Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  3717
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Recente profielbezoeken

539 profielweergaven
 1. Je ging ons nog laten hoe die speech 'terug naar de toekomst' is geweest, kan je dat kort toelichten?
 2. Ja, het is niet zomaar dat mensen spreken over een tragisch absurde situatie, het is werkelijk geen grap.
 3. Dat van die reset is gekende materie, zelfs tijdloos wanneer we de geschiedenis beschouwen. Het komt vandaag in hapklare brokken, laat ons echter niet vergeten tot welke chaos dergelijke processen kunnen leiden. Veel blijft mistig bij louter klaroengeschal, en heel misschien gaat de kerk zich ten diepste schapen over wat ze tot dusver nagelaten hebben? Maar goed, het verleden is dood, het gaat om de toekomst. Pro forma:
 4. Misschien kan het helpen, of ook niet. Donkere nacht van de ziel is een metafoor die de spirituele ervaring beschrijft van iemand die een fase in zijn leven doormaakt waarin hij zich door iedereen verlaten voelt, zonder hoop op een betere toekomst. Deze aan depressie verwante gevoelens ervaart de persoon als een crisis van geestelijke identiteit. Verschillende spirituele tradities zoals de christelijke mystiek verwijzen naar deze ingrijpende en louterende ervaring. Zo beschreef Johannes van het Kruis, een karmeliet, in een gedicht de reis van de ziel vanuit zijn lichamelijke thuis naar een vereniging met God. Deze reis is bijzonder zwaar want het betekent een onthechting van de wereld om zich "met het licht van de schepper te kunnen verenigen." In zijn werken maakt Johannes onderscheid tussen twee donkere nachten: de nacht van de zuivering van de zintuigen en de nacht van de zuivering van de geest. In zijn algemeenheid betekent deze metafoor dat iemands spirituele groei onvermijdelijk gepaard gaat met lijden: no pain, no gain, maar dan met betrekking tot de geest. Een mens die dergelijke existentiële ervaringen heeft ondergaan komt er gezuiverd uit, als een ander mens. (bron) Kunnen we hiermee terug naar de toekomst?
 5. Ja, een periode van bezinning over waar we nu in Godsnaam toch allemaal mee bezig zijn, sterk aan te raden gezien de situatie waarin we thans verkeren. Maar misschien is dat niet naar de zin van een aantal?
 6. In de Bijbel staat de optie van een Jubeljaar, hetzelfde idee wordt in veel andere geschriften opgenomen in de hoop dat er ook over nagedacht gaat worden.
 7. Veel mensen kunnen de vrije keuze maken om van deze wereld een betere te maken, op zich eenvoudig tot ze te maken krijgen met andere manifestaties die gedijen binnen Gods Schepping. Anderen berichten hierover in een poging om het menselijke lijden te verzachten: De homo economicus als de beperkte mens, de mens met oogkleppen, is het onderwerp van een vermaard geworden artikel van Sen uit 1977: ‘Rational fools’. Dit is het artikel over ‘de traditionele economische theorie’ waarin de ‘rationele egoïst’ meent dat mensen altijd alleen maar aan hun eigen belang denken, als een wetmatigheid. De rationele gek denkt dat het een algemene neiging is, terwijl het alleen zijn eigen blinde drang is om zijn belang veilig te stellen. Het valt buiten het voorstellingsvermogen van de rationele egoïst dat er zoiets als altruïsme zou kunnen bestaan, dat mensen zich betrokken kunnen voelen bij het lot van grote groepen andere mensen, dichtbij of veraf. (bron) Anders gezegd, mensen maken 'vrije' keuzes in functie van een - deze of gene - doelstelling, dit met inbegrip van de perverse effecten waar we ons misschien niet eens bewust van zijn.
 8. Waar je mi naar vraagt is niet enkel klaroengeschal maar een pragmatische aanpak om het menselijke lijden te verzachten. Kunnen/mogen we dat zo stellen?
 9. Wat je hier schrijft werd destijds ook gezegd, de hedendaagse berichtgeving verwijst naar soortgelijke omstandigheden maar dat wordt doemdenken (zie onder) genoemd. Destijds waren er intelligente mensen die alternatieven hebben aangereikt om het gekende probleem op te lossen, jammer genoeg is dat niet snel genoeg bekend geraakt of begrepen. De ineenstorting van onze samenleving volgde kort daarop. Als alle schulden worden afgelost zou niemand nog geld hebben. Dit is een onthutsende gedachte. We zijn compleet afhankelijk van de commerciële banken. Elke dollar die we in circulatie hebben moet geleend worden, zowel cash als krediet. Als de banken volop kunstmatig geld creëren leven we in voorspoed, zoniet dan is het bittere armoe. We zijn absoluut zonder permanent geldsysteem. Als men het complete plaatje doorziet, is de tragische absurditeit van onze hopeloze positie haast ongelooflijk, maar toch waar. Het is een hoogst belangrijk onderwerp waar intelligente mensen onderzoek naar zouden moeten doen en over na zouden moeten denken. Het is zelfs zo belangrijk dat onze huidige beschaving in elkaar kan storten, tenzij dit alom bekend raakt en begrepen wordt, en we er snel iets aan doen. (Robert H. Hemphill 1934) (bron) Vandaag krijgen mensen bij driemaal is scheepsrecht een vreemd gevoel, sterk twijfelend of we nu geleerd hebben van de geschiedenis of niet. De toekomst zal het uitwijzen, bij een derde herhaling (WOIII) verdient de mensheid wel een prijs.
 10. Misschien kan onderstaande schema helpen, er wordt heel veel uitgelegd maar dat wil niet zeggen dat het ook doordringt tot het collectieve bewustzijn. En sterker, boodschappen volgen een bepaalde weg die niet altijd tot succes leidt, het totaal averechtse kan ons ook te beurt vallen.
 11. Heb je dan geen empathisch vermogen meer? Waarom plaats je "ellende" hier tussen haakjes? Ja, als het over geld gaat dan zien we de gekste dingen gebeuren, als we het vervolgens over de alternatieven hebben dan geloven we onze ogen niet.
 12. Ik refereerde naar die vrede die er vooral niet is in deze wereld, geeft dat contrast je geen neerslachtig gevoel?
 13. Krijg je dan geen totale afkeer van deze wereld?
 14. Is wat dit weekend gebeurde een teken van Zijn Wil? Als Italië omvalt is het over met de euro: nieuwe bankencrisis is dit weekend begonnen. De bankencrisis en eurocrisis zijn terug. In Italië blijven de problemen aanhouden. Dit weekend werd duidelijk dat Veneto Banca en Banca Popolare di Vicenza op instorten staan. De belastingbetaler mag nu al voor 11 miljard euro gaan opdraaien. En dat is nog maar het begin. We horen u denken: “Is het niet overdreven om op basis van twee lokale probleembanken te concluderen dat er een nieuwe crisis aankomt?” Het antwoord is: “Neen.” (bron)
 15. Vaak is het beter om ons vast te klampen aan leugens dan de waarheid te willen weten.