Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  12.196
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Knolraap en lof. Schorseneren en prei.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Als dat jouw idee is, en dat is het, dan is je post hierdoor onzin:
 2. Een profeet is hij inderdaad niet, ik zou daarbij alleen niet uitgaan van wat zo'n Kenneth van een "Fellowship" daar van vindt. Je hebt daar geen luchtfietserij voor nodig. Normale argumenten die door ieder rationeel mens worden geaccepteerd zijn daarvoor voldoende. @Figulus, leuk een link naar een video. Wat heb je te zeggen, wat is je punt? Dat de schutter eerst beter een schietcursus voor beginners had gevolgd, is wel duidelijk.
 3. Het overgrote deel van wat de dikke in het Hawaii shirt schetst, moet nog gaan gebeuren. En van dat deel wat er wel is gebeurd, zit hij er naast want zijn trommelvlies is niet gescheurd. Het enige dat er van het verhaaltje klopt zijn 3 letters: "oor". Zo gek is dat niet met duizenden 'profeten' die elk jaar de toekomst voorspellen met een aanslag op de president. Daar zullen er ongetwijfeld een paar bij zijn die zijn oor hebben genoemd. Dat maakt de rest van het verhaal daarmee niet tot iets wat in de details klopt.
 4. Dat beloof ik

  Van wie komt de geest?

  "De werkelijkheid interpreteren" is een wappie term; meestal komt dat neer op "de zaken verdraaien".
 5. Dat beloof ik

  Van wie komt de geest?

  Beiden hebben existentiële waarde. Om een bestaanswaarde te hebben, moet iets wel eerst bestaan.
 6. Dat hoeft niet. Het kan ook 'viagra' en 'ambulance' zijn geweest.
 7. Dat is lastig. Je begint immers zelf met de vraag of mensen geen holle woorden willen gebruiken, maar komt dan tegelijk met de term 'Bijbelse Waarheden'. Als er iets een voorbeeld is van een holle term, dan is dat wel 'Bijbelse Waarheden'. Want ik neem aan dat je daarmee bedoelt op iets dat in de Bijbel staat en daarom dat betitelt als waarheid. Daar ga je al de mist in, want iets is niet waar, alleen omdat het in de Bijbel staat. Er zijn veel christenen die daarvan uitgaan, maar dat maakt het niet waar, in ieder geval niet voor niet-christenen en daarmee ook in zijn algemeenheid. W
 8. Nee, het is een onmogelijkheid. Een mens wordt maar 1 keer geboren. Je kunt niet opnieuw geboren worden (dat is wat herboren betekent). Je kunt je wel als herboren voelen, dat is een gezegde waarbij je aangeeft je helemaal top te voelen. Herboren worden in Jezus, dat is een vage term die uitleg behoeft. Waarschijnlijk bedoel je dat je een bepaald geloof hebt aangenomen. Zeg dat dan gewoon. Dat maakt direct duidelijk dat het om religie gaat, kennelijk heb je dat nodig want anders stelde je de vraag niet.
 9. Ik geloof dat het ook ons Nee,het is: we zijn er klaar mee. Niet: ons zijn er klaar mee.
 10. Jij dus ook niet, zijn we daar ook klaar mee
 11. Ik begrijp dat jij dat zo wil zien. Zoals iedereen er iets ander voor kan zien. Als eigen invulling, want in de bijbel is dat nergens te vinden. Daarmee maak je de bijbeltekst nog niet kloppend. Als archeologische site. Het is in de loop der eeuwen verdwenen, en zeker niet in 1 uur. Dus het boek Openbaringen zit er naast. Pompeii bestaat ook. Daarvan is duidelijk dat het binnen een uur was verdwenen.
 12. Babylon bestaat al eeuwen niet meer. Wat begrijp je daar niet aan ?
 13. Dat beloof ik

  Van wie komt de geest?

  Denkbeelden heten zo omdat ze geen realiteit zijn. Anders heetten ze wel realiteitsbeelden.
 14. Dat beloof ik

  Van wie komt de geest?

  Deze god? "Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen." Waarin zit dan die absolute vrijheid in? Krijgen we dat weer. Een homofiele geest is een geest uit demonen? Dan zou ik ook kunnen stellen dat een geest die zegt dat God voor absolute vrijheid staat, een geest uit demonen is.
 15. Babylon bestaat al eeuwen niet meer, dus jouw bron zat er naast.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid