Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt   

 1. Vandaag
 2. Een poosje terug vierden Maria en Jozef hun 2000 jarig huwelijksfeest in de hemel. "Wat zou jij graag doen op deze dag, Jozef?" vroeg Maria. "Nou, ik zou wel graag weer eens een reisje maken." zei Jozef. "Eens kijken of mijn kleine werkplaats ondertussen misschien een fabriekje is geworden of zo. En of mijn uitvinding - het kruishout - nog steeds wordt gebruikt. En jij, Maria?" vroeg hij, "waar zou jij dan graag eens naar toe gaan?" "Oh Jozef" sprak Maria, terwijl ze hem bewonderend aankeek, "dat lijkt me enig. Weet je wat, dan zou ik graag nog eens naar Lourdes gaan. Daar heb ik de laatste tijd al zoveel over gehoord, en ik ben er nog nooit geweest."
 3. Nou, het lijkt me dat voor een goede discussie we eerlijk tegen elkaar zijn. Als dat niet mogelijk is, dan lijkt mij een gesprek verder zinloos en voor mij oninteressant. Als je de bedoeling hebt de ander te overtuigen (en die heb je), dan lijkt mij geloofwaardigheid onontbeerlijk. Ik aanvaard hypothese A (de Evolutietheorie! Wat dus eigenlijk geen hypothese meer is), omdat os gebleken dat dit de beste verklaring geeft voor de diversiteit van soorten. En daar is een wetenschappelijke consensus over. En voor diegenen die in hypothese B geloven is het de taak wetenschap uit te voeren en te bewijzen dat ze gelijk hebben.
 4. Petje af voor je moderatorschap.
 5. Reacties verborgen. Persoonlijke vetes graag buiten het forum uitvechten.
 6. Hou het vooral luchtig mensen, en probeer geen namen te benoemen.
 7. En nu ik de 3e level Daoism guru manual heb gelezen en me klaar maak om voorgoed te verdwijnen maar de FEMA kampen, vlak voor de reptilians in t Vaticaan hun DNA maskers afdoen, en men eindelijk openhied zal geven over de 666 spaken in de wielen van de pausmobiel, wil ik nog één van mijn visoenen delen...
 8. De planeet X waar de allen Sumerische DNA boefjes vandaan komen! Op naar de pausmobiel!!
 9. Ja, maar hij ziet veel vaker af van de officiele kleuren die hij bij gelegenheden zou mogen dragen, zoals hij ook afziet van de woning die hij zou mogen bewonen. Hij draagt een veel bescheidener kruis aan zijn ketting dan zijn voorgangers. Maar dit is niet waarom ik hem Heilig noem. Heb een bijzondere ervaring gehad, die mij leerde dat deze Paus een Paus is en wil zijn en oprecht beseft te zijn voor álle christenen (ook buiten de kerken zelfs). Ik vermoed (maar dát weet ik niet, doch het kan m.i. dan bijna niet anders) dat hij ook nog van binnenuit het Vaticaan wel vele vijanden zal hebben.
 10. De link heb ik zeer bewust in mijn onderschrift gezet, wetende welke figuren dit soort dingen zouden schrijven als u.... U zult zo beschaamd komen te staan, dat de kleur rood voor uw hoofd de juiste beschrijving niet meer zal zijn. Maar voordat u beschaamd zult staan, zult u het besterven van angst voor wat u zult zien in de lucht en wat nu voor u nog verborgen is. Als u dan nog de tijd heeft, en zo wijs bent geweest om een paar degelijke Bijbels in huis te hebben gehaald toen dat nog kon, dan zult u die openslaan, en lezen wat u overkomt. En hopelijk, hopelijk voor u en de uwen, komt u dan alsnog tot geloof. In de nacht bijten de meeste vissen. Moge God dan met u zijn en u bijstaan. Dat wens ik u toe in Jezus Naam. Amen.
 11. Nee, het was geen Gergemmer-gemeente...
 12. Gereformeerde gemeente toevallig?
 13. Ik haak hier af... Mij te herkenbaar (een gemeente waar ik ooit lid van was scheurde precies op dit soort discussies als "laat uw ja ja zijn" (suggererend dat de ander dus een huichelaar is...) en "het staat er toch zoals het er staat" (maar dan in plat Sallands) - en dat was niet een eerste keer dat dat gebeurde). Waarbij men er volledig aan voorbij ging dat die belijdenisgeschriften in het verleden en heden in de praktijk een bredere toepassing kennen dan de letterlijke smalle lezing die men anderen toestond. Een "in alles binden aan (de letter) van de belijdenis" staat soms volledig haaks op een "het je eigen maken van die belijdenis". Bijzonder, maar ik maak het vaker mee dat een ex-gereformeerde meent het verleden achter zich te hebben gelaten, maar juist op dit soort punten nog strakker in de leer blijkt te zijn dan de personen die hij/zij (meestal een hij trouwens) achter heeft gelaten. Maak ik ook op dit forum mee. Waarbij ik niet zeg dat jij een ex-grefo bent. Hooguit dat, als er iets dat ik achter me heb gelaten, het wel dit soort letterknechterij en gekommaneuk is... Ben er klaar mee!
 14. En dat alles met een mooie Bob Ross stem
 15. Minuutje gekeken. Wilde conspiracytheorien worden gelinkt aan een serie standaard vakantiefoto's. 'The goverment has planned this...'
 16. Goed, ik zal het vanmiddag/vanavond even opnieuw bekijken met frisse energie. Dan zullen we eens kijken of ik mijn snode plannetje in het diepste geheim kan uitvoeren... Wordt vervolgd.
 17. Dat kan heel goed kloppen. Het gebezigde Grieks in t manuscript dat ik wel eens raadpleeg online is ἅπαξ en betekent idd zowel 1x als ooit. Helaas moet ik hierop bevestigend antwoorden. Dat ze dit dan ook nog met (vaak compleet incorrecte) interpretaties van (vaak compleet onbetrouwbare) al dan niet wetenschappelijke artikelen probeert te ondersteunen is typisch voor een gemiddelde conspiracy theorist. Ze voldoet aan alle vinkjes. Nogmaas, al eerder gezegd, niets mis mee, ik vind t veel belangrijker hoe iemand zijn medemens behandelt En ik kan me best voorstellen dat ze boos wordt als men haar vage conspiracies aanvalt, maar het is zo ongelooflijk fel hoe ze dan om zich heen slaat.
 18. @Dolce Vita, je youtubelink in je onderschrift is werkelijk een giller. Ik ben na minuut de bank af gerold van het lachen. Jij hebt geen idee wat je hiermee duidelijk maakt: je bent zo ver dat je werkelijk klakkeloos alles aan neemt. Hier staat eigenlijk: je hoeft niet met me eens te zijn, maar als je het oneens bent, dan heb je problemen. Een mooi mechanisme om werkelijk alles dat afwijkt van jouw mening buiten de deur te houden. Je bent dan ook niet meer in staat om te zien wat hier aan hand is, en dat is dat deze mensen juist doen wat je adviseert: de zaak eens vanuit een andere hoe bekijken. Ze denken zelf na. Het lijkt me toch iets waarschijnlijker dat je jezelf hebt wijsgemaakt dat je de zonden van een vorige leven mee draagt en dat je vervolgens dat vorig leven er zelf bij hebt verzonnen. Ook in dit stukje van jou weer een grote tegenstelling: aan het einde zeg je blij te zijn dat je tevoren niet wist wat je te wachten stond. Hoe is dat te rijmen met je bewering dat aan jou tevoren instemming is gevraagd OF je werkelijk wilde? De vraag en de uitleg daarbij MOET dan onduidelijk zijn geweest, je hebt immers toegestemd in iets waarvan je tevoren niet wat je te wachten stond. Dit is jezelf voor de gek houden.
 19. Zonder commentaar verder op bovenstaande: Franciscus gaat in het wit omdat hij paus is. Net als zijn voorgangers.
 20. Dat zijn klaarblijkelijk jouw eigen fantasietjes. Overigens ben ik van mening dat Paus Franciscus een Heilige is. En ik denk hij (natuurlijk) zeer goed op de hoogte is van de paranormale profetieën van Fatima en dat Paus Franciscus vermoedt dat hij de paus is die dat lot gaat treffen en dat hij daarom altijd in het wit gekleed gaat. Degenen die van die paranormale waarnemingen van de laatste profetie van Fatima kennis hebben mogen nemen, zien hierin de berusting van de Paus en de vertrouwensvolle aanvaarding van zijn eindtijdsambt. En ik denk dat de Heilige Vader daarom al een aantal malen heeft gezegd dat hij dacht dat zijn ambtsvervulling niet lang meer zou duren en dat hij binnen enige tijd het tijdelijke voor het eeuwige zou verruilen en dat het de laatste kerst voor de christenen zou zijn. Paus Franciscus en het hele Vaticaan wordt momenteel, voor de komende kerst, zeer, zeer ernstig bedreigd door IS. Wij bidden voor hem, onszelf en voor de rest van de wereld dat de profetie niet uitkomt, maar vrezen het ergste (let wel: voor de wereld).
 21. Hier nogmaals op te antwoorden: de herinneringen aan mijn vorige levens, in het bijzonder hét vorige leven, zijn geenszins het gevolg van vergeten ervaringen uit het huidige leven. Ze zijn wel heilig. (Niet ik, wel het Godsgeschenk van de herinneringen). En ze werden voorafgegaan door het heilig huwelijk. Het heilig huwelijk, voor u terug te vinden in uw Bijbel, in de Openbaring van Johannes, hoofdstuk 19. En, als u er zo eentje heeft, op de voorkant van uw Bijbel, althans, bijna gelijk, want in het teken op uw bijbel ontbreken nog twee tekens. Dit noem ik slechts erbij omdat deze herinneringen, zo intens gedetailleerd als ik die - na mijn instemming op de vraag OF ik die werkelijk wilde - ontving en naar de aard van de specifieke ervaringen, niet te dragen zijn zonder Christus in u, Christus voor u, Christus boven u, Christus beneden u, Christus naast u en Christus achter u. En dan heb ik het niet zozeer alleen over emotioneel maar over de neurologische bedrading van het menselijk lichaam. Geen van u kunt dit dragen. Ook ik niet. Moet ook niemand willen. Ik ben ontzettend dankbaar. Doch ik ben blij dat ik niet van te voren heb geweten wat me te wachten stond, hoe lang het zou duren, en wat de kosten waren. Dan heb ik het niet over geld.
 22. Op bovenstaande had ik al geantwoord met onderstaande: Doch ter aanvulling: U haalt hier Hebreeën 9,27 aan. Daar staat het Griekse woord hapax. Daarvan zegt de dictionary het volgende: 1. once, one (single) time, 2. at some time, 3. once for all [1] 4. at once 5. once (in relation to repetition), i.e.: once more, once again [2,3]. (vertaald naar het Nederlands: 1. eenmaal, een enkele maal. 2. eens, ooit. 3. eens en voor altijd. 4.ineens. 5.eens (in relatie tot een herhaling), d.w.z.: wederom, opnieuw.) Hebreeën 9:27 is als bezwaar tegen het reincarnatiegegeven onhoudbaar. Sterker nog, het vers kan zelfs worden gezien als een zinspeling op reïncarnatie. Bronnen van de woordenboeken met de genoemde vertalingen: 1.Gerhard Kittel: Theologisches Wörterbuch zum Neuen Testament (Theological Dictionary to the New Testament), vol. 1, Kohlhammer, Stuttgart, 1933, word hapax. 2. E.A. Sophocles: Greek Lexicon of the Roman and Byzantine Periods, Charles Scribner’s Sons, New York, 1900. 3. Henry George Liddell and Robert Scott: A Greek-English Dictionary, Clarendon Press, Oxford, improved ed. 1996.
 23. Gisteren
 24. @Thorgrem, Geen probleem. Kan alleen wat langer duren, want wij zijn onderwijl de werkkamer aan het verbouwen. Dat moet morgen eerst af, want alles staat op zijn kop daar nu. Geduld dus, kom er wel op terug.
 25. Ja, daar ben ik het wel mee eens. Maar een vertaling maak je niet zo maar. Sommige woorden bestaan niet meer of betekenen wat anders. Bijv pijnigen kan ook gevangen houden betekenen. Dus ook al heb je het originele Grieks dan nog zal je vaak een woordenboek nodig hebben om het te kunnen begrijpen. Nederlands is een levende taal. Bovendien bereikt een goede vertaling het hart en een woord voor woord vertaling zal dat altijd minder hebben.
 26. Ik heb gewoon gereageerd op UW bovenstaande bemerkingen met feitelijke en inhoudelijke zaken Spijtig dat je dat niet kan (niet wil) inzien en je doet er maar mede wat je al zo lang van plan was. , Namelijk hen die niet met uw visie overeenstemmen eerst persoonlijk aan te vallen door hen af te afblaffen of belachelijk te maken om als ze dan eens zelf op uw eigen manier antwoorden te kunnen schrappen.
 27. Maar dus nog altijd zeer behoorlijk veel minder variatie dan bij die Nederlandse of Engelse vertalingen. Wikipedia legt uit: https://en.wikipedia.org/wiki/Novum_Testamentum_Graece The Novum Testamentum Graece apparatus summarizes the evidence (from manuscripts and versions) for, and sometimes against, a selection of the most important variants for the study of the text of the New Testament. While eschewing completeness (in the range of variants and in the citation of witnesses), this edition does provide informed readers with a basis by which they can judge for themselves which readings more accurately reflect the originals. Ik kocht mijn exemplaar jaren terug alweer tweedehands bij de Slegte in de Kalverstraat voor 12 piek.
 1. Meer activiteit laden