Spring naar bijdragen

Monachos

Members
  • Aantal bijdragen

    1.534
  • Geregistreerd

Over Monachos

  • Rang
    CrediBakvis

Recente profielbezoeken

1.713 profielweergaven
  1. Johannes 6: 44 Niemand kan tot Mij komen, tenzij de Vader, die Mij gezonden heeft, hem trekke, en Ik zal hem opwekken ten jongsten dage.
  2. Het lijkt me dat wiskunde neerkomt op het ontdekken van wetmatigheden.
  3. Iemand enig idee wat een 'geloofsbeleidenis' is?
  4. Zoals het klokje thuis tikt, zo vertrouwt 'ie z'n gasten.
  5. Verbazingwekkend dat we allemaal nog leven dan hier op dit forum met al die letters, woorden en zinnen.
  6. Dan zou het jou toch aan moeten spreken 😄
  7. 1 Thessalonicenzen 5:23.
  8. 'Fluweelzacht' is één van je favoriete woorden hè? Je komt over als iemand die het allemaal van anderen laat afhangen, i.p.v. zelf te handelen.
  9. Dat klopt, voor wat betreft Johannes 19:19-22. Er zijn echter opmerkelijke verschillen tussen verschillende vertalingen van Lukas 23. SV: 38 En er was ook een opschrift boven Hem geschreven, met Griekse, en Romeinse en Hebreeuwse letters: DEZE IS DE KONING DER JODEN. NBG51: 38 Er was ook een opschrift boven Hem: Dit is de Koning der Joden. NWV: 38 Ook hing boven hem het opschrift: ‘Dit is de Koning van de Joden’. WV75: 38 Boven Hem stond als opschrift in Griekse, Romeinse en Hebreeuwse letters: 'Dit is de koning der Joden.' Het bekende INRI is
  10. Sjako gelooft dat er Hebreeuwse geschriften zijn gevonden in een Vaticaanse prullenbak. Staan er foto's in de Bijbel? Nooit geweten.
  11. De 144.000 valt volgens jou(w club) dus niet binnen die 90% die symbolisch is maar binnen de 10% die wél letterlijk dient te worden gelezen. Waarom het ene symbolisch en het andere letterlijk?
  12. Het woord 'avatar' is afgeleid van het Oudindische avatāra- [afdaling, afstamming], van ava- [naar beneden] (vgl. vesper) + tarati [hij steekt over]. Bron: https://etymologiebank.nl/trefwoord/avatar Citaat: Een avatar (Sanskriet: अवतार, avatāra, letterlijk de neerdalende) is in het hindoeïsme een incarnatie, verschijning of manifestatie van een bepaalde godheid. De manifestatie komt op aarde als de gerechtigheid (dharma) bedreigd wordt en het kwaad de overhand dreigt te krijgen. Een avatar herstelt de gewenste kosmische orde, waardoor mensen weer in staat zullen zijn tot juist h
  13. Goh hee, in mijn Bijbel staat iets anders in die verzen. Handelingen 4: 12 En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden. Handelingen 10: 43 Van Hem getuigen alle profeten, dat een ieder, die in Hem gelooft, vergeving van zonden ontvangt door zijn naam. Jouw woorden 'geen andere Naam van God dan Jezus Christus' staan voor zover ik weet nergens in de Bijbel vermeld. Of kun je een Bijbelvers noemen waarin dat wél zo staat?
  14. Er is nog een relevante naam: Immanuel. Jesaja 7: 14 Daarom zal de Here zelf u een teken geven: Zie, de jonkvrouw zal zwanger worden en een zoon baren; en zij zal hem de naam Immanuel geven. Vinden jullie 'Jezus' en 'Immanuel' op elkaar lijken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid