Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  902
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.
 1. Roodkapje.... Hiervan bestaan werkelijk tientallen versies. Er is eens een heel groot onderzoek gedaan naar de overeenkomsten en verschillen tussen 58 versies er van. Ongetwijfeld zijn er bewering over de versie die U kent, die totaal niet overeenkomen met de meeste andere versies. Wat dan voor U een onwaarheid is, is voor anderen deel van een honderden jaren oud verhaal.
 2. Uiteraard moet je seks nooit gedwongen zijn, in wat voor vorm dan ook. Deze mensen echter, willen wel maar kiezen ervoor om het niet te doen. Dan dwing je jezelf om geen seks te hebben en dat is net zo ongezond. En hoe je het ook went of keert, de belangrijkste drijfveer voor seks is lust.
 3. Wat lijkt het me toch heerlijk om zomaar wat te kunnen beweren zonder er bij na te denken of het ook werkelijk allemaal kan.
 4. Niet van toepassing. Het gaat hier om mensen die al TWEE JAAR een relatie hebben, en nog geen seks. Dan heb je dus 2 jaar lang een seks-loze relatie en ga je het als normaal zien om een relatie te hebben zonder seks. Dát is pas ongezond en destructief.
 5. Als hij echt vindt dat ik gered moet worden mag hij met mij bidden.
 6. Het topic gaat toch over Jezus' visie op armoede ? Niet over de christenen, die zijn hopeloos verdeeld zoals we weten. Wat die denken kan alle kanten op en is irrelevant in deze.
 7. Ik bedoel gewoon wat ik schreef en in dit geval gaat het over het gedrag van Jezus in dit verhaal. Als ik iets anders had willen zeggen had ik dat wel gedaan.
 8. Als ik iets wil geven aan iemand, dan hou ik rekening mee wat hij of zij leuk vind. Volgens het NT spoorde Jezus mensen aan om hun hele hebben en houwen te verkopen. Is het dan te verwachten dat zo iemand dure kado's accepteert ? Nee. Erg vreemd dus, niet alleen dat iemand die hem zeer na staat het in haat hoofd haalt om zo iets duurs te kopen, maar ook dat hij het aan neemt, terwijl er nota bene mensen om hem heen zijn die hem er op wijzen dat dit ten koste van de armen gaat. Jezus is hier net een politicus die solidariteit voor staat maar, als het er op aan komt, kiest voor eigen gewin. Dát is dus, hoe Jezus over armoe denkt.
 9. Ik snap die mensen wel, want wat er staat is geen nederlandse zin en totaal onbegrijpelijk.
 10. Ik lig helemaal onder tafel. Hier staat gewoon dat je met elkaar eens bent als je ergens hetzelfde over denkt. Maar dan enorm omslachtig.
 11. Het idee dat dit allemaal alleen voor christenen op zou gaan is buitengewoon vreemd. Daarnaast vraag ik mij af waarom een christen zich wel druk zou maken om de vervuiling door auto's, maar niet door de vleesindustrie. De christen die zijn vleesconsumptie halveert, heeft net zo'n positief effect op de uitstoot van broeikasgassen, als de christen die helemaal geen auto meer rijdt. Maar voor christen kun je elk ander woord invullen hoor. Mens, blanke, man, dominee, homo, moslim.
 12. Het OT was er voor het christendom.
 13. Welke geschiedkundige bronnen heb je hiervoor ?
 14. Het is maar de vraag of dat huis ergens bestaat. Maar het gaat hier inderdaad om het scheppen van een ideaalbeeld, dat moeten we niet verwarren met de realiteit. Als we die realiteit zelf niet kennen, moeten we niet de fout maken om het beeld van anderen als realiteit te zien.