Spring naar bijdragen

Jahu

Members
  • Aantal bijdragen

    702
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Jahu

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesse
    lezen, wandelen, tv kijken
  • Beroep
    zelfstandig ondernemer

Recente profielbezoeken

841 profielweergaven
  1. Jahu

    De Wederhouder

    Neemt niet weg dat het een autoriteit is van de Hebreeuwse geschriften. N. Gordon verwerpt de Heer Jezus Christus, daarmee verwerpt hij alles! @sjako, schaar u aan de kant van deze man, wij zijn uitgepraat!
  2. Jahu

    De Wederhouder

    Komt u nu weer met die onfrisse Nehemia Gordon aan? @sjako is fan van deze figuur die: - N. Gordon verwerpt het Nieuwe Testament!! - N. Gordon gelooft niet dat de Heer Jezus de in het vlees gekomen Christus (Messias) is!! - N. Gordon is judaïst pur sang en verwerpt, net als de Jehova Getuigen dat doen, de Heer Jezus Christus als de waarachtige God. Maar dat is slechts in het Nieuwe Testament van de Bijbel te lezen, wat men dus verwerpt (N. Gordon) of verdraait (Jehova Getuigen)!
  3. Jahu

    De Wederhouder

    Dat u "rarara" gebruikt is heel typisch voor uw giswerk! Oude Hebreeuwse geschriften, met of zonder interpunctie, zijn van en voor Joden. Er is echter niet één Jood die de Naam van God zal uitspreken (behalve de hoge priester, die dat deed in de tempel op Jom Kippoer). Ziet u de onmogelijkheid van uw stelling? U zoekt bewijs van iets dat er niet is, en bij mensen (Joden) die dat 'bewijs' niet kunnen geven. De Joodse tempel op aarde is verwoest en de hoge priesters daaraan verbonden zijn verdwenen. Dat is trouwens ook het hoofdkenmerk van het betere Nieuwe Testament: daarmee werd ons
  4. Jahu

    De Wederhouder

    Jammer voor u dat er in Ex.3:15 geen Jehova staat maar: יהוה En dat is onvertaalbaar, "Jehova" is giswerk. Anderen spreken het tetragrammaton uit als Jaweh, ook giswerk trouwens. De Almachtige God heeft maar één Naam: Jezus Christus!
  5. Jahu

    De Wederhouder

    Wat moet ik met een Companion Bible? En wat lees ik in de appendix wat ik niet al wist maar wat aantoonbaar onjuist is, bv. de verzonnen naam "Jehova". Ook E.W. Bullinger was een na-aper zoals zovelen, want "Jehova" werd reeds eind 13e eeuw door een spaanse monnik /theoloog bedacht (#Ramón Marti #Raymond Martini)
  6. Jahu

    De Wederhouder

    De Heere bestraffe u! Daar is helemaal niets verwarrends aan. En er is maar één Heer en ook één God, namelijk de Heer Jezus Christus. De verzonnen naam "Jehova" komt in het Nieuwe Testament helemaal nergens voor! Ook is die verzonnen naam nooit door de Heer Jezus Christus of Zijn apostelen gebruikt. U probeert gebakken lucht te verkopen Sjako, alsof er verwarring over zou bestaan wie de HEER is. Voor verwarring is in de Bijbel geen ruimte, de Heere der heren is JEZUS CHRISTUS. (Deu.10:17, Opb.17:14)
  7. Jahu

    De Wederhouder

    Sjako: "Zelfs dan zou Jezus heel goed Michaël kunnen zijn" Sjako u doet andermaal een waardeloze uitspraak, vanwege het ontbreken van iedere Schriftuurlijke onderbouwing. Ondanks dat ik dat zeer zwak en fout vind zal ik het met een Bijbels fundament beantwoorden. Als namelijk Michaël de HEER Zelf zou zijn, wat hij dus niet is hij is een engel een dienaar van de Allerhoogste, dan zou hij in Judas 9 niet tegen de duivel hebben gezegd 'De Heere bestraffe u!' Terwijl in de door mij reeds genoemde tekst van Johannes 20:28 de Heer Jezus Chrustus "Heer en God" wordt genoemd, en door He
  8. Jahu

    De Wederhouder

    Hetgeen Thomas antwoordde in het Evangelie van Johannes, is volgens u dus niet waar? Joh 13:13 SV Gij heet Mij Meester en Heere; en gij zegt wel, want Ik ben het.
  9. Jahu

    De Wederhouder

    Is Jezus Christus Heer en God, of is Hij dat niet? Joh 20:28 SV En Thomas antwoordde en zeide tot Hem: Mijn Heere en mijn God!
  10. Jahu

    De Wederhouder

    Wat voor nut heeft het Sjako als wij middels de Bijbel kunnen aantonen dat de engel Michaël en de Heer Jezus Christus niet dezelfde zijn, en u dan alsnog blijft ontkennen terwijl dat zwart op wit staat?
  11. Jahu

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Klopt, wie bewust tegen Gods Woord ingaat mag voor mij permanent zwijgen!
  12. Jahu

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Ja, overeenkomstig de Bijbel lijkt mij dat inderdaad heel fijn: "Doch indien iemand schijnt twistgierig te zijn, wij hebben zulke gewoonten niet, noch de Gemeenten Gods." (1Kor.11:16)
  13. Jahu

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Voor u en voor mij ook wel eens leuk @sjako dat ik nu kan zeggen dat ik dit met u eens ben. Wie bv. zegt dat Paulus liegt e.d. die zou ik 2 strafpunten geven, en bij de derde keer een permanente ban! Dat brengt ons vervolgens dan wel bij het punt om op gezonde wijze en alleen te argumenteren vanuit de Christelijke Schrift. En dat heeft verstrekkende, goede en zeer verhelderende consequenties. Kunnen wij iets in de Schrift vinden dat onze eigen mening weerlegt, dan heeft dat voorrang, zelfs als 'amateur' theologen daar iets anders van zeggen. Ook gebruiken theologen niet altijd de Schrift
  14. Jahu

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    (Let eens op wie er spreekt en hoe Zijn Naam is.) "Daarom zal Mijn volk, daarom zal het Mijn Naam in dien dag kennen, dat Ik het Zelf ben, Die spreekt: Zie, hier ben Ik." (Jes.52:6) Jezus zeide tot haar: 'Ik ben het, Die met u spreek.' (Joh.4:26)
  15. Jahu

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Neemt u mij niet kwalijk, maar bij mijn weten is er nog nooit een orthodoxe leer geweest die het volkomene heeft kunnen brengen. Zelfs de zeer goede wet van Mozes heeft dat niet gekund. (Heb.7:11) Ik heb mij nooit tegen de Drie-eenheid uitgesproken omdat men daarbinnen ook de Heer Jezus Christus aanbidt, en dat is Bijbels. De Heer Jezus Christus is de Heilige Persoon en Hij heeft een Geest, de Heilige Geest. Andere personen die niet van Christus zijn hebben ook allemaal een geest, maar die zijn niet heilig! Indien nu zo'n onheilige persoon zich bekeert en aan de eis van God w
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid