Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  5180
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Gaitema

 • Rang
  CrediShark
 • Verjaardag 05/24/1980

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  orderpikker

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Dank voor de heldere en interessante uitleg!
 2. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Precies. En hoe we het ook zien, God veranderd er niet door. Hij zorgt voor ons. Met Hem komt alles goed.
 3. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik heb geen idee hoe ik me dat moet voorstellen. Maar één ding weet ik. In Jezus heb ik het eeuwige leven. O ja, das waar. Er zijn sommigen die beweren dat voor dat paradijs weer een oordeel komt. Dat halen ze weer uit Openbaringen. Maar ik vermoed dat het over het zelfde oordeel gaat.
 4. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  1000 jarig rijk eerst en daarna vind ik het lastig worden. Het paradijs uiteindelijk.
 5. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik lees het letterlijk en de letterlijke betekenis is dat Hij het evangelie bracht aan alle gestorvenen, omdat Jezus nog voor hen moest sterven. Zodat ook zij de kans krijgen Hem als verlosser aan te nemen. De hemel is een tussen verblijfplaats. Op aarde leren we te leven (uit naastenliefde) naar Gods wil. Ook in het 1000 harige vredesrijk. Het is voor de geestelijke groei van ons zelf. Een doorlopende school. God heeft geen enkele reden om ons duizenden jaren bij wijze van dood te laten zijn, terwijl Hij ons het eeuwige leven beloofd heeft en gezegd heeft dat de dood geen macht mee
 6. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Dat kan je ook zo lezen. In ieder geval kinderen uit Israël en de rest van de wereld. Mijn vrouw bij de eerste groep en ik bij de tweede. Maar het maakt natuurlijk niks uit voor God. Het gaat erom dat ze gezamelijk de profetie in vervulling brengen nat het nageslacht van Abraham niet te tellen is. En je bent een nakomeling van Abraham als je geloofd.
 7. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Ze stamt af van christelijke joden uit Frankrijk van oorsprong. Hier in Nederland waren ze zeer reformatorisch. Ik geloof zelf dat het stuk zegt dat er uit de 12 stammen ook Christenen opstaan en vervolgens de schare die niemand tellen kan toont het zaad van Abraham over de hele wereld (inclusief de Christenen uit de heidenen) wat nu één volk van God vormt.
 8. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Die snap ik niet. Mijn vrouw is joods, dus stamt af van 1 van de 12 stammen, maar ze is ook een christen. Dus waarom zou dat niet kunnen? Dat betwijfel ik of het een latere toevoeging is. Ik luister niet te strak naar die commentaren. Behalve als het er dik boven op ligt. Nee, Jezus kwam niet om te veroordelen. Anders zou niemand het er levend van afbrengen. Zelfs de vrouw waarmee David vreemd ging, werd de moeder van Salomo en van de bloedlijn van Jezus. Mijn stamvader ia trouwend met een buiten echtelijke kind getrouwd. Toch komt uit onze familie veel Christenen.
 9. Gaitema

  Reïncarnatie

  De ziel is juist het geen de geest met het lichaam bint. De geest is wie je werkelijk bent. Maar in de bijbel wordt ook wel eens de ziel en de geest gezamenlijk een ziel genoemd, als je het mij vraagt.
 10. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Oké. Heb je dan wel zo iets van "dit geloof ik, dat is voor mij een anker?" Ik haal trouwens mijn geloof in de eerste plaats uit getuigenissen en dat verbind ik dan ter toetsing aan het boek.
 11. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Ik neem het letterlijk wat er staat. Verzamel schatten in de hemel. Anders zou het er anders staan. Ik zelf denk dat de 144.000 niet al te letterlijk moet worden genomen. Het staat gewoon voor heel veel christenen uit de 12 stammen van Israël. Maar je geloofd toch wel wat in deze zaak? Ik bedoel, ik weet het gewoon dat er een hemel is, want mensen getuigen er van en de bijbel zoals ik het zie ook. Dat is een een houd vast voor me. Ik geloof absoluut ook dat Mozus en Elia aan Jezus verschenen. Daar is toch niks mis mee, om die zekerheid te hebben?
 12. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  En wat is jouw inzicht?
 13. Gaitema

  Wat is de Transfiguratie?

  Johannes 1 spreekt over dat het Woord door God gesproken is en schept en dat het Woord vlees is geworden. Onder ons heeft gewoond. Ik denk dat dit het meest concrete is wat we over Jezus' oorsprong kennen. Vandaar is denk ik gezegd "God uit God". Maar ik zie het als één God die Jezus zeg maar tot aanzijn riep vanuit Zijn Woord dat altijd bij Hem was. In dat Woord was Jezus er al, zoals een embryo in de baarmoeder van zijn moeder. Jezus leeft in volmaakte eenheid met zijn Vader, zoals een man en vrouw drie trouwen niet langer twee zijn, maar één. Jezus cijfers als Mens (op aarde) zichzel
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid