Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3512
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Lobke geplaatst

 1. Hallo antoon, Lang niet geschreven maar er zijn ook evangelische kerken die onderzoeken. bv; de vergadering van gelovigen. de http://www.christipedia.nl/Artikelen/V/Vergadering_van_Gelovigen De schrift geleerden onder de evangelischen.
 2. @Tomega, Dat zijn voornamelijke christenen die heel milieu bewust zijn, die veel aandacht hebben voor de gelijkheid in deze wereld. Heel veel punten herkennen ze ook in de CU, maar wat geeft de doorslag; gelijkwaardigheid w.b.t homoseksualiteit dan kies je misschien Groen-links maar het abortus standpunt van de CU past misschien beter bij andere christenen.
 3. Lobke

  Ik ben Wouter

  Welkom Wouter.
 4. Ook ik behoor tot de knappe forummers, maar ik heb niet terug geschreven.
 5. Lobke

  Wat raakt jou? Wat spreekt je aan.

  Gavin Bryars vertelt: In 1971, toen ik in Londen woonde, werkte ik met een vriend, Alan Power, aan een film over het ruige leven in het gebied tussen Elephant and Castle en Waterloo Station. Tijdens het filmen begonnen sommige mensen dronken te zingen – soms stukken opera, soms sentimentele ballads – en eentje, die overigens helemaal niet dronk, zong een religieus lied "Jesus' Blood Never Failed Me Yet". Dit lied werd later niet in de film gebruikt en ik mocht alle ongebruikte delen meenemen, waaronder dit stuk. Toen ik dit thuis speelde, merkte ik dat zijn gezang mooi gelijk liep me
 6. Lobke

  Muziek topic

  @Kaasjeskruid, Wat mooi!! Nu in het Nederlands.
 7. `Daders waren misschien eens slachtoffers, maar het gaat om het NU, de slachtoffers van dit moment. Officiële hulpverlening daar hebben slachtoffers recht op, of ze er gebruik van maken is aan hen. Ze moeten in ieder geval gehoord worden, serieus genomen worden, niks mag weg gestopt worden wil een gemeenschap GELOOFWAARDIG blijven. Dat ook daders hulp nodig kunnen hebben, dat kan maar wel via een andere lijn.
 8. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Ik begrijp als moeder heel goed wat je bedoelt met abortus, de lijn tussen recht op leven en recht op keuze van de moeder/vader is een dunne. Maar niet ontopic.
 9. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Begin jaren 70-tig werkte ik in een kindertehuis, kinderen die een verstandelijke en vaak een lichamelijke beperking hadden. Er woonden ook 2 kinderen met de ernstige ziekte phenylketonurie, https://www.pkuvereniging.nl/over-pku/wat-is-pku/ .Het trieste is dat wanneer deze ziekte in een vroeg stadium ontdekt zou zijn zou deze handicap voorkomen worden, o.a door diëten.. Gelukkig de hielprik kwam begin jaren 70-tig, even een klein prikje en inderdaad moeders vinden het vaak zielig, maar hoe zielig zou het zijn wanneer deze ziekte zich zou openbaren bij uw kindje omdat je een prik zielig vindt.
 10. Een muzikale wens voor iedereen. Goede dagen en de beste wensen voor 2020!
 11. @Dingo, Zelfs daar zijn het uitzonderingen anders had dit verhaal over het twitter bericht van een Amerikaanse moeder niet zoveel (terechte) ophef gebracht.
 12. Inderdaad een wanhoopskreet van een moeder die haar kind verliest. Ik weet niet wat is zou doen als een vriendin mij dit vroeg; allereerst zou ik haar in mijn armen nemen en zeggen dat haar kindje dood is. Maar misschien zou ik bidden om haar rust te geven, rust dat alles gedaan is. Maar ik zal zelf weten dat haar kindje hier niet meer is. We kunnen nu de moeder niet verwijten dat ze nooit eerder (weet ik ook niet zeker) voor andere overleden kinderen bad. Ik ben niet charismatisch en mijn gebed zou zijn, "help haar dit erge leed te dragen".
 13. @Bastiaan, Fundamenteel heeft mij ook verschillende p-btjes gestuurd en ik heb hem advies gegeven (voor wat het waard is). Ik heb ook een link gestuurd via facebook naar de mensen in Oeganda. Ik heb nog geen bericht terug -ws zitten ze niet veel op facebook-. Een organisatie die bijna stalkend om geld vraagt is niet fris. Dus de foto van dat meisje zegt me niets over de waarheid.
 14. Lobke

  Israël

  Ik zie een nieuw topic ontstaan en zal het met belangstelling lezen. Want ik weet te weinig van deze materie.
 15. Lobke

  Muziek topic

  Jessye Norman een operazangeres met wereldfaam is overleden. Sterkte voor haar dierbaren.
 16. Lobke

  Muziek topic

  Mijn neef is de zanger in dit nummer. Hier werkt hij mee aan het programma Hessels Herberg.
 17. Lobke

  Muziek topic

  @Bastiaan73, Leuk het roept herinneringen op. Mijn neef(je) speelde dit met hun band, gewoon in de huiskamer en niet perfect maar wel leuk!
 18. Lobke

  Vraag maar raak

  Dacht ik eerst ook ?. Inderdaad 1912, de fotograaf heeft ook een mooie kop. En kijk zijn foto's zo geweldig. https://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Sheriff_Curtis
 19. Lobke

  Vraag maar raak

  @Bastiaan73, Dit is een foto van een Quilcene Indiaan. De foto heet ook 'Quilcene boy'. https://www.artic.edu/artworks/50015/quilcene-boy ik was gefascineerd door de uitdrukking in het gezicht van deze jongen. De fotograaf Edward S. Curtis heeft prachtige foto's gemaakt; een hele serie van Indianen.
 20. Lobke

  Vraag maar raak

  Een vraag voor @Bastiaan73 Zijn er wereldproblemen die je bezig houden? En zo ja, welke?
 21. @Olorin, Een rijmbijbel fantastisch!!? Ik hou het nog steeds bij NBG-51 en het liefst gebruik ik die met soepele omslag.
 22. Lobke

  Vraag maar raak

  Een vraag aan @antoon, Waarom zijn Jehova getuigen zo geobsedeerd door de eindtijd? Mag je niet gewoon "genieten'' van je aardse leven?
 23. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  Ja, de ontbrekende. @Noel2, Bedankt voor het plaatsen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid