Spring naar bijdragen

gewoon Paul

Members
 • Aantal bijdragen

  4.945
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over gewoon Paul

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

4.012 profielweergaven
 1. gewoon Paul

  Stille tijd

  Stilte, al dan zonder meditatie. Al weet ik niet of stilte van zichzelf meditatie kan zijn, vooral als ik denk aan 'wees stil, en weet dat ik God ben'. (psalmen, weet niet precies waar.)
 2. gewoon Paul

  Bijbellezen

  In de afgelopen langere tijd veel voorgelezen voor iemand die het zelf niet meer kan. Voor mezelf iets minder recentelijk, maar ook dat gebeurd nog steeds.
 3. gewoon Paul

  Lurker

  Die info heb ik nog niet langs zien komen. Waar heeft hij dit aangegeven? En mooi dat we dezelfde humor hebben ?
 4. gewoon Paul

  Lurker

  Dank je Hermanos! Bedoel je dan per topic of per user? ?
 5. gewoon Paul

  Lurker

  Boojah! Ben ik weer. Ik verwacht vooral te gaan lurken(vooral meelezen, ter info). Hoe gaat het en wat heb ik gemist wat ik echt moet weten?
 6. gewoon Paul

  Het boek Job

  Je gaat hierbij, net als ik, er van uit dat God wist dat Job desondanks trouw zou blijven aan Hem. Wat heeft 'Ik worstel en kom boven' hier mee te maken?
 7. gewoon Paul

  Het boek Job

  Oke dank je. Je woorden 'Dat krijg je ervan als' lieten mij denken dat jij dit standpunt er op nahoudt. Kennelijk had ik dit niet goed, mijn excuses. Blij met dit antwoord! Ik begrijp dat verzetten tegen God geen zin heeft, dat ik uiteindelijk toch wel tegen God afleg. Betekent dit echter ook dat ik mijn verstand, voor wat het nu is, niet mag gebruiken om dingen uit de bijbel te bevragen? Zonder mijzelf in het gelijk te stellen, ik ben in de afgelopen jaren, in mijn ogen nogal in slaap gehouden, al dan niet door mijzelf. Ik probeer daar nu een stabiel tegengeluid aan te geven, sor
 8. gewoon Paul

  Het boek Job

  Dit maakt mij benieuwd naar jou definitie van gezond verstand? Mijn voorlaatste vraag iets anders gesteld: Wil jij mij wijsmaken dat ik maar doodleuk met de menigte mee moet en mij niets af mag vragen, uit angst voor whatever God me terug gaat geven?
 9. gewoon Paul

  Het boek Job

  Je bedoelt dat ik mijn gezonde verstand per definitie stil moet houden en met oogkleppen op achter de horde aan moet gaan?
 10. gewoon Paul

  Het boek Job

  Dat doe ik ook, maar ik neem mijn vraagtekens serieuzer dan voorheen en ben, zoals je misschien doorhebt, wat aan het doordenken geraakt. Alhoewel dat soms met wat geweld kan gaan is het wel serieus. Ik heb het niet over dezelfde proporties aan vervolging verwachten die Job kreeg, als wel over een mogelijk gedachten- en gedragingenpatroon die tegenwoordig nog steeds aan de orde is. Makkelijk gezegd doel ik op een vor van machtsmisbruik van God richting Job. Zo van, 'Ga je gang duivel. Job doorstaat de beproeving wel, daar vertrouw ik hem in.' Niet specifiek aan een bepaald
 11. gewoon Paul

  Beste orgel in NL

  Ingewijdden! Kunnen jullie mij helpen? Ik heb net weer een paar muziekvideo's geluisterd waar begeleidt werd met orgel. Nou ben ik benieuwd, waar staat volgens jou het best klinkende Nederlandse orgel? Ik hoop die dan te gaan bewonderen dit jaar
 12. gewoon Paul

  Het boek Job

  1. Was getypt op mijn tablet, ging iets fout met quoten. Sorry. 2. Deze situatie laat zien dat vanuit een derde positie uitgelegd 'de voorziener'(in dit geval God) zijn recht gebruikt, om al dan niet doodleuk, een van zijn trouwste volgelingen alsnog keihard de grond onder de voeten vandaan laat halen. In het begin staat duidelijk aangegeven dat Satan toestemming van God nodig had om het te doen. God legt Job op een weddenschap! Wil jij dat de God waar je in gelooft dit met je mag doen? Hiermee lijkt het mij dat hij niet beter zou zijn dan andere goden. Aan de andere kant, terwijl i
 13. gewoon Paul

  Het boek Job

  Ik ga even verder lezen bij aanwezige tijd. Dank je tot dusver(de anderen ook trouwens!)
 14. gewoon Paul

  Het boek Job

  Dat is dus een beetje mijn probleem; waarom zou de God waarin je gelooft, en waarvan jij wordt geacht een van de grootst godvrezende personen te zijn, zijn tegenstander de ruimte feven uitgerekend jou keihard onder handen te nemen? Is dat niet gewoon belachelijk? Ik persoonlijk zou mij erg aan het lijntje gehouden voelen.
 15. gewoon Paul

  Het boek Job

  Ik breng wat te weeg merk ik Allereerst bedankt voor de antwoorden! @Kaasjeskruid, in je eerste antwoordenstroom geef je aan dat 'God hier in jou ogen laat zien wat hij van plan is met heidenen'. Wat maakt, dat zelfs Job, als Godvrezend(!) man, hieraan onderhevig was? Dit lijkt een beetje op discriminaties op grond van afkomst(of beter, overtuiging?) Weet even niet of ik het idee 'heidenen' als een overtuiging moet zien of een een leefgemeenschap.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid