Spring naar bijdragen

Maria K.

Members
 • Aantal bijdragen

  1210
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maria K.

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Maria K.

  Priesterkleren

  Ik zie de voorgeschreven kleding van Aaron als een uniform. Hoe hoger zijn functie, hoe opvallender de onderdelen. De diverse onderdelen zijn symbolisch voor zijn beroep in de tijd, waarin hij leefde. Niet zoveel. Ze beantwoorden aan het doel, waarvoor ze bestemd zijn. En op sommige punten aan de wensen van mijn omgeving.
 2. Maria K.

  Piebe is back

  Ik lees nog af en toe mee en zie nu een paar bekende namen voorbijkomen. Leuk jullie hier te zien.
 3. Gelijkwaardig is niet hetzelfde als gelijk. Lees nog eens de bijdrage van @Willempie. De meest uiteenlopende mensen kunnen gelijkwaardig zijn, dus niet de één meer dan de ander of hoger geplaatst.
 4. Ik weet wat er in de Bijbel staat. Wat volgt heeft mi. weinig tot niets met een reden tot vriendschap te maken, maar wel met hoe je met vrienden omgaat. Daaruit blijkt dan hoeveel je vriendschap waard is. Vriendschap is gebaseerd op gelijkwaardigheid. En die is er niet. Verwar dan vriendschap niet met liefde. Dat is een volledig ader chapiter. Ik ken de Nederlandse taal en Iets anders beweren of uitleggen, of hoe je ook wil noemen, heet dan exegese en daar heb ik nu geen behoefte aan. De vraag was nu wat in het hier en nu onder vrienden verstaan.
 5. Je vraagt hoe Jezus daarover dacht. Dat is toch duidelijk te lezen voor wie de Bijbel hiervoor als leiddraad heeft. oa. in Johannes 15: 10-14 Een definitie van wat vriendschap betekent is dat echter niet. Dat is voor veel mensen verschillend en met meerdere omschrijvingen kan ik het eens zijn. Een vriend van mij hoeft mij niet te gehoorzamen. Hij hoeft niet hetzelfde te zijn of te denken als ik. Wel heb ik graag dat hij mij en hoe ik in het leven sta respecteert.
 6. Niet helemaal. Mensen zijn zoals ze zijn. Dat is wat je kunt geloven, zonder hun daden te accepteren. Echter: Als mensen dingen praktiseren, die niet bij mijn wereldbeeld passen, dan sta ik ze niet toe in mijn persoonlijke, privé leven. Dan blijven het oppervlakkige bekenden. De vraag rijst dan: Waarom noem je hen je vrienden? Wat is het dat je wel in hun aantrekt? En is het dan waard om aan te zien, hoe zij plezier maken om dingen die jij verafschuwt. Want daarvoor moet je hun leven minstens wel kunnen respecteren, ook al hoef je er niet in mee te gaan. Of zag je ooit dingen in hen
 7. Precies wat ik bedoel. Maar dan ook vice versa. Ook anderen zijn die ze zijn. Daar kun je mee proberen om te gaan, maar ze niet veranderen. Een mens verandert door observeren, leren en leven, maar niet puur en alleen omdat ze dat door anderen wordt gemaand.
 8. Het is goed dat je dit tot uiting brengt. Je zit echt moeilijk, maar misschien is het een troost of anders weet dat je niet de enige bent. Veel mensen die bewust nadenken maken een moeilijk periode door in hun vroege volwassenheid. Het lijkt alsof je nu alles zou moeten weten en vol in het leven zou moeten staan. Maar niets is minder waar, als je zekerheden dreigen te gaan wankelen en nu door eigen gedachten en niet omdat een opvoeder het je opdringt. Een vraag aan jou. Waarom is het dat je denkt, dat jouw vriendin dacht, dat het aan haar lag? Hoe kwam ze op dat idee? Ik denk dat je
 9. Maria K.

  Wat te doen?

  Eerst nog mijn excuses voor het warrige bericht. Ik was er nog mee bezig, maar twijfelde of ik het wel zou plaatsen. Klikte per ongelijk op verzenden, wilde het nog verbeteren, maar had even wat anders te doen. Maakt verder niet uit, want wat ik wilde schrijven staat er. Wat God wil weet ik niet. Jij wel? Van Jezus staat in de Bijbel, dat hij een paar grote vaten wijn extra maakte toen op een bruiloft in een een klein dorpje blijkbaar wat meer gedronken was dan de gastheer verwacht had. Ook dat hij de dure mirre, die over zijn voeten uitgegoten werd wel wist te waarder
 10. Maria K.

  Wat te doen?

  Het is een tijdje geleden dat ik hier gereageerd heb. Wel af en toe meelezen. Jouw bericht trof mij in mijn hart. Andere cultuur, maar vooral andere gedachten over hoe een relatie in elkaar steekt. Het eerste wat mij trof in jouw schrijven: Misschien is het omdat ik ook vrouw ben, dat ik dit nooit zou accepteren van iemand, dat hij mij zijn wil oplegt, zonder rekening te houden met wat ik altijd gewend was en zonder meer de dingen die ik doe veroordeel. Zolang er van verliefdheid sprake is en een elkaar leren kennen en het hoe en waarom van elkaar leren begrijpen,
 11. Maria K.

  zonder seks

  Niet eens dat alleen @Kaasjeskruid Dat is wat een persoon denkt die dit alles zo prima vindt. Dit is de andere kant en gaat nog veel verder. Dit is ziek, als je er alleen zo over kunt denken. Er zijn vele vormen om over seks te denken, maar dit slaat alles. Eens. Maar voor mensen hier serieus op ingaan: Een perfecte intro om je als trol te doen kennen. Ik neem het terug als anders blijkt. Dan zeg ik: Ga in een klooster. Of ga eens naar een psycholoog ipv. deze ziekelijke shit hier neer te plempen.
 12. Waar gaat het nu nog over? Over Jezus Christ Superstar en hoe het verhaal daar gepresenteerd wordt? En de kritiek die in de loop va de tijd op deze producties wordt gegeven? Of hoe jullie geloven hoe het in de Bijbel staat. Als daarop niet wordt ingegaan wordt hou ik het voor gezien. Ik heb hier nu zat over geschreven.
 13. Het is niet dat de uitkomst al bekend is, maar het is dat de uitkomst van tevoren al bepaald is door........... Lijkt me een essentieel verschil.
 14. Bedoel je dat we het alleen nog moeten hebben over de muziek? Of vind je het niet erg, dat we het over de inhoud van dit verhaal erachter hebben, zoals hoe de makers van Jesus Christ Superstar de rol van Judas hebben neergezet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid