Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  16534
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  CrediOrca

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

4350 profielweergaven
 1. Ik begrijp het niet eigenlijk, spreekt Jezus hier over de Zoon als een derde terwijl hij dat zelf is? Nadat Jezus dit had gezegd, keek Hij omhoog naar de hemel en zei. Vader, nu is het tijd. Wilt U nu laten zien hoe machtig de Zoon is. Dan kan de Zoon ook laten zien hoe machtig U bent. U heeft Hem de macht gegeven om het eeuwige leven te geven aan iedereen die U Hem heeft gegeven. Het eeuwige leven is dat de mensen U kennen, de enige echte God, en Jezus Christus die U heeft gestuurd. Ik heb op aarde laten zien hoe machtig U bent. Zo heb Ik de
 2. Kan je je dan stilaan niet beter richting de Olijfberg begeven?
 3. Beetje als de verzoeningsleer misschien, een harmonieuzer wereld in dualistische zin, als de expressie vanuit liefde gedreven?
 4. Licht en licht, twee verschillende dingen inderdaad, het ene laat zien dat schijn bedriegt, het andere dat liefde bestaat.
 5. Naargelang perceptie is alles waar, tegelijk onwaar, om het eenvoudig te houden en vooral geen extra verwarring te stichten, naargelang context en cognitief bevattingsvermogen te beschouwen, mits rekening te houden met misschien vergeten elementen die dan weer andere inzichten toelaten, meningen noodgedwongen doen herzien maar ook niet zonder verzet of dendritische overprikkeling naargelang de weerbarstigheid van eerder diep ingeprente geloofsovertuigingen die niet zelden in conflict zijn met andere referentiekaders die zich manifesteren in liefde en verbondenheid, waar ik om een of andere red
 6. Nog even en je gaat pretenderen dat God een narcist is?
 7. Over licht gesproken, wonderbaarlijk is het nieuws dat we vandaag ook de tijd kunnen bevriezen, wat men in vakjargon een foto noemt, heel bijzonder hoe dat überhaupt kan.
 8. In combinatie met wat Aristoteles bedoelde middels eudaimonia is dat vandaag beslist geen understatement, indien op een correcte manier toegepast. Maar dat kan iedereen, een kwestie van aandacht en de bereidheid tot elaboratie, waar misschien het schoentje wringt. Het verhaal van Mammon, je weet wel, nog steeds hetzelfde.
 9. Vond hierover een lijstje met misverstanden, wat op zich al zo moeilijk begrepen wordt, lijkt wel.
 10. Als liefde maar mag gedijen, dacht dat jij het was die me verwees naar 'De hele Olifant in Beeld', met dank overigens.
 11. Dank, lijkt heel sterk op het achtvoudige pad in het Boeddhisme, of in ieder geval toch als universeel te zien. Het geeft ons handvaten, de weg belopen een andere zaak, zoals altijd. Alhoewel, toch nog eens herbekijken, heb iets gemist, denk ik.
 12. Meen dat je hiermee verwijst naar die eenvoudige beslisregels, werken altijd prima omwille van hun eenvoud: wat vergankelijk is, is onwaar wat onvergankelijk is, is waar Ergo, omdat ik denk vergankelijk te zijn, ben ik onwaar, tenzij ik iets over het hoofd zie dat ik nu niet weet, maar misschien morgen wel. En als ik vandaag denk vergankelijk te zijn en dat blijkt niet waar, was ik in staat om mezelf te bedriegen, onwetend daarover. Over die eerste denk ik nog na, die tweede is inmiddels helder geworden.
 13. Als het scheppen van licht de duisternis duisternis maakt, zou het inderdaad wel eens een eeuwigheid kunnen duren vooraleer we er überhaupt iets van kunnen begrijpen. Maar met die eudaimonia gaat het over balans, over iets dat we kunnen herstellen middels de gulden middenweg, en het is niet eens zo moeilijk, heel menselijk, gewoon normaal.
 14. Er zijn maar twee data belangrijk, de dag van je geboorte, en de dag dat je begrijpt waarom, dixit Mark Twain.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid