Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
 • Aantal bijdragen

  13.396
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Fundamenteel geplaatst

 1. Ja want begrijpend lezen is al moeilijk genoeg voor de meesten aanwezig.
 2. Lees Romeinen 7 en Galaten 5. De wet is nog steeds van toepassing maar door de genadeleer kunnen meer mensen er naartoe komen. Homoseksualiteit is en blijft een zonde. Jezus verlichtte het juk van de wet maar door de wet weten wij wat zonde is. Maak je eigen creaturen niet om de wereld te pleasen maar blijf uw Bijbel getrouw. Niet door cherrypicking maar door middel van totaliteit. De Vader de Zoon en de Heilige Geest beleiden hetzelfde. Zodra 1 afwijkt is het niet van God. Lgbqt is niet van God maar de mens.
 3. Nochtans zijn er honden die rijden op het been van het baasje. Dat staan we toch ook niet toe? God heeft ons man en vrouw geschapen. Waarom kinderen nu in het lager onderwijs al geconfronteerd worden met genderideologie en we onder druk homoseksualiteit moeten aanvaarden is des duivel. En hoe kunnen mensen tot een wedergeboorte komen als we ons geloof aanpassen op de wereld en niet behouden zoals dat ons door Zijn apostelen is overgeleverd?
 4. Ze van gender proberen veranderen en elkaar laten besodemieteren met de mantel der liefde is hen exact uit het Koninkrijk jagen. Deuteronomium 22:5 Een vrouw mag geen mannenkleren dragen en een man geen vrouwenkleren. Dat is iets afschuwelijks in de ogen van de Here, uw God. Romeinen 1:27 En ook de mannen hebben niet meer normaal seks met hun vrouw, zoals het hoort. Nee, ze willen seks met elkaar. Zo hebben mannen seks met mannen. En dat komt doordat ze God niet als God hebben geëerd. Dat de wereld homoseksueel wilt zijn is onze zaak niet. Wanneer we homoseksualiteit binnen chr
 5. Een homofiele of feministische kerk is respectloos tegen God. In christendom kunnen homofielen en meer naar gewone kerken gaan. Als morgen heel de wereld het normaal vindt dat mensen met dieren trouwen, zullen we maar kerken oprichten waar we schapenneukers en hun schaap openlijk kunnen ontvangen als de nieuwe normaal?
 6. Tis ni omdat een bende homofielen of feministen een kerk oprichten, dat christendom plots geen patriarchaat meer is of de zonde zoals homoseksualiteit gaat omarmen he.
 7. En neem nu eens de hele tekst erbij en pas begrijpend lezen toe. Is de koning die anderen beveelt dood te slaan Jezus Christus of een figuur waarmee Hij een voorbeeld wilt stellen? Lukas 19:26 Jezus zei: "Ik zeg jullie dat iedereen die heeft, nog meer zal krijgen. Maar van iedereen die niet heeft, zal worden afgenomen ook wat hij wel heeft. 27 En de edelman zei: 'Haal nu die vijanden van mij die niet wilden dat ik koning over hen werd. Breng hen hier bij mij en dood hen
 8. Ontken je dan het apostelschap van Paulus? Werd hij gezant door en van Christus?
 9. Fundamenteel

  Autisme

  Stel je eens voor wanneer hele scholen zich moeten schikken naar 2 autisten en de andere 99% wijs wordt gemaakt dat ze ook autist kunnen zijn. Dan zou die vraag wel terecht zijn. In plaats van gender- geaardheiddysforie plots ASSdysforie. Maar goed geprobeerd hoor Petra, ik like het mee.
 10. Fundamenteel

  Autisme

  Vooral hulpverleners in de privé zoeken en desnoods meer betalen. Ik was de laatste die wist dat ik aspergersyndroom en adhd had terwijl iedereen daarvoor al wel een vermoeden had dat ik in het spectrum zat. Ik kom dan uit een tijd waar anders zijn not done was en iedereen in hetzelfde hokje werd gepropt. En dan verschieten ze dat je stereotype wordt
 11. Fundamenteel

  Autisme

  Ik praat daar niet meer over omdat ik geen zin meer heb om die discussies te voeren. Ik heb het nu als volwassen mens naar mijn wensen ingekaderd en iedereen zowel als ik zijn beter af zo. Mijn routine werkt beter dan de structuur die derden poogden afdwingen. De strijd is gestreden.
 12. Fundamenteel

  Autisme

  Ik heb het niet over bewust iemand beledigen. Je hoeft me dat ook niet in de schoenen te schuiven. Maar dat er wel eens 10x moet nagedacht worden alvorens je met iemand een gesprek aangaat om zaken die je storen uit te klaren. Ik weet nog goed dat ik de eerste maanden met mijn vriendin vaak afvraagde "wat heb ik nu weer verkeerd gezegd?" Of dat collega's zich een breuk moesten lachen met mijn uitspraken en ik daar zelf de humor niet van in zag. Als een autist iets anders wilt doen, dan komen daar vaak anderen over gebogen staan "neen dat mag niet zo, dat moet zo." Het hokje mag zelden haa
 13. Fundamenteel

  Autisme

  Waar anderen vooral last van hebben is onze eerlijke en directe communicatie, terwijl neurotypicals het beter weten te verbloemen Wat mij het meeste stoort is dat ikzelf de stoornis leerde plaatsen om ermee om te gaan, maar omdat dat niet in het hokje van de neurotypicals paste een probleem werd aangepraat. Ik deed aan zelfmedicatie en kon daardoor quasi alles aan, zelfs irritante geluiden en geuren. Drukke plaatsen was ook no prob. Het ergste is dat ik mijn leven zelden kon inkaderen zoals dat het beste in mijn levensstijl paste.
 14. Fundamenteel

  Autisme

  Ik denk altijd dat ik het onder controle heb, tot er iets verandert of gebeurt. Zo heb ik graag alles duidelijk, maar om die duidelijkheid te bereiken ben je soms afhankelijk van andere mensen die daarin teveel veranderen. Zo maak je afspraken, je denkt dan dat alles geregeld is, maar die mensen veranderen dan en veroorzaakt dat een enorme onrust. Intussen nog PTSD bovenop mijn diagnose gekregen. Ik leef niet voor niets in segregatie.
 15. Ja hij weet de klepel wel hangen. Al waarvoor hij in het begin van zijn ministerie waarschuwde is vandaag realiteit. Zo waarschuwde hij ook jaren voor corona dat ze onze vrijheid zouden beroven voor meer veiligheid.
 16. Neen Jezus was geen mens zoals wij. Wij worden in de gelijkenis van een aardse vader geboren, Jezus was de Zoon van God. Hence, er is een wedergeboorte nodig want we zijn in zonde geboren, Hij niet. God is ook een jaloerse God. Door de vertaling naar Nederlands komt dit raar over. Maar het komt erop neer dat Hij Zijn creatie niet deelt en dus hele steden zal vernietigen die niet tot Zijn vergiffenis willen komen. God is geduldig om Zijn genade te geven, maar de wraak zal Hem toekomen zoals ons geopenbaard is. We hebben nu wereldmachten die moedwillig tegen Zijn wil ingaan en dat zal onze
 17. De vrt? Really? Diezelfde dat zeiden dat Khadaffi een dictator was en dermee collaboreerden met wapenhandelaars om Libië in puin voor de IS achter te laten? Wie gelooft die oorlogspropaganda van wapenhandelaars nog? Ik niet... Dankzij Rusland werd Syrië nog gered van hetzelfde lot om die oorlogszuchtige maniakken in hun oliezucht te stoppen, en nu die maniakken de oorlog verloren moet alles plots klimaatneutraal zijn? Wake up gast!
 18. Ja want aanschuiven om te stemmen is behoorlijk moeilijk... Door te stemmen maak je jezelf medeplichtig aan collaborateurs van het globalisme/4e rijk, wapenhandelaars en kindermoordenaars. Om maar amper 3 te benoemen.
 19. Als WO1, WO2 en de huidige asielcrisis ons 1 ding leren, is het dat het nooit wijs is te collaboreren met Duitsers. (Wir schaffen das)
 20. Het was ook Rusland die ons bevrijdde en vandaag veel meer aan hun christelijke traditie vasthouden. Deze wereldoorlog zal uitmonden tot een heilige oorlog en daar hebben we deze duivelbedrijvers aan te danken. Zij draaien de natuurlijke orde geheel op zijn kop om hun eugenetisch agenda te duwen. De transhuman is het nieuwe Arische ras. Same shit, different story.
 21. Zo is het. We horen echter niet neutraal te zijn. Door geloof weten wij dat de koninkrijken dezer aarde verdeeld zijn door den duivel. Iedere politieke partij staat dus rechtstreeks onder gezag van den boze.
 22. Het probleem is net dat ze hun christelijke identiteit steeds meer loslieten en nu alles op zijn kop draaien. Wanneer mannen kinderen kunnen baren weet je hoe wel hoe fout het gelopen is... Dat Europa in die waanzin volgt is beyond me. Bepaalde scholen referen niet eens meer naar "jongens" en "meisjes" om genderneutraal te zijn. Genesis 1:27 En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.
 23. Op zich doet het er wel toe indien Amerika het Grote Babylon is. Dan gaat de profetie daarover en daar haar munteenheid de waarde van goederen bepaalt, past ze perfect binnen de beschrijving. En ik houd van Amerika en hun baptistische kerken, maar politiek is daar zwaar wat mis gegaan en haar wereldmacht heeft wereldwijd invloed.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid