Spring naar bijdragen

Jahu

Members
  • Aantal bijdragen

    523
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Jahu

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesse
    lezen, wandelen, tv kijken
  • Beroep
    zelfstandig ondernemer

Recente profielbezoeken

606 profielweergaven
  1. U bent bezig een tautologie te gebruiken, de Heilige Geest is de Heilige Geest, punt. Als Persoon heeft de Heilige Geest geen Naam, omdat Hij onderdeel is van Eén Persoon: De waarachtige God en Heer Jezus Christus. Hier zien wij de Naam van de Allerhoogste in Hoogst Eigen Persoon, Jezus Christus.
  2. Bah, wat een onzinnig on-Bijbels gedraai en gezwets die reactie van u! Nee dank u! De Bijbel zelf is heel duidelijk, wij hebben uw zogenaamde jehova-getuigen-uitleg niet nodig!
  3. Als de Heilige Geest volgens u geen Persoon is, waarom spreekt de Heer Jezus Christus dan over Hem als: 'Hij zal u in al de waarheid leiden' (v13) 'Hij' is taalkundig een Persoon, nl. 3e persoon enkelvoud. En 'wat Hij zal gehoord hebben, zal Hij spreken', ook hier gaat het over 'Hij', idem de Goddelijke Persoon! Alsmede: 'de toekomende dingen zal Hij u verkondigen'. Een "werkzame kracht" is geen persoon maar is onzijdig. Iets wat onzijdig is kan de toekomende dingen niet verkondigen! En er wordt over iets onzijdigs nooit gesproken in de 3e persoonsvorm 'Hij'! Wat is hierop
  4. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    Ziet u dat ik u geen woorden in de mond heb gelegd, hier doet u weer belijdenis!
  5. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    @Flawless victory "Bestraf den spotter niet, opdat hij u niet hate; bestraf den wijze, en hij zal u liefhebben." (Spr 9:8)
  6. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    Ik heb zo'n vermoeden dat sjako hier geen berisping op laat volgen.
  7. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    'In Adam' is ieder mens door natuurlijke geboorte, 'in Christus' daarentegen zijn alleen de gelovigen; die mensen die door de genade mochten horen, zien en geloven dat Hij Jezus Christus God is om hen te redden van zonde en dood.
  8. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    Wat leuk dat u nu met deze Bijbeltekst komt, ziet u het staan, 'in Christus', de rest niet!
  9. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    Als er sprake is van genade, dan is de noodzaak van 'dwingen' geheel verdwenen. Maar mocht u bedoelen dat het geloof wat wij hebben ontvangen een gave van God is, dan is dat waar en algemeen, want alle geesten hebben de gave van geloof ontvangen: de groten, de kleinen, de goeden en de slechten, alle geesten geloven, zelf de boze geesten geloven. Echter, het geloof dat de Heer Jezus Christus God is, dat is voor de zondige mens die Hem aanroept nodig om van de totale ondergang gered te worden. (1Kor.1:2)
  10. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    Dat doet aan de grote genade van de Heer Jezus niets af. M.a.w. zodra u in het volbrachte werk van de Heer Jezus Christus gaat geloven, krijgt Zijn genade voor u betekenis en inhoud. Als u mijn citeren van de Bijbel een vorm van 'dwingen' noemt, laat dan uw Bijbel dicht want ook die zal dwingend overkomen.
  11. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    De zaligheid, de vergeving van zonden, is 100% genade van God, maar die genade moeten wijzelf wel in geloof willen aannemen! Er zijn ook zat mensen die Zijn genade verwerpen, en niet willen geloven dat de Heer Jezus Christus God is! Daar gaat het dus precies over. Wie heeft er vanwege uw zondeschuld Zijn Lichaam als zoenmiddel aangeboden? Dat was God Zelf. Als u dat niet gelooft, weg genade!
  12. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    'Die geloofd zal hebben, en gedoopt zal zijn, zal zalig worden; maar die niet zal geloofd hebben, zal verdoemd worden.' (Mar 16:16)
  13. Jahu

    JEZUS is CHRISTUS

    De stelling is ook niet of de Vader van Heer Jezus Christus Zijn God is, dat is uiteraard vanzelfsprekend zo! Maar dat u daar abusievelijk aan verbindt dat Zijn God ook uw God is, want dat is beslist niet zo, omdat u Hem niet aanbidt. U kunt namelijk Zijn Vader helemaal niet aanbidden, tenzij u Hem aanbidt aan wie Hij alles heeft overgegeven, en dat is de Heer Jezus Christus. God de Vader, de Heilige Geest, was door de zonde voor de mensen ontoegankelijk geworden, en dat is Hij nog steeds! Maar door Gods genade kunnen wij Hem nu toch daadwerkelijk aanbidden, indien wij de Heer Jezus Chris
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid