Spring naar bijdragen

Thinkfree

Members
 • Aantal bijdragen

  4.065
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thinkfree

 • Rang
  CrediRog

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  God alle eer.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. 1. Adam, enkelvoud. 2.Adam, enkelvoud. 3. Adam en Eva, meervoud. Zie genesis 2 Nu het schrijven van Petra Wat Petra hier schrijft staat er niet. @MonachosHet is dus geen issue tussen vertalingen maar de claim die @Petra. maakt Al weet ik niet welke vertaling dit is @Monachos
 2. Ik kan dankzij hulp van de vertalers de bijbel zelf lezen en de schrijfstijl waarin het geschreven staat.
 3. Genesis 1 is veelal een samenvatting die later zoals in genesis 2 breder wordt omschreven. Neem vers 27 van genesis 1 27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Het eerste deel spreekt over Adam(enkelvoud) tot aan de tweede ; daarna spreekt dit vers over Adam en Eva. (Meervoud) Deze volgorde is simpel te achterhalen in genesis 2
 4. Waarom? ik ben prima in staat zelf de bijbel te lezen en de gegeven schrijfstijl. Daaruit blijkt dat jij of geen kennis hebt, of keihard aan het liegen bent.
 5. Ook dit is een leugen, de bijbel is qua schrijfstijl heel duidelijk dat het gaat over mensen die echt geleefd hebben. "Adam werd ..... oud en hij stierf."
 6. Dit is een opzettelijke leugen en valse weergave van genesis1: 26-27
 7. Je valt in herhaling, bij zaken die al duidelijk zijn weerlegd.
 8. Jij komt met een stuk van hoe het volgens sommige moet zijn geweest gebaseerd op lucht. Want in genesis lees ik dat God eerst Adam schiep en dat de vrouw uit Adam is genomen. Nergens lees ik dat Adam twee gezichten had.
 9. Nee dat zijn ze niet, we hebben al geconstateert in de bijbel dat God ons schiep als man en vrouw. Dat zijn twee geslachten, alle onzin daarbuiten komt van de gevolgen van de zonde en demonen. Ja en? Ik ben ook zo sluw als een vos- dat maakt mij nog geen vos. Ik ben ook zo sterk als een beer-,dat maakt mij nog geen beer. Ik ontferm mij ook over mijn kinderen als mijn vrouw- dat maakt mij nog geen vrouw. Metaforisch spreken noemen we dat. Een transgender is in de war, God is geen God van wanorde.
 10. De rest van je epistel heeft niets met een biologische verandering of in ieder geval het proberen daarvan van doen. Man en vrouw zijn beiden geschapen door God, hij zette jou en mij met een reden op de wereld met het geslacht door hem gegeven. Daar tegen in gaan is rebbelie. Je laaste punt slaat helemaal nergens op.
 11. Dat hoeft er ook niet specifiek in te staan, wat er wel staat, is dat God ons schiep als man en vrouw. Ik ben als man ter wereld gekomen, als ik nu zeg ik voel mij geen man maar een kat en ga alles in het werk stellen om dat te worden. Zondig ik tegen God, en zijn scheppingsorde.
 12. Indien er geen inkeer is mag degene niet gedoopt worden, want juist de doop symboliseert een nieuw leven. Dat geld voor iedereen inclusief transgenders, dus geen rebellie naar God toe dat jij beter dan hem weet wat of wie jij bent.
 13. De echte leraar doet allen, een leraar die alleen maar inspireert is geen leraar. Om te inspireren moet je verklaren, om te verklaren moet je aantonen, om aan te tonen moet je vertellen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid