Spring naar bijdragen

The Black Mathematician

Members
 • Aantal bijdragen

  4.928
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over The Black Mathematician

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • MSN
  BlackMath APENSTAARTJE live.nl
 • Website URL
  http://forum.credible.nl/profile.php?user=2573

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja dat kan ik. In een juridisch opzicht kan je gelijk hebben, in moreel opzicht niet. Wat ik zie is dat Trump flink gebruik maakt van dog whistles. Hij zei niet letterlijk dat zijn aanhangers het Capitool moesten bestormen, maar het werd wel zo verstaan en ik ben ervan overtuigd dat het wel degelijk zijn boodschap was. Jurdisch kan je hem er wellicht niet op pakken, maar in een moreel opzicht is het totaal verwerpelijk. Overigens lijkt er juridisch ook de nodige haken en ogen aan wat Trump die dag uitgespookt heeft, al is het maar dat hij als Commander in Chief had moeten ingrijpen en dus zijn
 2. Interessant dat je Trump vergelijkt met een nare antisemiet. Het is overigens totaal onwaar dat Luther op de brandstapel gestorven is. Maar goed, in de waarheid zijn Trump en zijn supporters niet geïnteresseerd, eerder in propaganda.
 3. @Goeiemoggel, dank je voor het uiteenzetten van je denkbeelden. Ik denk dat we grotendeels erover eens zijn hoe de wereld is, alleen niet hoe die wereld in te delen, hoe dingen (in dit geval geslachten) te classificeren. Maar als we kijken naar de openingspost, hoe sta jij daarin? Is die uitspraak van de Anglicaanse kerk echt zo belachelijk of ergens toch wel begrijpelijk?
 4. Dat is raar, je hebt een definitie gegeven van wat niet een man is, en vervolgens dat zelf gelijkgesteld aan een vrouw. Nu zeg je dat iemand zowel een man als een vrouw kan zijn, dus tegelijk een man en een niet-man. Je brengt me in verwarring. By the way, ik gaf het verkeerde voorbeeld. Ik had je moeten vragen naar iemand die het complete androgen insensitivity syndrome heeft. Zulke mensen kunnen uiterlijk volledig als vrouwen eruit zien, kunnen zowel een vagina hebben als op natuurlijke wijze borsten krijgen (zie ook https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/10597/complete-andro
 5. Gewoon om erachter te komen of je denkt dat geslachten binair zijn of niet. Dan volgens jouw definitie is iemand met een "biologic intersex dissorder" een vrouw ook al heeft de persoon een penis en een Y chromosoom. Beetje vreemde definitie, als je het mij vraagt.
 6. Petra vraagt: is het x of is het y? Dan is dit antwoord niet erg informatief. Met die houding waren we nog steeds allemaal holbewoners geweest. Het is interessant dat je ziektes aanhaalt, want daar geldt ook dat of iets een ziekte is of niet in een bepaalde mate cultureel bepaald is. Ik denk dat alle culturen kanker als een ziekte beschouwen, maar er zijn ook genoeg aandoeningen waarbij het per cultuur afhangt of het als een ziekte gezien wordt of niet. Homoseksualiteit werd 100 jaar geleden algemeen als een ziekte beschouwd, nu door veel minder mensen, bijvoorbeeld. Feit is da
 7. Dit klinkt als een definitie van wat *niet* een man is. Is dat dus hoe jij een vrouw definieert? En tussen die vier clausules, moet ik een "en" lezen of een "of"? Edit: en is dit de complete lijst van wanneer een mens niet een man is?
 8. Hoe definiëer jij dan een vrouw? Iedereen met een baarmoeder is een vrouw, de rest een man?
 9. Maar hoe bepaal je dan welke definitie te kiezen? Het feit dat er geen overeenstemming is over een biologische definitie geeft toch wel aan dat het allemaal niet vanzelfsprekend is, in tegenstelling tot wat de openingspost beweert. Edit: geen idee hoe het irrelevante quoteveld te verwijderen via een smartphone.
 10. Hoe je mensen die niet duidelijk in de man/vrouw hokjes passen plaatst. Het klinkt mij alsof je denkt dat ze niet in een hokje te plaatsen zijn omdat ze zondig zijn. Is dat correct? Zo niet, hoe bedoel je het dan?
 11. Hoe bedoel je die zin dan? Sorry, ook al is het slechts één zin in een bericht van vele zinnen en ik begrijp je frustratie dat ik met name op die ene zin focus, maar die springt er wel tussenuit voor me.
 12. Dus ik begrijp dat kort gezegd voor jou er drie soorten mensen zijn: mannen, vrouwen en tussenvormen die gemeenschap met demonen hebben gehad?
 13. Los van de vraag of de developer bestaat, waar niet iedereen van overtuigd is, hoe kunnen we toegang krijgen tot de gedachten van de developer om erachter te komen of iemands biologische kenmerken een bug zijn of niet? In ieder geval leidt het niet tot een bruikbare definitie van wat nou een man is en wat een vrouw. Maar voor een definitie van wie een man is en wie een vrouw kunnen deze kenmerken niet eenduidig zijn. Iemand kan zowel een vagina als een penis hebben. Misschien werkt één wel, de ander niet om je voort te planten, en kan je dat als leidend nemen, maar wat dan met mensen d
 14. Zie mijn vorige post. Edit: en die daarvoor. Korte samenvatting : zelfs als je een strikte biologische definitie wil hanteren is dat lastig omdat het niet voor iedereen duidelijk is aan welke kenmerken de hoogste waarde te geven. Bijvoorbeeld moeten we primair naar de geslachtsdelen kijken? Of is het belangrijker of je een x of een y chromosoom hebt? En dan zijn er nog meer kenmerken waar je naar kan kijken. Diverse instanties die claimen dat een strikte biologische definitie mogelijk is, blijken verschillende definities te hanteren en kunnen het dus kennelijk niet eens onderling eens worden.
 15. Dat filmpje slaat los van het artikel, maar maakt het allemaal veel duidelijker. Dank je voor het delen. Het maakt ook duidelijk, om terug te komen op de TS die het over afwijkingen had, dat er helemaal geen sprake is van afwijkingen, alleen van variatie. Wie iets af weet van hoe embryo's zich ontwikkelen, weet vaak dat elk mannelijk geslachtskenmerk een vrouwelijke tegenhanger heeft en dat in embryonaal stadium beide kenmerken precies dezelfde "oervorm" hebben. De eikel van een man heeft bijvoorbeeld de clitoris als vrouwelijke tegenhanger. Uiteindelijk zijn het hormonen die bepalen of een be
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid