Spring naar bijdragen

TTC

Members
 • Aantal bijdragen

  24.642
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over TTC

 • Rang
  Credible Leviathan

Contact Methods

 • Website URL
  https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

 • Religie
  Ietsisme

Recente profielbezoeken

9.265 profielweergaven
 1. De eerste en tweede druk verschenen zonder illustraties. In de derde druk werden, op aandringen van de Duitse vertaler, veertien illustraties opgenomen. In de vierde druk waren het er twintig en de jubileumuitgave van 1969 is nog ruimer geïllustreerd. De 21e editie in 1997 verscheen echter met bijna driehonderd illustraties, waarmee de lezer op vele plaatsen zelf ook kon zien waar Huizinga over schreef.
 2. Redelijk onschuldig is hokjesdenken toelichten aan de hand van een urinestaal.
 3. Over sommige dingen kunnen we een dik boek schrijven, of een raadseltje van maken.
 4. Heel misschien dat de zaak net iets anders ligt voor mensen op wiens netvliezen collectieve trauma’s gebrand zijn geweest, niet van horen zeggen maar als een onmiskenbare getuigenis die niet in een vingerknip oplosbaar is.
 5. Heterarchie is een min of meer gelijkwaardige verhouding in een organisatie. Het verschilt daarmee van een hiërarchie waarin er in de verhoudingen onderscheid wordt gemaakt tussen hoger en lager. Het begrip werd ingevoerd door de neurofysioloog en cyberneticus Warren McCulloch in samenhang met het functioneren van neurale netwerken als complement van hiërarchie.
 6. Met al die metaforen kunnen stroomversnellingen en draaikolken soms meer hulpvragen opwekken dan de goedbedoelde adviezen die ze induceren, zelfs enige preventieve zorg baren wanneer daartoe niet de geschikte ggz-expertise gevonden kan worden.
 7. Het is niet omdat je ergens incompetent in bent, dat je niet zou kunnen weten hoe belangrijk het is binnen het kader van herstel. Maar of je dat door ervaringskennis ook nog durft zeggen, twee verschillende dingen.
 8. Als een handvat een klimrek met wormgaten blijkt, misschien handig om weten dat we niet allemaal even snel klimmen kunnen.
 9. Als het over de sterren gaat is een foutmarge van een miljard redelijk, dichter bij huis ligt dat net iets anders.
 10. Ja, logica is minder simpel dan het lijkt, to be or not to be. Het gebruik van een universele katalysator kan onveranderlijk veranderlijk zijn, de variaties quasi ontelbaar.
 11. Binnen het AQAL-model vinden we het getal nul op elk niveau en in elk kwadrant, van pasgeborene tot president, noch vrouwelijk, noch mannelijk.
 12. Het begrip paradigmashift en fluweelzacht lijken niet altijd even compatibel, het enige dat we kunnen doen is blijven hopen van wel.
 13. Datavisualisatie, ook wel kennisvisualisatie of wetenschappelijke visualisatie genoemd, is het vakgebied, dat zich bezighoudt met het visueel weergeven van gegevens. Dit is een interdisciplinair vakgebied, waaronder zowel grafische vormgeving, informatica als kennistheorie vallen.
 14. Nog steeds voortbordurend op die drie pijlers, zijn we toch al een aantal millimeters opgeschoten.
 15. Het verrassende is dat dit totaalbeeld van de dynamiek van het universum terug te voeren is op slechts een beperkt aantal relatief eenvoudige principes. In feite kan alle beweging in het universum beschreven worden als zeven universele wetmatigheden. Dat betekent dat alles werkt overeenkomstig deze zeven principes. Daarnaast zijn er veel afgeleide wetmatigheden, die voortvloeien uit de werking van deze universele wetten. Inzicht in deze wetmatigheden biedt een kader waarbinnen de verschillende aspecten van onszelf en van de wereld om ons heen als puzzelstukjes op hun plaats vallen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid