Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  231
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Ach... Enige tijd later... En na heel wat introspectie ga ik het wat rustiger aan doen met thema's als dit. Wat zal zijn, zal zijn. Ik ga mij daar niet meer in opjagen en het loslaten. Ik kan maar stemmen en daar stopt mijn betrokkenheid in deze democratie. En krijgen mensen dan uiteindelijk waarop ze stemmen? Neen Het is zinloos, het is pissen tegen de wind. Wat ik niet wil kan ik niet veranderen. Ik kan er wel van wegkijken en mij focussen op de zaken die ik wel wil. Misschien werpt dat meer vruchten af. Toch blijf ik het sterk oneens met de huidige gang van zaken. Het moet anders om te bewaren waar onze voorouders zo hard voor gevochten hebben. Migratiestop is van doen en ik zal op partijen stemmen die dit bepleiten.
 2. Precies, ons veiligheidsgevoel is volledig ontnomen na deze aanslagen. Niet dat ik direct angst heb, maar ik ben wel bezorgd over de Europese toekomst. Kijken jullie naar het verleden om de bedreiging van vandaag weg te relativeren. Ik vind dit ergens de schaamte voorbij. Het is wegkijken. De vrijheid is relatief, Sartre zei het al: vrijheid is wat we doen met wat ons aangedaan wordt. Maar daar gaat het hier allemaal niet echt om, het gaat er vooral om dat onze vrijheid en veiligheid bedreigd wordt door het islamisme. De radicale islam rukt steeds meer en meer op in het vrije westen en dat is toch zorgbarend? Ik weet niet of u kinderen heeft, maar als je naar de toekomst kijkt voorzie ik weinig goeds onder de huidige omstandigheden. Als we allemaal eens aan één touw zouden trekken, hoeveel beter zou ons continent gedijen? Kijk naar Polen, Hongarije? Daar leven mensen nog veilig in vrijheid. Hier is dat niet meer het geval. Is het toeval dat het daar beter gaat omdat zij een migratie van moslims beperken? Ik denk het niet. Dat is de oorzaak waarom daar geen aanslagen plaatsnemen.
 3. Hou toch op! En geloof je mainstream media maar. Niet met mij! Ik zei quasi heel Molenbeek. Ik heb niet heel molenbeek gezegd. Natuurlijk zijn er tegenstrijdige verhalen te vinden, maar ze wegen niet op tegen de overgrote meerderheid. De msm knipt, plakt en weergeeft een vertekend resultaat. Alsof in Molenbeek alles koek en ei is? Think again. Busroutes zijn veranderd omdat ze met stenen, flessen en andere projectielen de busramen vernietigden. Molenbeek is een radicale broeihaard waar radicale imams de gelovigen oproepen jihad te bedrijven. Het is over heel Brussel zo, Antwerpen en Gent is niet anders. Imams vertrokken naar Syrië om jihad te voeren. België staat voor een Battaclan scenario en er worden 190 huiszoekingen per dag verricht. Raad eens bij welke doelgroep? Wat moet ik mij überhaupt voorstellen bij een "gemiddelde" moslim? Een gematigde? Iemand die maar fracties van zijn geloof uitoefent? Wat oh wat?
 4. Ik vraag mij gewoon af wat de geschiedenis er mee te maken heeft? Wij zijn verlicht en hebben ons van geloof gescheiden. Wat heeft de geschiedenis met vandaag te maken? Wat heeft de inquisitie bv. met moslimextremisme te maken? Niets, werkelijk niets. Ik heb connecties, het waren voornamelijk moslimjongeren op oudejaarsavond. De politie kon de situatie amper baas. Moslimjongeren kijken hier wel op naar Syriëstrijders. Toen Salah Abdeslam onderdook na zijn aanslag in Battaclan kon hij op de steun van quasi heel Molenbeek rekenen. Niemand gaf hem aan. Dus aub, laat die naïviteit toch eens achterwege beste gutmensch. En laat ons allemaal eens stoppen met stickertjes over kwaad te kleven. Het is niet omdat er vroeger veel gelovig verderf in Europa plaatsnam dat we vandaag moeten wegkijken bij het huidig gelovig verderf, wat nu eenmaal moslimextremisme is.
 5. De schadetol loopt intussen op naar miljoenen euro's. Wie gaat dat betalen? De werkende middenklasse natuurlijk.
 6. Waar moet ik mijn ogen voor sluiten? U heeft niet één concreet voorbeeld kunnen geven uit de Benelux. Ik sluit mijn ogen niet voor het gelovig radicalisme in Amerika, maar ik ben Europeaan, weet je wel? Als de meeste moslims in Nederland in vrede willen leven, waarom willen zij dan een sharia en waarom kijken moslimjongeren daar en in België zo op naar Syriëstrijders? Ze willen in vrede met elkaar leven ja. Maar ik ervaar hier in België vooral dat wij al generaties in apartheid leven. Het is mij ook niet ontgaan hoe moslims er aan toe gingen bij de jaarwisseling in Nederland. Nederland spande de kroon samen met Duitsland; Mark Rutte heeft toen nog een open brief geschreven. Daarin stond concreet: Aanpassen of opkrassen.
 7. Ah, ik moet al duizenden kilometers buiten Nederland/België reizen om een voorbeeld te vinden? Wederom, laten we bij de problemen hier blijven. Dat is nu eenmaal moslimextremisme.
 8. Ah we moeten weer in de geschiedenis duiken? Anno 2017 zijn er geen voorbeelden te vinden? Goed dan. Laat ons dan bij het huidig moslimextremisme blijven.
 9. Hoe bedreigen christenen jouw vrijheid dan? Staat en Kerk is gescheiden. Waarom dan niet staat en moskee scheiden? Secularisme! Nu!
 10. Waar dan? Je mag hier zelfs in kort rokje naar de kerk? Waarom is ons vrijheidsgevoel dan pas gehavikt na aanslagen? We waanden ons vrij, tot daarna. Natuurlijk is vrijheid een illusie, maar veiligheid is daar prior in. Geen veiligheid, geen vrijheid. Wie oh wie bedreigt onze vrijheid/veiligheid ? De moslims
 11. Waarom trots zijn? Ken je je geschiedenis dan niet? Veiligheid hoort unaniem bij vrijheid. Je bent niet vrij zonder veiligheid. Djeesus man, ..
 12. Deuteronomium 13:9 Maar gij zult hem zekerlijk doodslaan; uw hand zal eerst tegen hem zijn, om hem te doden, en daarna de hand des gansen volks. Zelfverdediging is dus toegelaten. In Numeri lezen wij hetzelfde, maar ik vind de expliciete citaat niet terug. Deze teksten zijn geschreven NA de tien geboden. Er zijn dus uitzonderingen. Mijn waarde, als jij denkt vrij te zijn in kort rokje door die landen te lopen, neem het eens op de proef. Ik daag U uit, je zal snel ondervinden hoe relatief uw veiligheidsgevoel is. Je voelt je zo, omdat je voorouders dat verwezenlijkt hebben voor U. Maar dat gevoel dat je hier voelt kan je lang niet overal beleven. Laat ons dat gevoel alhier behouden en niet openhandig weggeven. Alles is een illusie, maar je blijft Europeaan. Wees daar dan verdorie trots op.
 13. Neen dat staat er niet los van. Gij moogt uzelf verdedigen in het OT. In het NT dan weer niet. Je bent niet vrij waar je ook maar bent. Ga maar eens met je vrouw in kort rokje door Egypte of Saoedi Arabië. U zal van een bedrogen reis terug komen. Weet dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is in Europa, daar is bikkelhard voor gevochten. We kunnen onze voorouders maar dankbaar zijn en ogenblikkelijk stoppen met het openhandig af te geven. Dat jij je nu Europeaan waant of niet, je bent het. Je bent hier geboren, je hebt hier je voorouders en hier staat jouw geschiedenis rechtop. Willen of niet. Loochen uw afkomst niet, dat is maar een advies. Via de school werd ik gehersenspoeld mijn afkomst te haten, maar ik weet inmiddels waarom. Onze leiders hebben ons uitverkocht voor deals met SA en het moslimbroederschap is al zodanig ver geïnfiltreerd dat ze onze scholen beïnvloeden. Vechten zal je uiteindelijk, willen of niet.
 14. Je hebt gelijk Dat Beloof Ik. Waarom ? Omdat ik het verkeerd naar Nederlands vertaald heb. Ik zat met "deity" in mijn hoofd en had dit verkeerd vertaald naar entiteit. Ik weet ook niet of ik met God te maken had, maar wel kreeg ik door met het "eeuwige leven" te maken hebben. Naar het einde toe werd het er alleen maar vreemder op en heb ik alle kanalen dichtgesmeten. Het drong zich in mijn dagelijks leven binnen. Ik kan alleen maar getuigen dat ik IETS heb meegemaakt die de echtheid ervan bevestigd heeft. Het was niet mijn bedoeling losse kreten te lossen, ik was verstrooid doordat ik het verkeerd vertaald had. Mijn excuses.
 15. Dat leert de bijbel zo Mcmadtasty. De koran leert andere dingen. Van de koran moeten moslims ongelovigen bestrijden en christenen onderdrukken. De bijbel zegt: gij zult niet doden. Maar staat wel zelfverdediging toe. En ja ik weet ook wel dat er gewelddadige passages in de bijbel staan, maar God voert daarin de straffen uit. De profeten waarschuwen vooraf en als het volk niet luistert straft God hen. Nu is de koran helemaal anders in elkaar geknutseld. Daarin moeten de gelovigen de straffen uitvoeren omdat allah hen beproeft. Kijk naar landen waar de bevolking meer dan 90% uit moslims bestaan, zou jij je daar thuisvoelen als vrije Europeaan? Probeer toch in te zien dat ik enkel wil behouden wat ons gegeven is (kostte bloed, zweet en tranen) en weerhouden wat hier niet thuishoort. De koran is een strijdplan, lees het er maar zelf op na.