Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  8757
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

6010 profielweergaven
 1. sjako

  De toorn Gods

  Voor de dag van Jehovah. Door deze maatschappij houden de mensen zich niet meer bezig met God, terwijl dat wel een keuze is. 2Tim 3:1 zegt over nu: Maar weet dat er in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken die moeilijk te doorstaan zijn. 2 Want de mensen zullen alleen om zichzelf geven en om geld. Ze zullen verwaand zijn, arrogant, lasteraars, ongehoorzaam aan ouders, ondankbaar en ontrouw. 3 Ze zullen geen natuurlijke genegenheid hebben, voor geen enkele overeenkomst openstaan en kwaadsprekers zijn. Ze zullen onbeheerst en wreed zijn en geen liefde voor het goede hebben. 4 Ze
 2. sjako

  De toorn Gods

  Klopt, en daarom zoveel mogelijk mensen zien te benaderen om te waarschuwen. Die dag is nodig om een overgang te maken naar de nieuwe aarde.
 3. sjako

  Joodse Bijbelstudie

  God houdt Zich aan Zijn afspraken. Hij is betrouwbaar.
 4. sjako

  Inzicht

  Spreuken 28:26 26 Wie op zijn eigen hart vertrouwt is dwaas, maar wie in wijsheid wandelt zal ontkomen. Mensen zeggen vaak dat je je eigen hart moet volgen, maar vaak geeft dat de verkeerde richting aan. Je kan beter de aanwijzingen van God volgen.
 5. sjako

  Joodse Bijbelstudie

  Dat zie je heel goed. Dat heb ik ook pas naar voren gebracht in een discussie met @Hetairos. God heeft een verbond gesloten met Israël en daar moeten allebei de partijen zich aan houden anders is het geen verbond. Dat kunnen Christenen zich geen voorstelling van maken, maar de Joden doen dat inderdaad. Zo was er ooit een rechtszaak tussen de Joden die in Auschwitz zaten en God. God verloor het. Er is een film over gemaakt.
 6. Denk niet dat we dat eerder hebben besproken. Daar spreekt de tekst helemaal niet over een ‘hels’ vuur. De tekst spreekt over Gehenna, een vuilnisbelt net buiten Jeruzalem. Het vuil werd altijd brandend gehouden zodat het verteerd. Het brandde als het ware eeuwig. Jezus vergelijk die vuilnisbelt met een oneervolle eeuwige dood. De NWV is daarin een stuk helderder en eerlijker. Overigens is ‘hel’ een oud Nederlands woord voor bedekken. Vooral in de Middeleeuwen heeft het een andere betekenis gekregen. Dante heeft daar ook grote invloed op gehad. Wee de wereld vanwege de struikelblokken!
 7. De dood is een gevolg van het loslaten van God. Maar een onsterfelijke ziel hebben we niet. Dat is een hellinistische gedachte die niet voorkomt in de Bijbel. De hoop is een opstanding wat Jezus meermaals demonstreerde door mensen uit de dood op te wekken. De straf van de mens die Jezus afwijzen is eeuwige dood. God is geen monster die mensen tot in de eeuwigheid laat martelen.
 8. sjako

  Joodse Bijbelstudie

  Nee, klopt. Trouwens, het moderne Judaisme is heel anders dan het Joodse geloof in zeg maar Jezus tijd.
 9. Dan is er toch onderscheid tussen een gezalfde en een niet gezalfde Christen?
 10. Je hebt gelijk. Ook priesters werden gezalfd. Wist ik wel maar vergeten op te schrijven. Ook voorwerpen werden gezalfd. Wat ook interessant is is het volgende. Jezus rechtstreeks door Jehovah gezalfd, terwijl zijn gemeente van geestelijke broeders hun zalving als groep via Jezus Christus ontvangt (Han 2:1-4, 32, 33). Aldus zijn zij door God aangesteld om als koningen en priesters met Jezus Christus in de hemel te dienen (2Kor 5:5; Ef 1:13, 14; 1Pe 1:3, 4; Opb 20:6). Dus ook als priesters, die in het OT ook werden gezalfd. Maar dat wilt dus niet zeggen dat iedere Christen gezalfd is, d
 11. Je kan alleen gezalfd worden voor een koninklijke functie. Kijk maar in het OT. Koningen werden altijd gezalfd. Mozes bijv had volgens de Bijbel wel de heilige Geest maar was niet gezalfd. Jezus werd ook gezalfd omdat Hij de koning werd van Gods Koninkrijk. Jezus hinte ook al naar koningschap van zijn discipelen. Lukus 22:29 29 En ik sluit een verbond met jullie voor een koninkrijk, net zoals mijn Vader een verbond met mij heeft gesloten, 30 zodat jullie in mijn Koninkrijk aan mijn tafel kunnen eten en drinken, en op tronen kunnen zitten om de 12 stammen van Israël te oordelen.
 12. Zalving vind plaats door de heilige Geest, maar niet elke gelovige is gezalfd, maar heeft toch de heilige Geest. Het is een beetje zoals ‘ik heb koorts dus ben ik ziek.’ Maar het is niet zo ‘ik ben ziek dus heb ik koorts’..
 13. sjako

  Daniëls 70 jaarweken

  Het antwoord kan nog veel gedetailleerder maar dat komt misschien later.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid