Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  1236
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 24-05-80

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  operator
 1. Sommige katholieken maken ook zelf onderscheid tussen katholieken en christenen in hun taalgebruik, wat ik zelf wat merkwaardig vind, maar het komt voor. Zelf ben ik inmiddels 37. Toen ik begon te stemmen starte ik met het CDA, toch wel omdat we van CDA huize komen uit de één na trouwste CDA gemeente van Nederland, Gemeente Hellendoorn. Daar zit niks geen dwang achter, maar ervaarde echt als de partij die ons vertegenwoordigd. Bij de gemeenteraads verkiezingen koos ik tot de laatste keer toe nog steeds CDA en altijd op iemand die ik vertrouw en goed ken. Provinciaal doe ik dat ook standaard CDA, maar landelijk ben ik van CDA naar Christen Unie verschoven. Tussentijds heb ik ook eens SP gestemd. De eerste keer was CDA en de rest CU. Toch CU landelijk omdat ik het idee heb dat er met meer geloofsbezieling geregeerd wordt en steviger voor de christelijke beginselen en ethiek gestreden wordt, dan door de politici van de andere partijen. Ook wat betreft het standpunt ten aanzien van vluchtelingen en bijvoorbeeld milieu zit ik meer op één lijn met de CU, dan bijvoorbeeld met het CDA en al helemaal niet op één lijn met de SGP en dat blijkt ook vaak uit de stemwijzer. Hoewel ik het CDA lokaal juist heel sterk vind. Dat de CU trouwens botst met D66 verbaast me niet. Het laat voor mij zien dat licht en duisternis moeilijk samen gaan. De afkeer van D66 naar CU toe is opvallend te noemen. Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.
 2. Het is zeker belangrijker dat ook jouw visie gedeeld wordt. Zoals in de bijbel staat: onderzoek alles en behoud het goede.. en aan het einde van de dag zijn we allemaal parels in Gods hand
 3. Ja, want als God spreekt, begint de mens te twijfelen of die het wel goed gehoord heeft of hij denkt dat God zich vergist???
 4. Ik denk dat het niet anders kan dan biddend de opvattingen naast de bijbel te leggen en dan te vertrouwen op Gods leiding
 5. Het was niet mijn citaat, maar dat van Robert Frans, al stem ik aardig met hem in. Voor de geïnteresseerden in onwaarheden om te kijken of ze het werkelijk voor onwaar aannemen Nee, elk streven tot perfectionisme kent zijn valkuilen en een aantal ervan tuimelen we geregeld in. Mijn vrouw zei tegen me dat deze complexiteit een teken van ongeloof is. Een doordenker Interessant. Ga ik nalezen
 6. Dat is hem zeker gelukt Hoe je het toch doet weet ik niet, maar ik kreeg bij het lezen van jouw post zowaar het idee dat ik spontaan het Licht heb gezien Afgelopen dagen mompelde ik wat in mijzelf over het gegeven dat ik altijd alles rondom de eindtijd in de bijbel zo moeilijk vind om te kunnen begrijpen, maar bij het lezen van jouw overzichtelijke relaas brengt het me op het heldere idee: "aannemen wat er staat en we zien wel hoe het gaat!" Amen!
 7. Het was voor me interessant leesvoer. Ik had niet de intentie overal over te discussiëren, maar gewoon een vergaarbak aan eindtijdvisies te vinden om ten eerste de ander te leren te begrijpen en ten tweede er hier en daar ook wat van op te steken. Toch vind ik het wel leuk hier op te reageren: als we op zoek zijn naar de waarheid, zijn alle boeken interessant die claimen de waarheid te brengen. Daar is de bijbel er één van om te lezen.
 8. Totdat een katholiek het tegendeel laat zien, zal deze vaagheid mij er over eigen zijn. Maar dat kan een bewuste keuze zijn, vanwege de complexheid van het thema, om God de eer te geven de toekomstige dingen bij Hem als bron van openbaring te laten, voor in de toekomst. Ik snap dat je het zo ziet. Het komt op ons ook niet helder over. Ik ga er van uit dat ik de geestelijke en elders letterlijke betekenis niet helemaal begrijp. Het is echter niet alleen de kerken die bijvoorbeeld Israël dan weer letterlijk en dan weer symbool voor de christenen gebruikt. Het zijn ook de bijbelse auteurs die het verschillend gebruiken. Wat hier en daar helderheid geeft en elders weer vragen oproept. Net als de begrippen rondom eeuwigheid, redding, verlorenheid en het koninkrijk van de hemelen of van Jezus. Ik zie ook in de bijbel passages die jouw standpunt verdedigd. Even als de mijne. Dat maakt het even goed complex Jouw bijdragen ga ik tijd voor nemen. Dank voor het delen alvast
 9. Je vat mijn woorden anders op dan wat ik bedoel. Ik probeerde te omschrijven dat de visies mij vreemd zijn. Niet de gelovigen.
 10. Dit is ook wat mij geleerd is. Daarbij dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zou komen. Het paradijs noemde wij die nieuwe aarde altijd en daar zouden we dan naar toe gaan. Van de evangelischen leerde ik later ook dat er eerst een duizend jarige vredesrijk zou komen, waarna weer een strijd zou los barsten. In de loop van de jaren vele ingewikkelde theorieën over de rol van Israël en dat geloofd wordt dat de aarde wel zou blijven. Ik vond dat altijd heel ingewikkeld. De bijbel vind ik ook knap ingewikkeld op dat gebied. Met mijn vrouw las ik laatst een gedeelte wat we beiden gewoon niet konden begrijpen, over de toekomst van Israël in de eindtijd. We houden het op de eenvoud: wederkomst, vernietiging van de aarde. Nieuwe aarde en later het paradijs. Betekend dit ook dat katholieken helemaal geen visie op de eindtijd hebben? Ik kan het me niet voorstellen, maar tref ook nergens de katholieke visie. Ik weet die dan ook niet. Ik neem aan dat zij in de wederkomst geloven. Geloven zij dan ook dat deze aarde zal verdwijnen? Op het forum las ik van Robert Frans een visie, waardoor het lijkt dat het katholieke geloof er van uitgaat dat deze aarde zal blijven bestaan. Klopt dat volgens jou? Ik denk dat veel evangelischen het ook zo ongeveer zien. Openbaringen 12 is denk ik ver voor de komst van Jezus al gebeurd. Het lijkt me het gevolg van de zondeval
 11. Er zijn weinig christenen die reageren met hun eindtijdsvisie. Ik kom hierdoor weinig te weten. Jammer..
 12. Ja, die kaars en bril zal niet baten helaas. Mensen houden elkaar ook in die greep van de wereldeconomie
 13. Je hebt in een topic over "Resets" gesproken. Wat werkt is als de mensen elkaar volwaardig zouden dienen, waardoor geld niet meer nodig is. De domheid zit er in dat mensen altijd denken te winnen door te nemen, maar zien niet in, dat wanneer je neemt er uiteindelijk niemand meer is die geeft, wat weer lege handen geeft. Een lege hand is dan nooit meer gevuld en "daar" denderen we op een hoog tempo op af. We moeten dus stoppen met nemen en leren "te delen" God deelt Zijn liefde uit en vanuit de liefde komt er nooit een gebrek, maar vermenigvuldigd zijn schepping. Als wij ons geven aan de Heer, en Hij geeft zich aan ons en wij ons weer aan anderen en zij weer aan ons, dan gaan we er met ons allen er op vooruit. Oorlogen kan door niemand meer gevoerd worden, want niemand wil een ander nog pijn doen. Armoede kan niet meer bestaan, want niemand wil een ander aan zijn lot overlaten. Honger kan er niet meer wezen, want niemand kan een ander later sterven zonder hem door geven van eten zijn leven te redden. Dorst kan er niet meer wezen, want mensen uit de woestijn krijgen gratis onderdak in oases van leven. De menselijke natuur moet veranderen. De vooruitgang is een keuze, maar zolang we enkel willen nemen en ontvangen en zwoegen voor ons zelf met oogkleppen op naar de werkelijke wereldse realiteit, zo lang varen we ons kapot tegen de muur die nadert.
 14. Soms als het over de eindtijd gaat, komen er visies voorbij die me wereldvreemd zijn. Ik maak zelfs mee dat ik een dominee opvattingen hoor uiten die totaal anders zijn, dan de opvattingen die ik van kinds af aan ken. Ik vraag me daarom af welke visies op de eindtijd er nu eigenlijk zijn. Bij deze de vraag naar het toekomstbeeld over Jezus' wederkomst, onder diverse christenen. Zowel de katholieke, protestantse en evangelische opvattingen interesseren mij.
 15. Volgens mij praten we langs elkaar heen. Het is me niet echt duidelijk waar je het over hebt. Ik denk iets te zien in wat je zegt en reageer van uit mijn hoofd naar aanleiding van een uitzending van Kassa dat ik eens zag over hoe het bankwezen in elkaar zit. Maar of je dat bedoeld is me niet duidelijk. Wat je bedoeld met jouw vraag hier, weet ik ook niet. Jezus is de alternatief voor alles, daarvoor moet eerst deze wereld verdwijnen. Het komt op mij over dat je moeite hebt met mijn geloof en opvattingen, maar waar dat aan ligt weet ik niet.