Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
 • Aantal bijdragen

  1668
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Hermanos2

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Ik weet nooit zo goed wat ik moet met verhalen van mensen die bijvoorbeeld een stem horen. Maar dat ligt aan mij. Want ik heb het nog nooit ervaren. Wel heb ik bijzondere dingen meegemaakt die geen toeval konden zijn. Mogelijk ligt het eraan dat ik te vaak hoor: de Heer sprak tot mij... Daar heb ik wat moeite mee. Tegen mij heeft Hij nog nooit gesproken. Dat hoeft ook niet. Hij heeft vast belangrijker dingen te doen.
 2. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Okee, het neuspeuteren bracht me even van mijn stuk. Ik kreeg geen ingevingen na de doop. Daar geloof ik niet aan. Paulus kreeg overigens meteen na zijn doop een maaltijd. De reinheid na de doop raak je niet kwijt. Jezus stierf maar één keer. En stond maar één keer op uit de dood. De bijbel verbind de doop aan een rein geweten. Ik geloof dat de doop nog steeds noodzakelijk is. Omdat het een zichtbaar meetpunt is. Als iemand mij verteld dat hij Geest heeft gekregen dan wil ik dat graag toetsen. Ik ben ietwat allergisch voor wonder verhalen, genezingen etc in de tegenwoor
 3. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Steek je nu de draak met de doop?
 4. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Bevestiging? Bedoel je zoals bij Jezus? Hemel die zich opent en neer dalende duif? En God die goedkeurend spreekt? Nee, zo werkt het niet. Dopen doe je niet in de hoop op bevestiging. Maar uit gehoorzaamheid en omdat je weet vanuit de bijbel dat het een logische stap is na tot geloof komen berouw en belijdenis. Ik weet dat er christenen zijn die denken dat de doop overbodig is. Ik vind dat erg jammer. De bijbel geeft de noodzaak duidelijk aan. Het is geen symbool.
 5. Hermanos2

  Muziek topic

  Why me Lord. Kris Kristofferson, Willie Nelson,....
 6. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Niet eenvoudig. Ik ben geen lid van een kerk. Dus op zoek gegaan naar iemand die 'bevoegd' was om te dopen. Contact gehad met mensen die het niet nodig vonden. Weer anderen die mij een cursus aanboden. Telkens de bijbel ernaast gelegd. Uiteindelijk iemand gevonden die ook de bijbel ernaast heeft gelegd en mij vrijwel meteen in een rivier gedoopt heeft.
 7. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Ik zie daarin duidelijk de noodzaak van de waterdoop. Ook weer vanwege de voorschriften in Leviticus.
 8. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  https://www.seedbed.com/5-offerings-old-testament/ De noodzaak voor het offer van Jezus volgt rechtstreeks uit leviticus. Ik verbind 'm niet zozeer aan de dood van Adam, zoals @sjakohet uitlegt. Terwijl je via een kleine omweg daar ook wel bij uitkomt. Dit artikel legt, voor mij, goed uit waar het sterven van Jezus over gaat. De reacties van lezers aan het eind van het artikel zijn ook interessant.
 9. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Hoe zie je dan het sterven van Jezus, als verlosser? Heeft Hij ons dan (nog) niet verlost? Interessante punten zijn dit. Die de kern van ons geloof raken. Ik hoop dat meelezers ook reageren.
 10. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Wat bedoel je met: in genade leven tot die tijd?
 11. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Je beweert hier 3 dingen. Is het veel gevraagd om die zaken wat toe te lichten?
 12. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Interessant!!! Als ik over dit onderwerp met mensen praat komen er meestal andere zaken naar voren.
 13. Hermanos2

  Hoe is satan verslagen?

  Ik lees dat satan werd verslagen toen Jezus stierf aan het kruis. Hoe moet ik dat zien in het licht van teksten als 1 Petrus 5:8-9?
 14. Hermanos2

  Muziek topic

  Create in me...
 15. Kijk je regelmatig naar reacties op dit forum? Ik denk dat er wel interessante gesprekken uit kunnen voortvloeien. Ik ga jullie gesprek nog eens beluisteren want heb de inhoud niet meer goed in herinnering.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid