Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Dolce Vita

Members
 • Aantal bijdragen

  1315
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dolce Vita

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 17 april

Profile Information

 • Geslacht
 • Religie
  Solo Christo
 1. Dat schreef Kaasjeskruid niet. Job is een gelovige uit de heidenen, schreef hij. En hij gaf aan dat het derhalve profetisch van aard was. De joden namen Jezus niet aan en daarom ging het heil eerst naar de volkeren. Overigens was Abraham ook een gelovige uit de heidenen, die kwam uit Babylon, maar dit terzijde. Job is een oude joodse parabel met profetische waarde. Een voorafschaduwing van het Evangelie. Jezus bleef tot in de dood trouw aan God. Ook de vrienden van Jezus probeerden Hem van de rechte weg af te halen. Judas probeerde Hem manipulatief te dwingen om een stoffelijk soort koningschap op zich te nemen en Petrus probeerde Hem te vehinderen de Kruisweg te gaan (zie bijvoorbeeld Mat.16).
 2. Dit is het gedeelte Geloof, en het onderdeel Bijbelstudie en het is een mooie topic geworden waarin mensen met elkaar in gesprek zijn gegaan over het boek Job. Als de topic je niet aanstaat kun je je toch gewoon erbuiten houden? Ben je hier omdat je affiniteit hebt met het christendom, of ben je hier alleen om te trollen?
 3. Waarom trek jij het je zelf aan? Jij bent m.i. juist hartstikke goed bezig vind ik hoor, goeie vragen stel je, informatieve antwoorden. En Willempie ook. Maar je hebt wel gelijk dat dit niet in de juiste topic staat. Sorry dat ook ik even vergat in welke topic we zitten.
 4. Ik begrijp je beslissing volkomen (stond zelf gisteren ook op dat punt, maar heb het na een soort van gebed niet gedaan en ga het ook niet doen), maar hoop dat je het niet doet Mystic. Please stay? Ik reageer zelf ook heel weinig, er breekt vanzelf weer een andere periode aan. Soms is het eb en soms is het vloed.
 5. Zo is dat. Met de beproeving geeft Hij ook de uitweg.
 6. Als je je er niet echt mee bezig hebt gehouden, dan vind ik het wel logisch dat je een ander beeld hebt. Ik heb me er wel mee bezig gehouden, d.w.z. nam enige kennis van van alles en nog wat (maar ik paste er nooit tussen , was veel te kritisch). De term new age komt juist door de eindtijdverwachting die leidend was voor al het new age gedachtengoed. Zoals jij zelf al beschreef ging het om het aanbreken van een nieuw liefdevol tijdperk, maar dat ging wel gepaard met heel veel narigheid en de new ager die de ascensie zou meemaken, die dus een veranderd lichaam ontving, die was de gelukkige, die ging dat liefdevolle "tijdperk" (die als een andere dimensie werd gezien) binnen . De achterblijvers hadden pech dus . Binnen dat gedachtengoed waren er ook meerdere denkrichtingen. Een groep dacht dat de aarde letterlijk door geboorte een kind zou voortbrengen in de vorm van een nieuwe aarde met een eigen nieuwe hemel. Alleen de geascendeerde mensen zouden met die nieuwe aarde en hemel meegaan en de rest bleef op de oude achter. Een andere denkrichting geloofde dat de oude aarde zelf opnieuw geboren zou worden en dat die geboorte een ascensie inhield, dus een soort upgrade. Als het ware Aarde 2.0 . En ook daarop zouden alleen de mensen overleven die zelf ook ascendeerden. Dus de wakkeren.
 7. Tsja, je kunt van preppers allerlei extremen naar voren halen. Maar over de new age beweging kun je mij niets wijsmaken. Ik zat destijds op zo ongeveer elk groot new age forum (niet op de kleine meer occulte, maar wel op de grote new age fora die nu niet meer bestaan), en in yahoogroepen en op msn groepen, mijn boekenkast stond er vol mee. Alles ging over de eindtijd. Als criticus stond ik wel zelf meestal overal buiten , de new age "kerk" was en is in dat opzicht niet anders dan sommige gewone kerken, waar men vroeger ook zijn verstand bij de kerkdeur diende achter te laten. De film "left behind" is daar nog maar een zachtgekookt eitje bij. Maar in de new age beweging werd alles gebracht met zachte woorden en vanuit een positieve insteek gebracht, waarbij men werd aangemoedigd om moed te houden. Moed, hoop, en geloof in "het goddelijke" en de goddelijke kracht, daar lag de focus. Het preppen van sommige mensen in de new age beweging ging nog een stapje verder hoor. Het was niet het verzamelen van potten en blikken, maar meer het verzamelen van kennis om bijvoorbeeld in je eigen huis voedsel te kweken en zo. Maar ook alternatieve ontsmettingsmiddelen, alternatieve energiebronnen e.d. De meeste mensen gingen niet daadwerkelijk tot dat preppen over, maar het was wel een duidelijk onderwerp van interesse.
 8. Bekijk het filmpje dat je zelf plaatste dan nog eens, ik heb geen onwaarheden gehoord.
 9. Niets vreemds aan vind ik, eerder van iemand die de genade van Christus heeft leren kennen. Grote aardbeving in Alaska en tsunamiwaarschuwing voor de Westkust. https://www.nu.nl/buitenland/5100035/tsunami-waarschuwing-zware-aardbeving-bij-alaska.html
 10. Ja, maar "new agers" wisten en weten daarbij heel goed dat de gehele wereld daarbij door de verdrukking zou gaan en dat veel mensen voordien zouden sterven hoor. Daar gingen zo ongeveer alle berichten over van alle groepen. Wat sommige christenen ongelovigen noemen (en daarbij zijn voor hen new agers meestal inbegrepen) dat noemen new agers slapenden (en op hun beurt zijn sommige christenen daarbij inbegrepen in de new age visie). Het begrip "preppers" komt volgens mij uit de new age hoek, die hebben volgens mij het preppen uitgevonden. En dit al decennia voordat sommige (Amerikaanse) christelijke groepen gingen preppen. Zelf ben ik helemaal geen prepper in stoffelijke zin, ook nooit geweest, maar ik kijk er ook niet zo negatief tegenaan als sommige mensen doen. De broers van Jozef waren maar wat blij met Jozefs graanschuren. Uiteindelijk is het God Zelve die voorzag en voorziet.
 11. Dank voor het plaatsen. In Christ Alone is mijn all time favorite. En deze acoustische versie kende ik nog niet. Prachtig.
 12. Trouwens wel een merkwaardige zaak, kort na Hawaii gebeurde hetzelfde in Japan. Sommige mensen die niet ver van Hawaii verwijderd waren, zeggen een meteor in de lucht te hebben gezien die werd opgeblazen. Ook wel bijzonder toevallig vind ik het dat er enkele uren voor het alarm een NBC-Nieuwsploeg in de bunker op Hawaii aanwezig was, waarvandaan het alarm is afgegeven. Als het in werkelijkheid geen vals alarm is geweest, dan ligt het meer voor de hand dat het om een meteoor ging dan om een raket, want van een meteoor kan men enkele uren van te voren weten waar ie ongeveer neer gaat komen en er dus van te voren een NBC-Nieuwsteam naartoe sturen, maar van een oorlogsraket niet. Mocht dit weer worden afgedaan als een onzinnige complottheorie, dan is de zaak - naar de stof bezien - alleen maar zorgwekkender, want kennelijk zijn onze Westerse luchtalarmen dan niet meer zo ehhh accuraat.
 13. Maar Thorgrem wijst toch op hetzelfde als jij? Thorgrem wijst er toch op dat ieder mens in elke tijd voorbereid moet zijn op het einde van zijn grofstoffelijke wereld, namelijk zijn lichaam? Je was vandaag bij de uitvaart van je schoonvader. Kan het zijn dat je misschien een beetje overprikkeld bent en daarom een beetje overprikkeld reageert? Wees lief voor jezelf, neem je rust. We zijn allemaal mens. Doe alsjeblieft niet zo boos.
 14. Waow..wat zegt hij dat goed. Bedankt voor het delen. Ik heb nog nooit iets over hem gehoord, maar vond net dit: https://www.bol.com/nl/f/zoon-van-hamas/35286958/ "De Groene Prins werd hij genoemd. Palestijn en toegewijd moslim. Zoon en beoogd opvolger van één van de meest vooraanstaande Hamas-leiders. Insider in de Palestijnse politiek. Hij onderging Israëlische gevangenschap en martelingen. Uit liefde voor zijn volk sloot hij een pact met Shin Beth, de Israëlische geheime dienst. En hij trotseerde de toorn van familie en vrienden door christen te worden. Mosab Hassan Yousef woont op een geheim adres in Californië."
 15. Dat zeg je nou wel, doch een hele grote groep mensen, waar men nogal eens schamper (heb ik me zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt) naar verwijst met "new age", bestaat voor het grootste deel uit mensen die zelfs nog niet één letter van de Bijbel kennen, en die allemaal rotsvast geloven dat deze wereld spoedig ten einde komt en dat zij voordien een ander lichaam zullen hebben ontvangen cq hun lichaam plotsklaps getransformeerd zal worden. Een aardige samenvatting (toevallig op een van mijn favoriete muziekstukken gezet: