Spring naar bijdragen

Barnabas

Members
 • Aantal bijdragen

  49
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Barnabas

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Christelijk, evangelische gezinte
 • Beroep
  Theologiestudent

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Weet jij niet dat er staat dat de tegenstanders van Jezus vanaf een bepaald moment gelegenheid zochten om hem te doden? Mullog. Mijn opmerking was aan Gaitema gericht en een diepgaande discussie hier over zie ik niet zitten. Succes er mee.
 2. Hij zei: "Doe het snel". Het gaat dus om de snelheid niet om het doen. Hij spoorde hem dus niet aan het te doen. op een manier dat Hij Judas er toe aanzette. De duivel zette Judas er toe aan. En Jezus wilde zich er niet tegen verzetten. Hij complotteerde dus niet maar weigerde het tegen te houden. Met al jouw bijbelkennis weet jij dit niet?
 3. Daarmee stoken ze wel op tegen de regering. Gangbaar klinkt alsof het een algemeen aanvaarde gedachte is. Dat lijkt mij vreemd. Als het grootste deel van de bevolking zo denkt dan is er geen politiek meer mogelijk.
 4. Barnabas

  Vaccineren of niet?

  Sommigen? Voor mij geld dat ik je heb leren kennen als een welbespraakt persoon met het vermogen om subtiele details niet onopgemerkt te laten. Maar wel met het idee om waarheid te verdraaien, dat is het probleem. Zoals ook blijkt uit het citaat dat slechts de helft van mijn woorden bevat. Daar ben je erg goed in.
 5. Een gangbare theorie zoals jij die noemt lijkt mij ook overdreven. Het lijkt er op dat de man geestelijk niet in orde was. Als dit als een gangbare theorie beschouwd werd dan is dat wel gevaarlijk. Gezond verstand lijkt mij ook een belangrijk middel om je hoofd er bij te houden en niet tot dergelijke wandaden te komen.
 6. Wat Qanon is weet ik niet. Maar wij hebben wel een probleem met machtsmisbruik , pedofilie is het topje van de ijsberg van een houding van machtsmisbruik, dat is het doordrukken van eigen belang ten koste van anderen. De reactie daar op is geweld. Covid test de gemoederen door ons op onszelf en onze huizen terug te werpen waardoor we het met onze eigen vrienden en familie moeten doen zonder vertier buitenshuis. Dat is moeilijk. Zowel de overheid als het volk luisteren niet (op enkelen na) naar God. Die heeft het huwelijk en huisgezin als plaatsen van vrede en welbevinden gemaakt. Maar wan
 7. Tegen Jezus werd ook gecomplotteert.
 8. Dat is ook vreemd. Want Abraham was als een vreemde in het land waar hij naar toe was gegaan omdat hij een eenling was in het volgen van God. De omgeving kon dat niet zien. Hij gedroeg zich anders. Aanvankelijk was het de bedoeling van God om Galileo te geloven. Galileo stond aan het begin van zuivere wetenschap. De kerk en machthebbers van die tijd waren vergelijkbaar met Israël dat in ballingschap werd gevoerd naar Babel. Dat was het land der Chaldeeën en Chaldeeër betekent wetenschapper. Omdat Israël God niet geloofde en daarom ook dingen deden die ongehoord waren zoals ook de kerk en
 9. Wat is nu eigenlijk het probleem met complottheorieën?
 10. Als we vrede willen dan moeten we ook elkaar vergeven en de moed nemen elkaar te vermanen om het goede te doen. Als we de duisternis willen verslaan moeten we ook de duisternis in ons eigen leven verslaan en de vermaning en van anderen aannemen.
 11. Dat is allang niet meer zo. De evolutietheorie wijst aan dat er tegenwoordig veel fouten worden gemaakt. De wetenschap wordt gebruikt om de mensen op een verkeerd spoor te brengen. Er is een systeem waarbij de leugen heel aannemelijk en met schitterende video's gepresenteerd wordt. Alles wordt gebracht alsof het de waarheid is. Maar wie de waarheid kent die wordt gered. De wetenschap bewijst dat de aarde 6000 jaar oud is en dat er wetenschappelijk bedrog plaatsvindt dat aantoonbaar is. Het is zo dat de ark van Noach teruggevonden is op basis van satelietfoto's en hierbij is uitgebreid onderzoe
 12. Barnabas

  Vaccineren of niet?

  Vergevingsgezind zijn is juist goed. Het doem scenario zit er in dat het lijkt op de situatie in openbaring waar God rampen over de aarde laat komen opdat de mensen weten wat hen te wachten staat wanneer zij zich niet bekeren. Zijn bedoeling is dat de mensen de rampen niet willen en zich realiseren dat hun slechte gedrag (hun zonden) de oorzaak zijn. De oplossing van God is dat hij profeten stuurt die de waarheid zeggen en die wijzen op de mogelijkheid tot redding door het evangelie aan te nemen.
 13. Barnabas

  Vaccineren of niet?

  Mijn ervaring is ook dat Dbi steeds onze woorden verdraaid en tegen ons probeert te gebruiken. Waar ik spreek over liefdevolle zorg weet hij mijn woorden te verdraaien tot haat en moordlust. Hij is een kunstenaar met woorden maar sluit nooit aan bij iets wat ik zeg. Zo weet ik dat hij niet uit is op een constructief gesprek en alleen maar het evangelie nodig heeft. Verdere woorden zijn niet aan hem besteedt.
 14. Ik Gaitema heeft wel gelijk dat het je regelmatig niet makkelijk wordt gemaakt. De cultuur kan erg vijandig zijn zonder dat er hulp komt. Het ik belangrijk om geduld te hebben. De Heer wil iedereen met genade behandelen. Hij wil niet dat iemand ongestraft met zijn daden wegkomt maar wel moeten we geduld hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid