Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  6.881
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Willempie

  Discriminatie

  Ik las vanmorgen over de doop van de schatbewaarder (minister van financiën of zoiets, stel ik me voor) van de koningin (oh discriminatie) van Ethiopië, Candace. Filippus was door de Heilige Geest naar die man toe gestuurd. Nadat Filippus hem het evangelie had uitgelegd vroeg die Ethiopiër (waarvan de naam niet wordt genoemd) of er iets op tegen was dat hij gedoopt zou worden. Het antwoord van Filippus, die overduidelijk door de Geest van God werd geleid, was dat daar niets op tegen is als je gelooft met heel je hart. Ik weet niet wat jij hier aan toe wilt voegen. Geen cursus, hoop ik.
 2. Willempie

  Discriminatie

  Ik neem aan dat je met discriminatie iets anders bedoelt dan zaken onderscheiden. In Afrika worden albino's vermoord omdat toverdokters hun lichaamsdelen gebruiken. Er worden baby's verkracht omdat er verteld wordt dat men daardoor aids kan voorkomen en zelfs genezen. Mogen we niet langer onderscheiden tussen wat goed is en niet goed? Dit beschouw je toch niet als discriminatie in de betekenis van onderdrukking? Als ik de vervangingstheologie verwerpelijk en fout vind betekent dat nog niet dat ik de aanhangers van die foute leer discrimineer of onderdruk. Bovendien wil ik zelf ook worden gecor
 3. Hi Petra, (Onze of eeuwige ) Vader, Schepper van hemel en aarde, Allerhoogste, Elohiem, Het zijn allemaal titels, waarmee wij God kunnen aanspreken. Het is een zeer boeiende studie om te lezen onder welke titels en namen God zich in zijn Woord bekend maakt. Er is m.i. ook niet werkelijk een wezenlijk verschil tussen een titel en een naam omdat namen een betekenis hebben en elke betekenis weer een soort titel is. Ik sprak mijn vader en moeder ook niet bij hun voornaam aan. Zo ook is het zeer de moeite waard en ontroerend welke titels en namen Jezus, de Zoon van God, allemaal heeft. Het fei
 4. Willempie

  Muziek topic

  Moet je zelfs deze mooie muziekdraad ook nog vergallen met jouw ziekelijke en haatdragende oorlogshitserij? Dan heb ik dit honderd keer liever:
 5. Willempie

  Muziek topic

  Oh, gaan we nu over op nationalistische oorlogsmuziek? Dan zal jij deze ook wel leuk vinden. Mod sjako. Zo @Willempie, je laat nu weer je ware aard zien. Spaanse Nazi muziek presenteren aan een Joods persoon. Dit gaat alle perken te buiten. Je hebt niks geleerd van je ban, dus nu maar weer op herhaling. Hoop dat je een beetje na gaat denken hoe je met anders denkende mensen om moet gaan.
 6. Het is nu te laat. De vertaalfouters zijn niet in staat gebleken me te redden. Zichzelf redden kunnen ze ook niet. Misschien wordt het tijd dat ze zich gaan bekeren. Ik kreeg wel antwoord trouwens.
 7. Ik heb nog maar een paar minuten. Ik heb berouw over alles wat ik fout heb gedaan. ik ben verloren. Is er nog redding voor mij mogelijk? @antoon zei dat hij weet hoe we gered kunnen worden. Maar waarom deelt hij dat dan net met me? Ben ik het niet waard gered te worden?
 8. Ik heb nu nog maar twintig minuten. Mijn redders blijven uit, @antoon? Waar blijf je? Wil je mij redden? Waarom kan je dat dan niet? Waarom vertel je me niet hoe ik gered kan worden? Je zegt dat je het weet. Waarom vertel je het mij dan niet? Ik heb inmiddels nog maar vijftien minuten dus de tijd begint wel te dringen. Wil je eigenlijk wel dat ik gered wordt?
 9. Ik heb een mes in mijn rug. De interne bloeding is niet te stoppen. Ik heb nog een uur. Ik besef dat ik al Gods geboden heb overtreden en ik ben heel erg bang voor zijn oordeel. Jij weet hoe ik gered kan worden? Vertel me dat dan alsjeblieft. Ik heb inmiddels minder dan een uur en ben heel erg bang.
 10. Jouw topic is ongetwijfeld goed bedoeld. Misschien heb je de titel een beetje ongelukkig gekozen maar iedereen vind het erg wat er is gebeurd en alle mensen die in dit topic hebben gereageerd hebben hun medeleven uitgesproken.
 11. Het heeft helemaal totaal niets met hardvochtigheid te maken. We staan niet hardvochtig ten opzichte van mensen die worden vermoord en ook niet ten opzichte van mensen die daar verdriet van hebben. We betuigen ons medeleven. Misschien ben jij in diepste wezen zelf wel hardvochtig. Het is een bekend verschijnsel dat je alleen maar het kwaad in de ander kunt zien dat al in jezelf zit. Het is niet helemaal duidelijk hoe hoog jij Jezus acht maar die had er ook het e.e.a. over te zeggen. Maar ja, ik ben toch maar een zielig mannetje en ongeschikt voor een forum (jouw woorden). Ik heb geprobeerd dat
 12. Willempie

  Discriminatie

  Het ambt van dominee is trouwens evenmin Bijbels maar we kunnen er wel mee leven en God lijkt er ook wel mee te kunnen leven. God geeft ons enorme vrijheid om het e.e.a. naar ons eigen inzicht te regelen. Het grootste gevaar is m.i. de vervangingstheologie die leert dat de christelijke kerk de aardse taak van Israël over heeft genomen. Dat heeft namelijk enorme consequenties voor het wel of niet begrijpen van de Bijbelse profetieën en Gods heilsplan. Het leidt ook tot politieke avonturen die helemaal niets meer te maken hebben met de boodschap van Jezus van Nazareth. Ik heb hier wel eens wat
 13. Dit moet je even beter uitleggen als je wilt. ik begrijp niet wat je hiermee bedoelt. Is de dood van een ongelovige minder erg dan die van een gelovige? Misschien heb je wel gelijk hoor maar is dit wat je bedoelt? Ik denk dat er ook wel wat voor is te zeggen dat de dood van een gelovige minder erg is dan die van een ongelovige.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid