Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
 • Aantal bijdragen

  9.585
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Dat beloof ik geplaatst

 1. Dat beloof ik

  Ontzag en begrip

  Daar kan iedereen het alleen maar mee eens zijn,dat is min of meer een open deur. De vraag is echter wat een goede omgang is en wat je verstaat onder goed functioneren.
 2. Dat beloof ik

  Opname der gelovigen

  Zoveel vertaling, zoveel vormen, dat is geen bewijs.
 3. Hoe moet dan als er sprake is van meerdere vrouwen, zoals in de bijbel heel gebruikelijk. Is er dan nog steeds één gezin of zijn dat meerdere gezinnen?
 4. Dat beloof ik

  Ontzag en begrip

  De Schrift die ook leert: Dus: ook wie ten huwelijk geeft, handelt goed, maar wie niet ten huwelijk geeft, handelt beter. (1 Kor 7:38)
 5. Dat beloof ik

  Trump 2024

  Wauw, dat is wel heel erg overtuigend....
 6. Niet gek dan toch, dat mensen hun eigen feel good lifestyle daar boven verkiezen?
 7. Dat beloof ik

  Trump 2024

  Caesar ook niet. Maar die mensen zijn niet langer aan de macht dus wat ze zouden kunnen hebben gedaan, dat doet er niet toe. Opvallend in deze is wel het slechte geheugen van Trump fans, want het was Trump die het leger terug begon te trekken uit Afghanistan. https://www.ad.nl/buitenland/trump-trekt-leger-ook-terug-uit-afghanistan~a68fb764/ In ieder geval heeft justitie nu niet langer toegestaan dat Trump geheime documenten achterhield, en zijn ze bij hem binnen gevallen nadat maandenlang gewoon vragen geen resultaat had.https://www.nu.nl/buitenland/6217416/fbi-vond-documenten-met-s
 8. Woorden van één kant. Als er nu een gezamenlijke verklaring was geweest, waarin het Vaticaan het verhaal had bevestigd, met een baanbrekend voorbeeld van overeenstemming op een gebied waar ze eeuwen uit elkaar lagen, tsja, dan heb je wat.
 9. Grappig, na 10 seconden zoeken op internet was ik er achter dat dit niet gaat gebeuren. https://nl.wikipedia.org/wiki/Apophis_(planetoïde). Deze info is ook beschikbaar voor jou @Modestus, maar je kiest er voor om een video de posten waarin men uitgaat van het vergaan van de wereld. Waarom?
 10. Waaruit concludeer je dan dan dit probleem breder voorkomt binnen die gemeenschap? Er wordt weliswaar gesteld 'dat er allerlei vormen van hoererij' zijn, maar dat is een algemeen statement zoals er ook 'allerlei merken auto's' zijn.
 11. Ik lees in die brief niet dat het fout zou zijn dat mannen en vrouwen te pas en te onpas spraken. Daarnaast begint 1 Kor 5 met de vast stelling dat het om één geval in de gemeente gaat. En vervolgens adviseert Paulus niet zodanig dat men de gelegenheid krijgt om die gewoontes de ontgroeien; hij adviseert om die persoon uit de gemeente te verwijderen. Ook zie je in hoofdstuk 1 dat Paulus de gemeente prijst: ze zijn in elk opzicht rijk geworden; ook laat hun kennis en dat wat ze zeggen zien dat het woord van Jezus bij hen is verankerd (1Kor 1: 5). Eigenlijk blijkt dus uit de brief da
 12. Ik heb geschreven én laten zien met onderbouwing dat dit niet zo is. Wellicht kun je ook laten zien waar dat dan staat, in plaats van 'zoek maar eens op' ?
 13. Dat komt omdat er niets is. Dan zijn er ook geen bijwerkingen.
 14. Je slaat nu een stap over. Er zal eerst bekend moeten zijn op grond waarvan iemand tot conclusie komt dat er een God is, dan zouden we de eigenschappen moesten kennen en als dit controleerbaar is, komen we aan jouw stap toe. Maar ik vraag me af of dit topic zich daar voor leent. Verder: Excuus, mijn opmerking was eigenlijk gericht aan @Peter79 die schreef dat wetenschap wordt bedreven alsof God niet bestaat. Daarop schreef ik dat iedereen welkom is binnen de wetenschap, maar dat een God zich nog nooit heeft gemeld.
 15. Nou breekt mijn klomp. Ben je niet meer katholiek? Dat punt staat in de Catechismus van de Katholieke kerk exact omschreven: https://rkdocumenten.nl/toondocument/1-catechismus-van-de-katholieke-kerk-nl/?idCode=2.3.14.2.7.4.2 God is niet falcifeerbaar, elke hypothese die de wetenschap opwerpt moet falcifeerbaar zijn. Nou, iedereen is van harte welkom binnen de wetenschap. Goden ook, alleen hebben ze zich er nog nooit gemeld.
 16. Dat beloof ik

  God is mannelijk

  Dat is een terechte vraag. Voor de goede orde: ik verkondig niet de absolute waarheid. Het zijn mijn gedachten, overtuigingen, overwegingen. Ik zie de bijbel voornamelijk als een tijdsbeeld. In die tijd werden er dingen verkondigd die in die tijd pasten. Zo wijst de bijbel slavernij niet af. Blijkbaar was dat toen geen issue. De brieven van Paulus waren bestemd voor bemoediging en opbouw van nieuwe gemeenten in een lastige tijd. Daarbij komt hij met richtlijnen die daarbij helpen. en onderbouwt die soms met de Tenach. Zo zie ik de regel dat de vrouwen moeten zwijgen. Het
 17. Helder. Maar zit je dan niet met teksten als Romeinen 5 Daarom, gelijk door een mens de zonde in de wereld ingekomen is, en door de zonde de dood; en alzo de dood tot alle mensen doorgegaan is, in welken allen gezondigd hebben. Zo dan, gelijk door een misdaad de schuld gekomen is over alle mensen tot verdoemenis; alzo ook door een rechtvaardigheid komt de genade over alle mensen tot rechtvaardigmaking des levens. 19 Want gelijk door de ongehoorzaamheid van dien enen mens velen tot zondaars gesteld zijn geworden, alzo zullen ook door de gehoorzaamheid van Enen velen tot rechtvaardigen
 18. Dat beloof ik

  God is mannelijk

  Het kan heel goed zijn dat er in gemeenten iets aan de hand was en dat Paulus daar iets van vond, Ik zou daar geen algemeen universeel geldende waarheid in zoeken Er staat 'de gemeenten'(meervoud) en 'onderworpen, gelijk de Wet zegt'. Dus niet dat het speciale regels waren in 1 gemeente. Dan is het wel vreemd dat je aan jouw tekst 'wel een universele waarde toe kent, als ik met een tekst kom van dezelfde schrijver die precies het tegenovergestelde zegt, je komt met 'ik zou daar geen universele waarde aan toekennen'. Dan kan, maar dan ben ik toch erg benieuwd waarom.
 19. Dat beloof ik

  God is mannelijk

  En die bief is volgens de bijbel van dezelfde schrijver die aan de Korinthiers schreef: (1 Korinthiers 14:34) Dat uw vrouwen in de Gemeenten zwijgen; want het is haar niet toegelaten te spreken, maar bevolen onderworpen te zijn, gelijk ook de wet zegt. En zo zij iets willen leren, laat haar te huis haar eigen mannen vragen. ...? Alles behalve gelijkheid dus.
 20. Dat lees ik vaker, maar het is nergens op gebaseerd. De allereerste daad van Eva was het eten van een stukje fruit en daar is de heisa gelijk begonnen. Voordien is er niets bekend waaruit zou kunnen blijken dat Adam en Eva zonder zonde waren. Er is geen enkele onderbouwing te vinden voor het idee dat lijden en zonde vreemd waren aan de schepping. Dat onze menselijke natuur op een bepaald ons onbekend punt in de tijd gecorrumpeerd is geraakt en deze corruptie door de tijden heen steeds intenser lijkt te worden. Van bescheiden deelnemers aan een groot kosmisch spel vol myster
 21. Binnen het Jodendom (daar: Baäl-Zbubh, zoals ook in betere vertalingen van de christelijke bijbel) gezien als een god van de Filistijnen. Je ziet in 2 Koningen 1: 2-3 dat daar van hem enkel wordt gezegd dat hij de god der Filistijnen is. Voor de rest niets kwaads van hem in dat verhaal. In dat kleine stukje tekst vallen 103 doden, allen door toedoen van God, geeneen door Baal-Zebub. Wie is er dan de slechterik? Alleen in het NT (Mattheüs 10:25; 12:24,27) wordt hij geportretteerd als grootste duivel. Binnen het Jodendom echt niet. Dit is een bekend verhaal, maar bij mijn weten nie
 22. Dat beloof ik

  God is mannelijk

  De bijbel spreekt in oorsprong niet over 1 god, maar over meerdere. Zo zie je in Psalm 82 dat God in de hemelse raad van goden (of: El) staat en daar spreekt. In de Hebreeuwse bijbel wordt de naam Asjera 40 keer genoemd; Asjera was in Kanaän een vrouwelijke godin, dus ja, in die zin was er in Kanaän een vrouwelijke variant van God. Het trieste is dat je dit nog serieus meent ook.
 23. Dat beloof ik

  God is mannelijk

  Van de mannen die de bijbel schreven, dus die benoemden hem mannelijk.
 24. Dat hebben we dus niets meer of minder dan de website creation punt com die beweert dat iemand op de site van een universiteit meetresultaten heeft zien staan, die daarna echter door niemand meer zijn gezien. Ze presenteren een screen shot, waarbij alle verwijzingen waarmee je op zoek zou kunnen gaan naar web paginas zijn verwijderd.Tsja, erg suggestief en geen enkel concreet punt waarmee je op onderzoek zou kunnen gaan. Ik vraag me af hoe iemand zoiets 'vindt' op internet. Maar goed, de vinder had ook aan die onderzoekers gewoon de vraag kunnen stellen "Ik lees dit, hoe kan dat?" Ma
 25. Dat beloof ik

  Wat is erger...

  Het is inderdaad zo dat de meeste christenen, daar naar gevraagd, zullen zeggen vóór godsdienstvrijheid te zijn. Maar owee als puntje bij paaltje komt. Hoezo moet God hem vergeven voor iets waar hij geen schuld aan heeft? Als God weet dat hij blind is, had God hem geen kaart moeten laten lezen. Maar wat als je naar een plaats wil, die niet op de kaart staat?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid