Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  963
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

2068 profielweergaven
 1. Het bijvoeglijke naamwoord komt van de stam ch-d-sj en חָדַשׁ betekent 'repareren' of 'vernieuwen' (letterlijk "Hij repareerde"/"vernieuwde").
 2. Chaim

  Jezus is God

  Bij jouw cliam op jouw egoloosheid krìjg ik eerlìjk gezegd een tegengesteld gevoel.
 3. Chaim

  Gij zult niet doden...

  Het Hebreeuwse werkwoord רצח (ratsach) heeft een breder scala aan betekenissen, waarbij het over het algemeen destructieve activiteit beschrijft, inclusief betekenissen "breken, aan stukken slaan" en "moorden". De T'naCH heeft meerdere werkwoorden voor doden en maakt eveneens een duidelijk onderscheid tussen het vergieten van onschuldig bloed en het doden als het gepaste gevolg van een 'misdaad' zoals voor overspel, afgoderij, waarzeggerij, homoseksualiteit, etc. Ook was het goddelijke gebod alle mensen, inclusief vrouwen en zuigelingen te doden van naburge volken natuurlijk niet iets dat als
 4. Chaim

  Jezus, één van God's Zonen.

  Dat bevreemd mij eveneens, aangezien de T'NaCH meerdere zonen van God noemt.
 5. Wat theoretisch zou kunnen - al is het vergezocht - is dat men via reverse-engineering van een of meerdere gecrashte UFO's de beschikking heeft gekregen over buitenaardse tech en dat men deze onder een 'buitenaards' mom inzet voor eigen doeleinden. Een false flag operation.
 6. Oh, wil je me een ban aansmeren? Ben hier al veel langer actief dan jij, heb nog nooit ergens een ban gehad - noch hier, noch op GG, noch op FT, heb hier zelfs nog nooit een waarshuwing gehad en altijd leuk gediscusieerd, maar jij wilt me blijkbaar zien vetrekken, terwijl juist jijzelf publiekelijk over Barnabas schrijft dat zijn echtscheiding er flink heeft ingehakt. Ja, het is nogal gemeen om iemands echtscheiding uit de kast te halen ten faveure van het feministische gedachtengoed (gedachtengoed waar ik het verder overigens mee eens ben).
 7. Barnabas staat in zijn lezing lang niet alleen -- er zijn meer christenen die deze teks¡ten zo opvatten, en je verwijzing naar zijn pijnlijke echtscheiding met die opmerking gaat m.i. veel te ver. Je zat Barnabas al achterna op GG, hetgeen je uiteindelijk een ban op het posten in Christelijk leven & Geloofsleer en Bijbelstudie op GG heeft opgeleverd, en hetzelfde doe je hier weer. Voor zover het de interpretatie van de betreffende pas¡s¡age aangaat, ben ik het met je eens: deze wordt door Barnabas nogal vrouwonvriendelijk opgevat, Maar er zijn betere wijzen er tegenin te gaan dan door
 8. Wordt de vete tussen Petra en Barnabas hier voortgezet? Het heeft Petra op GG een ban op het posten in Christelijk leven & Geloofsleer en Bijbelstudie opgeleverd (klik), maar hier wordt de strijd tussen het nieuwe feminisme en een christelijke lezing blijkbaar vrolijk vervolgd. Een nieuw account, nieuwe kansen. Nogal onder de gordel, niet?
 9. Daar heb ik geen inzicht in. Laat dat gewoon aan de moderatie over. Dat is nieuw voor mij. Zou je daar wellicht iets meer over kunnen vertellen?
 10. Iemand een zwerfhond noemen gaat veel te ver -- hoe hardgrondig je het ook met iemand oneens moge zijn. Het is reeds gemeld en terecht.
 11. Chaim

  Ex-atheïst

  Er wordt door Petra als possibilianiste echter beweerd dat we inmiddels voldoende weten om de bestaande religies naar het land der fabelen te kunnen verwijzen (klik) en dat alle huidige bestaande religies met hun dogmatische boekwerken als -wetenschappelijk niet logisch/redelijk- van tafel kunnen worden geveegd (klik) -- ik denk niet dat dit klopt. Als atheïst geloof ik - net als jij - welliswaar niet in goden, maar ik denk zeker niet dat we inmiddels voldoende weten om de bestaande religies naar het land der fabelen te kunnen verwijzen. Hier beweert Petra eveneens dat ze bewust possibill
 12. Chaim

  Ex-atheïst

  Met mensvrvriendelijkheid en vrouwvriendelijkheid heeft je redenering niets te maken. Wat je daar schrijft is, dat als er wetenschappelijke redenen zijn die het onaannemelijk maken dat een bepaalde versie waarschijnlijk is, in dit geval alle religies zoals ze in onze huidige maatschappij bekend zijn, dan verwerp je dat (klik). Ben zelf geen theïst (dus atheïst), maar ga als atheïst niet zover de bestaande religies naar het land der fabelen te kunnen verwijzen, zoals¡ jij deed, laat staan dat ik die godheid bij z'n vuige kladden zou willen grijpen om Hem de hel in te werpen zodat de menshe
 13. Chaim

  Ex-atheïst

  Maar wel een possibilianiste die vindt dat we inmiddels voldoende weten om de bestaande religies naar het land der fabelen te kunnen verwijzen (klik).
 14. Chaim

  Redding of verlossing?

  Ik wil geen contact noch ben ik onbeleefd. Ontopic: jasja', wat redden (letterlijk "hij redde") betekent, slaat vrijwel altijd op externe problemen waarvan men verlost wordt.
 15. Chaim

  Redding of verlossing?

  Jullie hebben elkaar hier ook gevonden zie ik. Gezellig!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid