Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  16.116
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Fundamenteel

 • Rang
  CrediOrca

Recente profielbezoeken

6.986 profielweergaven
 1. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Ja God verbiedt als mensen begrijpend lezen toepassen en teksten niet aanpassen op de wereldgeest om dat louter een "andere interpretatie" te noemen. Er is nog een context ook. Totaliteit. Lukraak teksten sprokkelen die je een goed gevoel geven of meer aanvaardbaar op de wereld maken, kan iedereen. Maar een grondige studie vereist wat minder over jezelf of anderen bezig zijn en je effectief verdiepen. Dan staan zaken als de triniteit, gender en homoseksualiteit niet eens ter discussie als christenen onder elkaar. Simpel.
 2. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Er is nog dogma en die staat hier vaak ter discussie. Wat op zich geen probleem zou zijn, maar wat voor zin heeft de christelijke vorming als we een compromis maken met de wereld en de interpretaties daarbij nog aanpassen op de wereld ook? Paulus draait zich om zijn graf terwijl Ze daarboven facepalmen met deze generatie reprobates. }-)
 3. Hij is een ingenieur die voor het Amerikaanse leger werkte als astronoom. Luister eens naar wat mensen zeggen voor u vooroordelen plaatst en ga dan in op wat er gezegd wordt.
 4. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Laten we allemaal al eens beginnen met de Bijbel simpelweg te lezen en daarop begrijpend lezen toepassen. Dan zou veel discussie niet eens plaatsgenomen hebben, of anders verlopen zijn.
 5. @Willempie plaatste al eens een video en ik ook. Maar mensen kijken niet. Verwachten wel vaak dat de ander naar hun onderbouwingen kijken en gaan dan ongenuanceerd aan het weerwoord voorbij. Willempie is vrij dat van hem te delen, over de 7 dagen creatie. Filet mignon.
 6. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Maar als we allemaal écht de tekst zouden ontleden en diverse gemeenschappen komen door de werking van de HG tot dezelfde conclusie; dan is het toch beter soms te betrouwen op mensen die veel verder gevormd in het geloof staan? Het lastige is dat mensen vaak geen moeite doen tot de kern te komen en een eigen interpretatie invullen conform met de wereldgeest. Net dat is de grote afval waarover geprofeteerd is.
 7. Het is de hele samenhang in totaliteit zonder iets te schrappen wat het Heilig maakt. Inclusief de Bijbel als het geschreven Woord van de Waarheid. Jezus heeft de schrijvers van Zijn testament goed gekozen hoor. Al van aan Genesis. Het Woord werd daad. Het is ook opgeschreven om Zich te openbaren aan de hele mensheid. Zonder de Zoon ga je in dark side occulte praktijken belanden en u met ongewenste principaliteiten verbinden. Zonder de Bijbel heb je geen kennis van Het Woord he. Dat is de fond om uw geest op te vernieuwen en wedergeboren te worden eens ge letterlijk voor de Logos komt
 8. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Ja én neen. Stel een athëist voert een strijd tegen God en de HG raakt deze atheïst meermaals tijdens zijn leven. De atheïst kan dan kiezen, tot geloof komen of verder strijden tegen God dan overgeven. Maar om tot God te komen is er geen specifiek ritueel nodig anders dan de Zoon aanvaarden en vanuit dat geloof volgen de goede werken automatisch. Bekijk dat niet andersom want dan ga je allerlei doen in de hoop gered te worden. Faith alone!
 9. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Neen ik spreek Hem niet tegen. Als God het Woord is en Jezus is het vleesgeworden Woord: is Hij dus het nieuw evenbeeld van God. Je komt wel met losse citaten bij de vleet, maar er is nog een hele context als je van Mattheus tot en met de Openbaringen leest. Je moet niets doen. Wat kan je doen als zondaar dat God waardig zou lijken? Romeinen 11:6 En indien het door genade is, zo is het niet meer uit de werken; anderszins is de genade geen genade meer; en indien het is uit de werken, zo is het geen genade meer; anderszins is het werk geen werk meer Het is Zijn genade en Zij
 10. Daar hadden we het al eens over. Het geschreven woord is door God geïnspireerd en een reflectie van Het Woord. God als Woord is dan een bredere context. Maar dan gaan we al richting logos wat voor de meeste maar een woord zonder echte betekenis is.
 11. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Neen Hopper, neen ... Maar het nodigt wel uit er dieper op in te gaan. Wil je al wel vragen, waarom werkt het niet als je de Vader, de Zoon en de Geest als personen ziet om een relatie op te bouwen? Je hoeft echt niets, helemaal niets doen om gered te worden. Het is wel zo dat je die redding kan verwerpen. En dat speelt wellicht op een groter niveau dan wij kunnen inbeelden.
 12. Sorry, echt sorry, maar het gevaar komt van links hoor. Degene die doden zijn vooral daar en degene die dood en verderf willen voorkomen zijn de haatzaaiers omdat ze ageren tegen onrecht! De Bijbel IS de waarheid en het Woord van God, Jezus is dat vleesgeworden Woord, leefde het Woord (zoals uitgevouwd in de Bijbel) tot de komma na. Hij was daarom dus vrij van zonde en overwon aldus zo de dood. Het zijn je eigen creaturen Hopper... sorry
 13. Pot en ketel. Als je gelooft dat de Waarheid gebundeld staat in de Bijbel, zou dogma niet eens ter discussie mogen staan. Wie heeft de waarheid wel in pacht? Maar hem samen zoeken is hier gewoon quasi onmogelijk omdat velen nog te werelds en niet bijbels kijken. Zoals ik eerder zei: velen googelen hun Bijbel bij elkaar zonder eens met eigen ogen te lezen.
 14. Fundamenteel

  Hoe praat God met mensen?

  Jezus is de verpersoonlijking van God. Niet de Kerk alleen leert over de drie eenheid. De drie eenheid is af te lezen in Johannes 14 en 16. Wij aanbidden 1 God, maar er is maar 1 weg en die ons van de waarheid en zonde overtuigt is de derde persoon (van de triniteit): de Heilige Geest. Je beweert a maar zegt b. Probeer echt eens te worstelen met het concept van de triniteit, zelfs als het u geestelijk pijn doet; doorbijten.
 15. Wat credible mij leerde is dat er 2 soorten zijn, ongeacht katholiek, protestant of getuige. Je hebt mensen die de waarheid zoeken en daar desnoods voor tot op het bot en beenmerg gaan, geen compromis maken. En je hebt mensen die enkel nemen wat conform met het wereldbeeld is om een compromis te maken. De Bijbel leert ons net over de status van mens en de wereld. Het is geen regenboog en zonnestraaltjes van pride en freedom. Ik vind het wel jammer dat dit zoveel contraversie veroorzaakte. Een enorm schuldgevoel overneemt me vaak.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid