Spring naar bijdragen

Olorin

Members
 • Aantal bijdragen

  30416
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over Olorin

 • Rang
  Credible Leviathan

Recente profielbezoeken

2523 profielweergaven
 1. Armoede is er nog steeds, ongelijkheid ook. Hier in Europa leven we in de vilawijk van de wereld, samen met andere westerse landen. (En NL is één van e rijkste landen in de EU). Mensen sterven van honger en ziekten overal. Dit structurele probleem bestaat al eeuwen. De oplossing is, als die er is, nog steeds geen werkelijkheid.
 2. Ach het is maar net wat ze onder "geloven"verstaan. Als je bedoelt dat het allemaal letterlijk gebeurd is en dat God het aan een engel heeft lopen citeren? Ja, dan merk je dat de grootste christelijke stromingen dat totaal niet geloven. Dat is minimaal 90%. De Bijbel is niet geciteerd, maar opgeschreven door een hoop mensen die geïnspireerd zijn. En de Bijbel is een boekwerk van verschillende genres en in haar geheel geen historisch feitenrelaas. Ik zeg hier niks raars, dit is wat je ook al bij kerkvaders in de oudheid leest. Sterker nog, in de bijbel zelf ook al. Dat hele letterlijk nemen en
 3. Misschien, maar de kans is groter van nee. Geloof (en dan bedoel ik het breder dan religie, het is ook moraliteit, wereldbeschouwing en ideologie) kan best een impact hebben op je relatie. Je werkt als het een beetje serieus is toch toe naar iets samen. Mijn indruk is dat verschil op dat vlak juist risico vergrotend is dat het mis gaat. (Relatief he, er zijn mensen waar het werkt,)
 4. Wellicht. Volgens Jezus heeft God voor iedereen een platonische liefde, wellicht dat het voor een deel van de mensheid wederzijds is. Ik denk dat het zo is voor de meeste discipelen, Judas misschien zelfs ook wel. Liefde kan nogal felle reacties opleveren.
 5. Lijkt me wel. Als je niet zondigt hoef je ook geen zonden te belijden.
 6. Hoe zie je een god tegenover tijdelijk lijden dan? Dat gebeurt momenteel ook erg veel. Wat denk je van een klein kindje dat aan het lijden is nu in deze wereld?
 7. Olorin

  Vaccineren of niet?

  Erg positief, aangezien aangetoond door medisch wetenschappelijk onderzoek je kans om gezond te zijn/het overleven als bevolking een stuk hoger ligt dan wanneer je het niet doet.
 8. Wie de hysterische Jezus probeert te filteren uit de teksten maakt in feite een eigen nieuwe Jezus fantasie. Ik geloof dat het zo ongeveer de strekking is van C.S. Lewis. En als historicus ben ik het men hem eens. We hebben wat bronnetjes over Jezus die op één hand te tellen zijn. (ik reken spul dat we "primaire bronnen" noemen, niet documenten van eeuwen en eeuwen later). Las gelovige hou je je wat dat betreft dan bij de selectie Jezus teksten van die stroming en geloof je in die des betreffende mythologische Jezus. (Of dat nou mainstream christendom is, gnostiek, Islam, etc.) Wat mij b
 9. Olorin

  Engelse en Nederlandse Bijbel?

  Zou op zich geen verschil hoeven uitmaken. Er zijn wel verschillende bijbels, maar dat heeft niet zozeer met taal te maken. Hoogstens moet je een beetje googlen hoe de boeken heten. En de vers nummers kunnen soms verschillen, die zijn namelijk later als handigheidje bedacht.
 10. Olorin

  Vaccineren of niet?

  In beginel zou inzegen dat als je volwassen bent je het recht hebt om jezelf kwetsbaar te maken voor ziektes op basis van verhaaltjes op internet waar geen wetenschappelijk onderzoek ten grondslag aan ligt. Maar ik ben tegen kinderen er aan bloot te stellen. En ik wil ook niet dat vaccinatie graad daalt waardoor anderen ziek worden.
 11. Olorin

  3G is genoeg

  4. Nasi 5. Apple
 12. Ja hoor. Deze megalomane geld oppottende kapitalist en dubieuze zakenman heeft een record aan privé schandalen met vrouwen en huwelijken. Wonder boven wonder wint dee stemmingmaker en krijgt ook nog steun van wit 'evangelical' VS. Hij flirt met wat extreem rechtse theorien. Doet wat de bijbel verbiedt. Maar een paar christelijke stokpaardjes steunt hem waardoor hij een vrijbrief krijgt de rest van de bijbel aan zijn laars te lappen. Hij jaagt wat verzinsels de wereld in, bevecht zijn eigen stropoppen, spreekt zichzelf tegen. Hij zit zichzelf op te hemelen zoals narcisten dat doen. Genoeg
 13. Figuurlijk opvatten. Het is namelijk een gelijkenis. Jezus vertelt een verhaaltje om een boodschap over te brengen. Ik kom trouwens die discussie amper tegen. Ik voel me een beetje oud dus dit beschouw de titel als het discussie onderwerp en niet als clickbait.
 14. Olorin

  Vaccineren of niet?

  Als je graag leeft zonder dingen als verlamming etc. Gewoon lekker doen. Als verlamming, chronische en dodelijke ziektes je ding is: lekker laten. Persoonlijk is gezond zijn mijn ding. Maar ieder zn mening. Waar ik niet van hou is mensen die mij ziek maken omdat ze anti vaxx zijn. En kleine kindjes beschermen tegen anti vaxx ouders is wellicht ook een goed idee. Ik ben blij dat mijn ouders niet anti vaxx zijn zodat ik geen verlamming heb door polio.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid