Spring naar bijdragen

Hopper

Members
  • Aantal bijdragen

    5.120
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Hopper geplaatst

  1. In geestelijk opzicht is er ook nooit sprake van 'wij'. Wat Paulus bedoeld met de 'geestelijke mens' is dat er geen onderscheiden presentie meer is in de geestelijke mens. Strikt genomen is dat geen 'wij', hoewel geestelijke mensen wel meervoud is. Maar wegens het niet-onderscheiden is het geen 'wij' zoals men normaliter bedoeld. Met 'wij' worden mensen met een onderscheiden presentie bedoeld. Waarmee we kunnen begrijpen dat Paulus met 'de Christus' juist geen onderscheiden presentie bedoeld. Het is namelijk de enige wijze waarop het "Niet ik, maar Christus leeft in mij" betekenis k
  2. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/weerwind-d66-zwicht-niet-voor-vuig-rechts-anti-transsentiment-in-tweede-kamer Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) is niet van plan om een voorstel tot verruiming van de Transgenderwet in te trekken. Een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer vroeg daar wel om. Een motie van NSC en SGP om dit wetsvoorstel binnen een maand in te trekken, werd dinsdag nipt aangenomen met 73 stemmen voor en 70 tegen. Dat meldt ANP. Weerwind had het verzoek eerder ontraden en hij laat weten niet van standpunt te veranderen. Weerwind haalde
  3. Het gaat in deze kwestie niet over het eigen gelijk, maar om wat rechtvaardig is. Ons land werkt actief mee aan een genocide, ons land is partner van een misdadig regime. Objectieve criteria zijn er nu eenmaal niet. Consensus is ook geen optie. Er is ook geen 'wij' in deze kwestie, ik meet mijzelf niet met het misdadige regime in Israel of met de collaborateurs in Nederland. Johannes 7:24. Oordeelt niet naar het aanzien, maar oordeelt een rechtvaardig oordeel. Wat betekent dit? Het oordeel naar het aanzien (reputatie) is aan God, maar we zijn als mens wel gehouden aan rechtvaar
  4. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-gevaarlijkste-gesprekken-zijn-de-gesprekken-die-niet-worden-gevoerd Sinds vorig najaar leef ik in een ander land dan voorheen. Een land waarvan de overheid er willens en wetens voor kiest om medeplichtig te zijn aan een hallucinante moordpartij. In Gaza, door Israël, en toch echt mede mogelijk gemaakt door ons. Een genocide die ik live vanuit mijn woonkamer kan volgen, maar waar ik bar weinig tegen kan beginnen. Ik leef in een land waar de overheid ervoor kiest om reserve-onderdelen voor bommenwerpers te sturen naar een op hol geslagen
  5. Na lang en rijp beraad weet ik waarom Credible gehackt wordt door de Russen. Ze denken dat dit Baby TV is. Dat is dan wel weer geruststellend dat ze dat denken.
  6. Degene die iets wil bezitten, wil iets bezitten in deze wereld. Waar we tegen aan kijken zijn twee identiteiten welke hetzelfde wil bezitten. Simpelweg existeren is te eenvoudig voor de bedekten.
  7. Voor mij gemakkelijk te weten, de bedekking kent alleen de wereld waarin hij kan 'hebben'. Palestijnen en Joden willen allebei Palestina 'hebben' , delen is te moeilijk voor ze. Dus moorden ze elkaar maar uit en daar zijn de Joden het beste in. Dus ze -de Joden- hebben het idee dat ze nog aan het 'winnen' zijn ook. De mens is een raar wezen met zijn preoccupatie op 'de dingen' uit de wereld. Gingen ze nou maar eens serieus naar Jezus luisteren, maar dat gebeurd ook al niet. Ze kunnen echter later niet bij God aankomen dat ze het niet geweten hebben.
  8. Zonder identiteit ook geen identiteitscrisis. Identiteit heeft een prijs. Zijn als de kinderen is dan weer zonder kosten, en iedereen weet hoe dat moet, want we zijn allemaal kind geweest. En dan kunnen we het Koninkrijk Gods ook nog betreden getuige de woorden van Jezus. Waarmee de geïdentificeerde mens een raar wezen blijkt te zijn, hij betaald liever een prijs voor iets wat maar tijdelijk is. En de eeuwigheid welke gratis is laat hij liggen!
  9. Het is handig als je een beeld maakt van Jezus, je kunt het geheel naar eigen fantasie invullen. Ieder zijn eigen Jezus. In Afrika is Jezus zwart. In Exodus 20:4-6 staat iets geheel anders , maar daar hebben de meeste 'gelovigen' niks mee te maken.
  10. Het is aan jou als atheïst zijnde ook niet besteedt.
  11. Mensen voortkomend uit de natuur identificeren zich aan een tegenstelling. En daarmee onderscheiden zij zich van elkaar. Geestelijke mensen hebben een identificatie niet meer nodig, voor hen is het 'ik ben' (het zijn zelf) voldoende. Het 'ik ben' is universeel.
  12. Dat is goed nieuws, een oprechte christen zou natuurlijk nooit PVV kunnen stemmen. Het evangelie van Wilders is tegengesteld aan dat van Jezus. Dat van de kerkgangers stond dan weer niet in het bericht wat ik las.
  13. Identiteit komt (onder andere) uit het denkvermogen voort, maar zonder identiteit lukt het denken ook prima. Maar dat wordt door velen niet geweten, die weten niet dat de existerende denker zichzelf op het moment van denken integreert in zijn bestaan. Doch, het 'ik ben' behoeft geen identiteit. Je kunt je dan op existentieel niveau alleen niet meer onderscheiden van 'de ander'. Om mij te onderscheiden van 'de ander' gebruikt het denkvermogen de tegenstelling. In dit topic: Joden en Palestijnen denken elkaar als tegenstelling. Joden denken zichzelf als niet-Palestijn en vice versa.
  14. Ik neem de leer serieus, leven gaat evengoed wel door.
  15. Mensen vormen een bevooroordeelde mening aan de hand van hun emoties en identiteit.
  16. Ik beschik over denkvermogen. Denkvermogen heeft geen identiteit, en dat is gelijk het probleem: de meeste mensen denken zichzelf als een identiteit. Ze zijn dus wat het eigen denken opbrengt.
  17. Dat is goed opgemerkt, voor veel christenen is het christen-zijn een bedekking en daarmee onderscheiden ze zich van moslims, atheïsten en zo. Er zijn christenen die serieus denken dat 'de hemel' er alleen voor christenen is. Net alsof ze zelf bij de entree van de hemel staan. Het is echter de Zoon die oordeelt en geen enkel menselijk wezen heeft daar wat over in te brengen. En de Zoon zegt dat er geoordeeld wordt met het eigen oordeel. Waarmee de christen die oordeelt over moslims of anderen sowieso al de sjaak is. Kennelijk wil de Zoon geen oordelende mensen in het Koninkrijk Gods.
  18. Zoals ik Jezus interpreteer is degene die 'in het stof' is per definitie verloren. Er dient een geheel nieuwe mens op te staan, uit Geest geboren. (De geestelijke mens). Maar komaf maken met de oude , natuurlijke mens, is een kwestie van de lange adem. En als verschijnend in deze wereld kom je tot je dood niet van jezelf af. Zolang jij nog kritiek hebt op jezelf ben je er 'zelf' ook nog steeds. P.S. Petra of Monachos zijn voor mij niet onuitstaanbaar, ik zie in welke geesteshouding ze zich bevinden. Petra vindt vrouwen superieur aan mannen, dat is ook een identificatie.
  19. In feite verdedig ik ook christelijke waarden, maar je zult het toch met me eens zijn dat het vooral de christenen zijn die Christus ten schande maken. Denk maar aan de trumpchristenen of de christenen die Kirill steunen. Laatst las ik dat dat christenen en niet-christenen verhoudingsgewijs net zoveel PVV stemmen. Nou, dan heb ik geen trek om christelijke waarden te verdedigen. Enorm veel christenen gaan radicaal tegen de leer van Jezus in. In feite is dat een grote schande.
  20. Toch is het niet moeilijk, vergeven lijkt me geen discussiepunt met jou. En oordelen c.q. de maat nemen ook niet. Wellicht dat je jezelf te veel afvalt als duisternis zijnde? Jezelf oordelen is natuurlijk ook niet de bedoeling. In feite is het een geesteshouding welke onbevangen de wereld in kijkt, maar ook onbevangen naar zichzelf 'kijkt'. Het heeft ook te maken met je gevoelsleven. Ik raak niet aangedaan of gekwetst als men mij op dit draadje voor antisemiet of iets anders lelijks uitmaakt. Op straat idem, als iemand mij zou uitschelden voor iets lelijks dan haal ik niet eens mij
  21. Als christen voordoen is sowieso niet zo'n goed idee, veel christenen zetten zich weer af tegen andere bedekkingen. Christenen zijn okay en moslims deugen niet, dat werk. Dan werkt het 'christen zijn' ook al weer als een bedekking. In de Johannes proloog staat geschreven dat de duisternis 'het' niet begrepen heeft, maar er staat ook dat het waarachtig Licht ieder mens verlicht die geboren wordt. Het waarachtig Licht (of het Woord) is dan ook als beginsel in ieder mens aanwezig. Het is het waarachtig Licht wat onbedekt is en wat tevens waarheid is.
  22. De natuurlijke mens met een identiteit in de schepping is feitelijk aangedaan met de erfzonde. De natuurlijke mens is een geestelijke nazaat van Adam en Eva. Hoe het dan wel moet, geeft Jezus aan, maar dat blijft een punt van discussie. De trinitairen zeggen dat Jezus God is. Jezus zelf zegt dat hij een met de Vader is. Ik volg Jezus.
  23. Identificatie betekent feitelijk 'vereenzelviging' , de natuurlijke mens vereenzelvigt zich met M/V, homo/hetero, Nederlander/buitenlander enz. De geestelijke mens is ontsnapt aan deze vereenzelviging, die heeft Christus nagevolgd en het "Daarom leef ik zelf" opgegeven. Dit correspondeert met Marcus 8:35. Want wie zijn leven wil behouden, zal het verliezen. In biologische zin is de mens aangedaan met een identiteit. Daarom bevechten de Joden ook de Palestijnen, de Palestijnen hebben de 'verkeerde' biologische afkomst. De Joden hanteren daarmee dezelfde maatstaf als de nazi's,
  24. Paulus identificeerde zich niet als christen, Paulus zei "Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij. De levende Christus leefde in Paulus. En gezien dat Jezus ook Christus was, hebben we dan opeens twee Christussen? Nee, natuurlijk niet. Het is dezelfde Christus. Dat kan dus juist geen identiteit zijn. Wel een vernieuwing dat wel, hij heeft zijn oude identiteit afgelegd en Christus kon plaats nemen in Paulus. Inderdaad, persoonlijke voorkeuren blijven gewoon. Je gaat niet opeens chocoladeijs eten omdat je je identiteit bent kwijtgeraakt. Seksuele geaardhei
  25. Spreek voor jezelf, Fundamenteel. Paulus identificeerde zich niet langer en daarom is de éne geestelijke mens niet te onderscheiden van een ander. Of wil je beweren dat Paulus alles maar een beetje verzonnen heeft? Dat jij je identificeert is me al lang al duidelijk. En om die reden denk je dat anderen dat ook zijn. Et voilà , de natuurlijke mens.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid