Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
 • Aantal bijdragen

  4.490
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Hermanos2

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Volgens mij is deze post ook totale onzin. 🤣
 2. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  De kracht van de bijbel is nou juist dat de tekst mensen veranderen kan. Jij stelt die verandering als voorwaarde om begrijpend te lezen. Daarmee draai je de zaak om en zet mensen weg. Echt niet okee.
 3. Meerdere vertalingen plaatsen er komma’s. Daar zullen ze vast een goede reden voor hebben.
 4. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Jij verklaart de complete bijbel als de letter. Daarmee leg je Jezus woorden in de mond. Want Jezus verstond er iets compleet anders onder.
 5. Hermanos2

  Het Hallelujah topic.

  You don’t really care for music, do you?
 6. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Dit is niet okee. Ook jij bent via de bijbel tot God gekomen. Dat is namelijk ons eerste aanknopingspunt. En blijft ook daarna zeer belangrijk. Ophouden met dat gezeur over de letter die…
 7. Een verbeelding is veranderlijk, een geaardheid niet.
 8. Jeff Buckley Mooi, weer iets waar we het niet over eens zijn.
 9. Psalm 113 tot en met 118 zijn de Hallèl psalmen. Prijs de naam van YHWH.
 10. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Hopelijk komt daarom de gulden terug.
 11. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Daarom had ik ook meer respons verwacht want Jezus is de weg, de waarheid en het leven. En over geen van deze drie dingen is men het eens. Wat is leven? Wat is waarheid? Wat is de weg? Ik zet ze bewust heel overdreven onder elkaar. Het is een veel geciteerd vers maar wat moeten we er eigenlijk mee? De bergrede is het hart van het NT. Prachtig. Is Jezus’ leer tegenwoordig wel uitvoerbaar?
 12. Jezus stelt dat na de opstanding: people will neither marry nor be given in marriage. Dat is interessant genoeg om te onderzoeken en daarin ligt mogelijk de oplossing. God tolereert veel van de mens, van ieder mens, omdat Hij weet dat hetero en homo gebruiken eindig zijn en gebonden aan de stoffelijke mens? De bijbel legt het verder niet uit maar ik heb er wel mijn idee over.
 13. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Opvallend dat ik hier niet meer tegengas krijg. Wat ik hierboven beweer in mijn topicstart is natuurlijk niet mijn mening. Jezus’ leer is weliswaar universeel toepasbaar maar hij kwam van een specifieke God naar een uitverkoren volk met een gerichte boodschap. Jezus is de enige weg naar God. Dat geldt voor de Jood en de Griek, de man en de vrouw, de slaaf en de vrije. Voor iedereen.
 14. De HSV stelt dat de wijzen het kind aanbaden. Maar ook dat bewijst niets. Menigeen aanbid Jezus als God. Maar dat maakt hem nog steeds niet gelijk aan God.
 15. Hermanos2

  Christus is de Weg.

  Is de leer van Christus kerk-overstijgend? Ieder (on)geloof is goed in God's ogen zolang de weg (= Christus) maar gevolgd en geleefd wordt. Dus doe voor een ander zoals je wil dat die ander voor jou doet. Het maakt niet uit welke naam je jouw god geeft. Allah, Jehovah, Shiva, spaghetti monster, etc. Zolang de mens maar een goed leven leidt. Goed met elkaar omgaan en met deze planeet. Liefde overstijgt geloof.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid