Spring naar bijdragen

Nicky O

Members
 • Aantal bijdragen

  1.091
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Nicky O

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 16-09-1976

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Religie
  Christelijk
 • Beroep
  Onderwijs

Recente profielbezoeken

2.245 profielweergaven
 1. Ach je hebt gelijk ook, hoe kan ik dat nou over het hoofd zien! Bedtijd..
 2. Inderdaad gaat het hier over Psalm 82:6. Toch staat er in het Nieuw Grieks iets anders, zie ik net. Σκέφτηκα εγώ, εσείς είστε θεοί,είσαστε όλοι σας παιδιά του Υψίστου. Vertaald: Ik dacht (Jezus dacht), jullie zijn goden, jullie zijn allen kinderen van de Hoogste.
 3. Wij mogen onszelf natuurlijk nooit goden noemen.. want dat zijn we niet.. Mooi dat je dit citeert! Die nederigheid is zo belangrijk..! Wij kunnen niets en zijn niets zonder Hem. Wij zijn 'goden' omdat we Zijn Geest ontvangen hebben, daar is niets van onszelf bij. En in Hem kunnen wij inderdaad geduldig zijn, vriendelijk, liefdevol, zachtmoedig enz.
 4. Jezus benadrukte dat Hij bad voor hen die het Woord van God liefhebben en gehoorzamen en de leer van het Woord handhaven. Het is een eenheid van hen die “strijden voor het geloof dat eenmaal aan de heiligen overgeleverd is” (Judas 3).
 5. Nee.. wij zijn een nieuwe schepping. Wij ontvangen Zijn Licht voor het éérst door Zijn Geest, Die we ontvangen door ons geloof. We vallen in herhaling.. ? Johannes 3:6 Wat uit het vlees geboren is, is vlees; en wat uit de Geest geboren is, is geest.
 6. Ja, inderdaad.. vanaf onze wedergeboorte, maar niet daarvoor. Ben je dat met me eens? Efeze 1:13-14 In Hem (Christus) bent ook u, nadat u het Woord van de waarheid, namelijk het Evangelie van uw zaligheid (behoud), gehoord hebt; in Hem bent u ook, toen u tot geloof kwam, verzegeld met de Heilige Geest van de belofte, Die het onderpand (borg) is van onze erfenis, tot de verlossing die ons ten deel viel….
 7. Hetgeen natuurlijk niet betekent dat de mens een goddelijke natuur heeft, maar dat in de bekeerde mens Zijn Geest woont. 1 Joh. 4:13 Hieraan weten wij dat wij in Hem blijven en Hij in ons, doordat Hij ons van Zijn Geest gegeven heeft.
 8. Die man heeft niets met jouw geloof te maken. Jij houdt je vast aan je vleselijke natuur, aan de wereld, uit angst. Echt.. ik hoor Hem tot híer kloppen bij jou!
 9. Je zegt dat je gelooft, maar nergens lees ik dat je op Hem vertrouwt. Je geeft niets uit handen..
 10. Wie zegt dat je dat niet opgelost krijgt zonder hulp van de GGZ?
 11. Er staat toch duidelijk 'Hij' Willempie, of lees jij ergens in de Bijbel 'Zij'? Wie is de Heilige Geest dan volgens jou?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid