Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
 • Aantal bijdragen

  1613
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Hermanos2 geplaatst

 1. Hermanos2

  Vaccineren of niet?

  Ik voel er ook weinig voor. Wil het in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen. Meer zicht krijgen op (bij)werking. Verder zal het ook afhangen van mate van beperkingen die men gaat opleggen aan de niet gevaccineerden.
 2. Ik neem vast afscheid van je Willempie. Dankjewel voor je bijdragen en voor de mooie songs van Bob Dylan. Door jou ben ik hem meer gaan waarderen. Het ga je goed!
 3. Ik blijf erbij dat een moderator die ook deelnemer is, zichzelf in een lastige positie plaatst. Getuige recente gebeurtenissen. Misschien zou er zelfs gekozen kunnen worden om anoniem te modereren?
 4. De NBV studiebijbel gebruikt JHWH in plaats van HEER. Dat vond ik zeer correct. Maar deze herziening zal dat waarschijnlijk niet doen. Jammer. De Legacy Standard Bible komt in september uit. Een herziening van de NASB. Zij herstellen Yahweh als God's Naam.
 5. Hermanos2

  Vaccineren of niet?

  Het zijn spannende tijden.
 6. Hermanos2

  Vrije wil?

  Deze video is ietwat off topic. Maar legt de verschillende visie op 'original sin' uit.
 7. Hermanos2

  Vaccineren of niet?

  https://www.nu.nl/coronavirus/6126570/mensenrechtenhof-beslist-dat-landen-vaccinatieplicht-mogen-invoeren.html Verplicht vaccineren. Zover zijn we al gekomen.
 8. Hermanos2

  Vrije wil?

  Was niet voor jou bedoeld. Dus je hoeft je niet aangesproken te voelen.
 9. https://edmontonjournal.com/news/local-news/gracelife-church-shuttered-by-authorities-after-months-of-flouting-covid-19-rules Kerkgebouw gesloten door overheid.
 10. Hermanos2

  Vrije wil?

  Jij bent de enige die beweerd dat er niets mee gedaan wordt. Jij kunt dat onmogelijk weten. De gedachten van anderen ken jij niet.
 11. Het is me enkele malen overkomen dat ik bijzonder geraakt wordt door een psalm en die erna niet meer terugvind. Het zijn er nogal veel. Daarom probeer ik de ordening te vinden. Langzaam maar zeker vind ik die ook. Ik gebruik de psalmen in gebed. Ook heb ik laatst een chronologisch overzicht gevonden waarbij de psalmen,indien mogelijk, geplaatst werden bij de betreffende gebeurtenissen. Dit geeft een mooie leeservaring. En weer meer inzicht. Prachtige verzameling!
 12. Hermanos2

  Dagelijkse Bijbelstudie

  Vóór het slapen gaan, psalm 145.
 13. Hermanos2

  Vrije wil?

  Ik begrijp waar je naartoe wil. Ik hoef niet persé een onderbouwing met allerlei verzen. Als je de afzonderlijke bijbelboeken van begin tot eind leest wordt de betekenis duidelijk. Aangehaalde verzen worden helaas te vaak uit hun context gehaald en misplaatst gebruikt. Dan lees ik graag welke indruk een boek bij je heeft achtergelaten.
 14. Hermanos2

  Vrije wil?

  De overblijvers zijn het nageslacht van de stamvaders? Wat zijn dan de kenmerken van een achterblijver?
 15. Dankjewel! Ik kom verschillende indelingen tegen. Ben er nog niet uit welke indeling mij het meest gaat helpen om beter de weg te vinden in deze literaire schatkamer.
 16. Hermanos2

  Vrije wil?

  Iedereen werd geboren, belast met onvolmaaktheid en neiging tot zonde. Men neigt tot het slechte, wetend wat het goede is. Hoe is dit te verenigen met vrije wil? Een ongelovige begint met een achterstand. Kijkend naar onwaarschijnlijke, soms plotselinge bekeringen, vraag ik me af of God niet toch mensen uitkiest? Het Nieuwe Testament spreekt over 'the elect'.
 17. Hermanos2

  hallo hier....

  Hij komt terug op een GoldWing!
 18. Hermanos2

  hallo hier....

  Welkom Ad! Fijn om een nieuwe deelnemer te begroeten. Ben benieuwd naar je berichten.
 19. In een oude vertaling worden Jozef en Jezus 'joiner' genoemd. Treffende vertaling. Mattheus: Is this not the son of the joiner? Markus: Is this not the joiner, the son of Mary...
 20. Misschien kan @Gaitemanog iets toevoegen? Hij heeft wel eens verteld dat zijn echtgenote een groot liefhebber is van de psalmen.
 21. En zo'n ambachtsman hoeft dus niet persé een timmerman te zijn. Het artikel is slechts één van de velen die andere mogelijkheden ondersteunen en verklaren. Gezien de plaats waar Jezus opgroeide is 'stonemason' een mogelijkheid.
 22. Nee, ik bedoel echt een metselaar. Het woord 'tekton' schijnt dat toe te laten. Je kunt er zelfs meer richtingen mee uit. Ik vond het een interessant weetje. Vrijmetselarij heb ik regelmatig over gehoord en gelezen. Maar me nooit in verdiept.
 23. De context was niet het plan, schrijf je. Je bedoelt jouw plan? Je geeft er een andere betekenis aan? Reden dat ik dit vraag is omdat het een vers is dat vaak gebruik wordt door kerken. Om het belang van samenzijn aan te geven. Daar gaat dit vers niet over. Jezus is ook bij je als je alleen bent.
 24. Hier begin je met Jezus. Die geen metselaar was? Dan over organisaties en dan kom je met eene Sybil. Ik begrijp dit stukje tekst niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid