Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2414
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

904 profielweergaven
 1. Ik heb het nog eens opgezocht maar het is een verkeerde interpretatie van mij. De middeleeuwen worden vaak geassocieerd met achteruitgang of stilstand. https://polkozic.infoteur.nl/specials/middeleeuwen.html Dat is wat anders dan weinig geloof. Bedankt @Bonjour weer wat geleerd.
 2. Achteraf kunnen we zeggen, jammer dat het zo ging. Maar Luther wilde de rooms-katholieke kerk niet verlaten maar hij protesteerde tegen en aantal zaken o.a; de aflaten, de Latijnse taal en de luxe in de kerk. Hij werd toen als ketter gezien. Op zich kan ik me als protestantse daar iets bij voorstellen. Ik vind rooms-katholieke kerken prachtig, maar ik herken het zo beleven niet vanuit de boodschap van Jezus. Kloosterlingen leven daar in tegen wel in eenvoud. Of er iets te vieren is, het is meer herdenken en het benoemen van de vele fouten die er zijn gemaakt. De beeldenstorm, Luthers antisemitisme, wat in die tijd nogal heerste. Zelfs nu nog zijn er bevindelijke groepen waar antisemitische geluiden vandaan komen. Misschien was die hele reformatie niet nodig geweest als Luther meer aanhang binnen de kerk gekregen had. Er is minder geloof in de westerse landen, maar dat kan net zo goed een op en neer gaande beweging zijn. In de donkere middeleeuwen was er ook niet veel geloof. Jongeren zie ik meer afhaken en het geloven in de evolutieleer is m.i één van de oorzaken. Ook kom ik op internet veel gelovigen tegen die geen lid meer zijn van een kerkelijke gemeente maar nog wel gelovig zijn. Ze komen af en toe samen, er zijn zelf besloten Facebook groepen waar velen posten. Er zijn al behoorlijk wat internet pastors. Dus niet meer kerkelijk maar toch nog een bepaalde honger of misschien heimwee naar het evangelie.
 3. The innocence mission. Ik hou van de wat kinderlijke kwetsbare stem van karen.
 4. @sjako, Nee, ik zie bij jou geen haat, maar ook geen acceptatie van andere christenen behalve de jehovah getuigen. M.i denk je dat dat de enige weg kan zijn. En dat is het verschil met andere christenen die -ook al staan ze achter hun eigen leer/visie, geloofsovertuiging-, elkaar toch zien als geloofsgenoten. En de christenvervolging in het begin van de jaartelling overkwam de volgelingen van Jezus; mensen die nog geen kaas gegeten hadden van dogma's. Dus geen Jehovah getuigen geen rooms-katholieken maar -mensen van de Weg-.
 5. Hebben de andere mods zich helemaal terug getrokken? Er staan er 4 genoteerd, en ik begrijp dat je even terug trekken soms nodig is, maar het lijkt of je de kar alleen trekt Thorgrem. Krijg je feedback van hen?
 6. @Foppe1986, Met je eens dat iemand een christen noemen wanneer hij /zij de geloofsbelijdenis van nicea moet belijden een beetje kort door de bocht is. Zelf was ik lid van een VEG gemeente en de meesten zullen die gemeenschap als christelijk zien - niet dat me dat boeit'- Maar ze hebben geen vaste geloofsbelijdenis ook al zullen veel leden die onderstrepen. Jezus is Heer...http://veg.be/geloofsbelijdenis
 7. Hé gelukkig Willempie is weer bevrijdt uit het cachot. Ik liep vanavond met mijn Arie an de haven te kuieren en wat lag de Zeven provinciën er mooi bij. Hij glom als koeienpoep in de manenschijn.......maar het was stil an boord. Niet het geroezemoes en de drukte van zeelui. En dat deed mijn ouwe hart toch zeer. Op een schip hoort; leven in de brouwerij, actie. Het voelt misschien als een kerk die leeg loopt. Ik weet dat niet uit ervaring want waar ik woon, is het een drukte van jewelste op de zondagmorgen. Sabbath had ik ook prima gevonden. Nu wil ik een aardig verhaaltje vertellen over de gemeenschap waar ik woon. Meer dan 50 jaar geleden was het prima dat de joodse middenstanders hun zaak open hadden op zondag; ze hadden immers sabbath vanaf vrijdag avond tot zaterdag avond? Het werd geaccepteerd door mensen uit de gemeenschap die misschien zeer streng reformatorisch waren, maar gemeenschapszin-acceptatie van elkaars geloof- daar werden niet veel woorden aan vuil gemaakt. En wanneer er op sabbath te weinig mannen aanwezig waren, kwamen er wel wat invallers uit plaatselijke gelederen. Ik weet niet wanneer we vertrekken dat laat ik an de kaptein over ; maar ik mijmer hier lekker an de haven. Ik ben niet zo van het praktische misschien dat anderen daar meer geschikt voor zijn. Maar ik ga een lied herhalen wat mijn lijflied en ook die van @violist is geworden. Hij leest misschien niet mee, maar dat weet ik. Of niet kwajongen?
 8. Ik zag vandaag al een hulpvraag langs komen bij Wouter van der Toorn. VRAAG: voor een online project rondom zelfmoord zijn we op zoek naar dominees, counselors en priesters, die pastorale ervaring hebben met de vraagstukken rondom suicide/zelfmoord. We willen deze mensen voor de camera hebben, waarin zij hun advies mogen geven aan de mensen die we online bereiken, en die worstelen met dit enorme vraagstuk. Wat zèg je als priester, welke troost heb je te bieden als pastoraal werker? Heb je tips / namen voor mij, dan hoor ik dat graag. https://www.creatov.nl/
 9. Een topic waar we om advies en hulp kunnen vragen. Maar misschien ook om hand-en spandiensten te verrichten, voor anderen. Of een boek of cd waar we al zo lang naar op zoek zijn. Mogelijkheden genoeg.
 10. Neil Diamond, lang niet meer naar geluisterd. Dertig jaar geleden hadden we alle l.p's, c'd's van hem. Mijn man was fan en het laatst kon ik de muziek niet meer horen. Maar toch weer aardig nu; vooral zijn album; Jonathan Livingston Seagull. Mooi!!!
 11. Voor de meeste gelovigen staat bidden niet het nemen van verantwoordelijkheid in de weg. Waar gehandeld moet worden handelen de meesten, net als niet gelovigen. Maar het is wel een ding voor gelovigen; bidden helpt in een moeilijke situatie, of helpt bidden mij persoonlijk in een moeilijke situatie?
 12. @Naeva, Ja dat!! Simon Petrus gaf antwoord: 'Naar wie zouden we moeten gaan, Heer?'
 13. Er zijn nog enkele leden van wie ik geloof dat ze zijn zoals ze zich voordoen op Credible. Maar ik vermoed dat het merendeel aan het trollen is. Nee, bewijzen heb ik niet maar al lezend kom je een heel eind. En ik vind het persoonlijk zonde van mijn tijd om daar energie in te steken. Maar ik vertrek ook niet. Er komt een tijd dat trollen het ook zat worden.
 14. Heerlijk je dag beginnen met Herman Finkers. Kunnen we wel wat mee op Credible.
 15. Een café hier, gezellig!! En wat een ontspannen gesprekken, daar geniet ik weer eens van. Ik heb de wijn maar mee genomen, al zal hier ook wel een voorraadje zijn. Ik wilde ook kroketten bakken, maar de voorraad is op. Nou misschien in de pauze. Oh nee de kroketten waren op. Dan maar wat bij de Chinees bestellen.