Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  1374
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Eindelijk begrijp ik het. Jij bent een spirituele meesteres en jouw deelname op dit forum is bedoeld om ons les te geven. Omdat ik nogal goed van vertrouwen ben had ik het nogal laat door maar nu wordt alles ineens duidelijk. Misschien wil je er een beetje rekening mee houden dat niet alle deelnemers op dit forum op zoek zijn naar occulte belasting?
 2. Het is wel interessant om uit te zoeken van wie de uitdrukking `de donkere middeleeuwen` komt. Zelf heb ik de indruk dat die uitdrukking politieke doeleinden dient. In werkelijkheid waren die middeleeuwen helemaal niet zo donker. Het is, denk ik, nu donkerder dan het ooit is geweest.
 3. Natuurlijk heeft de reformatie invloed op onze geloofsbeleving. Er waren tijdens de reformatie katholieken die het wel eens waren met de reformatoren maar geen kerksplitsing wilden. Ik noem Erasmus en Pascal. De laatste had het over een "geest van afscheiding". Aangezien de reformatie geresulteerd heeft in meer dan tweeduizend verschillende denominaties lijkt Pascal een profetisch inzicht gehad te hebben. Maar nu zitten we met een situatie die niet meer omgedraaid kan worden. Het beste dat we, volgens mij, nu kunnen doen is gewoon anderen accepteren en liefhebben, ondanks de verschillen. Er bestaat een kerkoverstijgende gemeenschap van mensen die gewoon nederig aan God's hand willen wandelen en die vinden elkaar op allerlei terreinen, vooral ook in para-kerkelijke organisaties. Op die manier hebben we de mogelijkheid om toch weer één te worden en het desbetreffende gebed van Jezus te vervullen.
 4. En nog wat meer leren over reïncarnatie.
 5. Het is belangrijk jezelf te onderzoeken inderdaad, nog belangrijker dan het kwaad in anderen te zoeken. Ik zeg het maar eerlijk: Ik moet bij de meeste van jouw reacties steeds weer aan de Inquisitie denken. Heb je enig idee waarom dat zo zou kunnen zijn? Ik zeg dit niet om je te kwetsen of te kleineren maar om je op iets attent te maken. Doe ermee wat je wilt.
 6. We zijn inmiddels wel heel ver van het onderwerp afgedwaald maar banken hebben gewoon een functie in deze maatschappij en bankmedewerkers ook.
 7. Uit de mond van kinderen.....
 8. Ik weet het ook niet hoor maar er spelen, denk ik, wel erg veel factoren een rol, voeding, weerstand, genetische schade, gebrekkige hygiëne, ontbrekende medische zorg en misschien nog wel andere die we niet eens weten. Er is lijden, ziekte en dood in deze wereld en de Bijbel geeft daar een verklaring voor maar vertelt ons tevens dat we het kwaad niet moeten accepteren of bagatelliseren maar er juist tegen moeten strijden. Gelukkig kunnen we heel wat doen maar we leven niet in het paradijs. Daar zien we wel naar uit. Ik las laatst ergens: "We kunnen niet verlost worden als we niet weten waarvan we verlost moeten worden". Overigens beschouw ik kinderen als onschuldig, omdat ze nog niet het verschil weten tussen goed en kwaad, zoals de Bijbel ook leert. Verder houd ik me maar vast aan "Ik zal alle tranen afwissen". Dan is het leed voorbij en vergeten en is het weer goed, net als na een geslaagde bevalling.
 9. Het is, denk ik, zelfs God's wil om hiertegen te protesteren en te strijden.
 10. Dat is al gebeurd. Maar Hij verdedigt zich niet. Hij verdedigde zich ook niet tegenover Job maar alleen al het feit dat Hij tegen Job sprak was voor Job al voldoende. God hoeft zich niet tegenover de mens te verdedigen.
 11. Het is logisch dat je dat dacht en ik bied je daar nogmaals mijn excuses voor aan. Ik beschouw jou niet als een trol of als een dictatortje. Ik zie je als iemand die het beter denkt te weten dan die "domme" gelovigen maar zolang je respectvol de dialoog aangaat, zoals je volgens mij tot nu toe doet, heb ik geen enkel probleem met je. Mijn reactie was bedoeld met het oog op sommige anderen die hier elk gesprek (proberen te) verzieken.
 12. Het spijt me. Ik doelde niet op jou persoonlijk. Jij bent geen dictator en ook geen trol. Ik doelde op een aantal andere personen die alle discussies lopen te verzieken hier, en dat zijn anti-theïsten en ook mensen die zich uitgeven voor christenen. Die kun je beter negeren. Dan krijgen ze er op den duur vanzelf genoeg van.
 13. Dictatortjes kun je beter maar negeren en trollen ook.
 14. Ja, je bent een grappenmaker. Niets van de onzinnige beweringen onderbouwen en dan van een ander verwachten te onderbouwen waarom de beweringen onjuist zijn. Nochtans: 1. Nee, medicijnmannen, toverdokters en natuurgenezers zijn niet door de verspreiding van het christendom "verongelukt" of uitgeroeid. Jij zult wel weer willen beginnen over slachtpartijen die hebben plaatsgevonden (en trouwens nog steeds plaatsvinden) maar dat is een ander onderwerp. 2. Nee, de kennis is nog steeds aanwezig en wordt ook nog steeds toegepast. 3. Ook de geneeskundige werking van planten is nog steeds bekend. 4. Dat wordt nog steeds gedaan, vooral bijvoorbeeld in Afrika. Maar als je de moeite had genomen iets te gaan lezen over de geschiedenis van geneeskunde had je dat allemaal zelf ook al kunnen weten. Verder heb ik geen zin om een (onzinnige) discussie met jou te voeren, tenzij je kans ziet met iets interessants te komen, wat ik niet verwacht.