Spring naar bijdragen

Willempie

Members
 • Aantal bijdragen

  5627
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Willempie geplaatst

 1. Hij wordt herkozen. Maar het gaat wel heel spannend worden in de V.S. en de rest van de wereld. We leven in een zeer bijzondere en absurde tijd. Maar God heeft alles in zijn hand. Het gaat allemaal precies zoals al in het scheppingswoord ligt besloten. Niets is toeval. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde.
 2. Willempie

  Daniël en eindtijd

  Niet het boek van Sjako. Nee. Gewoon lezen wat er staat. Je weet het gewoon niet en daarmee onderscheid je je niet van anderen. Niemand weet het precies.
 3. Willempie

  Daniël en eindtijd

  Ik niet. En ik ben heus niet de enige. Als je Openbaring bestudeert zul je zien dat dit boek handelt over de hele geschiedenis van de mensheid, van het begin tot aan het einde. De rol waarvan niemand de zegels mocht verbreken, behalve het Lam, ontsluit de wereldgeschiedenis en vertelt ons het doel van alles.
 4. Willempie

  Daniël en eindtijd

  Dat weet je gewoon niet.
 5. Willempie

  De 144.000, wie zijn zij?

  "Gij zult niet afwijken, noch naar rechts noch naar links."
 6. Nee. Het WTG is een sekte. Eén van de kenmerken van een sekte is dat iedereen zich zonder zelf na te denken zich heeft te onderwerpen aan de leringen van de leiders van die sekte. Het denkbeeld dat alle andere organisaties dit doen is onjuist.
 7. Willempie

  Daniël en eindtijd

  Ik ben erg blij dat Openbaring wel is opgenomen in de kanon. Het is duidelijk een door God geïnspireerde boodschap die een duidelijke uitleg geeft van de menselijke geschiedenis tot aan het einde daarvan. Het is het enige Bijbelboek waaraan een bijzondere zegening is verbonden aan het lezen en het voorlezen daarvan. Het boek is de geschiedenis van alles maar om het te kunnen vatten zul je wel een degelijke kennis nodig hebben van de TeNaCH. Ik weet niet wat jouw opleiding jou heeft geleerd. Ik vermoed dat die je veel zaken heeft onthouden.
 8. Ik snap niet echt niet waarom het WTG daar zoveel problemen mee heeft. De enige reden die ik kan bedenken is dat het WTG zich ten koste van alles wil onderscheiden van alle andere christenen. Het WTG pretendeert de volledige waarheid in pacht te hebben. Een zeer kwalijke zaak.
 9. Willempie

  De 144.000, wie zijn zij?

  Ingesteld door Mozes, in opdracht van God.
 10. En waarom heeft God de satan niet gelijk vernietigd nadat die in opstand kwam? Joodse geschriften geven het antwoord: Omdat dan de overige engelen God zouden dienen vanuit angst. Dat is niet Zijn wil en bedoeling.
 11. Een dat is niet zo vreemd ook want je ziet het eveneens in de natuur, in de schepping. Er is wel degelijk sprake van drie-eenheid.
 12. Wat broeders kunnen bereiken!
 13. Voor de zoveelste keer: Je gaat er niet van uit wat er staat maar wat het WTG denkt wat er staat. En dat neem je dan klakkeloos over. Daarmee geef jij jouw eigen verantwoordelijkheid uit handen. Wel zo gemakkelijk! Trouw en gehoorzaamheid zijn op zich wel te waarderen maar kunnen ook volkomen onterecht zijn. Het WTG is een misleidende organisatie en ze hersenspoelt haar aanhangers. Jij denkt en beweert wel dat je Jezus gehoorzaam bent maar in wezen ben je een organisatie gehoorzaam. Je dient dus niet Jezus maar het WTG!
 14. Nee. Dit is onjuist. Hier lijken mij wel aanwijzingen voor te zijn. Dit is niet correct. Dat is een theorie, meer niet. Als jij je overgeleverd hebt aan het WTG, die alles al voor je heeft uitgekauwd, hoef je toch niet langer zelf na te denken? Alles wat je hier op dit forum aanvoert is niets anders dan de leer van het WTG. Toch?
 15. Niet te diep nadenken hoor. Het N.T. is ons overgeleverd in het Grieks. JHWH is Hebreeuws.
 16. De naam JHWH komt ongeveer 6800 keer voor in deTeNaCH, overigens geen enkele keer in het N.T. Maar je deed een onjuiste bewering over de uitspraak. Zelfs Jezus leerde zijn leerlingen JHWH met Vader aan te spreken. Het is niet waar dat de meeste christenen Hem met Jehova aanspreken. Tenzij jullie alleen de volgers van het WTG als christenen beschouwen natuurlijk.
 17. Dit is aantoonbaar onjuist. Joden spreken die Naam helemaal niet uit en de meeste christenen noemen Hem Vader. Dit is niet Bijbels. Maar dit wel. Alleen kunnen we niet precies vaststellen in welk jaar dit is gebeurd.
 18. Willempie

  Apen en pauwen

  De Bijbel is zowel een gemakkelijk boek als een moeilijk boek. Kinderen kunnen het lezen en begrijpen en theologen kunnen er eindeloos mee worstelen. Maar zodra mensen menen alles te kunnen doorgronden en uit te leggen en dan ook nog hun uitleg als de enige juiste verkondigen kun je weten dat dit zeer overmoedige mensen betreft die het in werkelijkheid helemaal niet begrijpen. En dan kan het inderdaad alleen maar moeilijk zijn. Je wordt dan zelfs afhankelijk van de visie van anderen. Dat is het WTG bijvoorbeeld zeer kwalijk te nemen. Ik zou niet graag in hun schoenen staan bij het laatste oord
 19. Willempie

  Hoihoi

  Joodse en christelijke denkers die niet egocentrisch denken maar op de ander zijn gericht, zoals Jezus dat ook was en is. Daarmee valt Heidegger dus af.
 20. Willempie

  Hoihoi

  Hoi, Heidegger of Bonhoeffer? Of prefereer je andere filosofen? Of ben je er op een heel andere manier mee bezig? Ik ben gewoon benieuwd. Groetjes
 21. Willempie

  Attentie!

  Jurrien soufleert mij niet. Ik snap niet hoe je hierbij komt.
 22. Willempie

  Attentie!

  Dat doe ik niet. Ik beschouw jou als mijn broeder en medestrijder.
 23. Willempie

  Attentie!

  Het is ook eigenlijk ven de gekke. Hoe houd je een christelijk forum christelijk? Door censuur? Ik weet het niet. En ja, God heeft mij een dikke huid geschonken. Mijn geloof staat vast en alle aanvallen daarop kan ik, door God's genade, gemakkelijk weerstaan. Ik ben het hier volledig met je eens.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid