Spring naar bijdragen

TTC

Members
  • Aantal bijdragen

    26.624
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over TTC

  • Rang
    Credible Leviathan

Contact Methods

  • Website URL
    https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

  • Religie
    Ietsisme

Recente profielbezoeken

17.269 profielweergaven
  1. Laarmans' onzekerheid en onhandigheid leiden tot een reeks misverstanden en mislukkingen. Hij heeft moeite om klanten te overtuigen en maakt fouten in zijn correspondentie en administratie. De kazen blijven onverkocht, en de voorraad begint te bederven.
  2. Laarmans heeft geen ervaring met zaken doen en begrijpt de markt niet zo goed, bovendien worstelt hij met de administratieve en logistieke aspecten van het runnen van een kaashandel. Hij ontvangt van z'n leverancier een enorme voorraad kaas, maar heeft geen idee hoe hij deze moet verkopen.
  3. Misschien vergis ik me in dat schema, het zou immers ook zo kunnen zijn dat die thema's niet in chronologische gezien dienen te worden. Hoe dan ook, het geeft nog maar eens aan hoe een aantal misverstanden eerder onbewust in stand kunnen gehouden worden, met alle gevolgen van dien.
  4. 'Fluisteringen voor de ziel' verwijst naar subtiele, vaak intuïtieve boodschappen of ingevingen die ons innerlijk richting kunnen geven en ons kunnen helpen bij persoonlijke groei en zelfontdekking. Deze fluisteringen worden vaak geassocieerd met innerlijke wijsheid, spirituele begeleiding of een diepere verbinding met ons eigen wezen.
  5. Dirk De Wachter beschrijft in 'Borderline Times' hoe de kenmerken van borderline persoonlijkheidsstoornis terug te vinden zijn in de huidige maatschappij. Hij roept op tot een herwaardering van menselijke relaties, zingeving, en een evenwichtiger levensstijl om de negatieve effecten van deze 'borderline maatschappij' tegen te gaan.
  6. Een invalshoek helpt om het doel van een tekst te definiëren en ervoor te zorgen dat de inhoud relevant is voor de doelgroep. Het zorgt ervoor dat de tekst gericht is en niet afdwaalt naar irrelevante details.
  7. Gegeven het idee dat schijnbaar these-antithese-synthese centraal wordt gesteld, hiermee zeggend non-lineaire impulsen niet uitsluitend, laat een en ander zich niet altijd even makkelijk vertalen binnen wat we strikt lineaire contexten zouden kunnen noemen.
  8. Het muntenspel van Marsha Linehan voorziet in tien stappen met vragen die gekoppeld worden aan verschillende thema's, waarvan de laatste handelt over timing.
  9. Inertie zorgt ervoor dat je de horizontale snelheid van de trein behoudt wanneer je omhoog springt. Hierdoor land je weer op dezelfde plek binnen de trein, zoals waargenomen door iemand in de trein. Dit illustreert hoe objecten in beweging de neiging hebben om hun beweging voort te zetten in de afwezigheid van externe krachten, wat een kernprincipe van Newtons eerste wet van beweging is. Je zal het hier niet vinden, maar het zit wel optioneel in de stimulus. Als optie wel te verstaan, nooit verplichtend.
  10. Met Ishikawa voel je je misschien al snel als een nietig visje in woelig water, om in het beste geval niet verstrikt te raken in allerhande netten waar je eigenlijk niets mee te maken hebt.
  11. Sommige dingen vergen zo precies toch net iets meer aandacht dan waarin ik me telkens opnieuw schromelijk vergis, tegelijk laat verzanden in de wellicht ijdele hoop op een fluweelzachte kentering.
  12. Deductieve redenering, een kernonderdeel van logica, houdt in dat men vanuit algemene premissen tot een specifieke conclusie komt. Als de redenering correct is uitgevoerd, kan de conclusie niet onwaar zijn als de premissen waar zijn.
  13. Laat het vooral geen denkoefening in zelfreferentie worden, dat is te simpel.
  14. Het voordeel van slechts één topic is dat je niet alle andere dient op te tellen om het totaal aantal pagina's te bepalen.
  15. Zwalpend tussen verbazing en verwondering heeft de opdracht van deze week me gebracht tot termen die ik zonder hulp van een podoloog niet eens uitgesproken krijg, wat rest is een punthoofd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid