Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
 • Aantal bijdragen

  642
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Hermanos2 geplaatst

 1. Volgens mij zit ze vanavond bij Jinek. Zou zij misschien weten wie Bontenbal is?
 2. Dag Jurriën, als je zin en tijd hebt mag je hier wat meer over vertellen. Ben benieuwd naar je visie.
 3. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Heb je jezelf al eens afgevraagd waarom de opgestane Jezus door de vrouwen werd aangezien voor een tuinman? Over Pesach, eerstelingen en beweegoffer gesproken.... Bijbellezen is geweldig! Wat een rijkdom.
 4. Ik ben benieuwd hoe die situatie zich daarginder ontwikkeld. Het CDC (RIVM van de USA) laat ook cijfers zien op hun website. De kerken hebben al forse boetes gekregen maar blijven geopend omdat ze noodzakelijk zijn voor de mens. Sportscholen zijn daar ook gewoon open. Wat ik vreemd vindt is dat bij de eerste golf constant werd gesproken over het aantal zieken. Daar hoor je nu veel minder over. Nu hoor je vooral over het aantal positieven. Maar dat zijn geen zieken. Ik wil trouwens niet van een complot spreken. Wel van onbegrijpelijke en vaak tegenstrijdige maatregelen.
 5. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Het was God die dmv dit visioen aan de discipelen toonde dat dit Jezus was, Zijn Zoon. De beloofde Verlosser. Zoals het voorzegd was in de Wet (Mozes) en de (Profeten).
 6. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Nou, ik heb wel zekerheid gevonden in mijn visie over het dodenrijk. Maar ik begrijp goed dat de teksten anders gelezen kunnen worden. Ik zie het echter niet gebeuren dat mijn visie op het dodenrijk zomaar veranderd. Het punt waar ik zoekende ben is de 3-1heid. Daarin vind ik geen rust. Ik ga je wel nog mijn visie geven over het prediken aan de doden. Even geduld aub!
 7. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Je weet dat ik de 3-1heid niet verklaren kan. Ik wijs de leerstelling zeker niet af. Ik blijf erover nadenken. Ik zie God als de Vader en Jezus als de Zoon. Beiden goddelijk maar twee verschillende personen. Punt waar ik dan vastloop is dat God in het OT zegt dat er maar één God is. Je eerste punt over het doen opstaan van de doden. Dat schrap ik zeker niet. Meteen na Jezus' dood aan het kruis gingen er graven open en werden doden levend. Daar zie ik geen conflict met mijn visie. De Schrift zegt dat Jezus lichaam geen ontbinding zal zien. Dat is volgens mij de gedachte
 8. In Californië zijn een aantal kerken die al circa 10 weken weer erediensten houden. Met vooralsnog geen toename van ziektegevallen.
 9. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  De tekst over het verzamelen van schatten in de hemel lees ik als het verwerven van God's goedkeuring. Over de vele kamers in het Huis van God heb ik onlangs een hele rits verklaringen gelezen uit Engelstalige landen. Ook heel interessant. We gaan het er hier niet over eens worden. Zolang we God en Zijn Koninkrijk op de eerste plaats stellen en Jezus' offer erkennen moet het goed komen. Fijne dag!
 10. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik heb de tekst over het preken naar doden nog gelezen. In zijn context. Evenals de zielen onder het altaar uit Openbaring, waar @Kaasjeskruidnaar verwees. Ik begrijp hoe de tekst uitgelegd kan worden. Juist omdat je met deze schriftplaatsen meerdere richtingen op kan, kijk ik liever naar het totaal plaatje. De eindtijd gebeurtenissen zullen er niet door veranderen. Ik kan op dit moment niet overweg met de voorstelling van een dodenrijk met daarin zielen in bewuste toestand. Ik kan het ook niet rijmen met God's verbod om contact te zoeken met de doden.
 11. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Vanwege de leesbaarheid heb ik geprobeerd kort en bondig te zijn. En dan doet mijn tekst inderdaad afbreuk aan de gebeurtenis. De transfiguratie, de verheerlijking, wordt in drie evangeliën en een Petrusbrief beschreven. God verheerlijkt Zijn Zoon. Net als meteen na Zijn doop.
 12. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik begrijp hoe de teksten gelezen kunnen worden. Je kunt er twee kanten mee op. Probleem dat zich voordoet is dat ik naar een verklaring zoek die in mijn straatje past. En jij, in dat van jou. Dat is ook weer waarom ik eigenlijk wil afstappen van het gebruik van losse verzen, zoals ik al eerder aangaf, omdat ik dan geen recht doe aan de context van het boek. En de plaats in de hele Schrift. Als Paulus zegt, to die is gain. Dan kan ik me voorstellen dat hij bedoeld dat hij gaat rusten en onbewust een lange tijd kan overbruggen terwijl het één seconde lijkt (omdat hij zich van niets
 13. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik lees die teksten anders dan jij. Ik denk na hoe ik mijn gedachten kort kan samenvatten. Moment....
 14. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  Net zoals de heks van Endor, die Samuel tevoorschijn toverde en het neerdalende laken in Handelingen waren het visioenen. De doden zijn zich van niets bewust en rusten. Voordat je mijn bijdrage nog eens als flauwekul afdoet moet je misschien eerst eens langs the wizard of Oz voor een stel hersens. Click your heels Desid!
 15. Hermanos2

  Wat is de Transfiguratie?

  God's verbod om contact te zoeken met doden is dus niet zomaar. Hij neemt ons in bescherming tegen kwade machten. Satan treft mensen als ze kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld na het verlies van een dierbaar iemand.
 16. Jezus vraagt aan Zijn discipelen: Wie zeggen de mensen dat ik ben? Waarop Petrus antwoordt: U bent de Christus, de Zoon van de levende God. De Transfiguratie is de bevestiging van dit antwoord!!! Mozes en Elia verschijnen in een visioen. Mozes als afbeelding van de Wet, Elia als afbeelding van de Profeten. Want de Wet en de Profeten wijzen vooruit naar Jezus als de Messias. De NKJV schrijft in Mt 17:9 Tell the vision to no one.... Mozes en Elia waren dus niet echt aanwezig. Dat kan ook niet want dan zou Jezus tegen de Wet verstoten hebben, want in Leviticus en Deuteronomium staat dat het
 17. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Wat zeg je me nu? Mijn hoogmoedige houding frustreert je? Want je wil mij alleen maar helpen met het vinden van de WAARHEID? Wie is er dan hoogmoedig? Jij, die denkt de waarheid te hebben. Ik heb een visie, op dit moment, die ik aanpas naarmate ik dieper in de bijbel duik. Gelukkig krijg je hulp van Plume. Goed gezelschap.
 18. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Ik heb nog naar je vragen gekeken. Ik vind dat de hoofdvraag hier voldoende aan bod is gekomen. De transfiguratie lees ik als een visioen, niet als een terugkomst van Mozus en Elia. Het prediken aan de doden heb ik niet paraat. Nu ook geen zin en tijd om me daarin te verdiepen. Maar mijn standpunt over waar de doden zijn is wel beantwoordt. Als Sjako dadelijk een topic aanmaakt over Israël en de 144000 dan is er wel weer een overlap. Ik ga verder in Genesis. Prachtig boek! Fijne dag.
 19. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Zeker, maak er gerust een topic van. Probleem is de vervangingstheologie waar een groot deel van het christendom aan heeft meegewerkt. Israël verworpen en zichzelf prominent vooraan geplaatst. Met de tekst in Romeinen kun je twee kanten op. Maar het OT is duidelijk. Maar als forummers een bloemlezing aan losse verzen presenteren is het heel eenvoudig om beide standpunten tot in den treure te verdedigen. De 144000 is ook zo'n topic. Het is een verhaal dat begint bij Abraham en steeds duidelijker zichtbaar wordt en tot een hoogtepunt komt als de sluier van Israël opgetild wordt en zij uite
 20. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  En jongen, aan de verkeerde kant uit bed gestapt? Voor de zoveelste keer genegeerd? Tot bevrediging van mezelf? Toe maar. Jij ook een fijne dag!
 21. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Interessante uitleg over de gelijkenis.
 22. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  God zal Zijn volk Israël nooit loslaten. Uit dit volk komen de 144000. Wat ik nog onderzoek is of we dit getal echt letterlijk moeten nemen. Want in de hemel staat ook geen letterlijke berg met een lam erop. Ik heb Israël ook in gedachten lange tijd verworpen maar ben me gaan realiseren dat anderen mij dat ingefluisterd hadden. Als je voor jezelf, onbevooroordeeld, de schrift gaat lezen is Israël nooit verworpen, slechts tijdelijk gesluierd zodat de volheid der heidenen kan binnenkomen. Daarna wordt de bruidssluier weggenomen.
 23. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Ja, precies. Het staat gewoon in de bijbel. En dan lezen dat de zon op de vierde dag werd geschapen. Jezus, het Licht, de Zoon was er al. Terwijl God's Geest, de Ruach HaKodesh, over de wateren zweefde. Alle drie, samen aanwezig. Meteen vanaf het begin.
 24. Hermanos2

  Waar zijn de doden?

  Bij iedere leesbeurt pel je een laag van het boek af en duik je er dieper in, begrijp je beter hoe het in het geheel past. Ik heb het boek Genesis dit jaar al zes keer gelezen en het raakt iedere keer opnieuw. In de eerste boeken kom ik Jezus op bijna iedere bladzijde tegen. Hoe kan de schepping beginnen met Licht terwijl er nog geen zon geschapen is? Waar komt dat Licht vandaan? Dat moet jou toch bijzonder interesseren. Verrijk je leven, lees dat boek. Klinkt als muziek in mijn oren!
 25. Ik begrijp je probleem maar het kind is onschuldig en heeft recht op leven. Met mijn dochter had ik eens een soortgelijke discussie. Ik heb haar toen geantwoord dat het kind geboren mag worden en opgenomen wordt in ons gezin.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid