Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2291
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 18-05-53

Recente profielbezoeken

688 profielweergaven
 1. Het boek gereserveerd bij de bieb, al een maand gelezen. Maar er zijn nog een aantal wachtende voor mij. Het maakt me nieuwsgierig en ik bewonder mensen die buiten hun eigen kadertjes durven te denken en dit ook kenbaar maken.
 2. Vanavond 21:00 uur op NPO 2: Deel 3 van Achter de Dijken, programma over calvinisme, aflevering 'Watermensen'.
 3. Prachtige muziek. De laatste zin ga ik over nadenken. Bedankt dat U er mij op wijst.
 4. @Kaasjeskruid, U hep mooi gesproken, ja dat kunt U wel dat weet ik. En nu zult U zeggen, het zijn niet mijn woorden, helemaal gelijk. Dus U hep ook de Heidelbergse catechismus geleerd ? Ik herinner me het nog uit mijn jeugd, zondag 1 ken ik nog, maar kennen en KENNEN is twee toch? Vraag 1: Wat is uw enige troost, zowel in leven als in sterven? Antwoord: Dat ik met lichaam en ziel, zowel in leven als in sterven, niet mijzelf toebehoor, maar mijn getrouwe Zaligmaker Jezus Christus. Met zijn kostbaar bloed heeft Hij voor al mijn zonden volkomen betaald en mij uit alle heerschappij van de duivel verlost. Hij bewaart mij zo dat zonder de wil van mijn hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja ook dat alle dingen mij tot mijn zaligheid moeten dienen. Nou mot ik zeggen dat de woorden troost eruit sprongen voor mij. Maar nou mot ik proviand halen anders wordt mijn Arie "hellig" dat is dialect en het is vast afgeleidt van de hel. Maar "hellig" worden betekend kwaad worden. Oh en de Kaptein is zoals altijd @Robert Frans geen discussie over mogelijk. Hij neemt het roer in handen en m.i heeft hij de juiste koers, bescheiden maar daadkrachtig. Ik bemoei me teveel met deze ouwe schuit maar dat komp omdat ik toch geen verstand hep van bijbel studies, soms zijn het trouwens heibelstudies. Maar goed ik ben ouwe Lobke en ze denken vaak "laat dat mens hier maar lekker kletsen''. Hep U nog een mooi muziekkie of mot U weer naar afdeling Bijbel studie. En niet liegen hè, want al je haren zijn geteld. Ons hou je voor de gek, maar of God daar in trapt?
 5. Oh, ik dacht dat U met Johny Uw hondje bedoelde, maar dat spul heet Johny!! Weer wat van U geleerd, inderdaad tevreden is oké . Hep U al een slaap plaatsie uitgezocht? Anders wil Willempie U wel effe helpen, dat is zo'n goeie jongen. Ik zal wel effe tegen hem zeggen dat ie niet teveel tegen U op moet kijken, want die neiging heeft tie. Zelluf ziet tie niet dat hij zo'n mooi mens is. Dus ga niet over hem bazen hè, ouwe zuipschuit. En hep U de twaalf artikelen bij U want we zijn hier gewend op zondag wel een preekkie te houden. Vaker mag maar hoeft niet.
 6. Welkom aan boord Kaasjeskruid. Ja, ouwe Lobke gebruikt nogal eens dialect, de flesse an de nekke zetten is zo'n uitdrukking. Maar U hep gelijk meneer Kaasjeskruid, an de mond zetten dat geeft tenminste nog jolijt (of ellende) dat kostbare vocht motte we niet verspillen. Maar nu U an boord ben krijg ik weer vertrouwen, dat we de juiste weg zullen bevaren. U kunt er wel voor zorgen dat het geen glijdend vlak wordt.
 7. Ach ja jongen ik hep zo weinig van me laten horen, ik had de lust niet meer. Maar ik ben dankbaar dat jij ingescheept hep. Bedankt@tucker, @Willempie ,@Robert Frans@MysticNetherlandsen de Kaptein dat jullie nog zo trouw zijn. Jullie zijn er, sommigen op de achtergrond maar het voelt als duwtje in de rug. Die ouwe schuit motte we weer an gang krijgge. En of iemand vrome of minder vrome woorden gebruikt, het zal mij een worst wezen, er zijn voor elkaar en eerlijk spel spelen dat is belangrijk. Want we weten dat dit een spel is, maar mijn hart krimp samen bij het idee dat er hier ook vrome spelletjes gespeeld worden. Het liefst zou ik deze ouwe schuit opblazen, maar ik ben niet de Kaptein en dat is maar goed ook. Kaptein @Robert Frans houdt de emoties wel onder controle en dat is goed. Ik heb weer last van rimmetiek, jullie weten dat het een kwaal van me is, maar we houden de moed erin. Ik hoorde dat er zoveel ijsbergen naar beneden denderen, motte we die kant niet op Kaptein? As iedereen z'n plekkie inneemt, @tuckerhep al een nieuw onderkomen. Of motte we toch maar de boel opblazen en één of andere sciens-fiction gedoe starten, past misschien beter bij credible op dit moment. De één is ex bajes-klant, de ander ex GKV, de ander ex gebedsgenezer. En zondags zitten we weer keurig met onze vrouwen in de bank van de keurige kerk. Wat motte we daarmee, wat motte atheïsten hiermee? Dit smerige fake spel van wedergeboren christenen. Sorry neem me niet kwalijk @Robert Frans jij bent de kaptein, het zal door de whisky komen, maar ik hep hem zelf aan mijn nek gezet, die fles. -tussen neus en lippen door maak ik mijn excuses- Nu nog een mooi lied als afsluiting van dit gezellig samen zijn.
 8. Hoi Morph; Je woont nog steeds tussen Leeuwarden en Maastricht? Wat inbreng van jongeren is best leuk hier.
 9. Jij huilt alleen maar als er vrouwen in het ambt komen in jouw GKV.
 10. @Kaasjeskruid, Of was dat allemaal onderdeel van het "spel''. Vanavond ga ik weer wat zemelen in het lol topic -varen,varen,- iets anders heb ik hier nauwelijks nog te melden. Kom jij ook? Kun je je voordoen als ex-bajes klant en ex-gereformeerd vrijgemaakt kerklid. Excuses die -tussen neus en lippen- worden geuit zijn geen excuses.
 11. En ik zit al die tijd op mijn handen. Kaasjeskruid speelt een spel wat ik speel in een lol topic; "varen, varen over de baren". Ooit achtte ik hem hoog. :-(
 12. @ZENODotus, De kritische noot is er wel, maar mild. En m.i is dat ook beter als je wilt dat mensen iets van zichzelf laten zien. Van Karen Armstrong heb ik het boek gelezen over haar kloosterleven, dat was zeer indrukwekkend.
 13. Vanavond keek ik naar ``Allah in Europa``. De armste moskee's in Hongarije maar ook de rijken uit de Golfstaten in Oostenrijks Zell-am-see. Boeiend! NPO 2 20.15u
 14. Ook al reageer ik niet toch lees ik mee. En ik weet niet hoe andere meelezers het ervaren, maar als je hier op het forum Hebreeuws, Grieks etc moet kunnen. :-( Vertalen jullie het even?
 15. Ik bemerk iets -wat hier zelden gebeurd- zielsverwantschap!!!