Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  25.456
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

14.368 profielweergaven
 1. Van die miljarden zijn er toch maar ongeveer 5000 die onder gunstige omstandigheden met het blote oog kunnen worden waargenomen.
 2. De Holocene kalender is een voorgestelde, maar weinig of niet gangbare jaartelling vanaf het einde van de laatste ijstijd. De telling is gelijk aan de christelijke jaartelling, waarbij 10.000 jaren worden opgeteld.
 3. De laatste 543 miljoen jaar van de Aardse geschiedenis wordt op grond van fossielen van dieren in drie era’s ingedeeld. Veel later zijn ook de oudere eonen uit de Aardse geschiedenis in era's ingedeeld, waarover echter veel minder bekend is dan over de jongere drie tijdperken. De geologische tijdschaal van 2012 bevat in totaal tien era's.
 4. Over dat percentage, in het vakjargon de output floor genoemd, is jarenlang gesteggeld.
 5. In sessie drie is de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verhoogd geweest in die zin dat het niet zomaar een platte cirkel betreft dan wel een haast mysterieus complex waarin het navigerende zelf over en weer geslingerd wordt zonder goed te weten waar het bootje precies naartoe gaat. Sowieso, zoals altijd, een uniek proces waarin we misschien wel een rode draad kunnen herkennen, door het als eigen aan dergelijke processen woelige verloop toch makkelijker gezegd dan gedaan.
 6. De mesopauze markeert de overgang tussen de mesosfeer en de thermosfeer, niet te verwarren met menopauze.
 7. Bij sensitisatie ondergaan de zenuwcellen in het zenuwstelsel veranderingen in hun reactie op prikkels. Normaal gesproken hebben zenuwcellen een bepaalde drempelwaarde waarbij ze reageren op een stimulus. Bij sensitisatie kan deze drempelwaarde worden verlaagd, waardoor de zenuwcellen overgevoelig worden en eerder en sterker reageren op prikkels. Dit kan leiden tot een verhoogde perceptie van pijn, waarbij zelfs milde of normaal niet-pijnlijke prikkels als pijnlijk worden ervaren.
 8. Modellenstrijd heeft niet altijd met de catwalk te maken, we kunnen er echter wel hopeloos in verstrikt raken.
 9. Het woord matrix is door ten minste twee historisch belangrijke schrijvers op een ongewone manier gebruikt. Zo gebruikten Russel en Whitehead het binnen de context van hun axioma van reduceerbaarheid. Zij stelden dit axioma voor als een middel om een functie successievelijk tot een van een lager type te reduceren, zodat de functie aan de 'onderkant', van de nulde orde, identiek zal zijn aan haar uitbreiding.
 10. Als de factoren onafhankelijk zijn, is de component correlatiematrix een identiteitsmatrix en geven de oblique en orthogonale rotaties dezelfde oplossing. Als de factoren wel gecorreleerd zijn, geeft oblique rotatie een beter beeld van de werkelijkheid.
 11. Dat bewijs is er eigenlijk enkel maar gekomen in een poging om van veel gemekker vanaf te komen. Sindsdien is het, in volledig contrast, enkel maar toegenomen. Omdat we als nietige ikjes onmogelijk alle oplossingen voor alle problemen kunnen kennen, kunnen we de wet van de uitgesloten derden als inherent aan het leven waarderen.
 12. Beelddenken is het denken en leren in beelden. Het verschijnsel en de ermee verbonden theorie zijn wetenschappelijk omstreden. Beelddenken wordt wel door onderwijzers gebruikt. Verwante termen zijn visueel leersysteem en in het Engels visuospatial memory, visuospatial thinking en visuospatial learning.
 13. Moest je mits adequate toepassing van diverse ggz-tools van plan zijn een looping te maken, hou er alvast rekening mee dat je terug zal uitkomen waar je vertrokken bent.
 14. Zo gezien is de meerwaarde van NLP dat gaandeweg een aantal anomalieën zich spontaan laten opmerken, dit betekent echter niet ook makkelijk verteerbaar.
 15. Een dysfemisme is exact het tegenovergestelde van een eufemisme. Voor een neutrale manier van zeggen heeft de Australische taalkundige Kate Burridge de term orthofemisme bedacht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid