Spring naar bijdragen

leren_schoen

Members
 • Aantal bijdragen

  698
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over leren_schoen

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Religie
  šŸ§¢

Recente profielbezoeken

1041 profielweergaven
 1. Ik kom er vanmiddag nog op terug want het is laat.
 2. Als ik Genesis 17:20 als uitgangspunt neem en zeg dat dit bewijs is dat Jezus de Messias is omdat de Quran dit zegt. Wat is dan je argument?
 3. Een argument voor waarop ik doelde: of het niet zo is of dat het wel zo is.
 4. Goed gesprek. Alleen is het jammer dat je geen argument hebt als je de nieuwe Tovia wilt worden verwacht ik op zā€™n minst een sterke tegenwerping.
 5. Er zijn zo ver ik weet geen claims die het NT maakt die niet onbetwistbaar zijn als het er op aankomt of dat Jezus de Messias is of niet. Zoals ik al eerder zei.
 6. Je graaft naar zaken die m.i. vanzelfsprekend zijn dus dan weet ik even niet waar ik de antwoorden moet zoeken. Zoals je zelf opmerkt heb ik nog geen echte tegenwerping van je.
 7. Als de Heer Ismaƫl groot maakt volgens de Tora en in hun Quran staat dat Jezus de Messias is waarom is dat dan niet zo?
 8. Niet per se. Het is niet relevant genoeg wat hier je persoonlijke voorkeur is welk historisch beeld je neemt als het puur om de letter gaat. Ik verklaar het niet vals maar de gemara gaat puur uit van de letter. En dit argument komt nergens voor. Dus is het een terecht argument en dit geen tegenwerping.
 9. Nee ik heb momenteel geen ander argument. Maar hoe verklaar je dat dan en met welke bron uit de gemara?
 10. Klinkt een beetje als een uitweg. Heb je geen argument dan?
 11. Ja dit klopt. Alleen het eerste zinnetje niet. Het is alleen maar eerlijk dat hetzelfde gewicht wordt terug gewogen. Omdat je zelf aanspraak maakt op de letter. Maar dus volgens die zelfde letter, is Jezus de Messias. Als de Tora zegt dat Islam echt is (van g-d) dan is volgens de quran Jezus de Messias.
 12. Maar jij zegt dat het een valse religie is in je opening op geloofsgesprek. Maar dit is dus niet zo.
 13. Nee ik ben geen atheĆÆst alleen zo opgegroeid en ik ben geen joods alleen deels etnisch. Maar dan weet ik dat, ik kreeg alleen de indruk dat dit zo was. Ik vind het apart dat je geen argument hebt op mijn betoog eerste pagina. Heb je daar geen tegenspraak op?
 14. Nikie90 Waarom heb je geen verder commentaar op iets wat ik zeg? Ben je het overal mee eens?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid