Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  841
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Wat wijn drinken i.p.v alleen maar water. Met de rest van je betoog ben ik het volkomen eens. Daarom wilde Jezus niet dat er teveel ruchtbaarheid gegeven werd aan Zijn genezingen en daarom zijn er vele christenen en christelijke gemeenschappen die het niet in de publiciteit brengen. Maar ik heb ook spectaculaire genezingen mee mogen maken. God is bij ons, houdt van ons en verhoort onze gebeden.
 2. Dank je wel. Stralingskunde, aan de TU Delft. Heeft iets met atoompjes te maken.
 3. Jouw (jullie) keuze respecteer ik ook. En ik weet ook dat God gebeden verhoort en daadwerkelijk helpt en geneest. Daarnaast ben ik Hem ook dankbaar voor medici en hun kennis. Lucas was trouwens ook arts. Daarnaast lees ik dat Paulus zijn leerling Timotheüs een heel praktisch advies geeft over zijn gedurige ongesteldheden. Hij zei niet (alleen): "Bid er maar voor." Het is dus voor mij niet óf óf maar én én.
 4. Dank je zeer.
 5. Zal m'n best doen en, mocht dat niet tot tevredenheid zijn dan roep je me maar tot de orde. Ik ben geslaagd voor het examen, een beetje tot mijn eigen verbazing, maar het heeft me zoveel energie gekost dat ik naar mijn gevoel een maand moet slapen om weer te herstellen.
 6. Ik heb tamelijk goed trompet gespeeld, al zeg ik het zelf, maar het is al lang geleden sinds ik die aan de wilgen heb gehangen. Verder heb ik mij een beetje bezig gehouden met gitaar, mondharmonica en orgel. Ik ben gek op muziek en zelf spelen (en/of zingen) is voor mij vergelijkbaar met een religieuze ervaring. Helaas komt het er niet meer zo van. Bach en Dylan zijn voor mij de grootste musici die de mensheid tot nu toe heeft voortgebracht. Maar er zijn gelukkig nog duizenden anderen die deze fantastische gave hebben ontvangen. Leuk dat je Corrie ten Boom kent. Ik heb haar ooit ontmoet. Ze was erg moe en zelfs een beetje kribbig maar haar boodschappen kwamen voor mij rechtstreeks uit de hemel.
 7. Voor de geneeskunde is de evolutieleer eerder een hindernis gebleken dan nuttig. De theorie is trouwens alleen bruikbaar voor de evolutiebiologie en heeft er verder geen enkele andere wetenschapsbeoefening er baat bij of de theorie klopt of niet. Maar daar is al een ander topic over. Bij kiespijn ga ik zo snel mogelijk naar de tandarts en dan dank ik God dat die er is en me kan helpen. Mocht er geen tandarts beschikbaar zijn, want die zijn er namelijk niet overal en altijd, gebruik ik de hulpmiddeltjes die mij bekend zijn en bid tegelijkertijd of God de pijn draaglijk wil houden. En ja, dat helpt!
 8. Dank je voor je reactie. Ik meen hieruit te begrijpen dat je je nogal kritisch opstelt. Dat bedoel ik niet veroordelend maar zelf meen ik dat ik dat juist moet afleren. Laten we het hierbij maar houden en elkaar niet met Bijbelteksten gaan bestoken.
 9. Het is zo gemakkelijk om kritiek te leveren. Je kunt best gelijk hebben hoor maar ik denk dat het beter is om het oordelen over te laten aan diegene die alle "ins and out" kent. Zelf ben ik er ook nog lang niet en zolang ik nog onderweg ben en steeds weer gecorrigeerd moet worden doe ik mijn best (lukt niet altijd) om het (ver)oordelen achterwege te laten. Als je bezorgd bent over iemand ga je maar gewoon voor die persoon bidden. Dat helpt wel en het is ook nog eens veel gezonder. Maar wat voor advies zou jij persoonlijk aan Joop geven, stel dat hij jou om raad vroeg? Of schrijf je hem als persoon gewoon af?
 10. Ook even voor jou: Ik ben der weer hoor. Ik was je nog niet vergeten maar had het even erg druk met andere zaken en moet nu weer even langzaam en rustig bijkomen. Dan hoop ik het gesprek voort te zetten. Om te beginnen zal ik de laatste tien vragen even heel kort door de bocht voor mezelf beantwoorden. Dan leer me mij ook iets beter kennen. 1. Ja. 2. Ja 3. Ja. 4. Ik beschouw het als tijdverspilling. Kan m'n tijd nuttiger besteden. 5. Interessante kennis inderdaad. Zeer boeiend. Onze kennis is (nog) wel ontzettend beperkt. We weten nog niet eens wat een atoom is, laat staan dat we er eentje kunnen nabouwen. 6. Door ervaring(en), lezen, leren en luisteren.
 11. Ik ben weer an boord hoor. Beetje te moe nog om veel te praten maar da komp wel weer goed.
 12. Zullen we samen op de knieën gaan en God danken dat hij ook van vreemde snuiters, zoals jij en ik, houdt? In de hemel is het feest als een mens zich bekeert van zijn zondige leefwijze. Ik vier het altijd ook een beetje mee.
 13. Dank je voor je bericht. Ik ben op dit moment bezig met een loodzware opleiding (voor mij althans), weg van huis, en als ik me daar niet volledig op concentreer ga ik zeker niet slagen. Het examen is a.s vrijdag en daarna zal ik wat meer tijd hebben om te reageren. Tot later dus.
 14. Je Engels is dus niet zo goed. Geeft niet. Hij geeft aan dat niet alle vormen van religie in een hiernamaals geloven dus dat dat geen samenbindende of veroorzakende factor is. Hiermee antwoordt hij direct en duidelijk op de vraagsteller. Op de rest wil ik nog wel ingaan, als een ander dat inmiddels niet al gedaan heeft, maar ik moet nu weg.
 15. Dat geldt alleen maar voor ongelovigen die het bewust niet willen begrijpen. Aan mij persoonlijk is die vraag nog nooit gesteld. Iedereen weet altijd precies welke God er wordt bedoeld. Ik heb sterk de indruk dat je hier alleen maar komt om te stangen. Mocht die indruk verkeerd zijn en je Engels is goed genoeg, luister dan eens goed en probeer je vooroordelen opzij te zetten. Dan leer je misschien nog iets.