Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
  • Aantal bijdragen

    11.904
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Dat beloof ik geplaatst

  1. Een simpel voorbeeld. Je mag homoseksualiteit best als zonder benoemen. Wat niet mag is wat deze priester doet: stellen dat hij mensen die daar op tegen zijn de kop van de romp af trekt. Want dat is bedreiging. Ik weet dat voor jou de wereld eenvoudiger is te verwerken in zwart-wit, als eenvoudig overal 2 mogelijkheden in waren. Dat is hier niet zo. Als je dat niet begrijpt is dat vervelend voor je, maar in het kader van deze discussie is het irrelevant om daar op verder te gaan. Deze discussie gaat namelijk niet over jou.
  2. Het is niet heilig, zo wordt het bijvoorbeeld begrensd door verplichtingen die je hebt geen opzichte van anderen ((je mag bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen). En als je anderen dan toch bedreigt, tsja van kunnen die zomaar eens boos worden.
  3. Dat jij met dit soort getroll hier nog steeds kunt schrijven is mij een raadsel. Walgelijk. Deze priester zegt zelf dat ie bepaalde mensen de kop van de romp zal trekken als hij die tegenkomt. Wie kaatst kan de bal verwachten. Natuurlijk praat ik de aanslag niet goed. Maar hij lokt de agressie zelf wel uit.
  4. Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.
  5. Dat beloof ik

    Trump 2024

    Als je het niet erg vind om steeds dom geouwehoer aan te horen.
  6. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    O, ze zijn verzoend? Ga ze dat even vertellen jn het Midden Oosten, want de strijdende partijen weten dat niet hoor. Dat is geen wetenschap, maar geloof. Wat is het nu? Wetenschappelijk vastgesteld of simpelweg je eigen geloof?
  7. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Zeker staat er Israël. En in dit geval maken jullie daar geen geestelijk Israël van, zoals in veel ander gevallen wel gebeurt? Waarom niet? Niet omdat dit ergens in de Bijbel staat, want daar staat het niet, maar omdat beter uitkomt.
  8. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    God rustte uit op de zevende dag en verklaarde die heilig (Gen 2:2). Gedenk de Sabbath (Ex 20:8)., kwestie van de tien geboden kennen, Sjako. Een dan anderen, @Robert Frans, de les leren over wat wel en niet Bijbels is...?
  9. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    De Joden vierden idd geen verjaardagen zoals de heidense volken om hen heen. Aangezien Jezus’ leer een voortzetting is van de Tenach werden er ook geen verjaardagen gevierd, laat staan die van Jezus zelf. Vierden die dat wel dan? Waar staat dat?
  10. Dus 1 op de 5 is dat wel. Er zijn dus wel degelijk een hoop mensen in het verkeerde geslacht geboren, ook volgens jouw cijfers.
  11. Dat is wat ik bedoel met "perfect". Je wordt niet in het verkeerde geslacht geboren, geslacht is bepaald bij conceptie. De spermacel heeft een X of een Y chromosoom. En ja er zijn uitzonderingen, maar ze zijn niet representatief in dit debat. Je schrijft tekst, maar geeft geen antwoord op de vraag. Die uitzonderingen, daar hebben we het nu juist over.
  12. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Het gebruik om geen verjaardag te vieren van deze mensen komt uit het Jodendom, want ze waren Joden. Daarmee neem je een gebruik uit het Jodendom over. Is dat geen probleem voor de JG? Zoals Breuk zegt: en de zondag dan? Wat je zegt, voort veel mensen is dit moeilijk te begrijpen, dat is omdat het ontzettend inconsequent is.
  13. Waarom is correctie van een verkeerd ontwikkelde lip geen mishandeling en correctie van een verkeerd ontwikkeld geslacht wel? Wat is dit, knal je nu gewoon de een na de andere gedachteloze buikkramp naar buiten?
  14. Het is bekend dat een deel van de mensen die het hardst bashen zelf homo zijn. Dat wil niet zeggen dat iedereen die basht homo is. Er zijn nu eenmaal veel mensen (natuurlijk én geestelijk) die bashen vanuit religieuze denkkaders.
  15. Dergelijke zinnen zijn om te kotsen, je reinste onzin. Waarschijnlijk. Dan vult hij alleen zijn eigen wens in: god houdt van mij als homo, maar als ik als homo met mijn vriendje zoen dan wenst god mij in de hel. Vandaar dus: dit is je reinste onzin.
  16. Ja het zal aan God liggen dat volwassenen kinderen perverteren met dwaalleren. Die kinderen zijn reeds perfect zoals ze zijn; stop toch met ze anders wijs te maken bende barbaren. Als je zo dom bent dat je denkt dat er alleen perfecte babytjes worden geboren, is discussie verder zinloos.
  17. Als er nou een almachtige god was die zorgde voor perfecte babytjes, dan zou dergelijk medisch onderzoek (want dat is het, niets occults aan) niet nodig zijn.
  18. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Zeker wel. Gaan we deur verder. Exact! .... Valt het kwartje?
  19. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Dat is wat ik ook zie. Bijv recent onderzoek van Nehemiah Gordon over de naam van God. Dat heeft niets met wetenschappelijk onderzoek te maken. Voordat je 'bewijst' dat iets een bepaalde naam heeft, zul je toch eerst moeten bewijzen wat dat 'iets' is. Broddelwerk dus.
  20. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Waarom alleen op wat er in de media wordt gezegd en niet op wat er door mensen om je heen wordt gezegd? Omdat de mensen om je heen graag willen dat je de argwanend bent tegen de media en niet tegen de mensen om je heen. Het is alleen maar mogelijk om dit artikel te geloven, als je totaal niet weet hoe in een vrij land onderzoeksjournalistiek werkt. Wat er in staat is complete onzin, maar wordt door Getuigen uiteraard geslikt als zoete koek.
  21. Ja dat is dan vrouwenhaat. Want je kunt niet twee gelukkige vrouwen dat recht ontnemen omdat andere vrouwen vaak scheiden.
  22. Dat beloof ik

    Straatpredikers.

    Ooit wel eens bedacht dat de huisbewoner zo ook over jullie denkt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid