Spring naar bijdragen

leren_schoen

Members
 • Aantal bijdragen

  1.028
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over leren_schoen

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Religie
  🤺

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik weet het niet. Ik las wel een artikel een week of twee geleden dat ze in Engeland een experiment zijn begonnen met het zegenen van homohuwelijken. Daar zal dit ongetwijfeld een rol spelen.
 2. Doet me denken aan de overheid die zegt dat men rechten heeft. Maar daar niet naar handelen.
 3. Als er geen slechte inclinatie was (voor het eten van de kennis van kwaad) dan hadden ze simpelweg niet gegeten. Zo weten we dat slechte kwaliteiten alvorens de schepping van Adam en Eva in de creatie zaten. Maar even het kabbalisme terzijde. Wat je zegt klopt natuurlijk niet want het staat in Genesis 2:5-6 expliciet bij vermeld dat zowel het aanzien van de vrucht en het verstand makende aspect. Dus allebei.
 4. Nou.. kan je nagaan Maar dat is niet helemaal zo de verleiding was dat ze net als de Schepper zouden worden.
 5. Als ik een tuin met twee bomen zou hebben en ik zet er meerdere mensen in. Ik weet zeker dat een deel voor het slechte zou kiezen voor mooie beloftes. Macht, heerschappij. E.d. Als ik voorafgaand zou zeggen je gaat naar de hel als je eet. Dat ze alsnog eten. Moet je dan zeggen blijf maar zitten met de mensen die er niet van aten?
 6. Dus het komt neer op Filippenzen 2:12. Of op Mattheus 7:21(?) Of zie ik het te zwart wit? @Robert Frans Anderzijds zullen mensen die kwaadgezind zijn toch wel excuses blijven vinden om Gods geboden te negeren. Het maakt dan feitelijk weinig uit of ze nu in een hel geloven of niet. Terwijl goedgezinde mensen toch wel het goedeblijven doen en mensen die van God houden toch wel zijn liefde willen blijven beantwoorden, ongeacht of ze er hiernamaals voor beloond zouden worden of niet. Berouw uit angst voor de hel kan op zich goede vruchten opleveren en is ook voldoende om vergeving van zo
 7. Zit wel kern in. Maar het is een beetje leunen op Genesis 9:11. Zo van de Schepper zal ons toch niet meer vernietigen (dit is de liefde) dus daarom is ons alles veroorloofd. En dat is ook wat Paulus zegt. Of een excuus dat je vreemd kan gaan omdat je vriendin toch wel van je houd. Weet je.. ik zie het als onvoldoende voor een gelovige zo simpel te denken.
 8. Natuurlijk is de christelijke leer gebaseerd op het NT. Net zoals Islam op de Koran. Maar hebben hun oorsprong in het verhaal van Adam en Eva.
 9. De basis voor de leer zijn Genesis 3. Het heeft er mee te maken dat dit de basis is voor de erfzonde leer. Ik zeg in andere woorden dat de zondige natuur die je nu bedoelt als gevolg is van Adam en Eva die aten van de kwade boom. Hiervoor hoef je de twee termen niet van elkaar los te koppelen want dat is niet wat ik bedoelde. Ik probeer alleen bijvullend te leveren aan eerdere berichten.
 10. Ik had net de draad gelezen en er waren meerdere berichten over. Dus dat is mijn reactie erop. De erfzonde is wel waar als je puur kijkt naar de vloeken “vrouwen in pijn baren/mannen werken”. Maar als je dit debat naar de hoogte stuurt komt het erop neer dat christenen geloven de kwade inclinatie meegegeven is door de zondeval en de Joden zien het als meegegeven door de schepping en de vorige wereld (“de aarde was woest en ledig”). Daar zit een miscommunicatie binnen de kerk en rabbijnen of het is nooit eerder besproken geweest.
 11. Als ik de draad lees komen er wel wat opmerkingen in me op. Erfzonde als concept binnen het Jodendom bestaat wel, als het aankomt op het “verbrijzelen van de kopjes” en het hiervan rectificeren. “Shattering of vessels”. Dit is een kabbalistisch concept en niet helemaal aan Adam en Eva te danken maar heeft te maken met de schepping. En er bestaat zoiets als de verzen over “de zonde van de ouders op de kinderen”. Maar is dat geen generatievloek zoals ze dat bestempelen? Ik hoor het vaak terug uit de evangelische hoek.
 12. Ik ben wel benieuwd hoe je religie en de woorden van Jezus relativeert met een leventje in de bureaucratie onder Caesar zijn vleugelen. Maakt het dan nog uit waar je op stemt? Volgens mij zit je aan de andere kant van het verhaal.
 13. Ik heb niet gestemd. Ik stem nooit. Wilders ken ik wel maar weet niet wat ik er van moet denken. Ik heb niks tegen immigratie. Ik zie erg veel lege huizen overal en de overheid heeft genoeg geld om mensen op te vangen. Dit moeten zij maar bepalen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid