Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
 • Aantal bijdragen

  7966
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over sjako

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

4571 profielweergaven
 1. sjako

  Vaccineren of niet?

  Het is ook een heel betrouwbare bron waaruit je dit haalt, maar niet heus. Een krant met fakenieuws.
 2. sjako

  Vaccineren of niet?

  Niet direct omdat het om een mening gaat en niet als waar wordt weergegeven met bijv allerlei onzin YouTube filmpjes.
 3. Dat is heel goed gelukt. Israël bestond nog toen de Messias kwam. Na het afwijzen van de Messias is het snel bergafwaarts gegaan met Israël.
 4. Met dit stuk kan ik het een eind eens zijn Vraag: "Hoe moet een Christen tegen politiek aankijken?" Antwoord: Als er één ding is waar een spontaan debat over kan ontstaan – of zelfs een woordenwisseling! – dan is dat wel een gesprek over politiek, zelfs onder gelovigen. Welke houding en betrokkenheid bij politiek zouden volgelingen van Christus moeten kiezen? Er is wel gezegd dat “religie en politiek niet samengaan”. Maar is dat echt waar? Kunnen we politieke denkbeelden hebben die los staan van de overwegingen van ons Christelijk geloof? Het antwoord is: nee, dat kunnen we niet.
 5. Klopt niet. Ten eerste zal het niet gebeuren dat 80% JG zal zijn. Net zo min dat de eerste eeuwse Christenen aan politiek deden. Stel dat JG massaal voor de Christenunie zou gaan stemmen, dan zullen we nooit neutraal bij iemand kunnen aanbellen zonder ook politiek beoordeeld te worden. Of stel dat Jezus of zijn discipelen een rol hadden gehad in de politiek ten tijde van de Romeinse overheersing. Kan je je niks bij voorstellen. Sommige Joden dachten dat de Messias wel de Romeinse overheersing zou verdrijven. Maar Jezus Koninkrijk was niet van deze wereld. Daarom zag Pontius Pilatus eigenlijk g
 6. Klopt, gelukkig maar. Dat was vóór Christus onder het oude verbond en in opdracht van God, met een heel ander doel, namelijk Israël veiligstellen voor de komst van de Messias.
 7. Een christen bestormt geen regeringsgebouwen en al zeker niet met wapens. Doe je dat wel dan ben je geen christen. Je kan zeggen wat je wilt. Het strookt niet met de christelijke leer.
 8. Zou niet weten waarom. Er zit verschil tussen geen politiek ambt bekleden en neutraal zijn en de overheid gehoorzamen. Doe je dat niet, dan krijg je die excessen zoals we die nu zien in Amerika. Er zal geen echte christen zijn tussen dat tuig wat het Capitool heeft bestormt.
 9. En waarom niet? Wij stemmen niet, bekleden geen politieke functies, zijn neutraal. Dat het Jezus’ boodschap was, blijkt o.a. ook uit de reactie van de Farizeeën. Is het geoorloofd belasting te betalen? Ze dachten Jezus daarop te vangen. Jezus zei daarop dat je de keizer moet geven wat van de keizer is en God wat van God is. Dus je mag het niet vermengen. De keizer bezag zichzelf als goddelijk. Je moest zelfs offeren voor de keizer. Je denkt toch niet dat de eerste eeuwse Christenen een politieke functie gingen bekleden samen met een keizer die zich goddelijk acht en die het volk onderdrukte? B
 10. Er is totaal geen bewijs dat Biden gefraudeerd zou hebben. Allemaal complottheorieën die zogenaamde Christenen, die ook het Capitool, bewapend, hebben bestormt, in het leven hebben geroepen. Nogmaals politiek is not done voor Christenen. Ik zag pas geleden een reportage over een zogenaamd ‘christelijk’ gezin waarin de vrouw van 65, gewapend, wel eens voor haar kleinkinderen op zou komen voor een betere toekomst. In de ene hand de Bijbel in de andere hand een geweer. Hoe krom kan het zijn. Die betere toekomst moet je niet in politiek zoeken als christen, maar wordt ENKEL gebracht door Gods Koni
 11. Statistiek onder gelijkgestemden heeft geen enkele waarde. Je zou het hoogstens vaccinatie bereidheid onder kritische Christenen van Credible kunnen noemen. Maar landelijk heeft dat dus geen waarde.
 12. Statistisch niet erg steekhoudend @antoon.
 13. Wie een clown kiest, kan een circus verwachten.
 14. sjako

  Bijbelse link Sint Valentinus

  Het heeft niets met Bijbelse waarheid te maken, maar met tradities over overleveringen.
 15. Het raakt eens tijd dat jij excuus aanbiedt. Nee, want dat deed God. Direct waren Adam en Eva niet meer onsterfelijk. Al zeggen sommige kerken wat anders. De Bijbel zegt dat ze weer terug gingen naar het stof waaruit ze gemaakt zijn. Als je begrijpend leest dan zie je juist GEEN Drieeenheid. Zoiets belangrijks, het wezen van God, hadden de Joden dan ook geloofd. Maar zij geloofden in 1 God, JHWH.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid