Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  5646
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Recente profielbezoeken

901 profielweergaven
 1. Treffend. Mooi gezegd, die twee-naturenleer vergeten we nogal eens, lijkt me.
 2. Dan spreken we mi over een opgelegde ideologie die we blindelings volgen en/of ons onmachtig maakt om er iets aan te veranderen, dit in weerwil van de beschikbare sociale alternatieven. Bekeken vanuit de sociale alternatieven zouden we dat inderdaad irrationeel kunnen noemen, doch perfect passend binnen het ideologische denkkader. Wat is de rol van een profeet hierin?
 3. Zo zouden we allen kunnen bewogen worden door Gods verdriet?
 4. Kan je daar zeker van zijn, misschien is er op dat niveau de behoefte om een organisme te vormen, ik zeg maar wat.
 5. Rente bestaat uit verschillende componenten, bij deflatie komt er spontaan neutraal geld vrij waardoor negatieve rente ook positief kan zijn. Hebzucht is niet hetzelfde als irrationeel zijn, fouten tegen de logica daarentegen wel. Waarachtiger economen pleiten voor een reset, anderen zullen hemel en aarde verzetten om dit te verhinderen. Anders gezegd, de profeet van dienst (ic waarachtiger econoom) kan dus veel voorspellen maar het wil duidelijk niet zeggen dat het ook uitkomt.
 6. Normaal gezien niet, vergeet echter niet dat het loon procentueel ook daalt, net zoals het stijgt bij inflatie.
 7. Die zijn er zeker, zo stelt men bijvoorbeeld dat deflatie niet kan omdat de af te betalen schuld dan een steeds groter deel van het loon zal uitmaken. Dit is een fout tegen de logica maar ze heeft wel enorme gevolgen wanneer dat algemeen als waar aangenomen wordt. Je kan makkelijk de test eens doen, het zit diep ingeworteld.
 8. Binnen het hedendaagse economische systeem worden verschillende denkfouten gemaakt, hoe rationeel kan een beslissing dan zijn? Zoals je het zegt, foute logica.
 9. Bedoel je hier niet moraliteit? Denk dat de grootste egoïst wel rationeel denkt, zij het enkel in z'n eigen belang. Een profeet doet enkel voorspellingen, als opties waar mensen uit kunnen kiezen, niet?
 10. Het 'tegoed' zou kunnen zijn 'meer welzijn voor allen', dit vergt mi transactionele handelingen. In een geldgedreven wereld kan mi een boekhoudkundige benadering zeer bruikbaar zijn om dat te realiseren, enkel het doel wijzigt.
 11. Bedoel je hiermee dat ze er gelden mee inzamelen? Denk dat 'markt' op verschillende manieren kan geïnterpreteerd worden.
 12. Verschillende interpretaties zijn mogelijk, de gelijkenissen frappant. @TTCOp de man spelende reactie verwijderd. AUB achterwege laten.
 13. Treffend actueel, niet? Vandaag verkiezen we zelf die 'herders' nochtans. Interessante insteek, oprecht dank. Ik zie hierin meerdere emoties, zelfs neigend naar erotomanie. In eerste instantie vertrouwt de patiënt erop dat er een liefdevolle relatie zal ontstaan. Als het object van de liefde al getrouwd is of een relatie heeft, wordt deze verhouding als liefdeloos en mislukt beschouwd. Als de patiënt zich er gaandeweg bewust van wordt dat er geen relatie zal ontstaan, wordt zij of hij vaak teleurgesteld en kwaad, soms zelfs wraakzuchtig. Soms projecteert de patiënt deze woede op het object van de liefde en is bang zelf het slachtoffer van wraakacties te worden. Dit kan op zijn beurt tot angst of paranoia leiden. Erotomanie wordt in klinische omstandigheden het meest bij vrouwen geconstateerd, maar mannen zijn eerder geneigd naar hun ideeën te handelen. Hierdoor kunnen problemen met politie en justitie ontstaan. (bron) God als patiënt?
 14. Interessant, en wellicht komt geld uit het niets zoals hier op aarde ook het geval is?
 15. Ja, mooi gezegd, misschien waren we die twee-naturenleer weer even vergeten.