Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  12.033
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Dat beloof ik geplaatst

 1. Dank voor deze vraag. Af en toe komt een mens tot andere inzichten en dat is bij mij nu gebeurd. Ik dacht namelijk dat domme vragen niet bestonden, maar jij hebt me laten zien dat die wel degelijk bestaan. Als je jonge mensen wil beschadigen dan is DE manier: ze een enorm schuld gevoel aankaarten over iets waar ze helemaal bent schuld aan hebben.
 2. 1 Korinthe 7: 27-28. Ja, dat wordt je op de Alpha cursus niet verteld he.....
 3. Ik heb dat nog nooit, van welke god dan ook, te horen gekregen. En mensen die zeggen namens een god te spreken neem ik niet serieus. Als een god wil dat ik hem of haar serieus neem verwacht ik dat die mij ook serieus neemt en er tenminste wat moeite voor doet. Een heleboel leiders van Hamas zijn gedood. Die hebben dan geen vrije wil? Nu snap ik er helemaal niets meer van.
 4. God is soeverein, en om de vrije wil niet aan te tasten moet God bepaalde zaken laten gebeuren maar ook daar zit een grens aan. Uiteraard, 1 gewond meisje bij een drone aanval is dan die grens volgens jou. En het aantal vergaste Joden moest oplopen tot 6 miljoen... Terwijl de leiders van Hamas nog steeds rond lopen. Om hun vrije wil niet aan te tasten zeker?
 5. Dus God heeft de president van Iran gedood. Waarom dan niet de levens van veel meer Joden gered?
 6. Want, is dat aan jou geopenbaard of zo?
 7. Wat heeft dit met het Joods Palestijnse conflict te maken dan?
 8. Neen, want die teksten slagen niet op christenen. Dus het staat niet in de Bijbel dat wij geweld mogen plegen of anderen moeten bestrijden. Wij hebben geen strijd tegen vlees en bloed maar tegen principaliteiten en andere duisterheden Aha, dus de Tien geboden.gelden ook niet voor Christenen.....?
 9. Omdat de Bijbel een begin en een einde heeft. Homoseksualiteit verandert nergens, integendeel. Den apostel was niet bepaald cryptisch over de natuurlijke liefde tussen een man een vrouw. De Bijbel is voor alle mensen, maar niet alle teksten er in zijn voor alle mensen bedoeld. Als je dat van Genesis tot en met de Openbaringen meermaals doorheen uw leven met eigen ogen zou lezen, komt dat begrip systematisch tot je verstand. De wil van God is niet in onze wereld te vinden, maar in de Bijbel. En het is Jezus die het vervulde en voordeed. Jezus is de nieuwe Adam en stelde ap
 10. Zeg, stuiterbelg, 10 minuut geleden zeg je in een ander topic over geweld dat oude OT teksten niet meer van toepassing zijn, en nu het gaat over homo's is dat weer anders?
 11. Nogmaals, jij vroeg waar het staat in de Bijbel. Dat heb ik geduid. Dat je vervolgens vind dat die teksten niet meer van toepassing zijn, dat is een heel andere discussie en dat was je graag ook niet. Jij deed net alsof er niets over in de Bijbel stond en dat klopt dus niet. Het is ondoenlijk om van elke individuele christen te weten welke OT teksten ze afwijst en welke niet. Geweld teksten wel, tien geboden niet, homo discriminatie bij de ene wel een de ander niet. Brrrr niet te doen. Maar dat was de vraag hier niet. Jouw vraag was wat het stond. Welnu, op vele plaatsen.
 12. Het doet me goed dat je vindt dat de kinderen gewoon door de ouders kunnen worden opgevoed. Bedoel je dat seks tussen homos onkuis is en seks tussen man en vrouw wel kuis is? Kwade tongen.... Als 2 mensen die van elkaar houden onder één dak wonen, komt daar seks bij kijken, dat is niet moeilijk.
 13. Een korte samenvatting van wat vooraf ging: Hamas valt Israël binnen en maakt gijzelaars. Schandalig! Hoe durven ze! Israël valt Gazah binnen in ze te bevrijden. Terecht! Go for it IDF! Israël bombardeert ziekenhuizen. Terecht, dan moet Hamas zich daar maar niet verstoppen! Lafaards! Beetje zonde van de vrouwen en kinderen die daar bij omkomen, maar niets aan te doen! Schandalig wat Israël daar uit vreet! Eigen schuld, dan had Hamas maar niet moeten beginnen. Kom zeg, met elkaar bombarderen krijg je geen vrede! Hamas is de Hoer van Babylon! Hee
 14. Juist. Een de vraag van @Petra. is dus waarom de politie besluit om de gijzelnemer straks vrij te laten, in plaats hem definitief onschadelijk te maken.
 15. Ik ga dit gezin verwijzen naar wat de Bijbel te zeggen heeft omtrent deze kwestie, en laat het verloop tussen de betreffende mensen en God. Ze moeten van mij helemaal niks Dat is lekker makkelijk dan, want de Bijbel zegt in het geheel niets over deze kwestie.
 16. Vervelend zeg, software die op eige houtje hele topics verwijdert.
 17. Jezus als belangrijkste persoon na Jehovah heeft als mens laten zien Zich volledig weg te cijferen en Zijn leven te willen geven voor anderen. Jezus heeft als mens de Wet volledig vervuld en zo laten zien dat satan een leugenaar is. Hij heeft geen poot meer om op te staan. Waarom denk je dat satan zo zijn best deed om Jezus te verleiden? Satan heeft verloren maar heeft nog een korte tijd op aarde en gaat rond als een brullende leeuw om zoveel mogelijk mensen met zich mee te nemen de vernietiging in. Het is van cruciaal belang dit in te zien. Je herhaalt je reeds bekende verhaal, maar
 18. De duivel is verdreven uit de hemel. Hij is nu verbannen naar de aarde. Hij weet dat hij nog maar een korte tijd heeft. Daarom probeert hij nu zoveel mogelijk mensen van God af te houden. God kan niet zomaar satan doden omdat er anders een andere engel een tegenstrever kan worden. De strijdvraag moet eerlijk zijn gang hebben. Beste Sjako, deze tekst heb je al vaak geplaatst. Echter, je bewering enerzijds dat de strijdvraag eerlijk zijn gang moet hebben, en je bewering anderzijds dat de duivel al is verslagen, die gaan simpelweg niet samen. Het is het één of het ander, maa
 19. Je vroeg waar er in de bijbel staat dat we tegen anderen moeten vechten, n.a.v. de opmerking van @Petra. over de God van strijd. Wel, daar staat het dus... In de Bijbel van de christenen staat ook het Oude Testament, waar meer in staat dat alleen Genesis en de Tien Geboden; deal with it. Accepteer het eens zonder gaan schelden. Ik ben geen Jood. Maar als je ziet wat sommige 'theologen' en 'bijbelkenners' uitkramen, dan kun je mij wel zien als bijbelgeleerde inderdaad.
 20. Veel plekken. Bv hier: (Deuteronomium 20:16-17) Maar van de steden dezer volken, die u de HEERE, uw God, ten erve geeft, zult gij niets laten leven, dat adem heeft. Deuteronomium 13:15) Zo zult gij de inwoners derzelver stad ganselijk slaan met de scherpte des zwaards, verbannende haar, en alles, wat daarin is, ook haar beesten, met de scherpte des zwaards. (2 Koningen 19:35) Het geschiedde dan in dienzelven nacht, dat de Engel des HEEREN uitvoer, en sloeg in het leger van Assyrie honderd vijf en tachtig duizend. En toen zij zich des morgens vroeg opmaakten, ziet, die allen wa
 21. Volgens die lezing zijn we nog niet van de duivel bevrijd. De vraag was: waarom niet.
 22. Dat is de zaak omdraaien. Volgens mij hoort 'een ander niet beledigen' tot de fatsoensnormen in de westerse wereld. Dat geldt ook voor christenen.
 23. Fatsoensnormen, och Hierro onze Heiligen heeft gesproken Ja. Niet terecht dan volgens jou? Geef dan gewoon aan waarom, in plaats van zo een opmerking.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid