Spring naar bijdragen
 • Credible

  Wat is Credible?

  Credible is een christelijk forum voor iedereen. Hier kun je discussiëren over het christelijk geloof, actuele onderwerpen en wat daar allemaal mee te maken heeft, maar ook even lekker relaxen in de Lounge. Credible wordt gerund door een enthousiast team. Doordat zij elk een andere kerkelijke achtergrond hebben, is Credible niet opgezet vanuit een bepaalde stroming. Er zijn twee dingen heel belangrijk op Credible: respect en veiligheid. Bijna 24 uur per dag wordt het forum in de gaten gehouden door de Credible-crew, die waar nodig van zich laat horen. Zo kun je er dus vanuit gaan dat jouw bijdrage hier veilig is!

  Wat zijn de doelstellingen van Credible?

  Credible heeft als doel: het met elkaar in contact brengen van christelijke jongeren. Het forum biedt hen een plaats om samen met anderen over het geloof te praten en te discussiëren. Op deze manier kunnen deze jongeren groeien in hun persoonlijk geloof en een ander daarbij ondersteunen. Credible heeft als basis het christelijk geloof, zoals dat kernachtig wordt beschreven in de Apostolische Geloofsbelijdenis:

  Citaat

  Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
  Schepper van de hemel en van de aarde.

  En in Jezus Christus, Zijn eniggeboren Zoon, onze Heer,
  die ontvangen is van de Heilige Geest,
  geboren uit de maagd Maria,
  die geleden heeft onder Pontius Pilatus,
  is gekruisigd, gestorven en begraven, nedergedaald ter helle,
  ten derden dage wederom opgestaan van de doden,
  opgevaren ten hemel, zittende ter rechterhand Gods, van de Almachtige Vader,
  van waar Hij komen zal om te oordelen de levenden en doden.

  Ik geloof in de Heilige Geest,
  ik geloof een heilige, algemene christelijke Kerk,
  de gemeenschap der heiligen,
  vergeving van de zonden,
  wederopstanding van het vlees,
  en een eeuwig leven.
  Amen.

 • Inlog- en registratievragen

  Waarom kan ik niet inloggen?

  Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom je dit probleem hebt. Controleer eerst of je gebruikersnaam en wachtwoord echt kloppen, gebruik als je het niet meer zeker weet de Wachtwoord vergeten functionaliteit. Probeer als dit niet lukt een andere browser. Indien ze correct zijn kun je de beheerder contacteren om zeker te zijn dat je niet verbannen bent.

  Waarom word ik automatisch uitgelogd?

  Als je de optie Aangemeld blijven uitvinkt, blijf je maar voor een bepaalde tijd ingelogd. Zo wordt vermeden dat anderen je account misbruiken. Om ingelogd te blijven zorg ervoor dat je Aangemeld blijven hebt aangevinkt. We raden dit echter af als je het gebruik maakt van een publieke computer, bijvoorbeeld op school, in de bibliotheek, in een internet café, enz.

  Hoe kan ik onzichtbaar zijn in de online gebruikers lijst?

  Bij het inloggen kan je de optie Anoniem aanmelden aanvinken. Als je deze optie zal je onzichtbaar zijn voor iedereen, behalve voor beheerders, moderators en jezelf.

  Help! Ik weet mijn wachtwoord niet meer!

  Geen paniek! Je kunt je huidige wachtwoord niet terug krijgen, maar er is wel een mogelijkheid om het te resetten. Hiervoor moet je naar de login pagina gaan en klikken op wachtwoord vergeten?. Volg de instructies op het scherm en later kun je weer inloggen.

  Ik ben geregistreerd maar kan niet inloggen!

  Controleer eerst of je gebruikersnaam en wachtwoord kloppen. Indien ze correct zijn kan één of meerdere zaken hiervan de oorzaak zijn. Is je account al geactiveerd? Credible vereist dat je nieuwe account wordt geactiveerd, wanneer je je geregistreerd hebt heb je hierover een e-mail ontvangen. Indien je een e-mail ontvangen hebt, moet je de daarin opgegeven instructies volgen. Als je nooit een e-mail ontvangen hebt en als je zeker bent dat je e-mailadres correct was, neem dan contact op met ons.

  Ik heb me ooit geregistreerd maar kan nu niet meer inloggen?

  De meest voorkomende oorzaken hiervoor zijn: je gaf een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord op (controleer de e-mail met je registratie gegevens) of je account is verwijderd om één of andere reden.

  Wat doen jullie met mijn e-mailadres?

  Je e-mailadres wordt gebruikt om informatie van Credible die specifiek voor jou bedoeld is aan je door te geven. Daarnaast krijg je op dit adres een melding wanneer er een bericht is geplaatst in een topic waarvan je hebt aangegeven een "E-mail notificatie" te willen ontvangen. Als je geen e-mail wilt ontvangen van Credible, kun je deze optie uitvinken in je profiel. De instellingen voor het ontvangen van e-mail kan je wijzigen in je gebruikerspaneel onder foruminstellingen. Je e-mailadres wordt niet doorgegeven aan externe partijen!

  Waarom kan ik niet registreren?

  Mogelijk is je e-mail adres en/of je IP-adres verbannen, of de gebruikersnaam die je opgeeft verboden. Tevens is het mogelijk dat de registratie mogelijkheid tijdelijk is uitgeschakeld om zo de registratie van nieuwe gebruikers te voorkomen. Neem contact op met ons voor verdere hulp.

  Ik wil mijn profiel verwijderen, kan dat?

  Jammer dat je niet meer mee wilt doen aan Credible. Het is mogelijk om je profiel te verwijderen. Stuur een e-mail aan de crew met het verzoek tot verwijderen, dan zal dit worden verzorgd. Let op: je profiel zal worden verwijderd maar je berichten op het forum zullen blijven staan.

 • Gebruikers voorkeuren en instellingen

  Hoe verander ik mijn instellingen?

  Als je geregistreerd bent, worden al je gegevens opgeslagen in de database. Om je profielinformatie te wijzigen moet je allereerst naar je profiel gaan, hier vind je een knop Profiel bewerken. Om verschillende instellingen te wijzigen kan je aan de bovenkant van de website op je naam drukken (er staat een pijltje omlaag rechts naast). Onder voorkeuren zie je verschillende instelmogelijkheden, zoals gebruikers die je negeert, account instellingen enz.

  Kan ik mijn naam wijzigen?

  Nee, namen worden alleen aangepast als we de naam niet toepasselijk vinden. Dit gebeurt meestal in overleg met de gebruiker, maar als wij vinden dat de naam echt direct aangepast moet worden zal dit zonder overleg met de gebruiker door een beheerder gebeuren. Wil je een andere naam kan je daarvoor contact opnemen met de crew.

  Hoe kan ik een afbeelding bij mijn gebruikersnaam plaatsen?

  Op je profielpagina kan je een profielfoto instellen. Het is ook mogelijk om een omslagfoto in te stellen om zo je profiel meer te personaliseren.

  Hoe verander ik mijn rang?

  Over het algemeen kun je jouw rang niet wijzigen (deze staat onder je gebruikersnaam bij je berichten en op je profiel). Rangen worden gebruikt om aan te geven hoeveel berichten je geplaatst hebt, maar bepaalde gebruikers zoals bijvoorbeeld moderators en beheerders hebben ook een aparte rang. Nu moet je natuurlijk het forum niet beginnen spammen met onzinnig veel berichten, gewoon voor een hogere rang. Dit heeft zelfs mogelijk het tegenovergestelde effect, een beheerder of moderator kunnen je berichten aantal doen dalen.

 • Gebruikers voorkeuren en instellingen

  Hoe plaats ik een onderwerp in een forum?

  Om een nieuw onderwerp in één van de forums te plaatsen, klik je op de knop Nieuwe discussie starten.

  Hoe wijzig of verwijder ik een bericht?

  Tenzij je de beheerder of een moderator bent, kun je alleen je eigen berichten wijzigen. Je kunt je eigen bericht bericht wijzigen (binnen 1 dag nadat het geplaatst is) door te klikken op de wijzig knop van het desbetreffende bericht. Onderaan je bericht komt een klein tekstje dat zegt hoeveel keer en wanneer je het bericht voor het laatst hebt gewijzigd. Beheerders of moderators kunnen wel een mededeling toevoegen, waarom ze je bericht gewijzigd hebben. Het verwijderen van een bericht is niet mogelijk.

  Hoe voeg ik een onderschrift toe aan mijn bericht?

  Om een onderschrift aan je bericht toe te voegen, moet je er eerst één maken. Dit kun je via je instellingen doen doen.

  Hoe maak ik een peiling?

  Een peiling aanmaken is heel gemakkelijk, als je een nieuw onderwerp aanmaakt zie je een tabblad Peiling (als je dit tabblad niet kunt zien heb je niet de juiste permissies om peilingen aan te maken). Je moet een titel voor de peiling invullen en dan minstens 2 mogelijkheden invullen, met elke optie gescheiden door middel van een nieuwe regel.

  Waarom kan ik niet meer peiling opties toevoegen?

  De limiet voor de peiling opties (10 stuks) is ingesteld door de forum beheerder. Indien je meer opties denkt nodig te hebben dan het toegestane aantal, dien je contact op te nemen met de forum beheerder.

  Hoe wijzig of verwijder ik een peiling?

  Net zoals bij de berichten kan een peiling alleen gewijzigd worden door degene die hem gemaakt heeft, een moderator of beheerder. Om de peiling te wijzigen moet je het allereerste bericht van het onderwerp wijzigen (hieraan is de peiling gekoppeld). Als je naar het tabblad Peiling gaat kan je deze wijzigen. Een peiling verwijderen is niet mogelijk

  Waarom kan ik een bepaald forum niet openen?

  Sommige forums zijn mogelijk alleen toegankelijk voor bepaalde gebruikers of gebruikersgroepen. Om berichten te zien, lezen, plaatsen, enz. heb je speciale permissies nodig. Deze permissies kun je alleen van moderators of beheerders krijgen, zij zijn dus ook degene die je hierover moet contacteren.

  Waarom kan ik geen bijlagen toevoegen?

  De mogelijkheid om bijlagen toe te voegen, kan per forum, per gebruikersgroep of per gebruiker ingesteld worden. De beheerder kan het bijvoorbeeld zo ingesteld hebben dat je in een bepaalt forum helemaal geen bijlagen mag toevoegen, of dat alleen de beheerders groep dit mag. Neem contact op met de beheerder als je niet zeker weet waarom je geen bijlagen kan toevoegen.

  Waarom ontving ik een waarschuwing?

  Op ieder forum gelden specifieke regels, als je één van deze regels (volgens de crew) overtreedt, kun je een waarschuwing ontvangen. Het sturen van een waarschuwing naar jouw is een beslissing van de crew.

  Hoe kan ik berichten aan een moderator melden?

  Hiervoor kun je op de Bericht rapporteren klikken bij het bericht. Als je hierop geklikt hebt krijg je een scherm te zien waar je nog een optioneel bericht in kan vullen.

  Waarom moet mijn bericht goedgekeurd worden?

  De beheerder kan beslist hebben dat geplaatste berichten eerst nagekeken moeten worden. Het is tevens ook mogelijk dat de beheerder je in een gebruikersgroep geplaatst heeft waarvan de berichten altijd nagelezen moeten worden. Contacteer de beheerder voor verdere informatie.

  Hoe bump ik mijn onderwerp?

  Een onderwerp kan gebumpt worden door een antwoord te plaatsen, maar hou hierbij wel rekening met de regels van het forum.

  Hoe citeer ik uit meerdere teksten?

  Wat je moet doen om uit meerdere berichten te citeren is de tekst selecteren wat je wilt gebruiken. Er komt dan een zwarte popup boven de tekst met daarin de link: Citeer dit. Als je hierop klikt dan komt het bericht in de editor te staan. Dit kan je voor elk stuk tekst in het topic herhalen (dus ook uit verschillende berichten) waardoor je verschillende citaten in je berichteditor heb staan.

  Kan ik afbeeldingen bij een bericht plaatsen?

  Ja, onder de teksteditor is een optie om een bestand te selecteren en deze als bijlage te plaatsen bij een bericht. Afbeeldingen van de volgende bestandstypen worden geaccepteerd: gif, jpeg, jpe, jpg en png

  Hoe kan ik een Youtube video plaatsen?

  Het plaatsen van de link in je bericht is voldoende. Onze forum bekijkt welke links je in een bericht plaatst en zo nodig er automatisch je bericht aanpast zodat de Youtube video meteen werkt. Dit werkt niet alleen met Youtube maar ook bijvoorbeeld met Pinterest, Twitter, Facebook, Instagram etc.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid