Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  1652
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.
 1. Vreemd dat men zoiets banaals niet opgelost krijgt, ik zie echter niet goed waarom je dit een typisch Trump-probleem zou willen noemen. Vanwege de inhoud, niet vanwege het woordenspel dat jij speelt.
 2. Maar de blauwe 14 was overmorgen reiger gefietst, mitsdien Volkswagen op Oostpool.
 3. Hangt van het perspectief af, het is een breed spectrum. Nee, iemand die zichzelf door zijn denken en handelen buitenspel zet, dat heeft niets met slavernij uit Deuternomium te maken,
 4. Vreemd dat men zoiets banaals niet opgelost krijgt, ik zie echter niet goed waarom je dit een typisch Trump-probleem zou willen noemen. Ik noem het dan ook nergens een typisch Trump probleem, al is het dat in feite wel. Je haalt hier een deel van van post weg, pakt alleen de eerste regel en je gaat verder met "vreemd dat men zoiets niet opgelost krijgt'. Dat laatste besprak ik nu precies in het gedeelte dat je (opzettelijk?) weg laat. Daarin geef ik aan dat wat Trump betreft er geld moet komen voor het leger en de Mexican Wall (want op een andere manier financieren is hem niet gelukt). Dat maakt het dan weer een typisch Trump probleem. Zaken als gezondheidszorg (zorg voor je naaste) komen stil te liggen want meneer wil het leger versterken 'und ein mauer bauen'. Dan vraag ik mij, in het kader van dit topic, af waarom de christenen Trump steunen. Welnu, met die laatste zaken vertolkt hij precies hun onderbuikgevoelens.
 5. Dat kan een mens doen, maar het heeft helemaal niets met slavernij te maken.
 6. Je Trumphaat kennen we nou wel. Dictator DBI kan alleen nog niet verbieden dat zijn schrijfselen in perspectief worden geplaatst. Ik wil dat ook helemaal niet verbieden en daarom wil ik je graag uitnodigen om dit ook werkelijk te doen in plaats van er alleen maar een loze kreet over schrijven.
 7. Ik heb geen idee wat je bedoelt
 8. Bedoel je daarmee de mensen die niet feesten, dansen, drinken, enzovoort? Als dat "het mooie uit het leven" halen voor je is........ Ik begrijp waarom je connectie legt met Feesten, dansen drinken. Er is je immers verteld dat dit de heidense manier van levensgenieten is. Het mooie uit het leven halen, betekent gewoon genieten van het leven in de breedse zin van het woord. Ik kan genieten van een vakantie in de Alpen, van een motorrit door Europa en ja, inderdaad, ook van lekker eten en drinken (Chouffe!) of van een trouwfeest. Dat is inderdaad het mooie uit het leven halen. Voor jou komt het mooie pas na de dood, dus dat ligt per definitie niet in het leven. Anderen hebben dat idee niet en kunnen wél genieten van het mooie in het leven.
 9. En dat allemaal onder "Degene die recht heeft op de troon Jehova, Jezus dus". Sjonge, wat doet 'ie dan op die troon eigenlijk ?
 10. Leuke afleidingsmanoeuvre. Maar het gaat niet om verschijnsel shutdowns, het gaat over Trump. "Maar jij begint toch over shutdowns Dat Beloof ik? " Jawel, maar dan heb ik het over de huidige, in relatie tot Trump.
 11. Jammer dat de definitie van opzet door jou niet begrepen wordt. Dat hoeft niet, ik begrijp de definitie uit Exdodus 21:20 van 'een slaaf dood slaan'.
 12. Vandaag maar weer eens een nieuw hoofdstuk in de Trump klucht. Het geld is op en men kan geen overeenstemming vinden om dit op te lossen. Waar zit het verschil: (bon: nu.nl,https://www.nu.nl/buitenland/5096084/amerikaanse-overheid-sluit-sneuvelen-noodwet-in-senaat.html ) Beide partijen geven elkaar de schuld van de shutdown. De Democraten willen afspraken over de bescherming van illegale migranten uit het DACA-programma, de zogeheten Dreamers, die als kind naar de Verenigde Staten kwamen, terwijl de Republikeinen aandringen op een verhoging van de defensiebudgetten, die onder andere de muur op de grens met Mexico moeten bekostigen. Hoe christelijk: de defensiebudgetten verhogen en een muur bouwen. Het is immers 'laat de kinderen tot mij komen' en niet 'laat de Mexicanen tot de VS komen'. En die kinderen dan, hoor ik u zeggen? Wel die worden door Trump ook het land uit gegooid.
 13. Alle incidenten die hier worden genoemd getuigen stuk voor stuk van korte termijn denken, waarbij de vergelijking op de lange termijn volledig wordt weg gelaten. Zinloos geweld was er altijd al. De term is iets van de laatste jaren. Oorlogen? Waren er ook altijd al. Worden minder, al spelen ze zich de laatste tijd vooral binnen een land af ipv tussen landen. Er is verschil tussen arm en rijk, maar de gewone man in Nederland heeft altijd een vorm van inkomen en er gaat niemand dood van de honger. Iedereen kan naar de dokter als dat nodig is. Elk kind gaat naar school. Vergelijk dat eens met 100, 200 of duizend jaar geleden. We krijgen het steeds beter.
 14. Je bedoet 'niet'? Ja, dat bedoede (< geen schrijffout) ik. Dit is een kapitale schrijffout van mij.
 15. Als je jezelf deze vragen stelt, is het je in ieder geval duidelijk dat het hier letterlijk om dezelfde teksten gaat. Qua inhoud wordt het gebod "Gij zult niet doodslaan" wat duidelijker als het ziet in relatie tot andere teksten uit Exodus. Met name doel ik op het doodslaan van een slaaf die pas na enkele dagen sterft. De dader gaat dan vrijuit. (Ex 21:20). Daarbij doet het er niet toe of dat met opzet gebeurt, in een ander geval (Ex 21-17) wordt dat onderscheid wel gemaakt. In ieder geval, wat ik wil zeggen: In sommige gevallen moogt Gij volgens Exodus dus best wel iemand doodslaan, zolang het maar uw eigen slaaf is en die eerst een paar dagen crepeert voor hij sterft. Doodslag in ons strafrecht gaat expliciet alleen over die gevallen waar geen sprake is van zgn 'voorbedachte rade', maar om zaken die in opwelling gebeuren. Doodslaan en doodslag lijken qua letters op elkaar, maar het zou dus wel erg kortzichtig zijn om vanwege die reden te concluderen dat het om dezelfde zaken gaat. Dat gaat het niet, en als een beetje inhoudelijke kennis hebt van deze twee zaken, snap je ook waarom.