Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2148
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 18-05-53

Recente profielbezoeken

431 profielweergaven
 1. @Robert Frans, Gisterenavond dacht ik; "ik ga morgen wel op de rijkdom van de kerk in", want dat haal ik toch niet uit de Bijbelteksten. Maar Maria K schreef eral over.
 2. @Robert Frans, Je geeft het zuiverder weer dan ik doe, met meer Bijbelkennis.
 3. @Maria K., Ik hou inderdaad van: hoe het wel eens kon zijn, absoluut eigen invulling van Staat Geschreven.. Maar het verhaal over de zalving komt in 3 evangelieen voor, het is niet zeker of het om dezelfde geschiedenis gaat, maar de strekking is duidelijk. Jezus die zich laat zalven met dure olie. De zalving zoals vermeld in Johannes 12:1-11 De hogepriesters en farizeeërs hadden namelijk het bevel gegeven, dat ieder die wist waar hij was, het zou melden; dan konden zij de hand op hem leggen. Zes dagen voor Pasen kwam Jezus te Bethanië, waar Lazarus woonde, die hij uit de doden had opgewekt. Men gaf daar ter ere van hem een maaltijd. Marta bediende en Lazarus was een van degenen die met hem aanlagen. Maria nu nam een pond nardusbalsem, echte en heel kostbare, zalfde daarmee Jezus' voeten en droogde ze met haar haren af. Het huis hing vol balsemgeur. Daarop zei Judas Iskariot, een van zijn leerlingen, dezelfde die hem zou overleveren: 'Waarom is die balsem niet voor driehonderd denaries verkocht en het geld aan de armen gegeven?' Hij zei dat, niet omdat hij bezorgd was voor de armen, maar omdat hij een dief was en uit de beurs die hij bewaarde wegnam wat erin kwam. Jezus echter zei: 'Laat haar begaan. Zij heeft dit gebruik onderhouden vooruitlopend op de dag van mijn begrafenis. Want de armen houdt gij altijd bij u, mij echter niet altijd.' Intussen waren heel veel Judeeërs te weten gekomen dat Jezus daar was, en kwamen erheen, niet alleen omwille van Jezus, maar ook om Lazarus te zien, die Hij uit de doden had opgewekt. De opperpriesters besloten toen ook Lazarus uit de weg te ruimen, omdat om hem veel Judeeërs wegliepen en in Jezus geloofden. plaats: Betanïe, ten huize van Lazarus en zijn beide zusters Maria en Martha (Johannes 11:1,2)
 4. @Dat beloof ik, Dat doe jij, maar deze vrouw koos olie (een geschenk in die tijd) het beste wat ze had, uit liefde. En Jezus nam het geschenk aan. Ze goot de olie al over zijn hoofd, en ze veegde met haar haren de olie af, misschien trooste dit haar. Armoede wordt niet verheerlijkt in de Bijbel maar nergens lees je zo ver ik weet dat Jezus het gebruikte voor eigen gerief. Wanneer gij een middag- of avondmaaltijd aanricht, roep dan niet uw vrienden of uw broeders of uw verwanten of uw rijke buren; die zouden immers op hun beurt u ook kunnen uitnodigen en gij zoudt terugbetaling ontvangen. Maar wanneer gij een gastmaal aanricht, nodig dan bedelaars, misvormden, lammen en blinden. lucas 14; 12-14
 5. @Maria K., Inderdaad zoals je schrijft: op dit moment. In de situatie waar dit afspeelt begrijp ik de reactie van Jezus helemaal. De vrouw ( in de ogen van de discipelen een foute vrouw ) had verdriet. Ze moest afscheid nemen van Hem van wie ze hield, en ze had een cadeau. Een cadeau gekocht uit liefde. Als ik een cadeau had en het was aan de dure kant maar ik geef het zo graag aan iemand waar ik enorm van hou, dan zou ik het erg vinden wanneer die persoon zou zeggen: "dit is te duur, neem het maar weer mee". Jezus herkende de liefde en nam die aan, een prachtig gebaar. https://staatgeschreven.nl/2012/03/23/10985/
 6. Welkom Velevragen, Ja, de zondag (of in oorsprong de sabbath) worden door christenen verschillend ingevuld. Jouw ouders zijn als ik het zo lees van de reformatorische gezindte. Daar zie je vaak een letterlijk "rust'' nemen op zondag. Andere gelovigen zien het meer als dag om zich bewust met geloof bezig te houden en met ontspanning. En dat kun je net zo breed trekken als dat er christenen zijn. Ik ken reformatorische christenen die wel op vakantie gaan in een hotel, maar s'maandags afrekenen. M.i gaat het in de 10 leefregels niet persé om geld maar om werken, wat ook op die zondag voor hen gedaan wordt. Als je daar zo wettisch mee omgaat lijkt me dat moeilijk, daar kun je nl. niet geheel aan voldoen. Maar inderdaad voor mij zou het nooit een struikelpunt wezen. Ook in verschillende landen gaan christenen daar anders mee om. In Amerika is het voor een christen not done om te roken, maar na kerktijd gaat men wel uit eten. Doe waar je je goed bij voelt. Lees hoe deze jongeren het zien. https://www.eo.nl/magazines/visie/artikel-detail/zondag-de-leukste-dag-van-de-week/
 7. @TTC, Inderdaad, maar dat geld voor ons allen. En zij denken dat de wereld beter wordt zonder godsdienst.
 8. @Violist, Ja dat menselijke dat heeft me geraakt, niet het Goddelijke. Inderdaad knap eigenwijs om je vader en moeder zo ongerust te maken. Welk kind heeft dat nooit gedaan. Ontopic---Vleermuizen plaag, Drie dominees bespreken de overlast van vleermuizen in hun kerken. "Ik heb alles geprobeerd, herrie, katten, gif spuiten, maar ze zijn niet weg te krijgen." De tweede beaamt dit. "Ik ook. We hebben ze zelfs proberen uit te roken, maar zonder succes." Zegt de derde triomfantelijk: "Ik ben ze kwijt! Ik heb ze gedoopt en lid van de kerk gemaakt en daarna heb ik er geen enkele ooit nog teruggezien.
 9. Helemaal met je eens! Het woord zegt niet meer. Mijn buurman is gek op voetballen en atheïst, maar als ik hem zou vragen: ben je atheïst? Dan zou hij mij aankijken of hij het in Keulen heeft horen donderen. Atheïst? Wat is dat? De meesten die het over atheïsten hebben bedoelen vaak anti-theïsten, en dat is nog steeds geen geloof maar wel mensen met een zelfde passie; -zorgen dat geloof verdwijnt-. Iedereen die op fora post of dat nu een christen of vrijdenkers forum is herkennen dit waarschijnlijk wel. Een passie of sterke gedrevenheid kan zich zeker zo heftig manifesteren als een geloof.
 10. Martin Bosma vindt het duidelijk weg gegooid geld.
 11. Maar is iedereen tevreden? Oh velen wel ook in arme landen. Maar wanneer je kind ziek is wil je graag medische zorg ook in Afrika, Azië etc. Ouders willen ook daar dat hun kinderen naar school kunnen. We hebben het nu over mensen die in hun eigen land ook al anders zien, zien dat andere kinderen wel naar school kunnen. Absoluut met je eens; we hebben veel kapot gemaakt door onze westerse hebzucht. Mensen die gelukkig leefden, -primitieve stammen-, die nog niet verpest waren door de komst van ons westerlingen. Er was de medicijnman, de geesten en het kwam zoals het kwam. Maar hoe afschuwelijk, ook dit is niet terug te draaien, wel te stoppen. Steeds meer mensen zetten zich daar voor in. Ja, dat was vreselijk, er is inderdaad meer geplunderd, land ingenomen. Mensen verjaagd maar kun je daarom zeggen; ontwikkelingshulp is sowieso verkeerd? De multinationals die in Afrika hun bedrijven hebben doen dat vanuit hebzucht, niet vanuit hulp. Ik vind het ook moeilijk om te zien dat op b.v Nieuw-Guinea waar o.a de gereformeerde gemeente zending bedreef de bevolking de psalmen op hele noten leerden zingen. En hun cultuur afnam. Ja het is afschuwelijk, maar daarom is het geen hulp maar iets waar mensen recht op hebben. Ooit zijn die landen leeggeroofd door onze zilveren vloot. Maar vraag de Afro-Amerikaan of hij terug wil naar Afrika; de meesten zullen zeggen; nee!! Je kunt het niet terug draaien. Daarom dan maar handen af, want we maken zoveel stuk? Ook geen projecten ondersteunen? Dus; er ging en gaat veel fout door onze hebzucht, betekend dat dan dat je stoppen moet met ontwikkelings-"hulp'' en dat zet ik hulp tussen haakjes.
 12. @HJW, Dat vind ik ook zo'n mooi project van Wieke Biesheuvel, na hun pensionering is ze samen met haar man die chirurg is gaan werken in Zambia. Ze schrijft blogs o.a in Libelle en op internet o.a over 1 pomp in het dorp. Nu zijn er al heel wat waterputten/pompen geslagen; steeds meer mensen doneerden door haar enthousiaste verhalen. Er is een bedrijfje uit een naburig dorp ingeschakeld en een paar mensen uit het dorp zijn opgeleid om de pompen te kunnen repareren. De mensen daar hebben werk, en water. Een zelfde project met naaimachines, daar gekocht en de vrouwen maken nu de prachtigste jurken, kleden, etc. schoolgeld voor de kinderen. Nu heb ik het niet over de natuurrampen, de enorme droogte die nu ook weer heerst in de Sahel landen. @Mcmadtasty Ja, dat zal zeker nog voorkomen, dat wij bepalen hoe men het moet doen, hoe men moet leven. Dit was zeker de fout in het verleden, maar nu zie je dat mensen wanneer ze zelf opgeleid zijn, hun eigen keuze maken. Zich niets laten opdringen door ons westerlingen. Maar soms zie je het nog; de oh zo goed bedoelde acties van bv jongeren om een maand stage te lopen in een kindertehuis in Afrika. De kinderen krijgen kleren en worden geknuffeld en dan gaat men weer. Of het verven van een tehuis in Roemenië, er komt bij mij dan wel de vraag boven: "kunnen ze niet verven in Roemenië?'' Wanneer het een samenwerkingsproject is met jongeren daar zou het m.i anders wezen.
 13. Een van onze vrienden werkt al 40 jaar in allerlei Afrikaanse en Arabische landen als ontwikkelingswerker. Hij werkt het meest in Mali en geeft aan dat investeren in onderwijs een land er boven op kan helpen, en inderdaad dat ze zelf ook wel inzien wat goed is. Ouders zijn er trots op dat ze hun kinderen kunnen laten studeren.
 14. Laatst stuitte ik op het jongeren programma 'Ontopic'. Een aantal jaren geleden waren er meer van dit soort programma's denk aan: "het Lagerhuis''. We kunnen eerst over deze stelling discussiëren en wanneer dat verwaterd een volgende pakken. M.i leeft dit nog steeds bij velen. Hoe denken jullie hier over?
 15. Tjonge, jonge, het was toch waar. Eerst dacht ouwe Lobke dat ze staar had, maar nee dat was ut niet. Geen boot vol mods maar toch een hele goeie wat jij @Thorgrem? Een echte ouwe rot in het vak. Bedankt jonge dat je dat voor ons Credibles wil doen. De Heere zal je er rijkelijk voor zegenen, dus niks vagevuur, hups zo de Hemel in. Credible vaart weer verder, kaptein @Robert Frans kenne we de boot dan beter weer naar veilige haven voeren? Hij hep goed dienst gedaan, en we waren een fijn team. En morgen motte we stemmen. Ik geloof dat we onderweg wat bemanning verloren zijn; @student is waarschijnlijk opgevreten door een ijsbeer. Wat dat beest daar nou in zag, had hij beter ouwe Lobke kenne nemen, die jongen daar zat geen spek op. Wel jammer want hij had nog zoveel in z'n mars. Zijn we nog meer bemanning verloren? @violistwil je effe kijken of de rest nog an boord is? Misschien dat er nog een ander avontuurtje op ons wacht; zou een "dierenbossie' iets voor ons wezen? @Dwarreltje jij bent gek op beessies doe je mee? Of ben je het plafond nog an het sausen? Ik speel wel voor ouwe soepkip. Adieu ouwe schuit, je hep goed dienst gedaan, maar nou verlang ik naar een bad, want ik hep in ieder geval luizen, dat verneem ik. @Willempiehep jij nog een lp voor het laatste stukkie van de reis? Ja het mag Bob Dylan wezen, je zal ook wel niet veel anders hebben. @Willempiebedankt! Gelukkig niet 'blowing in the wind' want dat komt me de neusgaten uit. Wat was het toen nog een lekker ventje hè?