven is; hierop wordt een aanvulling budget gesloten en ten slotte begeert men nog een verder krediet om de eindafrekening te kunnen opmaken. Daar de begroting voor het daaropvolgende jaar naar de totale rekening van het afgelopen jaar wordt opgesteld, bedraagt het jaarlijkse verlies vijftig procent en de begroting verdrievoudigt zich alle tien jaren. Dank zij dezen gang van zaken, welke de regeringen in haar zorgeloosheid hebben toegepast, zijn hun schatkisten leeg. De daarop volgende leningen hebben het restant opgeslokt en alle staten tot het bankroet gebracht. U zult wel begrijpen, dat wij zo'n economie, zoals we haar aanbevalen, bij ons niet zullen dulden. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Dat beloof ik:

Zoals ik zei @TTC, onderzoek naar de waarachtigheid van de protocollen van Sion houdt volgens mij dat je gaat onderzoek of het een echt verslag van een bijeenkomst is, of dat dat het verzonnen is.

Wanneer de inhoud van die protocollen fictief terug  te vinden zijn in de wereld waarin we leven, is het dan niet naief om te zeggen er is geen bewijs voor een dergelijke bijeenkomst waarin dieprotocollen opgeteld zijn?

Binnen de protocollen wordt omschreven hoe macht wordt verkregen om ongeacht welke doelstelling uit te kunnen voeren vanwege de absolute macht die verkregen wordt.

Bankiers, NWO, Illuminatie, het zijn fictieve groepen aangeduid als dat zij de doelstelling, zoals beschreven staat binnen de protocollen zouden behartigen. Lees echter tussen de regels door en maak het wat simpeler.

Een eenvoudige  regering, zoals we dat in de laatste tijd gezien hebben, heeft de macht al te zeggen dat iedereen tot zijn 70ste door  moet werken. En het is de afhankelijkheid van, wat geldt als de macht die een regering bezit waardoor een volk zich onderwerpt. of het nu noodzakelijk  is of niet, wat een individu wil doet niet ter zake. En slechts alleen dan wanneer je je afhankelijkheid niet van een regering laat bepalen, ben je in staat eerder te stoppen. maar voor een toiletdame, die haar breiwerkje meeneemt om kwartjes te ontvangen van mensen die hun behoefte doen en hun troep moeten opruimen is het de afhankelijkheid van die regering waardoor ze verplicht zijn  tot hun 70ste door te gaan. Is het werkelijk nodig dat bijvoorbeeld deze mensen tot hun 70ste de stront van een ander moeten opruimen, of is het gewoon dat we niet zien wat we achterlaten?  Ik betaal er toch voor...... Dit  neemt alle verantwoordelijkheid bij onszelf weg en legt de verantwoordelijkheid bijeen ander neer die daarvoor aangewezen is. Dankbaarheid betuigen we middels betalen echter daadwerkelijke dankbaarheid voelen we nog sporadisch, want we hebben het niet meer  aan de ander te danken, nee we hebben het zelf verdient. Zolang je echter niet genoeg verdient blijf je afhankelijk,en zij die in staat zij te betalen hebben de macht, ongeacht de intentie die ze voeren. En met  die macht spelen we allemaal, de een wat meer als  de ander, een ieder op zijn manier, waarbij we status verlenen aan die macht en niet aan de persoon. Want niemand zal een Ferrari aan een zwerver verkopen, die op zoek is naar een bestaan, terwijl die Ferrari misschien nog als te min wordt omschreven voor een een of andere sjeik, wiens pakhuizen die van Dagobert Duck als stof doen  lijken. een sjeik zijn we dankbaar voor zijn beloning, want hij voedt ons in onze afhankelijkheid, terwijl we de zwerver het liefst vergeten, want wij hebben het al zo moeilijk om onszelf te voorzien in onze afhankelijkheid.
Dit soort zaken zie je op alle schalen terug binnen de tekst van de protocollen. Hoe die machten werken en hoe een mens eraan onderdanig is. 
Zij die het minst begaan zijn met de ander, kunnen het grootste vermogen opbouwen, om de ander afhankelijk te laten zijn.

En het  gaat niet om hen te straffen die niet begaan met de ander, ons te ontdoen van de minkukels die misbruik van ons maken. Het gaat om onszelf te bevrijden van dat waardoor die ander de macht heeft.



 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Ik zie je dat regelmatig schrijven, bedoel je daar iets concreet mee dat voor iedereen bevattelijk is?

Het is voor iedere navolger van Jezus bevattelijk. Mijn laatste drie dagen:

1. De satan brengt een vrouw op mijn weg die me bij haar uitnodigt. Gelukkig krijg ik een duidelijke waarschuwing van God. Niet doen dus.

2. Vervolgens probeert hij mij weer wijs te maken dat ik helemaal niets voorstel en dat ik er netzogoed een eind aan kan maken. Mijn antwoord: "Oh, ga je dat weer proberen? Ik ben kostbaar in God's ogen en ga er dus geen eind aan maken."

3. De derde dag valt hij mij lichamelijk aan om te proberen me daarmee uit te schakelen. Mijn antwoord: "Ook dit zal je niet lukken want mijn God zal me weer oprichten."

Vandaag is de vierde dag. Ik ben erg moe maar weet dat mijn God mij staande zal houden en dat de satan van ons zal weggaan als we weerstand aan hem bieden.

We zijn verwikkeld in een geestelijke strijd maar we weten dat we aan de winnende kant staan. Kom maar op, satan. Ik begin het wel een leuk spelletje te vinden. Maar winnen zul je nooit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Mcmadtasty:

Wanneer de inhoud van die protocollen fictief terug  te vinden zijn in de wereld waarin we leven, is het dan niet naief om te zeggen er is geen bewijs voor een dergelijke bijeenkomst waarin dieprotocollen opgeteld zijn? Binnen de protocollen wordt omschreven hoe macht wordt verkregen om ongeacht welke doelstelling uit te kunnen voeren vanwege de absolute macht die verkregen wordt. Bankiers, NWO, Illuminatie, het zijn fictieve groepen aangeduid als dat zij de doelstelling, zoals beschreven staat binnen de protocollen zouden behartigen. Lees echter tussen de regels door en maak het wat simpeler. Een eenvoudige  regering, zoals we dat in de laatste tijd gezien hebben, heeft de macht al te zeggen dat iedereen tot zijn 70ste door  moet werken. En het is de afhankelijkheid van, wat geldt als de macht die een regering bezit waardoor een volk zich onderwerpt. of het nu noodzakelijk  is of niet, wat een individu wil doet niet ter zake. En slechts alleen dan wanneer je je afhankelijkheid niet van een regering laat bepalen, ben je in staat eerder te stoppen. maar voor een toiletdame, die haar breiwerkje meeneemt om kwartjes te ontvangen van mensen die hun behoefte doen en hun troep moeten opruimen is het de afhankelijkheid van die regering waardoor ze verplicht zijn  tot hun 70ste door te gaan. Is het werkelijk nodig dat bijvoorbeeld deze mensen tot hun 70ste de stront van een ander moeten opruimen, of is het gewoon dat we niet zien wat we achterlaten?  Ik betaal er toch voor...... Dit  neemt alle verantwoordelijkheid bij onszelf weg en legt de verantwoordelijkheid bijeen ander neer die daarvoor aangewezen is. Dankbaarheid betuigen we middels betalen echter daadwerkelijke dankbaarheid voelen we nog sporadisch, want we hebben het niet meer  aan de ander te danken, nee we hebben het zelf verdient. Zolang je echter niet genoeg verdient blijf je afhankelijk,en zij die in staat zij te betalen hebben de macht, ongeacht de intentie die ze voeren. En met  die macht spelen we allemaal, de een wat meer als  de ander, een ieder op zijn manier, waarbij we status verlenen aan die macht en niet aan de persoon. Want niemand zal een Ferrari aan een zwerver verkopen, die op zoek is naar een bestaan, terwijl die Ferrari misschien nog als te min wordt omschreven voor een een of andere sjeik, wiens pakhuizen die van Dagobert Duck als stof doen  lijken. een sjeik zijn we dankbaar voor zijn beloning, want hij voedt ons in onze afhankelijkheid, terwijl we de zwerver het liefst vergeten, want wij hebben het al zo moeilijk om onszelf te voorzien in onze afhankelijkheid. Dit soort zaken zie je op alle schalen terug binnen de tekst van de protocollen. Hoe die machten werken en hoe een mens eraan onderdanig is. Zij die het minst begaan zijn met de ander, kunnen het grootste vermogen opbouwen, om de ander afhankelijk te laten zijn. En het  gaat niet om hen te straffen die niet begaan met de ander, ons te ontdoen van de minkukels die misbruik van ons maken. Het gaat om onszelf te bevrijden van dat waardoor die ander de macht heeft.

Stevig betoog, congruent.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 uur geleden zei TTC:

Waarom ben je zo angstig dat mensen dat document zouden lezen en toetsen op waarachtigheid? Het is een bijzonder document dat we best eerst volledig onderzoeken alvorens er een oordeel over te vellen, uiteraard doen we dit best in alle nuchterheid. De bikkelharde confrontatie met de realiteit van list en bedrog is echter geen pretje om te moeten (h)erkennen, het staat je natuurlijk vrij om het allemaal te ontkennen. Zie bijvoorbeeld onderstaand exploot ivm wat je zo hoog aanprijst:

Veel niet-ingewijde trede tot de loges toe uit louter nieuwsgierigheid of in de hoop een voordeel te verkrijgen of vanwege hun onvervulbare dromen om voor een publiek te kunnen spreken. Ze smachten naar uiterlijk succes en bijval, waarmee we steeds vrijgevig zijn. Wij gunnen hun gaarne dit succes om hun zelfvoldaanheid uit te buiten. Dan nemen de mensen onze inblazingen in zich op zonder zich daarvan bewust te zijn; zij zijn in hun ingebeelde onkwetsbaarheid er ten volle van overtuigd, alleen hun eigen gedachten en niet die van anderen te hebben geuit. Gij, mijne heren, kunt U in het geheel niet voorstellen, tot welk een belachelijke graad van onnozelheid men zelfs de intelligentste mensen brengen kan, wanneer men hun ijdelheid streelt en hoe gemakkelijk het aan de anderen kant is om hen door de geringste tegenslag - zij het ook slechts door het uitblijven van bijval - te ontmoedigen en hen tot onderdanige gehoorzaamheid te brengen, zodra ze daarvan maar weer resultaat verwachten. Evenals de onzen ieder succes, dat hen niet tot doel leidt, geringschatten, evenzo zijn de niet-ingewijde ter wille van een uiterlijk succes bereid al hun plannen op te offeren. Deze karakteristieke trek van de niet-ingewijde verlicht ons buitengewoon in onze taak hen af te leiden. Deze tijgers hebben zielen als lammetjes en door hun schedels waait de wind. (bron pagina 26)

Voordat je iets inhoudelijk leest moet je lezen waar het vandaan komt, en wie het geschreven heeft. Dan pas weet je of je het serieus moet nemen. De protocollen zijn zogenaamd verslagen van een joodse bijeenkomst, waaruit blijkt hoe zij de wereld over gaan nemen. Blijkt er op die bijeenkomst van joodse leiders heel iets anders te zijn besproken dan wat er in de protocollen staat. Komt nog bij dat de protocollen afstammen van een schrijven uit 1864, een satirisch schrijven nota bene. Hoeveel bewijs wil je hebben dat er niks klopt van die protocollen? Dat er dan wat zaken werkelijkheid lijken te zijn geworden of nog worden is gewoon toeval. Of toe te schrijven aan hoe economie bijvoorbeeld werkt. Heeft dus niks te maken met mensen die achter de gordijnen de poppetjes in handen hebben. 

Waarom je zegt "zie onderstaande ivm wat je zo hoog aanprijst" snap ik niet. Ik prijs het niet aan, ik geloof niet in die protocollen. 

Als je nou nog niet snapt waarom het niet klopt dan geef ik het op. Behalve met een voorbeeld wat jij je misschien kan voorstellen. Stel dat een moslims het christendom in een kwaad daglicht wil stellen, dan is het voor de moslim heel makkelijk om in naam van christendom van alles te roepen. Hij schrijft gewoon een boekwerk, hij stelt zich voor als christen, en dan roept hij "we gaan een wereldreligie krijgen, enkel ons geloof is juist de rest wordt vernietigd". Zoveel jaar later is men vergeten dat een moslim dit geschreven heeft, en denkt iedereen dat het om een christen gaat die eerlijk is geweest. Waarschijnlijk is de hoax geschreven in opdracht van de Russische geheime dienst. Men heeft een artikel van 1864 herschreven, woorden veranderd in joden en vrijmetselarij, Frankrijk veranderd in "de wereld" en kijk eens aan, een hoax is geboren.

http://robscholtemuseum.nl/wp-content/uploads/2016/02/Protocollen-contra-2.pdf

http://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-protocollen-van-de-wijzen-van-zion-pro-en-contra/

 

 

10 uur geleden zei TTC:

Men is er al een tijdje mee bezig, louter ter info:.

Syncretisme is in de godsdienstwetenschappen een term die verwijst naar het naar elkaar toegroeien van religies, als een poging om uiteenliggende of tegengestelde geloven en religies met elkaar te combineren. Een equivalent woord kan fusie of hybridisatie zijn. Het syncretisme is ook de samengroeiing en versmelting, onder andere van wereldbeschouwingen van verschillende herkomst, zonder dat er echte samenvattende beschouwing wordt bereikt. Bij uitbreiding kan ook in taalvormen of muziek syncretisme worden nagestreefd. Syncretisme veronderstelt in zijn algemeenheid een onderliggende eenheid. Sommige godsdienstwetenschappers verwerpen de term syncretisme, omdat het immers veronderstelt dat er zuivere religies zouden bestaan. Maar in werkelijkheid zijn religies steeds in interactie met hun omgeving. (bron)

Is men er al een tijdje mee bezig? Serieus??? 

Je hebt volgens mij geen idee van religie, is het wel? Alle religie dat wij kennen is syncretisch. Zowel de westerse als oosters religies. Jodendom stamt bijvoorbeeld onder meer af van de primitieve stamgodsdiensten en later de zaraostriers. (hoe je dat ook maar schrijft). Christendom is joods plus heidens. Islam is christendom, jodendom en religies van de stammen. Hindoeïsme is ontstaan vanuit de Arische veroveraars van India, Boeddhisme is hervormd hindoeïsme. 

Er bestaan geen authentieke of unieke religies. Al claimen veel religies dit wel. Dekerkvaders erkenden gewoon dat christendom afstammeling is van heidense religies plus jodendom.

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei TTC:

In de door Foppe aangeboden link staan zelfs verwijzingen naar Blavatsky, zoals je weet is dat nog van een heel andere magnitude. Maar om het simpel te houden kan je dit rapport eens doornemen, het abstract op de eerste pagina volstaat om dat onderzoek naar waarachtigheid te begeleiden. En voor de goede orde, het zijn echt geen koorknaapjes die dergelijke rapporten schrijven. 

Het enige waar hierna verwezen wordt is dat een theosofe die veel bij Blavatsky was een Russische spionne was die de protocollen naar Rusland heeft gesmokkeld (dit is waarschijnlijk zo, maar niet bewezen). Voor de rest heeft Blavatsky hier niks mee te maken. Ik heb bijna al haar schrijven gelezen, en ben nooit iets van dergelijke zaken tegengekomen. Van manipulatie of zo. Wel veel van alles in vrijheid doen, kiezen voor of tegen.

Wat je precies met "ander magnitude" bedoeld is mij daarom niet duidelijk. Kun je het uitleggen. En "zoals je weet" is nogal bevoordelend, misschien kent Dat Beloof Ik haar niet eens!

9 uur geleden zei Gaitema:

Iemand zei me eens: "lucifer denkt zich met de zon te kunnen meten " :)

We weten heel goed dat Lucifer zijn naam geen eer meer aan doet (F)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(religie)

Lees dit eens aandachtig, en probeer je te onthouden van lichtgelovigheid omtrent complottheorieën. Lucifer is lichtbrenger, staat voor de Morgenster. En in Petrus zoveel staat "laat de Morgenster opgaan in uw hart".  http://www.bijbelseplaatsen.nl/plaatsen/M/Morgenster/1205/

Echt, de meeste mensen hier kennen misschien de bijbel van binnen en van buiten. Maar van het ontstaan van mythen en sagen kennen ze niks. En dan zijn ze gevoelig voor bijgeloof en hoaxen. 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Willempie:

Het is voor iedere navolger van Jezus bevattelijk. Mijn laatste drie dagen:

1. De satan brengt een vrouw op mijn weg die me bij haar uitnodigt. Gelukkig krijg ik een duidelijke waarschuwing van God. Niet doen dus.

2. Vervolgens probeert hij mij weer wijs te maken dat ik helemaal niets voorstel en dat ik er netzogoed een eind aan kan maken. Mijn antwoord: "Oh, ga je dat weer proberen? Ik ben kostbaar in God's ogen en ga er dus geen eind aan maken."

3. De derde dag valt hij mij lichamelijk aan om te proberen me daarmee uit te schakelen. Mijn antwoord: "Ook dit zal je niet lukken want mijn God zal me weer oprichten."

Vandaag is de vierde dag. Ik ben erg moe maar weet dat mijn God mij staande zal houden en dat de satan van ons zal weggaan als we weerstand aan hem bieden.

We zijn verwikkeld in een geestelijke strijd maar we weten dat we aan de winnende kant staan. Kom maar op, satan. Ik begin het wel een leuk spelletje te vinden. Maar winnen zul je nooit.

@Willempie,

Negeren die flapdrol die je satan noemt. Onrustig is je hart totdat het rust vindt in Hem.

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Foppe1986:

Het enige waar hierna verwezen wordt is dat een theosofe die veel bij Blavatsky was een Russische spionne was die de protocollen naar Rusland heeft gesmokkeld (dit is waarschijnlijk zo, maar niet bewezen). Voor de rest heeft Blavatsky hier niks mee te maken. Ik heb bijna al haar schrijven gelezen, en ben nooit iets van dergelijke zaken tegengekomen. Van manipulatie of zo. Wel veel van alles in vrijheid doen, kiezen voor of tegen.

Wat je precies met "ander magnitude" bedoeld is mij daarom niet duidelijk. Kun je het uitleggen. En "zoals je weet" is nogal bevoordelend, misschien kent Dat Beloof Ik haar niet eens!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(religie)

Lees dit eens aandachtig, en probeer je te onthouden van lichtgelovigheid omtrent complottheorieën. Lucifer is lichtbrenger, staat voor de Morgenster. En in Petrus zoveel staat "laat de Morgenster opgaan in uw hart".  http://www.bijbelseplaatsen.nl/plaatsen/M/Morgenster/1205/

Echt, de meeste mensen hier kennen misschien de bijbel van binnen en van buiten. Maar van het ontstaan van mythen en sagen kennen ze niks. En dan zijn ze gevoelig voor bijgeloof en hoaxen. 

 

 

Dat hij een morgenster is komt omdat hij tot dat doel geschapen is. Dat hoef ik je vast niet te vertellen. Daarbij is Jezus ook de Morgenster. Die Morgenster volgen wij en troont ver boven Lucifer. Echter doet dat hier er niet toe. Het gaat om de inhoud. Al is het verzonnen, dan nog laat dit stuk van Sion precies zien hoe slecht onze maatschappij werkt. Hoe de elite over de wereld heerst en vele slachtoffers maakt.

In Genesis staat dat God twee lichten schiep. Een licht dat heerst over de dag en een licht dat heerst over de nacht. Satan heerst over de nacht. Jezus over de dag. Ze zit het met de morgensterren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Gaitema:

Dat hij een morgenster is komt omdat hij tot dat doel geschapen is. Dat hoef ik je vast niet te vertellen. Daarbij is Jezus ook de Morgenster. Die Morgenster volgen wij en troont ver boven Lucifer. Echter doet dat hier er niet toe. Het gaat om de inhoud. Al is het verzonnen, dan nog laat dit stuk van Sion precies zien hoe slecht onze maatschappij werkt. Hoe de elite over de wereld heerst en vele slachtoffers maakt.

Ongelooflijk.... Dus al is het verzonnen, het laat nog zien hoe slecht onze maatschappij werkt? Precies hetzelfde vond ik gisteren toen ik eens ging lezen over de protocollen. Iemand zei "al is het een hoax, dan is het nog steeds belangrijk om te weten wat er staat te gebeuren".. Logica van likmevestje. 

24 minuten geleden zei Gaitema:

In Genesis staat dat God twee lichten schiep. Een licht dat heerst over de dag en een licht dat heerst over de nacht. Satan heerst over de nacht. Jezus over de dag. Ze zit het met de morgensterren.

Ook dit is weer ongelooflijk. Die lichten gaan over de maan en de zon. Men wist toen nog niet dat de maan van zichzelf geen licht uitstraalt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Gaitema:

In Genesis staat dat God twee lichten schiep. Een licht dat heerst over de dag en een licht dat heerst over de nacht. Satan heerst over de nacht. Jezus over de dag. Ze zit het met de morgensterren.

Ik vind het creatief bedacht, maar dat heeft natuurlijk niets met elkaar te maken. Satan was bij zijn schepping nog niet kwaadaardig. Dat is hij later geworden. 

6 uur geleden zei TTC:

Ik zie je dat regelmatig schrijven, bedoel je daar iets concreet mee dat voor iedereen bevattelijk is?

Ik zal hier op terugkomen. De ultieme vernedering en overwinning op satan was de dood en de opstanding van Jezus. Jezus heeft de balans tussen wat Adam, als volmaakt persoon, en hem, ook als volmaakt mens, weer in evenwicht gebracht. De fouten van Adam zijn grofweg gezegd weg genomen en daarbij ook de erfzonde. Geen enkel mens kon sterven voor een ander mens omdat elk mens behept is met de erfzonde. Jezus kon dat wel.

Satan weet dat hij verloren heeft en wil zoveel mogelijk slachtoffers maken en zoveel mogelijk mensen weghouden bij God. Dat bedoel ik met de laatste stuiptrekkingen. Maar ik zal binnenkort dit schriftuurlijk onderbouwen. Nu ga ik naar bed.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Foppe1986:

Ongelooflijk.... Dus al is het verzonnen, het laat nog zien hoe slecht onze maatschappij werkt? Precies hetzelfde vond ik gisteren toen ik eens ging lezen over de protocollen. Iemand zei "al is het een hoax, dan is het nog steeds belangrijk om te weten wat er staat te gebeuren".. Logica van likmevestje. 

Ook dit is weer ongelooflijk. Die lichten gaan over de maan en de zon. Men wist toen nog niet dat de maan van zichzelf geen licht uitstraalt. 

Als er niet staat dat het de maan en de zon is, dan staat het er niet. Ik geloof dat het heel bewust zo geschreven is, dat het meer kan betekenen. Ik geloof dat het verhaal veel verteld over de materiële en de geestelijke schepping. Maar natuurlijk zie je dat alleen wanneer je de Heilige Geest hebt. Het zelfde geldt met de Hoax van je. Ik lees de inhoud, ongeacht waar het vandaan komt en zie serieus waar beschreven hoe onze samenleving werkt. Maar jij geloofd dat niet nee, dat is me duidelijk.

Jij gelooft wel in de mensen met het grote geld. Wellicht omdat je zelf ook in het geld geloofd??? 

Nou ik geloof dus al jaaaren dat het geld voor ons geen zegen, maar een vloek is.

Hierdoor bestaat er zo veel armoede in de wereld en drijgt onze aardse milieu ook naar de knoppen te gaan.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei sjako:

Ik vind het creatief bedacht, maar dat heeft natuurlijk niets met elkaar te maken. Satan was bij zijn schepping nog niet kwaadaardig. Dat is hij later geworden. 

Ik geloof dat dat een vergissing is

 Het scheppingsverhaal begint met dat de aarde woest en ledig was en dat er een diepe duisternis heerste. Dat laat zien dat de duivel al gevallen was. Het verhaal zit hoe dan ook complex in elkaar. Het paradijs bijvoorbeeld is maar zeer de vraag of het hier op aarde was. Hoe dan ook was daar ook al de duivel in zonde vervallen.

 

Wat ik ook geloof is dat het verhaal naast onze aardse schepping verhaalt over de geestelijke schepping van ons. Het begint met de diepe duisternis van onze zielen en door Jezus die de dag brengt in ons leven eindigt het in de rust van de Sabbath.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei sjako:

Ik zal hier op terugkomen. De ultieme vernedering en overwinning op satan was de dood en de opstanding van Jezus. Jezus heeft de balans tussen wat Adam, als volmaakt persoon, en hem, ook als volmaakt mens, weer in evenwicht gebracht. De fouten van Adam zijn grofweg gezegd weg genomen en daarbij ook de erfzonde. Geen enkel mens kon sterven voor een ander mens omdat elk mens behept is met de erfzonde. Jezus kon dat wel. Satan weet dat hij verloren heeft en wil zoveel mogelijk slachtoffers maken en zoveel mogelijk mensen weghouden bij God. Dat bedoel ik met de laatste stuiptrekkingen. Maar ik zal binnenkort dit schriftuurlijk onderbouwen. Nu ga ik naar bed.

Kunnen we het niet simpeler houden en zeggen dat het financiële systeem op instorten staat, zoals we weten is geld/materialisme het middel bij uitstek om mensen te verblinden. Zo zien we vandaag dat een aantal er alles aan doet om de misleidende methoden in stand te houden, goed wetend dat zoiets onhoudbaar is. Als ultiem redmiddel kan men wel nog eens een oorlog induceren, het is aan de bevolking om dit tijdig in te zien en adequate acties te ondernemen.

10 uur geleden zei Foppe1986:

Het enige waar hierna verwezen wordt is dat een theosofe die veel bij Blavatsky was een Russische spionne was die de protocollen naar Rusland heeft gesmokkeld (dit is waarschijnlijk zo, maar niet bewezen). Voor de rest heeft Blavatsky hier niks mee te maken. Ik heb bijna al haar schrijven gelezen, en ben nooit iets van dergelijke zaken tegengekomen. Van manipulatie of zo. Wel veel van alles in vrijheid doen, kiezen voor of tegen. Wat je precies met "ander magnitude" bedoeld is mij daarom niet duidelijk. Kun je het uitleggen. En "zoals je weet" is nogal bevoordelend, misschien kent Dat Beloof Ik haar niet eens!

Met 'andere magnitude' verwees ik naar haar 'geheime leer', we zouden deze materie dan vanuit een veel diepere dimensie/invalshoek dienen te beschouwen. Ik ga er vanuit dat Dat Beloof Ik ze wel kent, zeker sinds vandaag dan toch. Pro forma:

Het doel van dit boek kan aldus worden geformuleerd: aan te tonen dat de Natuur geen 'toevallig bijeenkomen van atomen' is, en aan de mens zijn rechtmatige plaats in het plan van het Heelal te geven; de archaïsche waarheden, die de grondslag vormen van alle religies, tegen ontaarding te beschermen en de fundamentele eenheid waaruit zij alle voortkomen enigszins aan het licht te brengen; tenslotte, aan te tonen dat de occulte kant van de Natuur nooit is benaderd door de wetenschap van de moderne beschaving. Het is misschien wenselijk om ondubbelzinnig te verklaren dat de in deze delen voorkomende leringen, hoe fragmentarisch en onvolledig ook, noch uitsluitend behoren tot de Hindoe-, de Zoroastrische, de Chaldeeuwse of de Egyptische religie, noch ook tot het Boeddhisme, de Islam, de Joodse leer of het Christendom. De Geheime Leer is de kern van alle. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Foppe1986:

Ongelooflijk.... Dus al is het verzonnen, het laat nog zien hoe slecht onze maatschappij werkt? Precies hetzelfde vond ik gisteren toen ik eens ging lezen over de protocollen. Iemand zei "al is het een hoax, dan is het nog steeds belangrijk om te weten wat er staat te gebeuren".. Logica van likmevestje. 

Gezien jouw reacties komt het over dat je die protocollen niet eens gelezen hebt, in laatste instantie kunnen we denken dat je niets van economie en/of monetair beleid kent. Hieronder nog een exploot uit die protocollen, zie hierin vooral de actualiteitswaarde:

Als een staat een lening wil aangaan, dan stelt hij intekenlijsten op. Opdat de uitgegeven staatspapieren door iedereen genomen kunnen worden, wordt de nominale waarde van honderd tot duizend gulden vastgesteld. De eerste intekenaren wordt voorgehouden, dat ze niet alles toegewezen krijgen. De volgende dag komt het tot een prijsstijging; naar men voorgeeft, wegens grotere vraag. Na enige dagen maakt men bekend, dat de staatskas overvol is en dat men niet meer weet wat met het geld aan te vangen. Waarom neemt men het dan aan? De intekening overschrijdt nu het gevraagde bedrag meermalen, en hierin ligt het bijzondere succes, want het publiek heeft daarmee zijn vertrouwen in de regering te kennen gegeven. Maar als de komedie afgelopen is, staat men voor een ongehoorde schuld. Om de rente te kunnen betalen, neemt de staat zijn toevlucht tot een nieuwe lening die de tot nu toe bestaande schuld niet wegneemt, maar integendeel vermeerdert. Als het vertrouwen in de staat dan eindelijk uitgeput is, moet men door nieuwe belastingen niet eens de leningen, maar alleen de rente van de leningen dekken. Deze belastingen veroorzaken dus een schuld, waarmee men een andere schuld betaalt. (bron)

11 uur geleden zei Mcmadtasty:

Enig voorstellingsvermogen van een wereld waarin geld vervangen zou zijn door dankbaarheid?

Dan zouden we mi ook geldloos moeten kunnen denken, in dit soort wereld haast ondenkbaar en daarom wellicht ook als onwaarschijnlijk geacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei sjako:

Aangezien God volmaakt rechtvaardig is moet die strijdvraag opgelost worden.

Kun je dit uitleggen want logisch gezien is er tussen volmaakte rechtvaardiging en noodzaak tot oplossen zoals je hier (waarschijnlijk) bedoelt geen enkele relatie. God heeft het namelijk al opgelost door de mens uit het paradijs te knikkeren.

Wat ik bedoel is dat met al zijn verdere toezeggingen en bemoeienissen hij alles geweldig heeft laten escaleren, het eten van een appeltje leidt er toe dat hij zich genoodzaakt ziet zijn zoon te offeren en een heel eindtijd cirkus op te tuigen waarin nog veel meer ellende zit. Om een parallel te trekken, als Assad in Syrie een paar kleine concessies had gedaan bij de eerste protestmarsen hadden ze daar nu geen burgeroorlog gehad. Als God na de verbanning uit het paradijs de boel de boel had gelaten hadden we nu niet bijna 100 pagina's eindtijd gehad.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Mullog:

Kun je dit uitleggen want logisch gezien is er tussen volmaakte rechtvaardiging en noodzaak tot oplossen zoals je hier (waarschijnlijk) bedoelt geen enkele relatie. God heeft het namelijk al opgelost door de mens uit het paradijs te knikkeren. Wat ik bedoel is dat met al zijn verdere toezeggingen en bemoeienissen hij alles geweldig heeft laten escaleren, het eten van een appeltje leidt er toe dat hij zich genoodzaakt ziet zijn zoon te offeren en een heel eindtijd cirkus op te tuigen waarin nog veel meer ellende zit. Om een parallel te trekken, als Assad in Syrie een paar kleine concessies had gedaan bij de eerste protestmarsen hadden ze daar nu geen burgeroorlog gehad. Als God na de verbanning uit het paradijs de boel de boel had gelaten hadden we nu niet bijna 100 pagina's eindtijd gehad.

Ik denk dat jouw reset nog niet zo'n slecht idee is, kunnen dan terug opnieuw beginnen. Hoe zouden we het dan kunnen doen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid