Spring naar bijdragen

Hopper

Members
 • Aantal bijdragen

  2.065
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Hopper

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Eeuwig nu
 • Religie
  Liefde is mijn religie.
 • Interesse
  Filosofie, mystiek, spiritualiteit.

Recente profielbezoeken

1.978 profielweergaven
 1. Het klinkt als de Godsgeboorte in de ziel. Een liefde welke nergens op gericht is. Herken je dat?
 2. Hopper

  De hoofddoek

  Met het uitdrukken van 'vrijgevochten vrouwen' doe je impliciet erkennen dat vrouwen normaliter onderdrukt worden. Ze zijn immers vrijgevochten van onderdrukking. Gelukkig zijn we op een christelijk forum en christenen die zich aan Jezus' leer houden, die onderdrukken niet. Vrouwen zijn veilig bij hen! Jouw God misschien, maar in de Bijbel staat dat er geen beeld gemaakt mag worden van God. Als jouw God een man is dan is het dus een afgod.
 3. Hopper

  De hoofddoek

  Het gebod je naaste lief te hebben 'als jezelf' betekent je naaste dezelfde vrijheid te schenken als je jezelf schenkt. In deze vrijheid schenken mensen elkaar. Dus als een man vindt dat vrouwen een hoofddoek moeten dragen (om wat voor reden dan ook), dan gaat hij er zelf maar naast lopen met ook zo'n ding op.....
 4. Hopper

  Job

  Sommige dingen zijn te weten, in de eeuwigheid bestaat zoiets als tijd niet. Vergelijkingen volstaan dan niet door één dag duizend jaar te noemen. Het is het Zijn zelf wat zonder tijd is. Dat valt na te lezen in Openbaring 1:8. Daarom was de Godsverlatenheid een noodzakelijkheid, omdat Jezus als Incarnatie in de tijd leefde. Eeuwigheid valt dan ook inderdaad buiten de perceptie, het 'zijn' valt buiten al het voorstellen. Het kan alleen geopenbaard worden, echter in de openbaring valt het nooit samen met 'hebben'. Hebben kan alleen in de tijd-beleving. Waarmee 'zijn' alleen in '
 5. Hopper

  De hoofddoek

  Ik ga deze discussie niet over doen. In Christus zijn alle mensen gelijk. Juist omdat ze geen macht over een ander willen hebben. Vrouwen onderdrukken en gehoorzaamheid afdwingen is voor mensen die Jezus niet verstaan.
 6. De demo-boeren proberen de extreemrechtse agenda te kapen en tegelijkertijd klimaatdemonstranten dwars te zitten. We gaan het zien op 11 maart.
 7. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/boze-boeren-dreigen-met-grootste-demonstratie-ooit-in-den-haag-op-zelfde-dag-als-klimaatactie-a12 Plan voor 11 maart maar niet iets in waarvoor je in Den Haag moet zijn. De demonstrerende boeren vereenzelvigen zich steeds meer met extreemrechts.
 8. En Credible moet Freethinker 3.0 worden? Wees blij dat de freethinkers GG als uitlaatklep/uitlaadklep/uitlaatplek hebben. Dan houden ze zich niet met Credible bezig. Dus lok ze niet en lok ze ook niet uit!
 9. Hopper

  De hoofddoek

  Serieus. Ik ben in een christelijk dorp opgegroeid en vrouwen droegen daar een hoofddoek om hun kapsel te beschermen. Religieuze redenen zijn er nooit geweest. Verder heb ik nooit interesse gehad in vrouwelijke hoofdbedekking. Hoewel ik moslima's er vaak wel charmant uit vind zien met een hoofddoekje op. Maar goed, ik mag een mens natuurlijk niet op het uiterlijk oordelen he?
 10. Hopper

  De hoofddoek

  Omdat vrouwen heden ten dage auto rijden en hun kapsel niet meer hoeven te beschermen. Mijn moeder reed geen auto, die had nog wel een hoofddoek nodig.
 11. Hopper

  Huwelijksproblemen

  Ik bezit geen idealen. In dienstbaarheid schenk ik, ik raak dus juist bezit kwijt. De enige christen is gestorven aan het kruis. Wie Jezus volgt sterft ook aan het kruis (zelfverloochening). Voor 'hebberds' is bezit waardevol. Armen van geest hoeven alleen maar te 'zijn'.
 12. Hopper

  Parelduiken in de Bijbel

  De goede herder Bij Johannes 10:11 Als het gaat om religie, kan elk beroep op exclusiviteit bij mij op flinke weerstand rekenen. Wij mensen maken graag onderscheid tussen wel en niet bij de kerk; tussen christelijk, islamitisch en boeddhistisch; tussen gelovig en ongelovig. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat onderscheid vanuit het perspectief van God werkelijk bestaat. Er bestaat natuurlijk wel onderscheid tussen mensen die zich bewust zijn van hun verlangen naar de Bron en mensen die zich dat niet bewust zijn. Maar beide groepen kom je in elke religie tegen. En daarbuiten ook.
 13. Hopper

  Huwelijksproblemen

  Wat begrijp je niet aan grote en eerste gebod? Dat betekent dat het boven alle andere geboden staat. Het kersenplukken in andere teksten doet men alleen maar om het grote en eerste gebod te ontwijken. Dat is de Bijbel in een context plaatsen die jou persoonlijk goed uitkomt. Om via een omweg dan toch maar weer andere mensen naar je hand te kunnen zetten. En dat jij de Bijbel gebruikt om je privé doeleinden te verwezenlijken vind ik prima, ik zal er niet over oordelen. Maar ik raad het niemand aan. Dit topic gaat nog altijd over topicstarter die naar eigen zeggen in de problemen zi
 14. Hopper

  Parelduiken in de Bijbel

  https://margahaas.nl Steeds meer van binnenuit leven. Zo verwoord ik het verlangen waar ik me sinds mijn veertigste bewust van ben. In mijn geval betekende dat dat ik eerst naar binnen moest om het daar te leren kennen. De stilte en de mystici hielpen mij op die weg – en nog steeds. Ze brengen me ziel-inwaarts, naar de plek ‘waar God en mens elkaar raken’. Daar leg ik mijn oor te luisteren. Ik leer steeds meer om vanuit die kern te leven. Ik luister overdag naar de feed back die emoties me geven en ’s nachts naar wat mijn dromen me vertellen. Zo raakt mijn ‘buiten’ steeds meer afgestemd o
 15. Hopper

  Wat is mystiek?

  Het eigenlijke leeft in het binnenste van de ziel. Daar zijn alle dingen voor jou tegenwoordig, innerlijk levend en zoekend en op hun best en in hun zuiverste vorm. Waarom bespeur je daar niets van? Omdat je er niet thuis bent.’ Meester Eckhart (1260-1327)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid