Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  1205
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 24-05-80

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  operator
 1. Interessante zienswijze. Dank je.
 2. Goed om er over na te denken hoe veel we een auto echt nodig hebben, maar ik denk dat een auto ook geregeld noodzakelijk is om bijvoorbeeld op het werk te komen. Het openbaar vervoer is helaas veel duurder, rijdt niet altijd en overal. Wat positief is, dat de auto's steeds schoner worden. Wat dat betreft zie ik de toekomst wel zonnig in.
 3. Ik ben het vooral met je eens. Seks voor het huwelijk hoeft geen zonde te zijn. Had ik zelf ook en ons kind kwam zelfs iets voor het trouwen. Als zonde heb ik het niet ervaren, omdat de bijbelse tijd een totaal andere huwelijk liet zien, met het uitgehuwelijkt worden. Huwelijk en seks horen wel bij elkaar. Ik zou zeggen: niet eerder beginnen dan dat je echt voor het leven voor elkaar gekozen hebt. Ik ben blij in voorgaande relaties geen seks te hebben gehad. Geen sex voor het huwelijk vind ik wel mooi. Ik denk dat met seksualiteit het voorspel ook belangrijk is om de wil te krijgen. Juist door het knuffelen etc.. Dan wek je het gelangen op.
 4. Dat ben ik met je eens. Met overgave gaat het ook om de keuze ons over te geven. Vervolgens blijkt het een hele levensles om te leren in overgave te leven en wat dat dan inhoudt. Dikwijls met vallen en opstaan.
 5. Ten dele naar Hem keren helpt ook al wel hoor? Het is een proces van vallen en opstaan, want ten volle gekeerd naar Jezus is niemand. Echter iedereen kan al in Gods koninkrijk beginnen met vrucht te dragen. Het is als het uitdelen van brood en vis dat uit Jezus' handen komt. Al doende vermeerderd het zich.. God geeft ons steeds meer om uit te delen, vanuit een groeiende liefde. Dat heeft niet wat met ons saldo op de bank te maken, maar met wat God ons in het beheer geeft te delen. Voedsel, nazorg tot evangelie.
 6. Hij trekt het zich persoonlijk aan, in het Schapen en bokken oordeel. Mattheüs 25:31 t/m 46 Er zijn christenen die met een mooie rationele verhandeling hoe toedichten aan de mensen die geen christenen zijn, dat die buiten geloof in Jezus om zo alsnog gered konden worden. Echter krijg je dan aan de ene kant een Jezus plus pakket. Het is niet meer dat enkel door geloof behoud is en ten tweede doet het voorkomen alsof dit gedeelte de gelovige niets leert. Ik geloof de samenhang der dingen. Wanneer je Jezus volgt, ga je zo handelen als dat naar Gods Geest is. Dan laat je mensen niet aan hun lot over. God hoort de gebeden. Het geroep naar de hoogte om het onrecht dat ervaren wordt. Zo lezen we het voor het eerst over het bloed van Abel dat naar de hemel roept en God tot actie beweegt richting Kaïn. Ook roept God in de bijbel sterk in de Psalmen op om weduwen, wezen, verdrukten en armen te "redden en recht te doen". God doet een beroep op ons. Mij spreekt Psalm 82: 3-4 erg aan. In het verhaal van de Barmhartige Samaritaan wordt ons opgeroepen net zo te handelen als de barmhartige Samaritaan. Daar zit een zekere levenshouding in het verlengde van Psalm 82:3-4 Verder de Bergrede. Matteüs 6: 22-34 leert dat we niet het geld moeten dienen, maar God. Die God voorziet ons ook in onze noden, waardoor we geen zorgen moeten maken voor de dag van morgen. Jezus zegt hierover dus dat wie op Hem vertrouwen, geen tekorten zullen krijgen en dus in Mattheüs 25 vanaf vers 31 dat wij daarin ook onze verantwoordelijkheid kennen. Wie werkelijk Jezus lief heeft, zorgt voor Zijn broeders en zusters.
 7. Goede teksten. Dank je hiervoor. Het heeft me verrijkt. Ik zit alleen nog met Elia en Henoch. Ze zijn niet gestorven, maar opgehaald. Het is voor mij een raadsel. Hoe kijken jullie daar tegen aan?
 8. Punt 1 is al dat jullie opvatting is dat we gaan slapen tot de dag des oordeels. Maar ik kan wel wat met de teksten die je aanhaalt. Ik ga mij morgen even inlezen. Dank je Sanne voor de teksten.
 9. Er staat dat ze geheiligd zijn, maar daarmee staat er misschien nog niet dat ze ook gered zijn, al betekend dat het meestal wel. In het oude testament is er ook een tekst te vinden dat aangeeft dat een kind niet door zijn ouders gered kan worden. Het heiligen zie ik meer als een zegen dat het uitwerkt. Het is altijd de vraag of een kind die zegen behoudt. Wij gaan ons kind opdragen en dan vragen we om een zegen van God. Wij geloven eigenlijk al dat ons kind die zegen al heeft. Neem nu ook koning David en zijn zoon Salomo. Ze hebben beide die zegen wel gehad, maar het loopt met beiden anders af. Hoewel koning David me meer leek te zondigen, kwam hij rechtvaardig uit de strijd, maar Salomo eindigt triest. Overigens een lastige discussie om nu te zeggen of David nu direct naar de hemel ging of niet, want Jezus was nog niet voor Hem gestorven. Er wordt ook wel gezegd dat het geloof in de komende Messias voldoende is om in de hemel te komen, destijds.. in ieder geval voor de profeten. Het zou best kunnen.. het is voor mij een onbekend deel waar ik geen antwoord op heb. Wel merk ik uit de bijbel op, dat de profeten er wel zijn gekomen. Zo werd Elia naar de hemel gevoerd. Henoch ook. Dan zou David daar ook onder zitten, al wordt hij niet altijd door iedereen als een profeet gezien. Hoe het met de overige joden zit, vind ik een lastige vraag. Ik weet het niet.
 10. Of wordt het toch Groen Links?
 11. Ik denk het één en weet het ander. Daarvoor hebben we ook hersens gekregen, om dat mogelijk te maken
 12. De God die zegt, dat Hij gekomen is tot het gene wat de Zijne is. Kerk schijnt ook te betekenen: "dat wat de Mijne is" Ik denk dat Hij de ware is. Echter wel een God die boven alles staat. Elk theologisch inzicht haalt het er niet bij. Het doet omschrijvingen van het geen ze begrepen hebben, van de God die zich aan ons openbaarde. Met ons bedoel ik, de hele mensheid, door profeten en Jezus.
 13. Mijn persoonlijke redenen om de CU te stemmen is uiteindelijk toch het vertrouwen in God die veel kamerleden van de CU hebben. Niet dat ze volmaakt zijn. Echter ik zie bij de CU christelijke levensbeschouwing beter verdedigd, dan bij het CDA. Neem nu de omgang met asielzoekers. Het CDA verschuift gemakkelijk met de tijdtrend mee richting een hardere opstelling ten aanzien van de instroom van asielzoekers. De CU zal meer de christelijke houding ten aanzien van mensen in nood te helpen hebben. Zo lijkt het te zijn. Dat geld natuurlijk niet voor elk individu, maar dat beeld krijg ik er wel een beetje van. Het CDA is erg breed en de CU minder. Het is meer orthodox christelijk. Ook in de discussie rondom Euthanasie zien we dat in de media het vooral de CU is die daar stelling tegen die van D66 neemt, waar je van het CDA enkel van hoort dat ze net als de CU en de SGP gruwelen van de gedachte, maar niet er stelling tegen nemen. Samen met de CU zouden ze daarin dan wel weer een bepaalde voorkeur geven, vermoed ik. Hoe dan ook, naast een wat linksere insteek kwa sociale besluitvormingen, komt de CU overtuigder christelijk op mij over dan het CDA. De linkse partijen steunen de ethische christelijke principes niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van de discussie over het "aborteren van embryo's met een beperking", zoals op TV door de EO met "De laatste Downies" terecht werd toebelicht. Willen we zo'n situatie als in Denemarken waarin meer dan 95 procent van "de Downies" geaborteerd worden? Dan staan de linkse partijen te trappelen om dat door te voeren. De christelijke politiek van de CU zie ik dat wel tegen houden. Daarom ben ik blij met de uitslag van de verkiezingen. Waarscheinlijk gaat de CU hier ook een rol in krijgen. Ik ben dan toch blij met mijn stem op de CU geweest.
 14. Een atheïstisch wereldbeeld. Zoals je stelt, denk je dat elk godsbeeld door mensen zijn bedacht.
 15. Dan heb ik een mooie partij voor je. De Partij voor de Dieren Ik denk dat je wel een punt hebt. Misschien een blinde vlek bij de partij?