Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  1142
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Nee, die ontwikkeling zie ik niet. De bijbel leert mij, en ik lees dagelijks, al vele jaren, dat er maar één almachtige God is, die hemel en aarde heeft geschapen. Daarnaast zijn er vele andere goden die door mensen worden aanbeden. Die andere goden hebben allemaal als kenmerk dat ze door mensen als logisch en verklaarbaar worden gezien, zoals het gouden kalf (Hebreeuwse betekenis: dat wat rond is, dus dat wat "klopt"). De enige ware God van de bijbel "klopt helemaal niet". Hij gaat namelijk boven ons verstand uit en is dus niet te vangen in een beeld.
 2. Ja, het duurt lang hè? Als de eerste gelovigen hadden geweten dat het nog duizenden jaren zou duren, zouden ze het dan hebben volgehouden? Eén ding kunnen we volgens mij met zekerheid vaststellen: Het komt steeds dichterbij.
 3. Je hebt gelijk dat er volgens de bijbel maar één God is. Nochtans leert diezelfde Bijbel ons dat er ook andere goden bestaan.
 4. Het lijkt me dat dit niet heeft plaatsgevonden. José is blijkbaar inmiddels zodanig afgezwakt dat die geen rol van betekenis meer speelt. Er wordt nu, door meteorologische sites, gewezen naar zo'n verschijnsel tussen Maria en Lee.
 5. Zodra ik wat meer tijd heb zal ik het proberen te vertalen. Het is de moeite waard.
 6. Die andere heer is er wel degelijk. Jezus noemde hem Mammon. Daaruit blijkt dat het een persoonlijkheid betreft die je in zijn macht kan krijgen of houden. De enige manier om uit zijn klauwen te ontsnappen is eigenlijk zeer eenvoudig, maar voor sommigen juist heel moeilijk. De remedie is weggeven. Zo simpel kan het zijn. Als we daartoe niet in staat zijn zitten we volkomen onder zijn macht. Het goede nieuws is dat het dan nog steeds mogelijk blijft die macht te verbreken, gewoon door geld weg te geven. Zodra je dat doet is de macht verbroken en ben je vrij.
 7. Ben jij teveel getuchtigd? Ik bedoel het niet cynisch want ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Sommige mensen krijgen het wel heel erg zwaar te verduren.
 8. Die toewijding betekent dat je je met geheel je hart, geheel je wil en geheel je verstand, moet toewijden aan de leiding van het WTG te New York. Het spijt me, Hitchens, maar een andere weg is er niet, ondanks wat de Bijbel ons daarover allemaal vertelt.
 9. Ik ben erg blij dat mijn Vader mij wel degelijk tuchtigt.
 10. Een feest vieren impliceert toch niet dat je op andere dagen geen feest mag vieren? Volgens mij moeten we proberen van elke dag een feest te maken. En toch heeft God aan de Israëlieten feestdagen gegeven. Waarom toch? Niet om ze te pesten, lijkt me. Zoals ik het begrijp zijn de Bijbelse feestdagen heel erg bijzonder omdat ze a.h.w. raakvlakken zijn tussen het hemelse en het aardse. Ze dienen ook om ons te helpen herinneren. Toen ik nog een kind was kregen we op kerstmis een plakje kerstbrood met echte boter, en dat was heel erg bijzonder. Dat lijkt me wel ja. Maar ik geloof ook in een nog andere vervulling, waar er uit de mond van de Zoon van God een zwaard uitgaat dat scheiding maakt tussen dat van van God is en dat van de duivel is. En tussen wat uit de geest is en wat uit het vlees is.
 11. Ja, als je het zo stelt klinkt het als een zelfgecreëerde gevangenis, of als een soort dwangneurose. Dat zal vast niet God's bedoeling zijn. Leuk trouwens dat je weer terug bent, ondanks of misschien juist wel dankzij onze verschillen. Je onderschrift is erg mooi. Van wie was die ook alweer?
 12. Dat is het inderdaad. De geofferde oogst was voor diegenen die anders niet te eten hadden, natuurlijk niet voor God zelf.
 13. En tussen gelovigen onderling blijkbaar. Kijk alleen maar eens hoe de leer van het WTG hele families uit elkaar scheurt.
 14. Hoezo? Misschien omdat ze er weer een wet voor anderen van maken?
 15. Dat was dus een ware profetie.