Spring naar bijdragen

Peter79

Members
 • Aantal bijdragen

  866
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Peter79

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Altena
 • Religie
  Christendom
 • Interesse
  Groot
 • Beroep
  Ecoloog

Recente profielbezoeken

594 profielweergaven
 1. Actieve donorregistratie.

  In onze familie hebben we het erover wat onze keuzes daarin zijn; de kwestie doneren komt naar ik heb begrepen in alle keuzemogelijkheden onder de aandacht van de nabestaanden.
 2. Actieve donorregistratie.

  Behalve ja en nee is er ook nog de optie in het register dat de nabestaanden erover gaan, of zouden ze dat als nee beschouwen?
 3. Actieve donorregistratie.

  Het is een kleine moeite om te registreren, en dat had ik al gedaan, dus ik maak me er niet meer druk om. Straks in maart de sleepwet proberen weg te stemmen. Kortgeleden hebben we het gezagsregister ingevuld. Het bleek dat als ons als ouders iets zou overkomen, dat onze kinderen buiten de familie terecht zouden komen. Volstrekt niet in het belang van het klnd, maar ach. Je moet steeds meer een oplettende burger worden en eigenlijk is dat maar goed ook.
 4. Actieve donorregistratie.

  Zou het zo zijn dat waar het geloof in God afneemt, het geloof in de overheid toeneemt?
 5. beetje informatie en een vraagje :)

  3 pm's verstuurd, nu maar afwachten.
 6. beetje informatie en een vraagje :)

  Is de admin dezelfde Rommel als van www.setfire.nl? Misschien proberen via moderator van dat forum?
 7. De teloorgang van een mooi forum

  Jammer Hendrik. ik zal je bijdragen missen, net als die van Mystic. Het ga je goed
 8. Het boek Job

  Het mag inderdaad blijven schuren, om het gesprek gaande te houden en elke gesloten theologie een spaak in het wiel te steken.
 9. Het boek Job

  Nee, het is een vertaalkwestie. Ik dacht dat ik het bij Simon Schoon heb gelezen, maar het kan ook zijn in een commentaar op Job van de KBS: Job ziet ervan af om te blijven rouwen op de mesthoop en gaat weer naar de toekomst kijken. Soms moet iemand je weer bij zijn positieven brengen.
 10. Varen, varen over de baren.

  Beste kapitein, ik hoorde dat er nog plek op de Zeven Provinciën is. Kan ik aanmonsteren als stuurman? Ik heb ruime ervaring op de zeven wereldzeeën.
 11. Het boek Job

  Hè MN, waarom bannen? Het slowchatten, spammen en trollen gaat echt wel weer een keer stoppen. Ik zou jouw bijdragen erg missen, hoe vaak moet ik je nog nog liken ( maar deze post like ik niet)
 12. Het boek Job

  Ik vind Job een heel mooi boek. Het staat in de Bijbel als voorbeeld van volharding: Zie, wij prijzen hen gelukzalig die volharden. U hebt gehoord van de volharding van Job, en u hebt de uitkomst van de Heere gezien, dat de Heere vol ontferming is en barmhartig (Job 5:11 HSV) Voor mij is de betekenis van Job, dat Job zich niet door zijn theologische vrienden laat ompraten om de schuld van zijn onheil bij zichzelf te zoeken. Job gaat naar de Enige toe die een antwoord heeft. Voor Job wordt alles weer goed, terwijl hij moet bidden voor zijn vrienden, die met al hun vrome woorden, niet goed over God hebben gesproken. Daarbij is er nog een vertaalkwestie: het lijkt alsof Job schuld belijdt aan het eind van het boek, maar dat zou in tegenspraak zijn met de rest van het boek. Wat Job zegt, is dat hij niet langer zal rouwen - hij zal afzien van stof en as - en zijn leven weer oppakken.
 13. Hallo allemaal.

  Laat je niet afleiden door valse dilemma's: als een hogere macht bestaat, is dat waarheid en als je de waarheid zoekt, kan je uitkomen bij een hogere macht.
 14. Hallo allemaal.

  Welkom Eric, Zelf ben ik opgevoed met Bijbellezen, drie keer per dag aan de eettafel, "van kaft tot kaft" door de Bijbel heen. Toen ik zelf ervoor koos om de Bijbel te gaan lezen, (voor het slapen gaan), vond ik het lastig vol te houden om van het begin naar het eind te lezen. Hoewel die manier de garantie geeft dat je de hele Bijbel gelezen hebt, is het ook een recept om ergens vast te komen te zitten en de Bijbel maar te laten liggen. Je kan de Bijbel lezen als ieder ander boek. Het voordeel is dat je geen hoge verwachtingen hoeft te hebben. De Bijbel is geen handboek natuurwetenschap, geschiedenis, of ethiek. De schrijvers zijn mensen net als wij en de vraag is of ze je kunnen boeien en of ze je nieuwsgierig kunnen maken naar hun levensbeschouwing. Voor mij geeft de Bijbel een realistisch beeld van hoe de mens in elkaar zit: bijvoorbeeld vol goede bedoelingen, maar het leven loopt anders. De Bijbel is een verzameling boeken waarin de schrijvers onderling van mening verschillen en ook steeds naar elkaar verwijzen, om een eerder inzicht als ondersteuning te gebruiken of om het juist bij te stellen. Deze verbanden ga je zien als je veel in de Bijbel leest. Je kan de Bijbel eveneens lezen als een boodschap van God. Dan gaat het al snel over inspiratie: in hoeverre heeft God de schrijvers beïnvloed om zijn boodschap over te brengen. Voor de praktijk van de lezer is het minder van belang hoe die inspiratie in zijn werk is gegaan. Als jongere kreeg ik twee methodes aangereikt: 1. pak een losse tekst uit de Bijbel en neem die de hele dag met je mee en bedenk wat God daarmee wil zeggen. Mij sprak deze methode niet zo aan, maar er zijn veel christenen die tevreden zijn als ze de Bijbel zo gebruiken. 2. Neem een samenhangend tekstgedeelte en stel daarbij een aantal vragen, waardoor de inhoud duidelijker wordt (de vragen heb ik niet meer paraat). Het lijstje van ca 8 vragen eindigde dacht ik met de vraag: wat wil God je met deze tekst zeggen? Het analytische karakter van dit vragenlijstje sloot goed aan bij hoe ik in het leven sta. De tip is eigenlijk om biddend de Bijbel te lezen - vooraf bidden dat God je hart wil openen, daarna lezen en daarna je bewust te zijn van wat je hebt gelezen en te focussen op de boodschap die door de tekst heen spreekt.
 15. Wat betreft slavernij in de bijbel (deuteronomium 15)

  Bisschop Muskens durfde er een genuanceerde visie over uit te spreken: een zwerver mag een brood stelen als hij omkomt van de honger. Ook vandaag de dag worden ons dilemma's voorgehouden: koop je iets dat met kinderarbeid tot stand is gebracht of koop je het niet, terwijl kinderarbeid een soort noodzakelijkheid is in zich ontwikkelende samenlevingen.
×