Spring naar bijdragen

Richtlijnen

Wat we graag zien

 1. Respect voor je medegebruikers. Ook als je het niet met iemand eens bent, laat je de ander in zijn/haar waarde. Discriminatie, Godslastering, schelden en doodsbedreigingen zijn absoluut uit den boze en zullen serieus worden aangepakt.
 2. On-topic posts. Op deze manier blijft de discussie overzichtelijk en is deze gemakkelijk te volgen. Off-topic posts zullen worden verwijderd.
 3. Respect voor copyrights. Als je iets plaatst dat niet door jou geschreven is, geef dan een exacte bronvermelding.
 4. Leesbare posts. Op Credible.nl spreken wij Nederlands en vragen we je om je posts op voor iedereen leesbare manier te schrijven. Bij het plaatsen van artikelen of posts in een andere taal is het altijd belangrijk om een vertaling of een Nederlandse samenvatting hiervan te plaatsen. Gebruik normaal, algemeen Nederlands en probeer op leestekens en enters/ witregels te letten zodat je post overzichtelijk is. Ook willen we je verzoeken om bij het aanhalen van andermans posts de quote-knop te gebruiken. Als laatste raden we je aan om je post een keer door te lezen om eventuele typ- en spelfouten te verbeteren.
 5. Posts zonder SPAM. Het is niet de bedoeling om reclame te maken voor een andere website of forum door een discussie te openen en daarin alleen maar door te verwijzen naar een andere site. Links in signatures mogen, als ze verwijzen naar een url binnen het credible.nl domein.
 6. Eigen argumenten. Discussie valt of staat met argumenten. Het alleen plaatsen van een link of een zin die verwijst naar een andere site of forum helpt daar niet in. Indien dit toch gebeurt zal de link worden verwijderd. Links zijn bedoeld om je argumentatie te ondersteunen, maar niet om als argument te dienen.
 7. Eén account per persoon. Ieder persoon is uniek, zo ook op Credible.nl. Dit willen we dan ook graag zo houden. Aanmaken van meerdere accounts is op Credible dan ook niet toegestaan. Gebeurt dit toch, dan krijgt het originele account een weekban en de kloon een definitieve ban. Hierin is de crew vrij om anders te beslissen indien zij dit nodig acht.
 8. Toestemming voor tv- en radio-oproepen. TV- en radio oproepen mogen geplaatst worden, als daarvoor toestemming voor is gegeven door het management. Deze zijn te bereiken via het e-mailadres: forum@credible.nl.
 9. Geschikt audio-visueel materiaal. Dat is hier welkom, gewelddadige en lustopwekkende afbeeldingen en filmpjes worden verwijderd.

Wat we liever niet zien

 1. Misbruik van smileys. Smileys zijn erg leuk, maar gebruik ze met mate. Smileys zijn er om je gevoelens mee uit te drukken, niet om je bericht mee te versieren.
 2. Grote Afbeeldingen. Afbeeldingen breder dan 640*480 pixels worden automatisch verkleind. Houdt echter wel rekening met gebruikers die geen snelle verbinding hebben. Een grotere afbeelding duurt langer om binnen te halen.
 3. Persoonlijke informatie. Persoonlijke informatie is, zoals de naam al zegt, persoonlijk. Het posten van je eigen gegevens is toegestaan, maar voor de gevolgen daarvan ben je zelf verantwoordelijk. Internet is een leuk, maar ook gevaarlijk medium. Het vrijgeven van gegevens van een ander (logs, e-mails, afbeeldingen) is verboden. Als wij het vermoeden krijgen dat dit gebeurt, zullen deze gegevens van het forum verwijderd worden en eventueel zal de crew maatregelen nemen.
 4. Illegale software, muziek of andere illegale spullen. Links naar sites/ software mogen niet gepost worden. Omtrent het aanbieden van muziek is nogal onduidelijkheid. Wij hanteren het principe dat het aanbieden van muziek alleen is toegestaan wanneer de artiest hier zelf (schriftelijke) toestemming voor heeft gegeven.
 5. Proxygebruik. Hoewel het toegestaan is om een proxy te gebruiken heeft Credible altijd het recht om bepaalde proxy-servers te blokkeren, indien we misbruik constateren. Het is echter verstandig om NIET via een proxy server te surfen. Via bepaalde proxys wordt namelijk systematisch misbruik gemaakt van ons forum en daarom zijn deze ook geblokkeerd.
 6. Roddel en smaad. We zien liever geen oncontroleerbare negatieve informatie over andere mensen, met name mensen die geen publieke figuren zijn. Het internet is minder veilig dan veel mensen denken. Geruchten gaan snel een eigen leven leiden en daardoor kunnen mensen beschadigd raken. Het kan gebeuren dat in meer persoonlijke topics anderen ter sprake komen, maar doe dat uitsluitend in de gesloten subfora en let ook daar op het verschil tussen een situatie schetsen/je hart luchten en roddelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid