Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

sjako

Members
 • Aantal bijdragen

  2036
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

1040 profielweergaven
 1. @Thorgrem we zijn het vaak niet eens met elkaar, maar bedankt voor het modereren. Misschien moet ik er eens over nadenken om het over te nemen, want het zou zonde zijn dat Credible ter ziele zou gaan.
 2. @Gaitema Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader. Ik hoop dat je geloof je veel steun geeft.
 3. Het boek Job illustreert iets heel belangrijks. Namelijk de strijdvraag. Satan beticht God ervan dat mensen Hem willen dienen omdat ze erzelf beter van worden. Eigenlijk betwist Satan of God wel het alleenrecht heeft om te heersen over de mensheid en of Hij dat wel rechtvaardig doet. Dus Gods soevereiniteit wordt betwist. Job illustreert dat, ondanks ontberingen, mensen toch God blijven dienen. Deze mensen blijven God dienen niet uit vrees of er zelf beter van te worden maar omdat ze Gods grootheid en goedheid kennen. Verder kom je in het boek Job bijzondere dingen tegen die zelfs nu niet indruisen tegen de moderne wetenschap. God laat Job zaken zien die laten zien hoe nietig de mens eigenlijk wel niet is (Job 38:1-42:6).
 4. Ja, dat begrijp ik, maar je probeert wel alles voor jezelf recht te praten. Waar ben je bang voor?
 5. Hoi @Eric83. Je krijgt vast wel eens een van mijn broers of zussen aan de deur. Die willen je met alle liefde de Bijbel uitleggen op het niveau zoals jij dat wilt. Je kan ook een Bijbelstudie aanvragen op jw.org. Onderaan staat een link voor een gratis Bijbelstudie op een tijd of plaats die jou uitkomt.
 6. En wie bepaalt welk boek belangrijker is dan het andere? Jezus had het in de evangeliën ook over de eindtijd, dus waarom zou Openbaring die helemaal over de eindtijd gaat niet belangrijk zijn? Ik denk dat het essentieel is dat je er begrip hebt van Daniël en Openbaring. De belangrijkste boodschap van Jezus was de aankondiging van Gods Koninkrijk. Het is één van de eerste dingen genoemd in het modelgebed: Uw Koninkrijk kome.... M.a.w. het was er nog niet, maar we moeten er wel om vragen. En juist in Openbaring wordt haarfijn uitgelegd hoe het Koninkrijk komt en wat het inhoudt. Dus ik ben van mening dat Openbaring en Daniël van levensbelang zijn om te begrijpen. Dan was het Gods voorzienigheid dat het toch is opgenomen en behoort het tot de geïnspireerde geschriften. Ik heb ze ook gelezen en gezien. Spannend, maar fictie. Openbaring gaat om reeële zaken. Vergeet ook niet dat tweeduizend jaar geleden deze boeken ook niet begrepen konden worden omdat daar de tijd nog niet rijp voor was. Daniël zegt ook dat de boekrollen moesten worden gesloten en dat in de eindtijd hierover begrip zou komen. En dat geldt voor Openbaring ook. Alleen met Gods Geest kan je dit begrijpen en wel op het moment wanneer God dat wilt. En blijkbaar is dat nu. We lezen in Daniël 12 vers 4: Houd de woorden geheim, Daniël, en verzegel het boek tot de tijd van het einde. Velen zullen het grondig onderzoeken en ware kennis zal overvloedig worden. en vers 9 Toen zei hij: 'Ga, Daniël, want de woorden moeten geheim en verzegeld blijven tot de tijd van het einde'.
 7. Alle bronnen die ik ken zeggen dat het boek ergens rond 550 voor Christus is geschreven en bevat veel details over hoe het die tijd toeging. Jezus haalde Daniël vaak aan, en bracht termen zoals Zoon des mensen, wat uit het boek Daniël komt, op zichzelf van toepassing. Dat Openbaring niet in de Bijbel thuishoort vind ik behoorlijk riskante uitspraak en volgens mij nergens op gebaseerd. Aangezien Openbaring is geschreven door Johannes lijkt me dit toch wel betrouwbaar. Trouwens veel zaken uit Openbaring zien we terug in het verleden en in het heden.
 8. Dus die boeken zijn dus alleen geschreven voor mensen die in de eindtijd geloven? Paulus had het toch over dat de 'gehele Schrift' van belang is voor Christenen. Dat de meeste mensen deze boeken niet begrijpen of niet passen in hun geloof is een ander verhaal.
 9. Dit soort reacties is ook voorspeld door Petrus in 2Petrus 3:3: In de eerste plaats moeten jullie weten dat er in de laatste dagen spotters zullen komen, die hun eigen verlangens volgen en spottend zeggen: Hij heeft toch beloofd te komen? Waar blijft hij dan? Vanaf de tijd dat onze voorouders overleden zijn is alles hetzelfde gebleven. Alles blijft zoals bij het begin van de schepping. Lees zelf maar verder. Heel tekenend.
 10. Diep triest. Uitverkoren zijn wil zeggen dat je tot de 144.000 personen behoort die samen met Christus gaan regeren. En dat geeft de Heilige Geest inderdaad aan. De meeste mensen komen in aanmerking voor een opstanding op de Paradijsaarde straks, zijn dus de onderdanen van Gods Koninkrijk. Daar hoef je dus niet voor uitverkoren te zijn, maar wel goedgekeurd. En om goedgekeurd te worden is geloof stellen en Jezus volgen genoeg. Volgen wil zeggen leven naar de leer die onze heer Jezus heeft geleerd en anderen vertellen over Hem. M'n oma kwam ook uit die kringen en hoeveel depressieve mensen dat daar zijn omdat ze niet uitverkoren zijn.... @Thorgrem. Ik ga opzoeken wat chiliasme is. Ik ben altijd in om iets te leren.
 11. Dat probeer ik ook te zeggen. Heel ernstig en verdrietig.
 12. Denk dat in de gereformeerde gemeente wel over Jezus wordt gesproken, maar in zo'n zware moeilijke taal dat een kind het niet goed begrijpt.
 13. Ik ben het met @Gaitema eens dat veel kerkgangers nooit iets van Jezus of God hebben begrepen. Jezus is voor ons gestorven en weer levend gemaakt door God. Hij is voor onze zonden gestorven op een volledige manier. Hij vraagt enkel aan ons geloof te stellen in dit geschenk en hem te volgen. Gods Geest zal ons dan leren wat te doen en dringt ons dit aan anderen te vertellen en goed te doen. Als je dit niet kan accepteren zoals je veel in gereformeerd kringen ziet dan ben je in mijn ogen zwaar aan het dwalen en vervolgens gooi je de deur toe tot eeuwig leven.
 14. Ik heb m’n huis niet verkocht hoor. Ik heb geen bepaalde tijd dat ik God wil dienen. Het is toch niet zo dat je leeft zoals God het wilt tot Armageddon en dan denken dat je gered bent. Je moet niet uitzien naar Armageddon maar juist naar wat daarna gebeurt. De nadruk bij JG ligt steeds meer op het leven als goed Christen, zoals barmhartigheid, naastenliefde en nu weer een interessante studie over de vluchtsteden en de parallellen die we nu in de Christelijke gemeente zien. Gods Koninkrijk is het belangrijkste doel, niet Armageddon.
 15. Plus dat volgens een eenvoudige berekening blijkt dat de ‘tijden der heidenen’ in 1914 afliep en dat Degene die recht heeft op de troon Jehovah dus plaatsneemt op de troon. Jezus dus. Sinds 1914 zijn duidelijk het aantal oorlogen, twee wereldoorlogen!, her aantal aardbevingen etc duidelijk toegenomen. Klimaat is van slag, moraal van mensen gaat zienderogen achteruit, alles moet maar kunnen. Je hoeft geen gekkie te zijn om te zien dat we in de laatste dagen leven.