Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  5609
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Willempie

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dit is aantoonbaar onjuist. Joden spreken die Naam helemaal niet uit en de meeste christenen noemen Hem Vader. Dit is niet Bijbels. Maar dit wel. Alleen kunnen we niet precies vaststellen in welk jaar dit is gebeurd.
 2. Willempie

  Apen en pauwen

  De Bijbel is zowel een gemakkelijk boek als een moeilijk boek. Kinderen kunnen het lezen en begrijpen en theologen kunnen er eindeloos mee worstelen. Maar zodra mensen menen alles te kunnen doorgronden en uit te leggen en dan ook nog hun uitleg als de enige juiste verkondigen kun je weten dat dit zeer overmoedige mensen betreft die het in werkelijkheid helemaal niet begrijpen. En dan kan het inderdaad alleen maar moeilijk zijn. Je wordt dan zelfs afhankelijk van de visie van anderen. Dat is het WTG bijvoorbeeld zeer kwalijk te nemen. Ik zou niet graag in hun schoenen staan bij het laatste oord
 3. Willempie

  Hoihoi

  Joodse en christelijke denkers die niet egocentrisch denken maar op de ander zijn gericht, zoals Jezus dat ook was en is. Daarmee valt Heidegger dus af.
 4. Willempie

  Hoihoi

  Hoi, Heidegger of Bonhoeffer? Of prefereer je andere filosofen? Of ben je er op een heel andere manier mee bezig? Ik ben gewoon benieuwd. Groetjes
 5. Willempie

  Attentie!

  Jurrien soufleert mij niet. Ik snap niet hoe je hierbij komt.
 6. Willempie

  Attentie!

  Dat doe ik niet. Ik beschouw jou als mijn broeder en medestrijder.
 7. Willempie

  Attentie!

  Het is ook eigenlijk ven de gekke. Hoe houd je een christelijk forum christelijk? Door censuur? Ik weet het niet. En ja, God heeft mij een dikke huid geschonken. Mijn geloof staat vast en alle aanvallen daarop kan ik, door God's genade, gemakkelijk weerstaan. Ik ben het hier volledig met je eens.
 8. Willempie

  Attentie!

  Misschien wil jij het allemaal wel te overzichtelijk hebben. Voor mij is veel nog een mysterie. Het is voor mij niet allemaal overzichtelijk en uitgeklaard. Het blijft voor mij leren en steeds meer ontdekken,
 9. Willempie

  Attentie!

  Ik snap je en ben het volledig met je eens. Maar dat geldt niet alleen dit forum maar het hele leven. Ik heb me al vanaf mijn jeugd een buitenstaander geweten. Ik ben bespot, mishandeld en genegeerd. Dat weerhoudt mij allemaal niet om steeds weer te reageren op valse en demonische aanvallen. Opgeven is geen optie. Christenen dienen zich openlijk te verzetten tegen leugens.
 10. Willempie

  Attentie!

  De Bijbel vertelt ons de waarheid, Hoe het was en is en zal zijn.
 11. Willempie

  Attentie!

  Ik meen dat de Bijbel wel degelijk iedereen persoonlijk aanspreekt. Mij wel, in ieder geval, en ik blijk niet de enige te zijn. Ik beweer niet een belijdenis niet te accepteren. Ik accepteer God's Woord als de ultieme waarheid. De geloofsbelijdenissen proberen dat uit te drukken maar ze zijn niet volmaakt. Ik houd me liever bij persoonlijk gebed, Bijbellezing en gehoorzaamheid aan God's Geest. Die gehoorzaamheid komt niet voort uit regels maar uit de wil om Zijn wil te doen.
 12. Willempie

  Attentie!

  Accepteer je de goddelijke inspiratie van de Bijbel? Ik weet dat je dat doet. Lees dan gewoon dat Jezus altijd eerst bad voordat Hij handelde.
 13. Willempie

  Attentie!

  De Bijbel zegt ons dat Jezus de Zoon van God is. Hij is ook de tweede Adam die niet gezondigd heeft door ongehoorzaam te zijn aan God. Hij heeft al onze zonden en overtredingen op zich genomen om ons vrij te kunnen spreken. Hij is opgestaan uit de dood om ons het eeuwige leven te geven. Hij is wat de Bijbel ons over Hem vertelt en nog meer. Hij leefde in de wereld en voor de wereld. Hij sprak zondaren vrij en trad op tegen de schijnheiligheid van de religieuze leiders in zijn tijd. Hij was geen systeemdenker. Hij leerde ons dat het niet gaat over regeltjes maar over onze medemens.
 14. Willempie

  Attentie!

  Iemand die Jezus navolgt. Jezus is een Persoon en niet een systeem. Als christen hoor je te bidden en te werken, net zoals Jezus dat ons voordeed. Het gedachtegoed van Kant heeft heel veel mensen in verwarring gebracht. "Je moet altijd de waarheid spreken, ongeacht de gevolgen." Maar als ik door de waarheid te spreken iemand anders de dood injaag, is dat dan wat Jezus van ons vraagt? Het navolgen van Jezus is niet het navolgen van een (geloof)systeem maar in elke situatie vragen wat zijn wil is en dan gehoorzamen. Het is niet iets statisch maar kan op ieder kritisch moment weer anders zijn. We
 15. Willempie

  Attentie!

  Dat kun je alleen maar zelf doen. "Toets alles maar behoud het goede." Een openbaar forum is nu eenmaal niet hetzelfde als een kerkgemeenschap. Binnen die gemeenschap kan en moet je de orde handhaven. binnen forum ligt dat wat moeilijker. Er gaan binnen dit forum ook al stemmen op om mensen te boycotten die zich niet confirmeren aan de meerderheid. Die worden dan als complotdenkers en vijanden van de mensheid beschouwd. Waar wil jij dan precies de grens trekken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid