Spring naar bijdragen

kyroneke

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. kyroneke

    Hoelang bestaat de aarde al?

    Zo worden ook nu christelijke wetenschappers beschuldigd dat ze atheïst zouden zijn, omdat ze hun ‘geloof’ van veel ‘bijgeloof’ bevrijden. Dat is wat wetenschap doet.
  2. kyroneke

    Hoelang bestaat de aarde al?

    Neen hoor, Veel gelovigen zijn gelukkig niet anti-wetenschappelijk. Voor mij is wetenschap en geloof niet in conflict met elkaar. En ik weet dat dit bij velen zo is. Even daarvoor stel je nog dat gelovigen geen kennis hebben van wetenschap en sluit je het uit. Wat is het nu? Ik bedoel slechts een bepaald "type" religiositeit onder het motto: De bijbel heeft altijd gelijk; en wanneer hij geen gelijk heeft, dan zorgt men er wel voor dat hij gelijk krijgt. Niet elk gelovige omarmen het bijbels fundamentalisme. Dat heb nergens beweerd.
  3. kyroneke

    Hoelang bestaat de aarde al?

    Nee hoor, die onvermijdelijkheid is hetgeen jij graag wil dat waar is. Toch jammer om te zien dat je mensen die geloven direct weer het label "te weinig kennis" geeft. Want je kent de mensen hier niet en je weet niets over het kennis niveau van de mensen om je heen. Je doet een aanname en projecteert die de wereld in alszijnde waarheid. Neen hoor, Veel gelovigen zijn gelukkig niet anti-wetenschappelijk. Voor mij is wetenschap en geloof niet in conflict met elkaar. En ik weet dat dit bij velen zo is.
  4. kyroneke

    Hoelang bestaat de aarde al?

    Ik wil ermee zeggen dat de natuurwetenschappen zoals wij dat kennen nog niet bestond. De totstandkoming van de natuurwetenschappen betekent onvermijdelijk de vervanging, door de wetenschappelijke manier gebaseerde natuurwetten en interpretatie, van de bovennatuurlijke verklaringen die waren ontstaan toen men de wetenschappelijke kennis nog niet had, zoals nu nog mensen religieuze verklaringen hebben, wanneer men een gebrek van wetenschappelijke kennis heeft.
  5. kyroneke

    Hoelang bestaat de aarde al?

    Ja, voor dit soort vragen, beter een wetenschappelijk boek dan de bijbel raadplegen. In de Bijbelse tijd had men helemaal geen nieuwsgierigheid hoe oud onze aardkloot is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid