Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
  • Aantal bijdragen

    10.615
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door sjako geplaatst

  1. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    23 Moge de God van vrede zelf U volledig heiligen. En mogen de geest en de ziel en het lichaam van U, [broeders,] ongeschonden in elk opzicht, op onberispelijke wijze bewaard worden bij de tegenwoordigheid van onze Heer Jezus Christus. De hele Bijbel getuigt ervan dat een ziel een lichaam is met daarin de geest oftewel de levensadem. Dus ziel=lichaam + levensadem. Dus hier wens Paulus dat de hele mens bewaard mag worden tijdens de tegenwoordigheid (komst) van Christus. Maw hij hoopt dat de mens helemaal niet hoeft te sterven, maar dat de persoon in een oogwenk onsterfelijkheid krijgt
  2. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Waar staat dat ? Je bent een lichaam met daarin de levensadem. Een ander idee is niet Bijbels.
  3. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    De Bijbel is heel duidelijk dat je geen Jood naar je genen bent maar door geloof. Romeinen 9:6 is duidelijk. Maar het is niet zo dat het woord van God gefaald heeft. Want niet allen die van Israël afstammen, zijn ook echt ‘Israël’. 7 Ook zijn ze niet allemaal kinderen omdat ze Abrahams nageslacht zijn, want: ‘Wat je nageslacht genoemd zal worden, zal via Isaäk zijn.’ 8 Dat wil zeggen: de natuurlijke afstammelingen zijn niet echt de kinderen van God, maar de kinderen van de belofte worden als het nageslacht gerekend. Het geestelijke Israel wordt duidelijk geleerd. Ze hebben
  4. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Omdat een groep die niemand tellen kan gesteld wordt tegenover een groep met een exact aantal. En aangezien Paulus zegt dat Israel niet het echte Israel is slaat dit niet op het natuurlijke Israel. Bovendien hebben ze de naam van Christus en de Vader op hun voorhoofd geschreven dus zijn het Christenen. Er zijn volledige afschriften gevonden. Het staat me bij dat het in drie talen stond maar kan me vergissen.
  5. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Welnee. Kijk naar het bordje boven het hoofd van Jezus. Ze spraken voornamelijk Aramees en Hebreeuws.
  6. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Daar lopen ze niet mee te koop. Er worden miljarden uren gepredikt dus trek je conclusie.
  7. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Sommige boeken zijn wel gevonden en zelfs te vinden op internet waar je ze kan inzien. Sommige teksten kan je zelfs alleen begrijpen in het Hebreeuws. Matt 1:21 Ze zal een zoon krijgen, en je moet hem Jezus noemen, want hij zal zijn volk redden van hun zonden.’ Hoezo Jezus? Jehosua betekent Jehovah zal redden , en dan is dit vers wel duidelijk. Dus het hint naar Hebreeuws.
  8. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Gelukkig dat je inziet dat het niet in het aantal zit.
  9. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Blijkbaar zijn de Evangelien in het Hebreeuws geschreven. Jezus is de Griekse naam voor Jehosua, wat Jehovah redt betekent. Dat komt dichterbij Immanuel. Klein? 9 miljoen is niet klein. Kinderen niet meegeteld.
  10. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    De tent is de bescherming van God. Via Zijn Geest, Jezus en de gezalfden is Hij dan bij ons. Dit moet je niet letterlijk nemen, zoals 90% van Openbaring symbolisch is. Het nieuwe Jeruzalem is de nieuwe regering bestaande uit Jezus en de 144.000.
  11. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Ach, je leest ze niet. Ik kom al weet ik al niet hoe lang met argumenten dat de drieeenheid niet waar kan zijn. Alleen de Vader is God. Dat is is wat Jezus zegt in Johannes 17:3 en het is wat Paulus zegt in 1Kor 8:6. Duidelijker kan het niet. Satan is er al vanaf op uit om de soevereiniteit van God aan te tasten. Hij maakt daar al eerder gebruik van drieeenheden. Egypte, Babylon, Hindoeïsme..ze maken allemaal drieeenheden gebruik. Dan zou er toch een belletje moeten gaan rinkelen.
  12. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Dat is dus pertinent niet waar. In Hades zijn is dood zijn. Je bent dan onbewust in het gemeenschappelijk Graf der mensheid. Hades=Sjeool Hades is een symbolisch begrip. Dat zie je bijv in Openbaring waar Hades in het meer van vuur wordt gegooid. Maw de dood wordt teniet gedaan.
  13. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Helaas heeft u geen inzicht. Die nieuwe hemelen betekent een nieuwe regering over de aarde. De hemel blijft de hemel. Straks gaat Jezus regeren met Zijn gezalfden over de Nieuwe aarde. Dit is ook geen nieuwe planeet maar een vernieuwde planeet. De invloedsfeer van God is veel groter dan alleen de hemel. Het beslaat het hele heelal want Hij is de Maker daarvan. 1Kon 8:27 Maar zal God echt op aarde wonen? De hemel, zelfs de hemel der hemelen, kan u niet bevatten, laat staan dit huis dat ik heb gebouwd! Ik zeg dat omdat je waarschijnlijk denkt dat alleen JW dit denken, maar d
  14. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Dat denk ik wel. Exodus 34:14 zegt dat Hij een jaloerse God is: Want gij moogt u niet neerwerpen voor een andere god, want Jehovah, wiens naam Jaloers is, hij is een jaloerse God. Een andere god naast Hem tolereert Hij niet. Ik ben niet de enige die zegt dat de drieeenheidsleer in feite afgoderij is. Er staan dus levens op het spel. Dus is het gevaarlijk.
  15. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Lieve woorden @Petra, doet me goed. Het is inderdaad niet makkelijk. Dan moet ik toch een methode vinden om ze te matigen. Ik vind een tegengeluid niet perse verkeerd op een forum als het maar op een nette manier gaat. Bij @Bekeerling14 heb ik zo mijn twijfels. Maar we gaan hier niet verder over het modereren. Vind het erg kort door de bocht en lang niet iedere deskundige is het hier overeens. Niet je mening als feit brengen svp.
  16. Dit topic wordt gesloten. Dit is een christelijk forum en geen islamitische.
  17. sjako

    Credible, waar ga je heen?

    Dat lijkt mij ook.
  18. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    In de hemel, waar anders? Via Zijn Geest is Hij alom tegenwoordig.
  19. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Juist, zijn Vader is almachtig. Jezus is Zijn Zoon en daarom de volmaakte Middelaar
  20. sjako

    Credible, waar ga je heen?

    Jij wilt iemand de mond snoeren waarmee je het niet mee eens bent. Ik ben het ook niet eens met dat beloof ik, maar ik kom liever met argumenten. Zolang hij niet beledigd ga ik hem niet bannen. Jij bent vaak grover in de mond, maar goed…. Er zijn getuigen hier. Dat moet voldoende zijn. Ik ben geen leugenaar en ik wil dat je dit terugneemt anders ga je maar naar je eigen mislukte forum. Blijkbaar heb jij geen mensenkennis.
  21. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Je snapt de strekking van mijn uiteenzetting niet. Zelfs heel gevaarlijk. Ik geloof dat ze deze vorm van Drieeenheid modalisme noemen. Probleem is dan wel: tot wie bad Jezus dan?
  22. sjako

    Credible, waar ga je heen?

    Ten eerste heb ik beperkte tijd omdat ik een drukke baan heb. Dan moet ik nog de spam onder controle houden. En eigenlijk wil ik me zo min mogelijk bemoeien met de gesprekken. Je kan een forum ook dood modereren.
  23. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Vind ik best wel ernstig, zeker omdat herhaaldelijk de Vader als enige ware God wordt aangeduid en zo beredeneer je de Vader helemaal weg. Pas daar mee op. Ik kan niet meer dan waarschuwen.
  24. sjako

    Credible, waar ga je heen?

    Dat heb ik uiteraard gecontroleerd en na de ban hebben we er ook geen last meer van gehad. Ip adressen kwamen overeen zo ver ik me kan herinneren. Ik vind ook dat hij soms te ver gaat, maar hij gaat niet schelden of iets dergelijks. Van mij mag hij zijn geluid laten horen hier. Zie het maar als een uitdaging om tegengeluid te laten horen.
  25. sjako

    Eén God, één Naam, Jezus Christus.

    Genesis 2:7 En Jehovah God ging ertoe over de mens te vormen uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten de levensadem te blazen, en de mens werd een levende ziel. Kortom de mens IS een ziel. Hij heeft er geen. Het is een lichaam met daarin de levensadem. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Hoe verklaar je dit vers dan?: Handelingen 16:7 Toen ze bij Mysië kwamen, probeerden ze naar Bithynië te gaan, maar de geest van Jezus stond hun dat niet toe. Verwarrend he. Gedoopt worden met een derde Persoon.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid