Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2198
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 18-05-53

Recente profielbezoeken

605 profielweergaven
 1. @Willempie Gefeliciteerd! Welke studie volgde je?
 2. Hey Willempie, Blij dat ik je weer zie jongeman. Ben jij ook zo moe van dat kletsen? Ik wel dus wat mij betreft gane we weer. Maar effe wachten of er nog wat bootslui anmeren anders krijgen we er praatjes van. Misschien hebbe ze een ander plan, kan natuurlijk ook, maar effe afwachten. Maar ik zeg van te voren; as ik demoontjes rond zie kruipen op onze ouwe schuit dan maak ik ze een kopje kleiner. Ik wil dat gekriebel in mijn nek niet hebben. Hup de grote oceaan in met dat gajes. En net als Corrie ten Boom zeggen we; verboden te vissen. Maar fijn dat je er bent, kun je ook een instrument bespelen?
 3. @Mullog Dat we dank zij de wetenschap ouder worden is een feit. Ook dat daardoor de zorgvraag meer wordt, zoveel dat het bijna niet te behappen is. Maar ik hoop dat het nooit zover komt dat we gepusht worden om het maar genoeg te vinden. Ik hoop dat het recht om zolang te blijven leven ook al heb je veel zorg nodig mogelijk blijft. Maar ik weet dat voor sommige mensen het; uitzitten van tijd is. Ik weet niet wat het meest menselijke is, toegeven aan hun hulpvraag; het is genoeg, ernstig genoeg, zodat ze niet zelf hoeven prutsen met medicatie. Of hun vraag negeren, voor mij een dilemma. Maar het mag m.i nooit gebruikt worden omdat er geen goede zorg of tijd, aandacht voor ouderen is. Misschien moet er meer geinversteerd worden in aandacht en zorg. Maar toch zullen er mensen blijven die hun leven als voltooid ervaren en jaren wachten op hun dood. Een bezoek aan een verpleeghuis laat daar al een beeld van zien.
 4. @DeThomas, Drie gebedsgenezers en zo'n kleinigheidje als diabetes dat moet mogelijk zijn. Misschien verstandig om ook iemand mee te nemen, twee zien er meer dan één.
 5. @Vredestichter, Ernstige wonden zag ik, waar veel pus uit kwam. Neem jij maar gewoon aan dat het kanker is? Je zag een foto erna, de wond is genezen, nergens zie je dat de wond door gebedsgenezing genezen is. Er werken veel artsen in Afrika -ook de man van Wieke Biesheuvel- ze schrijft prachtig over hun leven daar. Hij en zijn team doen hun best om mensen te genezen. Soms lukt dat niet, maar voor ons simpele operaties zoals staar opereren helpt daar mensen van hun slechtziendheid af, prachtig. Ik ken de Mercy ships, christelijke hulpverlening. Maar daar werken artsen die daar allerlei operaties uitvoeren, ontstoken kiezen trekken etc etc. Persoonlijk is mijn overtuiging dat je als christen God ook mag danken voor de medische wetenschap, al hebben de artsen er zelf voor gestudeerd ( even de atheïsten een slag voor zijn. ) Als er zo massaal genezing op het gebed plaatsvindt dan snap ik echt niet dat jullie hier nog op Credible rondhangen. Ga naar het eerste het beste ziekenhuis en bidt voor genezing, er snakken honderden mensen, (die oprecht God liefhebben) dat ze genezen worden. Sommigen hebben dag en nacht gesmeekt om die genezing die niet kwam. Dus daar ligt een taak voor jullie het is zonde als jullie het niet doen, terwijl je gelooft dat jullie die gave van God gekregen hebben.
 6. Och vanavond ben ik effe gaan zoeken naar De Zeven Provinciën, en weet je waar die ligt?? Op schier, Schiermonnikoog. De monniken daar hebben goed voor het schip gezorgd, ik wist het wel . Ze doen dat zonder dat ze ruchtbaarheid geven aan hun wedergeborenheid, en dat ontroerd me zo. Die mannen die zagen dat we de boel heel onverschillig verlaten hebben zorgen dat het schip schoon is. Dank jullie wel, ik wist niet dat er nog christenen bestonden op deze wereld, christenen die gewoon eenvoudig hun werk doen. Hep de Kaptein jullie getipt ? Benne jullie violist soms tegen gekomen, ik zoek hem al dagen. Hij hep me zo geholpen op de Zeven Provincieen, en ik ben zo gehecht an hem. Wie weet waar die kwajongen uithangt. hij speelde zo graag geestelijke liederen op de viool en wat zaten Dwarrel en ik dan te genieten, wat jij @Dwarrel. Het was net of ik Jezus zag in de gezichten van onze bootsmannen. Ze waren ontroerd als @violist speelde. Ik herinner me het laatste lied en ik schaam me er niet voor, ik had een grote zakdoek bij me. @violist, toen je dit speelde ging mijn hart open, kwajongen. Want ik weet dat je net als mij het soms ook effe niet weet. En as ik dan naar mijzelf kijk en andere gelovigen denk ik; het kon beter. We maken er nog meer zooi van dan onze atheïstische makkers. Maar as ik dit dan weer luister dan denk ik; ouwe Lobke wind je niet zo op. Denk je dat je de wereld kan verbeteren, nee dus. Maar ik mis mijn ouwe makkers van de zeven provinciën;@student, @tucker, @MysticNetherlands, @Willempiemaar as het mogelijk is kunnen er ook wat humanisten en atheïsten anmeren. En natuurlijk bijbelgetrouwe christenen , die motte bidden as er storm is. Ik wil best weer kousen stoppen,maakt me niet uit, ik zal me heel nederig opstellen. Kaptein @Robert Franswil jij ons schip weer besturen, misschien hep je een visioen gekregen waar we heen motte. Maar ik wacht effe op @violist zonder hem is deze reis een stuk saaier.
 7. Ik begrijp het standpunt van van der Staaij, de SGP zal voltooid leven nooit ondersteunen. En een partij mag zijn standpunten naar voren brengen. Dat één en ander uit zijn verband is getrokken in de kop van het artikel dat geloof ik zeker. Maar toch in het buitenland en dan zeker in Amerika je steun halen, dat is m.i niet integer.
 8. @Kaasjeskruid, Wanneer je weet dat die bagger dus gebeurd, waar mensen het slachtoffer van zijn, dan weet ik het liever. Dan pas kun je mensen waarschuwen tegen deze misstanden. Het gaat mij niet om een jacht op gebedsgenezers, laat ze beenlengte verschillen aanpakken als dat hun hobby is. Maar blijf af van mensen die psychische problematiek kennen. Daar is deskundigheid voor nodig, adviseer om naar een arts te gaan die evt doorstuurt en wel of niet medicatie voorschrijven. Geef mensen geen valse hoop, vertel ze niet dat ze door demonen zijn bezeten wanneer ze psychisch ziek zijn. Weet je wat dit doet met mensen die het toch al zo zwaar hebben? Een voorbeeld; 2 weken na het uitdrijven van demoontjes deed slachtoffer 1 van de gebedsgenezer een poging tot zelfdoding. Het slachtoffer kon niet verdragen dat er demonen in haar/hem aanwezig waren. Slachtoffer 2 kwam in paniek hier; een buur die zeer charismatisch is zei dat ze de demonen uit moest kotsen. En dat tegen iemand die psychisch ten einde raad was. Gelukkig was er de medische wetenschap, gelukkig is er medicatie, gelukkig is er goede therapie . Therapie door deskundigen niet door beunhazers. Zo maar wat voorbeelden.....er zijn er nog tig, om te janken.
 9. @vredestichter, Vandaag hopen we jouw beloofde filmpjes te zien waar doden opgewekt, kanker,doofheid,blindheid en alles wordt genezen. Oh ja ook waar demonen worden uitgedreven.
 10. Het onderzoek van de VU is niet om te bewijzen of gebedsgenezingen plaatsvinden. Want de bewijzen daarvoor zijn er nog niet, ja er zijn mensen die verklaren genezen te zijn nadat ze naar een gebedsgenezer gingen. Vaak gaat het dan om psychisch- somatische aandoeningen, zijn deze mensen ziek? Ja, maar vaak zijn er geen lichamelijke oorzaken te vinden, het meest bekend het verhaal van Janneke Vlot. Er zijn waarschijnlijk niet zoveel genezingen want dat voorbeeld wordt altijd aangehaald. En de vele beenlengte verschillen; iedere fysiotherapeut kent dat truckje. https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/vu-brengt-onverklaarde-gebedsgenezingen-in-kaart~af134c8d/ Als je veel pijn hebt, ga je steeds minder je lichaam bewegen, daardoor wordt de pijn erger. Je komt in een soort visuele cirkel, ik herken het zelf. Ik heb veel rugklachten en hoe minder ik me bewoog hoe erger de pijn werd en hoe vaker ik pijn had. Op het moment dat ik fitness in een 34C zwembad ging doen ging het beter, ik ging daardoor dus meer wandelen, fietsen etc. Daardoor werd de pijn veel minder zonder dat er gebedsgenezing aan de pas kwam. Wil ik dat niet? Oh ja ik zou graag zien dat door gebed veel mensen genezen. Maar persoonlijk denk ik dat artsen hun talent en kunde inzetten om te genezen wat mogelijk is. Oh er zijn ook medische missers maar het gaat om deskundigheid en goede intenties. De één promoot wietolie om van kanker te genezen de ander zegt in Jezus naam doden te kunnen opwekken. Ik durf te zeggen dat ik het niet geloof. Als het zo was kwam men niet steeds met Janneke Vlot aan. En dan zouden alle gebedsgenezers de ziekenhuizen, alle ziekenhuizen moeten overspoelen. Maar nee, daar zie je ze niet. Janneke Vlot; dystrofie. Onder ons zijn ook artsen en die kennen misschien patiënten uit de praktijk. Ik ken ook iemand met dystrofie; en ik geloof dat diegene echt pijn had. Maar vervolgens droeg hij zijn arm alleen nog maar in een draagband, totaal geen beweging meer. Vervolgens werd deze persoon afgekeurd en op den duur zag ik steeds minder die draagband, dus meer beweging. De pijn werd minder en die persoon kan nu weer alles doen. Er kwam geen gebedsgenezing aan te pas. Wie open en eerlijk naar dit filmpje kijkt zal iets opvallen. En nogmaals ik ontken niet dat Janneke pijn had, maar pijn en steeds meer in bed. Oedeem krijgen omdat je niet meer beweegt etc etc. Maar lag Janneke altijd in bed, zo ja wat gebeurd er dan met je spieren?
 11. @vredestichter, Weet je dat ik me veel zorgen maak om hetgeen je nu schrijft? Dat je werkt voor de plaatselijke overheid, dus je verdient er je geld mee?? Iemand die doden ziet opstaan, blinden genezen, mensen met een dwarsleasie genezen etc. Iemand die die charlatan uit Afrika TB Joshua ondersteunt. Ik voel me letterlijk misselijk, niet om jouw als persoon maar om de daden die één grote fake zooi is. En ja ik heb ervaring wij waren ook jarenlang gastgezin voor mensen met psychische problematiek en een langdurig zwaar drugs verleden. Dat ze Jezus leerden kennen is mooi, velen ervoeren daar kracht uit om af te komen van die verslavingen. Sommigen kregen ook weer een terugval. En sommigen zijn kapot gemaakt door deze walgelijke toestanden waarover jij spreekt. Ik ga dit onderzoeken; jij voelt je een profeet. Ik niet, maar ik voel me gedreven om op te komen voor mensen die in deze ziekmakende mallemolen meegenomen worden door een stel ego trippers. TB Joshua..
 12. @vredestichter, Mag ik vragen, waar jouw hulpverlening uit bestaat? En doe je dit op eigen houtje of werk je bij een organisatie.
 13. Hier de mening van een echte christen; meid ik kan alleen maar dromen van zo'n situatie, heerlijk. Vier mannen die verliefd op me zouden zijn, nou dan nam ik het niet zo nauw hoor. Nee, dit meen ik niet maar ik twijfel aan de oprechtheid van je verhaal. Als ik verkeerd zit dan mijn oprechte excuses. Maar eerst is vriend 1 met zijn open relatie anti-theïst, maar kun je toch heel goed met hem over het geloof praten. Jij zou nooit willen dat jouw toekomstige partner een open relatie zou hebben, maar zelf wel zoenen met vriend 1. Stel dat je weer een relatie krijgt, hoe zou je het vinden als je partner zoent met een andere vrouw, niet meer dan zoenen, hoor. Zo gij niet wilt dat u geschied zo doe dat ook een ander niet. Oh en nu ben ik die andere 3 of 4 ik weet het niet meer vergeten. Ik schrijf dit niet omdat christenen beter in het leven staan, ik zou bijna zeggen; integendeel. Ook christenen kunnen scheve schaatsen rijden, maar het is niet iets wat gepromoot wordt.
 14. @MysticNetherlands, mooi inderdaad. Ik ga hem voordragen als volgende Paus. -moet even kijken of ik wat mensen ken die daar in Rome wat in de melk te brokkelen hebben-.
 15. Leuk topic Hitchens. 1 Ik denk dat we geboren zijn zonder geloof en het zal uitmaken in welk gezin je opgroeit of je wel of niet gelooft. Meestal!! Soms hoor je dat mensen die atheïst zijn later tot geloof komen. 2 Voorzichtig noem ik me nog christen, al zal ik dat woord niet vaak gebruiken. Maar wel ben ik de laatste 10 jaar enorm opgeschoven, van toch orthodox evangelisch naar meer vrijzinnig. Maar ik merk dat ik het geloof -en dat is voor mij Jezus- enorm nodig heb. Ik kan niet zonder. 3 Obama noemt zich zelf gelovig en dan is dat zo voor mij. Een christelijke moeder/grootouders een vader die een agnostisch moslim was, misschien heeft hij wel het mooiste mee gekregen. Het feit dat het gaat om wie je bent met of zonder geloof. Over wie ik bevraag en welke vragen moet ik even nadenken. Mijn 3 vragen zijn voor @Thorgrem. 1 Schepping of evolutie. 2 Hoe denk je over het homohuwelijk. 3 Wat is je standpunt over abortus.