Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  6.145
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gaitema

 • Rang
  CrediShark
 • Verjaardag 24-05-1980

Contact Methods

 • MSN
  ghkollenstaart@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Christen
 • Interesse
  muziek, mensen
 • Beroep
  orderpikker

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Er is wel een immens verschil tussen verkrachten en een relatie hebben met iemand van het zelfde geslacht. Verkrachten is iedereen op tegen. Dat is het punt niet.
 2. Moet er ook niet aan denken nee. Das ook een goed punt.
 3. Dat lijkt me onmogelijk wat je zegt. De grote kerken zijn zo verdeeld kwa leer dat er van een algemene leer al lang geen sprake meer is. Ik denk zelfs vanaf het verdwijnen van de apostelen al niet. Wat heb je allemaal wel niet? Katholiek, baptist, gereformeerd, Luthers, anglicaans, reformatorisch, Messiaanse joods, Pinksteren etc etc Het toetsweek van al die kerken neem ik niet zo serieus. Had ik zo nog niet bekeken. Ik ben bekend met deze profetie. Zat meer aan een moord te denken. John F Kennedy zou daarvoor ook in aanmerking komen. Hij was "de" gene die ons had k
 4. Wat ik begreep van een kennis is dat in Israël nog uitgehuwelijkt wordt, maar ik weet daar zelf niets verder over. Over de geschiedenis van Friezen en Nederlanders heb ik het niet gehad. Ik had het over de tijd van het oude testament vooral. Over waar de bijbel over schrijft. Het huidige Israël zei ik ook niks over. Gaat dit onderwerp ook niet over.
 5. Ja, nou. Je zet een verhaal neer dat niet waar is. Vrouwen worden bij de meeste christenen niet gezien als verplicht om kinderen te krijgen. Ik herken jouw geschetste beeld niet.
 6. Je moet het in de context van die tijd lezen. In de tijd werden vrouwen en mannen aan elkaar uitgehuwelijkt. Dat was gewoon standaard en zo werden vrouwen en kinderen door de werkende mannen onderhouden. Ook waren de kinderen een pensioen op oude dag voor de ouders. Zo gaat het nog in Israël hoorde ik afgelopen week. De man die met een andere man het bed deelde deed dat in plaats van zijn vrouw trouw te blijven. Hij doorbrak de cultuur en het was puur om zich te bevredigen. Hij trouwde niet met hem. Bleef niet bij hem. Het was puur voor de lust. En daar ageert de bijbel dan tegen. Te
 7. Wat een onzin. Waar haal je die nonsens toch vandaan? We hechten waarde aan de trouwbelofte, maar verder moet ieder het zelf weten of en hoeveel kinderen ze neemt. Sterker nog,de meesten van ons weten inmiddels wel dat het woord huwelijk niet in de bijbel voor kwam in het oude testament. We lezen er dat het bed delen van man en vrouw met de seksuele daad een bintenis aangaan voor God betekend. Ze worden dan samen één. Het burgerlijk en kerkelijk huwelijk kende men toen nog niet. In zware reformatorische kerken kent men nog het idee van grote gezinnen, maar verder nergens meer.
 8. Lastige vragen. Daarop heb ik geen antwoord. Ik geloof wel dat we in de hemel op de één of andere manier gewoon kiezen voor de Liefde, omdat we keuze voor de duisternis stupide vinden. De engelen in de hemel hebben ook nooit gezondigd, denk ik.
 9. Gaitema

  Trump 2024

  De EU wil een soort VS zijn, maar krijgt dat door de grote verschillen nooit voor elkaar. Ja, ik zal eens inlezen. Ik hoorde een maat iets zeggen over dat er ook een probleem was met waterstof auto's. Elektrisch is hoe dan ook niet haalbaar. Met je eens.
 10. Gaitema

  Trump 2024

  Er scheen ook iets te zijn met waterstof auto's, maar weet ff niet wat. Verder is het zo dat de accu's van elektrische auto's 4 tot 5 keer langer zouden moeten meegaan dan nu, voor het ook echt beter is voor het milieu.
 11. Gaitema

  Trump 2024

  Ik vertrouw hem niet, maar het zou kunnen zijn dat we dan wat van die Russische gasellende afkomen. Biden vertrouw ik al helemaal niet
 12. Dat ben ik met je eens. Ja dat klopt. Eigenlijk is het christendom een joodse sekte en het Boeddhisme een Hindoestaanse sekte geloof ik.
 13. Voor een geloof hoeft geen mens vervolgd te worden. Maar zou men er anderen volgens de wet er mee kwaad doen, dan wel. Zo iets als "ontvoering" of "mishandeling" etc... Sektarische toestanden.
 14. Hekserij bestaat. Zwarte magie: dat zijn heksen die Lucifer openlijk aanbidden. Ze zijn erop uit het kwaad te doen. Maar ook witte hekserij. Dat is een vorm een natuurreligie. Geloof in moeder aarde, met kruiden werken enzo. Zo iets. Wikka heksen. Maar heb daar niet zo'n verstand van. Maar vanuit christelijk oogpunt is bijde niet goed. De eerste groep echter heeft kwade motieven en werkt ondergronds. De tweede groep zijn vaak mensen met goede bedoelingen. Vervolging moet waar de wet overtreden wordt. De wikkaheksen kunnen gewoon vrij uit gaan. Christenen kun
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid