Spring naar bijdragen

Flawless victory

Members
 • Aantal bijdragen

  427
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Flawless victory

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Graceland
 • Religie
  Only By Grace

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hier is alles mee gezegd inderdaad. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. (Mat.6:33)
 2. De koning van het Zuiden is waarschijnlijk niet de VS maar de radicale islam onder leiding van Iran in een bondgenootschap met Egypte, Libië en Ethiopië. https://www.detrompet.nl/articles/posts/drie-manieren-om-de-koning-van-het-zuiden-uit-bijbelse-profetie-te-identificeren https://www.zoeklicht.nl/artikelen/danil+11+c++satan+verliest+de+controle_1810
 3. Flawless victory

  Even voorstellen: hi!

  Hallo LynMari, Ook van mij een hartelijk welkom. Dit is al een hele mooie topic geworden. Waarvoor dank.
 4. 1 Korintiërs 1: 17 Want Christus heeft mij niet gezonden, om te dopen, maar om het Evangelie te verkondigen; niet met wijsheid van woorden, opdat het kruis van Christus niet verijdeld worde. 18 Want het woord des kruises is wel dengenen, die verloren gaan, dwaasheid; maar ons, die behouden worden, is het een kracht Gods; 19 Want er is geschreven: Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en het verstand der verstandigen zal Ik te niet maken. 20 Waar is de wijze? Waar is de schriftgeleerde? Waar is de onderzoeker dezer eeuw? Heeft God de wijsheid dezer wereld niet dwaas gemaakt?
 5. Kennis maakt opgeblazen (1 Korinthiërs 8:1). Niet allerlei imposante Hebreeuwse of Aramese woorden en grote lange redeneringen maar de dwaasheid van het Evangelie is de grootste kracht tot redding. Het Evangelie is een kracht Gods tot behoud van een ieder die gelooft (Romeinen 1:16). Want het dwaze Gods is wijzer dan de mensen; en het zwakke Gods is sterker dan de mensen.(1 Korintiërs 1:25)
 6. Tomega heeft het belang van die kennis uitstekend weerlegd en daar hebben we veel van opgestoken, waarvoor dank @Tomega. De toepassing van die kennis van Chaim bestaat voornamelijk uit veel potsierlijk taalgebruik van voor de gemiddelde leek interessant of zelfs imposant ogende Hebreeuwse woorden om zichzelf cachet te geven. Hij gaat voorbij aan het punt dat het er niet toe doet dat er Aramese leenwoorden in de bijbel staan. Christendomhaat maakt blind en verhardt het hart. Wat er dan resteert is niks anders dan wat ijdele kennis.
 7. @Hetairos Jammer. Ik ervoer je als een echte vriend, maar daar heb ik me dan in vergist want iemand die echt een vriend wil zijn haakt niet meteen af nadat hij een knuppel in het hoenderhok heeft gegooid. Ik heb in real life bijna geen mensen om constructief inhoudelijk mee te sparren of te converseren op het gebied van bijbel en christendom. Jammer dat het dan zo moet eindigen. Je snijdt vaak het woord recht. versus Dit klopt niet. Als je beweert een echte vriend te willen zijn en tegelijkertijd zegt dat je gesprekken op fora nooit serieus neemt, dan is dat in tegenstelling
 8. Overigens beschuldigt de klager God van leugen. Dit stuk zegt niet dat God liegt. Waarom het onheil over het volk kwam is omdat ze andere goden naliep (vers 1) en dus een andere vader kozen. Wie afgoden aanbidt stelt zichzelf onder die afgoden.
 9. Eigenlijk hebben we gewoon een gebrek aan moderators van de ouderwetse soort, moderators die topics inhoudelijk in goede banen weten te leiden, zonder zelf de eigen gedachten in te brengen. Moderators die wanneer te ver van het onderwerp afwijkende reacties zijn geplaatst, deze kunnen afsplitsen om er nieuwe topics van te maken bijvoorbeeld. Snoeien, stecken en water geven. Op die manier wordt getroll ook snel gestopt.
 10. En dan is het nog maar de vraag welke God van het Oude Testament, want daar komen meerdere godsbeelden in voor. Het is mij ook niet helder wat nou precies de bedoeling was van dit topic, behalve kennelijk dat @Hetairos wilde aantonen dat wij allemaal kippen zonder kop zouden zijn. Ik vind het, gezien de inmiddels aangevulde informatie van Hetairos dan geen goede opzet van een topic. Dat is inderdaad mijn mening. Hoe dan ook vond ik de reacties van @Ferry_Tassie en @Hopper het overdenken waard. Chaotisch is het zeker geworden, maar daar heeft een TS ook een verantwoordelijkheid in. Het is lekk
 11. Dankje Robert. Ik kreeg zojuist een mailtje van vrienden die in Israël op de tempelberg zijn geweest en exact hetzelfde zeggen als jij. Bedankt voor de correctie.
 12. De Here Jezus bouwt aan een tempel die niet met mensenhanden is gemaakt, waarvan Hij getuigde in Zijn Opstanding. Kolossenzen 3: 1-5 Als u nu met Christus uit de dood bent opgewekt, streef dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God. Richt u op wat boven is, niet op wat op aarde is. U bent immers gestorven, en uw leven ligt met Christus verborgen in God. En wanneer Christus, uw leven, verschijnt, zult ook u, samen met hem, in luister verschijnen. Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht-hebzuch
 13. Het betekent dat de wederkomst van onze Heer Jezus Christus nabij is. Wie zou daar niet enthousiast over worden? De Schrift leert ons dat eerst nog uiteindelijk de antichrist zitting zal nemen in de derde tempel, maar gelovigen weten dat de Heer terug zal komen en een einde maakt aan de regering van de antichrist. “Let op de vijgenboom” (=Israël)
 14. Waarom zou je in paniek raken van de bouw van de derde tempel??
 15. Ik denk dat dat hetzelfde is als de zondeval maar dan vanuit een hoger perspectief. De filosofische vraag blijft dan of God bewust de veelheid in de wereld heeft gebracht, zodat de delen die die veelheid bevat tot kennis konden komen, of dat het geen van God gewilde toestand was. Het woord van God leert mij dat God wil dat alle mensen behouden worden. Ik geloof dat wat God wil ook zal geschieden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid