Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  7277
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

3884 profielweergaven
 1. Dus een wereld vol oprechte mensen vind je niet aantrekkelijk? Maar ik zal het mooier zeggen: de wereld wordt weer zoals in Genesis, een paradijs vol oprechte mensen die gered zijn door Christus. Je denkt dat dit zonder Gods Geest mogelijk is?
 2. Zou dat geholpen hebben? Satan bekritiseerd de soevereiniteit van God. Hij zegt in Job bijv dar de mens Hem alleen wilt aanbidden als het goed met die mens gaat. Maar als die mens ziek wordt dan zou hij God gaan vervloeken. Met andere woorden de mens aanbidt God enkel uit eigenbelang. Job liet zien dat niet waar is en God geeft de hele mensheid de kans om te laten zien dat ze zonder Hem kunnen. Dit noemen wij de Strijdvraag. God zegt als ware tot de mens: probeer alles maar eens uit zonder mij: democratie, communisme, dictatuur, koningen, keizers etc etc Na 6000 is wel gebleken dat we er niks
 3. God heeft alles goed gedaan, maar het is misgegaan met de vrije wil. Hadden engelen en mensen die niet gehad dan waren we een soort van robots. Dan is het geen echte liefde naar God toe. Feit is dat de mens zijn eeuwige leven verloor en daarmee ook hun nakomelingen. Het is als een soort van virus.
 4. sjako

  Daniël en eindtijd

  Hier ben ik het met hem eens. Je kan het boek Openbaring naast Daniël leggen en je ziet de overeenkomsten. Het beschrijft idd de geschiedenis en toekomst van de mensheid.
 5. sjako

  Daniël en eindtijd

  Of je interpreteert het verkeerd, dat denk ik eerder.
 6. Dat wil niet zeggen dat er sprake is van een drieëne God. De Egyptenaren keken ook naar de natuur voor hun goden. Maar dat wil niet zeggen dat het echte goden waren.
 7. Maar dan overtreed hij de eerste regel van het forum. Respect voor elkaars mening hebben. Je mag best met tegenargumenten komen, maar beledigingen in termen van hersenspoelen, God met een kleine g is gewoon niet toegestaan.
 8. Dan wil ik nog een vraag erbij doen. Waarom heeft God satan niet direct opgeruimd? Had toch een boel ellende bespaart. Of heeft Hij daar een reden voor om de satan te laten bestaan?
 9. Je ziet de drieëenheid inderdaad terug in veel heidense religies.
 10. Je moet oppassen hoor... God is met een hoofdletter...
 11. Ik dreig niet, ik waarschuw enkel maar. Je loopt iets groots mis. Neem de moeite eens en onderzoek het. Je blijft dan toch lekker de SV lezen. Heb ook filmpjes over de SV hoor, maar ben niet zo kinderachtig die te plaatsen. Maar als je liever YouTube sneuters geloofd....
 12. Zeg niet dat de SV vals is, maar de huidige wetenschap heeft de SV achterhaald gemaakt. Hij is gebaseerd op een corrupte codex. Dat wisten de vertalers toen nog niet, maar nu weten we dat wel. Bovendien heeft Erasmus ook al aangegeven dat 1Joh 5:7 vals is, maar onder druk is die toch in de SV beland. Het laatste wat ik doe is iets kwakkeloos overnemen. Je hebt geen idee waar je het over hebt. Je kent de organisatie niet. Durf te wedden dat je nog nooit een Koninkrijkszaal vanbinnen hebt gezien.
 13. Nou, dat je straks eeuwig leven kan krijgen op een prachtige herstelde aarde zonder je druk hoeft te maken over ziekte, dood, armoede, honger etc. Dat zal er dan niet meer zijn.
 14. God geeft Zijn Zoon aan de mensheid om ons los te kopen. Los kopen is een prijs betalen die gelijk is aan de ‘schade’ zeg maar. Dus de schade ongedaan maken. Jezus aanvaarde dit en ging uit eigen vrije wil naar de aarde om dit te doen. In Johannes 3:16 staat het heel mooi: Want Gods liefde voor de wereld was zo groot dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, zodat iedereen die in hem gelooft niet vernietigd zal worden, maar eeuwig leven zal hebben.
 15. Geef niet, ik leg het je graag uit. Toen de mens werd geschapen was het de bedoeling dat de mens voor eeuwig zou leven op aarde. Maar de mens was ongehoorzaam en ging tegen de regels van God in. Daarmee kwamen ze opstand naar God toe en verloren ze hun eeuwige leven en werden oud en gingen dood. Dit alles ging tegen het voornemen van God in, maar God had gelijk een plan klaar om het paradijs weer te herstellen en Zijn voornemen toch voor elkaar te krijgen. Adam was een volmaakt mens die een grote zonde had begaan en de dood van de hele mensheid op zijn geweten had. Volgens de volmaakte wet van
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid