Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

MysticNetherlands

Members
 • Aantal bijdragen

  8771
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over MysticNetherlands

 • Rang
  CrediShark

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.youtube.com/MysticNetherlands
 1. Zoals ik al zei, onderschat niet de rul die agressieve atheisten hier hebben gespeeld in het wegblijven van trouwe posters. Of ze terugkomen als dat soort atheisten hier wegblijven danwel beperkt worden tot de daarvoor ebstemde secties weet ik niet. Wel zag ik een afname van aantal vaste christenen en een toename van dat soort atheisten. Tegelijkertijd. Dus... Onderschat ook niet de hoeveelheid verschillen tussen christenen (reken even twijfelaars, JG's etc maar mee) onderling en de schier oneindige hoeveelheid discussies die daaruit kunnen voortvloeien! Maar laten we vooral niet weer offtopic afglijden
 2. Klopt, ik zeg niet dat t makkelijk is. Sterker nog, de mens is extreem adaptief. Geef iemand iedere dag om 13:15 een klap op zijn kop, en hij went eraan, zal er niet meer met angst naar uit zien, de pijn zal minder gevoeld worden etc. De mens is een gewoontedier. Maar het is wel mogelijk De mens verandert voortdurend haar eigen hersenen en cognitie. Uiteraard makkelijker bij extreme externe stimuli. Ik vooralsnog denk voorlopig ook nog dat wij onze hersenen zijn. We zijn een soort biologische supercomputers. Maar ben verder niet per se een materialist. Maar ook weer niet een dualist Je snapt echt mijn argumentatie niet he? Ja, interesante discussies, maar niet hier, niet ten koste van een inter-gelovige n plek. Die interessante discussies kunnen elders genoeg.
 3. @Mullog mensen kunnen heel goed buiten hun kaders treden. Ze veranderen hun cognitie (software) en hersenstructuur (hardware) continue. Overigens is de aanname hier dat de hersenen volledig cognitie bepalen. Iets dat grotendeels aanhang vindt in de wetenschappelijke wereld, maar niet volledig.
 4. Ik wel. Te weten dat de christelijke TS op n christelijk forum expliciet aan medechristenen hun mening vraagt. Dat daar door de moderatie expliciet op gewezen is. En dat ie de weinig opbouwende mening heeft dat geloof altijd moet wijken voor een relatie. Die mening kunnen we op de rest van t internet ook horen. Hier zou t een plek moeten zijn waar christenen elkaar kunnen opbouwen in geloof. /my 2 cts
 5. DeThomas ik heb je bericht om obvious reasons gerapporteerd.
 6. Man val jij even door de mand. Heb jij even een bord voor je hoofd? Met je aannames. Klop maar weer aan als je een gesrpek durft te voeren en gewone vragen durft te beantwoorden.
 7. Een atheïst dus Zo moelijk is dat toch niet? En er zijn genoeg Boeddhisten die in Gid geloven hoor. Laten we secuur blijven in definities en onze hokjes enzo? Dat zei je al ja, maar kunstmatig hoe? Wellicht kun je een duidelijke definitie geven? Mooi he? Geweldig he? Zo zeg, prima hoor je eigen mening, is jeders goed recht enzo maar gelieve iets meer duidelijk te maken dat je slecht voor je zelf te spreekt is raadzaam Oh ik zou het wel zeggen hoor. Maar noem eens een voorbeeld? En over welke 'praktijk' heb je het? Gehersenspoeld? Door wie? Hoe?
 8. @zendeling Oke maar Harris is dus wel atheist. Maareh... 'grenzen tussen religies kunstmatig'? Ja religies zijn mensenwerk dus grenzen ertussen zou je op die manier kunstmatig kunnen noemen. Maar wat bedoel jij? Satanisme heeft toch behoorlijk andere principes dan het christendom. En de meer traditionelere stromingen van de islam weer compleet andere dan dan boeddhisme. Enzovoorts. @Robert Frans maya is een lastig begrip, mede omdat diverse teksten uit diverse tijdperken en diverse stromingen van diverse religies er andere betekenissen aan geven. Ik ken de term maya uitgezonderd voor goden niet zo binnen t boeddhisem. Klinkt interessant, heb je leesvoer of linkjes? Maar van weer andere selecties mensen met BDEs verschillen de ervaring wel degelijk en ogenschijnlijk afhankelijk van religie/cultuur
 9. Euh wat moet ik met je Wiki link? Ik zie in een paar seconden al de zinsnede "Harris gelooft niet in een god' dus is hjj atheïst. Per definitie. Of t Wiki artikeltje klopt niet (zou niet de eerste keer zijn).
 10. Da's filosofisch wel n beetje Duplo. De rest van je verhaal kan ik me grotendeels wel in vinden
 11. Alleen in hele extreme gevallen belet een regering je om al je spullen te verkopen en bijv in een ander land aansluiting te vinden bij een organisatie die de meest hulpbehoevenden helpt.
 12. Ik denk niet dat @violist doelt op 'een stuk armer'. Overigens snapt ie niet helemaal dat er genoeg eten is voor iedereen. Dus om t nu direct aan God toe te schuiven.... maar je zou sommige erge ziektes, nafuurrampen etc kunnen noemen. Daar kan ik ook niets mee. En met de meeste happy clappy verklaringen van veel christenen kan al helemaal niets.
 13. Dat je t geen bevredigend antwoord vindt, dat kan. Maar geen antwoord geven... tsja.... Overigens ik concludeer vanwege je licht sarcastische laatste bjjzin dat dit nergens meer naar toe kan gaan.
 14. Ik zou zeggen rapporteer hem als je t storend vind. Ik stoor me niet aan dingen die ik niet lees. Heb je verder ook maar iets begrepen van mijn opmerking over dat t niet doodgemodereerd hoeft te worden? Het gaat me niets een zozeer om Nicea, maar het continue nieuw atheistische gezever dwars door alle discussies heen, jarenlang. Dat ik de argumenten en terminologie nu wel kan dromen en extreem slaapverwekkemd vind staat daar los van. Kun je hier mee leven? Dit is nu de derde keer dat ik aangeef alleen nog maar ontopic wil gaan, tenzij een rapportage melden
 15. Ik ben nauwelijks christen. Ik voel me niet beledigd. Heb ik ook nooit gezegd. Hij is gewoon onbeschoft, grof, en krijgt terecht van alle kampen kritiek. Stijlfiguur pfff heb je wel gezocht? Uit mijn hoofd dat t bet zo onzinnig is als het omgekeerde. Heb ik duidelikk gezegd.