Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  1256
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dat beloof ik

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Nee, dat heb ik achter mij gelaten.
 1. Als hij almachtig en rechtvaardig is, dan regelt hij dat toch? Doet hij dat niet, is hij dan ofwel onmachtig ofwel onrechtvaardig ?
 2. Als God het hele universum in 6 dagen heeft gemaakt, kan hij dan Satan en diens stelsel niet aan? Ongetwijfeld zul je stellen: "dat kan Hij wel !" Welnu, dan is de zin 'Satan laat zich niet in een hoekje zetten' onzin.
 3. Een oorlog voeren terwijl je die kunt vermijden is dat niet per definitie onrechtvaardig ?
 4. Mijn leven zit niet in de knoopt en dit is nogal off-topic.
 5. Dit is nog niets, Dat Beloof Ik..... Zo waarlijk helpe jou en mij God almachtig. Het langjarige gespot van ongelovigen over de onmogelijkheid van het splijten van de Rode Zee in de Bijbel cq dat dat allemaal alleen maar fantasieverhaaltjes konden zijn, is alvast gelogenstraft. Omdat jij nu foto's ziet van een natuurverschijnsel dat je voorheen niet kende, is het gespot gelogenstraft? In ons eigen land kun je dit dagelijks meemaken, hier kun je boeken: Droogvallen op de wadden. Maar ook daar zul je de muur van water, waarin de Bijbel sprake van was, niet zien. Dat CNN er live bij was en Amerikanen zichzelf als centrum van de wereld zien, verandert niets aan dit verschijnsel. Amerikanen vinden het echter 'iets totaal nieuws en unieks' en jij laat je mee slepen. Jij stelde dat God op deze manier de Rode Zee spleet. Een opmerking overigens, waarvan je zelf later uitlegde dat die geen nut heeft: Maar goed, je hebt het toch gedaan en ik heb nog geen antwoord op de vraag waar dan de muur van water links en rechts is. Als het op dezelfde manier is gegaan als bij de Rode Zee, moeten die muren er immers zijn. Je reactie dat het gespot nu wel is gelogenstraft, daarvan heb ik hierboven beschreven dat die geen hout snijdt. Kom kom, ik vraag geen antwoord omdat mijn leven in de knoop zit. Je maakt het hier wel erg ingewikkeld. Ik vraag alleen om uitleg vanwege een uitspraak van jou. Alles wel even in de juiste proporties zien @Dolce Vita.
 6. Onbegrijpelijk dat je zo denkt over Dolce Vita. Dolce Vita is erg duidelijk: "Zoals hij het nu ook doet." Hoe, in vredesnaam, kom je erbij dat hij hiermee NIET wil zeggen dat God de storm heeft veroorzaakt. Er staat letterlijk dat hij dat wel denkt. Je draait de betekenis van wat hij zegt volledig om.
 7. En waar zie je dan links en recht de muur van water waar in de Bijbel sprake van was ? Ondertussen zijn er 46 doden geteld, en dat zal nog wel oplopen. https://nos.nl/artikel/2192541-dodental-door-irma-opgelopen-tot-46-zeker-11-doden-in-de-vs.html Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen daar een grootse daad van God in zien. Verschrikkelijk. Het water is daar al lang weer terug. Volg je geen nieuws ?
 8. Dat is vreemd. God had toch na de zondvloed gezegd dat hij dat nooit meer zou doen? Welke tekst klopt er volgens jou niet @antoon, die van Daniel of die van Genesis ?
 9. Dat is vreemd. God had toch na de zondvloed gezegd dat hij dat nooit meer zou doen? Welke tekst klopt er volgens jou niet, die van Daniel of die van Genesis ?
 10. Dit is de zin waarmee dit topic begon. De afgelopen berichten lezende, zou ik als buitenstaander zeggen: Lees ze eens als onafhakelijke (als dat lukt). Daar komt dus vandaag dat religie synoniem wordt met strijd en tumult.
 11. Ik kan me niet herinneren dat iemand die zichzelf christen noemde, tegen mij zei dat ik verdiende om aan een kruis te hangen. Tot dat niveau van jou ga ik me niet verlagen, maar dit beschaafde gesprek houdt voor mij hier wel op.
 12. Uit je antwoord zijn 3 dingen duidelijk. 1. Je leest mijn reactie niet eens. Dat blijkt wel uit je vraag of de oefening wel werd opgelost; ik heb namelijk uitgelegd dat ik hem helemaal niet maak. 2. Ook na herhaaldelijk vragen leg je niet uit hoe uit deze oefening blijkt dat "we niet anders meer kunnen denken dan wat een heersende klasse ons telkens voorhoudt en zowaar opdringt." Het enige waar je mee komt is de zin " een dergelijk onderzoek komt onder bepaalde voorwaarden die op zich ook transparant worden naarmate de oefening vordert." Een zin die inhoudelijk zo krom is dat je er geen touw aan vast kunt knopen. 3. Mijn conclusie is dat je niet wil antwoord op de vraag hoe uit de oefening blijkt dat "we niet anders meer kunnen denken dan wat een heersende klasse ons telkens voorhoudt en zowaar opdringt."
 13. Ik maak de berekening niet en daardoor laat ik zien iets anders te doen dan "denken dan wat een heersende (ic manipulerende) klasse ons telkens voorhoudt en zowaar opdringt". Nee, je hebt mijn vraag niet beantwoord. Wat zijn dan die "bepaalde voorwaarden die op zich ook transparant worden naarmate de oefening vordert".
 14. @vredestichter. dat je hier op het forum van alles binnen krijgt en op pakt waar je blij en gelukkig mee bent, dat is mooi voor je. Het bewijst echter niets, ook niet als je er 'ha ha' achter zet. Volgens Marcus ben je echter alleen herkenbaar als een man die tot het geloof is gekomen, als je een slang kunt op pakken, dodelijk gif kunt drinken en mensen gezind kunt maken door handoplegging. Wil je soms zeggen dat je geen vertrouwen in de Bijbel en je geloof hebt, en dat je dat daarom niet aandurft een gifbeker leeg te drinken? Maar wel mensen de handen op leggen, waarbij je zelf geen enkel risico loopt?
 15. Mar 16:17-18 Ik ben wel benieuwd of @vredestichter maandag ook inderdaad slangen op pakt en laat zien dat het drinken van een dodelijk gif hem niet deert. Alleen dan zal hij herkenbaar zijn als iemand die tot geloof is gekomen.