Spring naar bijdragen

Thinkfree

Members
 • Aantal bijdragen

  3763
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thinkfree

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  God alle eer.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Thinkfree

  Gij zult niet doden...

  Dat hangt per of van situatie af, ik snap ook wel dat je een hersendode niet 200 jaar aan de apparaten kan houden. Wat wel belangrijk is om samen naar de juiste balans te zoeken, omwille en ten beste van de patiënt en de mensen daaromheen.
 2. Thinkfree

  Gij zult niet doden...

  Op een gegeven moment houd het op voor het lichaam, wel is verstandig een goed balans daar in te vinden. Je hebt pijnstilling voor ondragelijke pijn, m.i is het verstandig iemand zolang mogelijk in de genade tijd te laten verblijven omwille van zijn ziel. Het gaat om de intentie van het hart. Ik kan ook stellen; stel iemand is niet behouden maar heeft ondragelijke pijn en wil dood. Jij steunt en helpt hem daarin vervolgens slaat die persoon zijn ogen op in de hel, is hij of zij jou dan dankbaar? (Hij wenst dan terug te zijn in het moment van de ondraaglijke pijn in de genad
 3. Thinkfree

  Gij zult niet doden...

  Tuurlijk de wet stelt niets anders(en is de grens tussen liefde en haat) dan het contrast tussen liefde en haat. Als je lief hebt dood je niet, als je haat bij je draagt dan is het je begeerte te doden. Zo simpel is het, het uiterste van de wet is je leven te geven voor je vijanden meer liefde tonen kan niet. De grens van het goede van de wet(het contrast tussen liefde en haat) is rechtvaardigheid.
 4. Thinkfree

  Jezus is God

  Waarom stel je dat hij rechtvaardig moest worden? Wat er staat is niets anders dan dat hij zondeloos was, is en bleef. Hoe ik het lees; is gekomen in het vlees gerechtvaardigd in de geest (dat is de nadruk leggen op zijn heiligheid, perfectheid, Goddelijkheid, en dus niet de zonde van de menselijke natuur bij zich droeg)
 5. Thinkfree

  Jezus is God

  God geopenbaard in het vlees.
 6. Thinkfree

  Jezus is God

  Precies, of God geopenbaard in het vlees, waarachtig mens en waarachtig God.
 7. Thinkfree

  Jezus is God

  Zeker, zijn titels hebben betekenis als hij zichzelf mensenzoon noemt refereert hij naar zijn waarachtige menselijke natuur. Als hij zichzelf Gods Zoon noemt refereert hij naar zijn Goddelijke natuur.
 8. Thinkfree

  Jezus is God

  Maria is niet de moeder van de Zoon van God maar wel van de Zoon des mensen. Dus niet de moeder van God, dat kan niet. Enkel de moeder van Jezus zijn lichamelijke natuur, zijn Godheid komt niet bij zijn moeder vandaan dat kan ook niet.
 9. Thinkfree

  Jezus is God

  Dat klopt, en zo zijn er meer dingen die we niet ten volle begrijpen. De essentie van christen zijn is toch beseffen wie hij ten diepste is, de allerhoogste. Het neerhalen van Jezus is toch diep en diep triest en verteld toch iets over de verwarring en afval van de kerk. Precies, verschillende keren willen de joden hem doden, waarom? En nog zeggen Jezus is God niet terwijl in de verhalen duidelijk naar voren komt dat Jezus zichzelf aan God gelijk zet in wezen. Daarom willen ze hem doden.
 10. Thinkfree

  Jezus is God

  Toch schrikbarend om te zien dat mensen die zich christen noemen zich alles permiteren om hem neer te halen, klinkt als een leugen en taak van satan en dat is het ook m.i Ware christenen verhogen de christus net als thomas en belijden met de mond mijn Heere en mijn God.
 11. Ja, die toorn is niets anders dan het verkiezen wat je alreeds hebt gekozen liefdeloosheid. (zonde) Je weet het beter dan God dan mag je hetzelf uitzoeken zonder Gods liefde, succes. Om dan verontwaardig te reageren is ook van de pot gerukt niet?
 12. Vergeet niet dat zijn hele leven een lijdensweg geweest is, Adam en Eva hebben 33,5 jaar in het paradijs geleefd. Jezus heeft die 33,5 jaar perfect geleefd en geleden hier op aarde vanaf het begin toe toen de allerhoogste het allerlaagste afdaalde en het stinkende en rottende vlees aannam, van ons zondaars. Het hoogtepunt was het kruis zeker te weten maar vergeet de rest niet dat was ook niet niks. Daarbij heeft hij alle verleidingen tot in het extreme toe volgehouden en Gods wet tot het uiterste volbracht. En tot slot heeft hij letterlijk alles gegeven voor zijn vijanden.
 13. Klopt, ik gaf al aan met zijn liefde zijn persoonlijk karakter. De toorn is een gevolg van het afwijzen van zijn liefdevol handelen.
 14. Dat is met zijn liefde, zijn persoonlijk karakter wordt onthouden.
 15. Je gaat niet in op mijn argumentatie, maar wisselt van onderwerp, gebaseerd op emotie, niet op de schrift. De schrift vertelt ons dat Jezus Gods enig geboren Zoon is. Daarnaast denk ik dat jij Gods karakter ernstig tekort doet, en naar mij idee meer satans karakter beschrijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid