Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  1.199
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

2.986 profielweergaven
 1. Zoals Bonjour - zelf een afgestudeerd fysicus - al zei: van Einstein is bewezen dat hij gelijk had, dus heb jij - die het tegengestelde beweert - ongelijk. Je kan beter je mond houden over dingen waar je geen verstand van hebt.
 2. Een wereldreligie zonder goden of een god is eveneens een mogelijkheid. Ik vermoed dat het geen eeuw meer zal duren voordat dit verwezenlijkt zal worden.
 3. Je haalt twee zaken helemaal door elkaar. Tomega heeft het over de ether, waar frictie, weerstand, bij komt kijken, zoals men vroeger dacht. Einstein heeft het bestaan ervan weerlegd. Als Einstein spreekt over de ether, dan heeft hij het over het zwaartekrachtveld binnen de algemene relativiteitstheorie, het kwantumveld. De term "ether" is verwarrend vanwege het voormalige gebruik (waarin Tomega blijkbaar nog in gelooft), vandaar dat deze vrijwel nauwelijks wordt gehanteerd.
 4. Jouw blablabla gaat in tegen de moderne wetenschap.. De ether betsaat niet; dat is reeds langer dan 70 jaar bekend. Ga gewoon ff langs een wetenschappelijke universiteit, dan zullen ze je het vertellen. Jouw theoretische zooi is reeds weerlegd voor Einstein. En ook Einstein heeft deze zooi weerlegd.
 5. Precies, en licht gaat niet c + de snelheid van de fiets (of iets anders), noch bestaat de ether (zoals Tomega beweert). Die zaken zijn al heel lang geleden uit het water geschoten.
 6. Je beweerde, tegen de moderne wetenschap in, dat de ether zou bestaan. Licht kan zich echter gewoon door vacuüm voortplanten en heeft geen dragende ether nodig.
 7. Wetenschap leert het tegengestelde van wat jij beweert. De wetenschap leert juist dat de snelheid van het licht c is en niet c + de snelheid van de fiets of de zaklamp.
 8. Bijbelwetenschappelijk is men het er over het algemeen over eens dat 666 en 616 (afhankelijk van welk manuscript je leest), op Nero slaat. Ja'akov (Jakobus), Sjim'on (Petrus) en Sja'oel (Paulus) werden gedood rond 70 n.Chr. toen het apocalyptische gedachtengoed nog levend was. In de tijd dat de auteur van Openbaring zijn werk schreef (rond 95 n.Chr), werden de christenen vervolgd door Nero en verwachtten ze nog steeds een zeer spoedige vernietiging van het rijk van het kwaad en de komst van God's rijk op aarde. Onder de heerschappij van de Romeinse keizer Nero, van 54 tot 68 na Christus,
 9. Chaim

  Heb uw naaste lief als uzelf

  Samaritanen hebben gewoon Israelische voorouders, het zijn gewoon broeders, zusters en naasten, maar geloven dat de Torah gecorrumpeerd is en dat zij de originele Torah hebben. Samaritanen werden bevoorbeeld over het algemeen niet (maar soms wel) als honden beschouwd, in tegenstelling tot de heidense volkeren. En, als reeds gezegd, zelfs de context van de passage uit de Torah aangaande menselijke naastenliefde onthult dat de naaste niet de medemens is, maar de volksgenoot, de בני עמך (= zonen van je volk), de אחיך (= je bloedbroeder, je broer) & רעך (je buur). Dit staat er letterlijk in L
 10. Ga ff langs een willekeurige wetenschappelijke universiteit, dan zullen zij je zeggen dat de ether niet bestaat.
 11. Klopt. Tomega, gaat in tegen de wetenschap en scheldt tegen degene die dat niet doet. Het feit dat jij natuurkundige bent, maakt slechts dat hij je harder uitscheldt. Hij heeft ook geen sjoege van het Hebreeuws, maar dat weerhoudt hem niet uit te halen naar de correcte betekenis als deze niet overeenkomt met zijn mening.
 12. Het Hakenkruis verbinden met een lgbq vlag en het direct verbinden met "ultra" is een vreselijke belediging, aangezien de Nazi's deze groep uitmoordden net zoals de Joden en zigeuners.
 13. Grapjas. Nee, heb het bericht van Thinkfree niet gemeld. Het Hakenkruis en de berichten van gisteren wel.
 14. Chaim

  Situatie Oekraïne

  Hadden ze Oekraine maar niet moeten binnenvallen. Ook de wrede Romeinen en de wrede Egyptenaren uit de Bijbel waren veelal huisvaders, net zoals de Duitsers en de vele andere machthebbers die andere landen waren binnengevallen.
 15. Chaim

  Willempies ban

  Je draait helemaal door. Kom eerst een beetje tot rust. Ik weet dat een hakenkruis en het verhulde anti-semitisme van Piebe niet in de koude kleren gaat zitten, maar dan kun je het beter melden dan zelf helemaal over de rooie te gaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid