Spring naar bijdragen

Gaitema

Members
 • Aantal bijdragen

  2098
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht


Waarderingsactiviteit

 1. WdG vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Ik heb nergens gezegd dat Hij in iedereen "woont", twistzieke vrouw.
  Wat zei Salomo trouwens? " Het is beter om alleen te wonen in de woestijn, dan om met een twistzieke vrouw samen te zijn."
  Jij komt nu in mijn negeermodus. Je bent nr. 1
 2. WdG vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Het is wat wij uit de bijbel halen en elkaar leren in de evangelische kringen. Er is niks mis met wat hij zegt.
 3. Willempie vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Daarom is het beter dat ik een kring van mensen om mij heen zoek, die positieve energie geven en niet steeds met een oordeel over die, die en ik klaar staan. 
 4. Willempie vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Ja, en er zijn  evangelische christenen die een levende relatie met Jezus hebben. Net als PKNers, katholieken, messiaanse joden en gereformeerd vrijgemaakten. 
   
 5. Willempie vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Daarom is het beter dat ik een kring van mensen om mij heen zoek, die positieve energie geven en niet steeds met een oordeel over die, die en ik klaar staan. 
 6. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Dolce Vita leuk in Geestelijke wapenuitrusting   
  Inderdaad. Er zijn Hindoes die ontdekken dat Jezus de Christus is en dat Hij is waar hun Sanathana Dharma over gaat en in uitmondt.  De Heilige Geest leidt altijd in de volle waarheid.
 7. Noel vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Overgave aan Jezus   
  Ik denk dat die mensen wel opfleuren van positiviteit, maar boven de negativiteit staan. Dat lijkt me heel mooi, als je dat kan. 
 8. Lobke vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Overgave aan Jezus   
  Ik probeer het beide en ik kan zeggen dat ik stap voor stap vorderingen maak. Echter moet je de terugvallen en de slechte dagen voor lief nemen. Over het grote geheel gaat het steeds beter. Het is net als de beurs van een goed lopende bedrijf. Ook daar hebben ze wel eens slechtere dagen. Gemiddeld genomen gaat het echter goed vooruit. Kijk maar naar Petrus. Hij faalde bij tijd en wijlen, maar werd een grote volgeling van Jezus. Laten we onze voorbeelden volgen, maar in alles moeten we de liefde beoefenen. Zonder liefde is alles zwaar. Ik kan het zelf merken met het eten. Ik betrapte mijzelf er op. Als ik thuis ben, pak ik graag wat drinken en smeer twee krekkers met boter en beleg het rijk met belegen kaas. Met liefde doe ik het en moeiteloos werk ik het naar binnen, als ik net thuis ben... Maar tot grote schik, wat bemerkte ik?  Als het om het eten geven aan mijn dochtertje van 1 gaat, dan is het wel anders! Dan moet ik toch helemaal naar de keuken om twee boterhammen te smeren met jam en smeerkaas! Man wat een moeite! Ik zie er haast als een berg tegen op en smeek haast mijn vrouw: "wil jij het dit keer doen? Ik ben zo moe van het werken!"
  Het was alsof God toen aan mijn verstand bracht, met de vraag: "en hoe zit het dan met die twee krekkers kaas dagelijks, waar je soms nog twee boterhammen met pindakaas ook achterna naar binnen werkt? Gerust om 1 uur in de nacht, na een late dienst? Laat je daarvoor ook jouw vrouw uit bed komen en ben je dan ook te moe van het werken?" Ik dacht: "ik moet doen, alsof mijn dochters trek aan twee boterhammen mijn trek is.. en hop! Het stelde geen bal meer voor. Maar 2 boterhammen? Geen probleem! Ik ga ook even met haar spelen, de lieve dot!"
  De liefde voor iets, maakt alles een stuk lichter
   
  En wat dacht je van de SGP? Die zijn ook een beetje van het "laat de moslims maar gaan.." Achterna gezeten door het CDA en de VVD..
  Kortom, stem CU! 
 9. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Noel leuk in Overgave aan Jezus   
  Ik beschouw mijzelf als huis voor God. In navolging daarbij wil ik bouwen aan het huis voor God. Dat kan een huis voor enkelingen zijn, of een huis voor velen, voor onderdak.
 10. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Noel leuk in Wat betreft slavernij in de bijbel (deuteronomium 15)   
  @TTC De film "Starship troopers" en vooral de ontvangst daarvan, zegt genoeg. Geloof zelfs dat er een deel 2 was.
  Ja ok, dat blijft inderdaad. Dat is 'leven"...
 11. Peter79 vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Wat betreft slavernij in de bijbel (deuteronomium 15)   
  Je laat gewoon doorschemeren hoe jouw discussiestijl is. Het zegt veel over jou. Harde woorden over andersdenkenden. Net zo als sommige katholieken en calvinisten over evangelischen hier en andersom.
  Ik houd daar niet zo van, van die bikkelharde forumgekte naar anders denkenden. Als je die zelfde mensen in het dagelijks leven zou tegen komen, zouden die harde woorden nooit vallen. Zo iets ze je vooral alleen op fora en onder christenfundamentalisten.
  Stoer hoor, maar je maakt daar geen vrienden mee. Ik weet gewoon nu al dat ik met jou geen meningsverschil op het forum wil hebben. Want dan ben je zo hard dat het niet prettig praten met je is.
 12. Gaitema vindt een bericht in een discussie door TTC leuk in Wat betreft slavernij in de bijbel (deuteronomium 15)   
  Dat begrijp ik Gaitema, vandaag betekent dat helpen aan het herstel van deze wereld, dit werk leidt tot een mondiale paradigmashift. 
 13. Gaitema vindt een bericht in een discussie door WdG leuk in Filippenzen 4: God heeft veel meer dan wij kunnen vragen   
  Inderdaad, we hebben de onverwinning al! We ZIJN in Christus overwinnaars, en van die identiteit moeten we ons goed bewust zijn! Vanuit die positie mogen we vechten, niet voor de overwinning, maar vanuit de overwinning!
  VECHT VANUIT DE OVERWINNING, NIET VOOR DE OVERWINNING! 

  God heeft jou niet nodig om de duivel te verslaan. Jezus heeft het al gedaan en de volledige overwinning bereikt (Kolossenzen 2:15, Romeinen 8:37). Jouw deel is om de overwinning af te dwingen door plaats te nemen op de overwinningsgrond. Met andere woorden, je "vecht" vanuit de overwinning. Je vecht niet voor de overwinning. 

  In Efeziërs 6 treffen we in vers 12 het woord "strijd" aan, terwijl het begrip "stand houden" meerdere malen voorkomt. Wanneer we de wapenuitrusting aan hebben, kunnen we stand houden. Toch richten veel Christenen zich altijd nog op het strijden, terwijl de overwinning al een feit is! 

  Mijn vriend, je bent al een overwinnaar in Christus! Je hebt alles al in Christus (1 Korinthe 3:21, 23), je bent al gezegend met elke spirituele zegen in Christus (Efeziërs 1:3). De duivel weet dit. En daarom is zijn tactiek om je te misleiden en je te laten denken dat je de overwinning niet hebt. 

  Dus wanneer hij je aanvalt door te zeggen: "Maak je zorgen om je geld. Hoe ga je de rekeningen betalen?", sta dan op de overwinning en verklaar, "Ik probeer niet rijk te zijn. Ik ben al gezegend in Christus!" Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt. Je bent voorzien en gezegend in Christus bent, en wanneer het nodig is, zal voorzien worden, als je het gelooft! 

  Zo werkt het ook met onze gezondheid, met onze kleding, ons werk en alle andere zaken. De duivel wil ons misleiden en laten geloven dat we geen overwinnaars zijn. En daarom moeten we blijven beseffen dat we "vechten" vanuit de overwinning en niet voor de overwinning! We zijn overwinnaars in Christus! Je bent al gezegend met elke zegen in Christus.
 14. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Robert Frans leuk in Filippenzen 4: God heeft veel meer dan wij kunnen vragen   
  Soms laat God rijkdom, gezondheid en welzijn toe, als dat iemand een heilige maakt of zou moeten maken.
  En soms laat God armoede, ziekte en lijden toe, als dat iemand een heilige maakt of zou moeten maken.
  Waarom toch steeds aan het een of het andere willen blijven hangen, alsof God maar op één manier ons zou voorzien?
  God geeft ons zichzelf in Christus. Dat is al oneindig meer dan wij kunnen bevatten. Al het andere is enkel daarop gericht. Blijf daar dus niet aan hangen.
 15. WdG vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Iedereen genas   
  Maar toch de vraag. Waarom stel je deze vraag?
  Het is heel eenvoudig voor me te geloven dat Hij niet geneest. Ik heb vaak meegemaakt dat Hij ook niet geneest en dat is ook niet echt bijzonder. In al die gevallen geloofde ik dat God goed is. 
  De vraag is bij mij eerder: "wanneer geneest God, als Hij geneest?"
  Ik geloof dat het dan a. Gods wil is en b. verhoord Hij gebeden van "gelovigen". Zoals een zieke naar een dokter gaat, omdat hij geloofd dat de dokter genezen kan, zo gaat de gelovige voor gebedsverhoringen naar God, omdat hij weet dat God gebeden verhoren kan. Daarom sprak me die tekst ook zo aan. Bidt, geloof dat je het al ontvangen hebt en je krijgt het. Het gaat tegen het gevoel in, maar zo mag je dus naar God toe.. 
 16. Gaitema vindt een bericht in een discussie door WdG leuk in Iedereen genas   
  JEZUS NAM JOUW PLAATS IN, ZODAT JIJ ZIJN PLAATS KAN INNEMEN! HIJ is geslagen, ZIJN striemen zijn onze genezing geworden. HIJ is gestraft, zodat wij niet meer gestraft worden, mits we de Gave van Gerechtigheid accepteren.

  Mattheüs 27 
  Ongeveer op het negende uur riep Jezus met een luide stem: Eli, Eli, lama sabachtani? Dat betekent: Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?

  Wist je dat Jezus aan het kruis voor de eerste keer tot God sprak als "God"? Hij had zijn Vader altijd als "Vader" toegesproken, maar aan het kruis van Golgotha noemde Hij zijn Vader "God". Jezus verloor de Vader-Zoon relatie toen Hij jou vertegenwoordigde en Hij jouw zonden aan het kruis droeg zodat jij vandaag God "Abba! Vader" kunt noemen, zoals we in Romeinen 8 kunnen lezen: 

  Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 

  Door het perfecte werk van Jezus mogen wij een liefdevolle relatie hebben met onze Hemelse Vader! Jezus werd door God verlaten. Zijn wereld werd zeer donker, waardoor God in jouw donkerste uren de woorden uit Hebreeën 13 tegen je zal spreken: 

  Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten.

  Toen Jezus God het meest nodig had, keerde God Hem de rug toe. God moest Zijn Zoon de rug toekeren, omdat God te heilig is om alle zonden te aanschouwen, die in het lichaam van Zijn Zoon aanwezig waren, jouw en mijn zonden. En omdat God Jezus de rug toekeerde, zal Hij jou nooit de rug toekeren. In plaats daarvan zal je Gods rijke zegeningen overvloedig ontvangen! 

  Aan het kruis genoot Jezus geen Goddelijke bescherming, waardoor jij deze bescherming dagelijks kunt hebben! En omdat Jezus jouw zonden droeg, nam Hij jouw vervloeking op Zich, zodat jij, als je Zijn gave van gerechtigheid accepteert en aanneemt, uitsluitend zegeningen van God ontvangt! God oordeelt je niet meer! Jezus ontving Gods volledige toorn in Zijn lichaam voor al jouw zonden. Alle woede en veroordeling van God vielen op Jezus, zodat jij niet meer geoordeeld wordt! God is dus niet kwaad op jou, of teleurgesteld in jou. Het lichaam van Jezus heeft alles gedragen - jouw zonden, vloeken en Gods toorn en veroordeling. God bestaat! Geniet van het leven, verwachtende Gods Liefde, Goedheid en Zijn rijke zegeningen, en niet Zijn oordeel. 

  Heb je Christus nog niet aanvaard als Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed: 

  Hemelse Vader, ik kom tot U in de Naam van Jezus Christus, en vraag U om vergeving van al mijn zonden. Ik heb spijt van mijn zonden. Wees mij genadig! Ik open mijn hart voor U! Kom in mijn hart en reinig mijn hart van alle zonden. Ik geloof in de waarheid dat Uw bloed mij reinigt van al mijn zonden. Ik geloof het en ik dank U ervoor! Dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN. 
 17. Peter79 vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Iedereen genas   
  Een blinde kan niet van Jezus als Zijn Heer getuigen. Ik denk eerder dat je zelf ergens last van hebt en dat zijn berichten jou triggeren. 
  Sinds dat mijn vrouw en ik in de Evangelische Gemeente zitten, heeft zij ontdekt dat elke spreker waar wij graag naar luisteren op internet helemaal door andere christenen worden afgemaakt. En zelfs door onze eigen vrienden buiten onze gemeente. Of het nu gaat over Martin Koornsta, Wilkin van der Kamp of Jan Pool. Ze worden door andere christenen met de grond gelijk gemaakt. Satan weet ze altijd te vinden en daarvoor christenen te misbruiken die vaak van uit een "net wat andere" of totaal andere stroming binnen het christendom komen. Christenen die medechristenen aanvallen zijn vaak ook bloed fanatiek in hun eigen overtuigingen. Heel radicaal. Ik zie jou nu precies het zelfde doen, terwijl je toch een kind van God bent. Vrede brengt dit bij jou niet. Ook niet na het citeren van ik weet niet hoeveel Bijbelteksten. 
  Wat het nu veroorzaakt, is dat ik van jou schrik en nu waakzaam word. Door jouw aanvallen op Ton, begin ik naar jou toe achterdochtig te worden. Terwijl ik jou hoog had zitten. Het blijkt wel weer dat ik weer in de val getrapt ben. Want de bijbel zegt al: "wie hoog opgeeft van de één, doet een ander te kort"
  Kijk, ik ben vast en zeker niet in alles met Ton eens, maar dat hoeft ook niet. Hij laat met zijn bijdragen zien dat Gods Koninkrijk gebracht wordt op plaatsen waar veel geestelijke armoede is, zoals dat ook was in de tijd van Jezus in Israël. en vergis je niet hoor. Israël was een heel gelovig land! Vele joden waren actief in hun geloof, echter de rabbijnen onderwezen hen verkeerd.  De liefde voor God dat het volk moest hebben schoot ernstig te kort. De liefde tot de naaste ook. Jezus was voor zijn kruisdood dan ook al die tijd bezig om de leer van de liefde te brengen op plaatsen waar de liefde bekoeld is. 
   
  Hebben wij werkelijk onze naasten lief? 
   
  Toen Jezus als een Rabbijn optrad en naar de vissers Simon en Andreas ging om van hen discipelen te maken, zei Hij: " volg mij!"
  een Joodse Rabbijn in die tijd had kinderen in de leerschool, die de eerste 5 boeken van Mozus uit hun hoofd moesten leren. Als het hen lukte waren ze geschikt om ook de leer van de Rabbijn uit te dragen en werden ze opgeleid tot nieuwe Rabbijnen. Ze deden het ook zo, omdat joden vaak vervolgd werden en zo als hun Thora's verbrand zouden worden door hun vijanden, de Thora dan bij iedereen in het hoofd gestampt was en zo Gods Thora het toch zou overleven. Als ze goed genoeg waren, zeiden de Rabijnnen: "volg mij". Dat betekende ook dat ze geschikt geacht werden om tot Rabbijn opgeleid te worden en heel de leer van de Rabbijn uit te dragen. Alles zouden ze kunnen doen, wat de Rabbijn die hem opleid ook kan doen. Daarom werd Simon, later bekend als Petrus ook zo'n goede leerling. Toen Jezus immers tegen hem zei: "volg Mij", geloofde hij dat hij alles zou kunnen uitdragen en doen, wat Jezus zou uitdragen en doen, immers had Jezus dat met die ene uitspraak tegen hem gezegd.
  Toen Jezus op het water liep, ging Petrus dat dus ook doen en hij hield het even vol. Jezus verweet het daarom ook hem, dat hij daaraan begon te twijfelen. Petrus herstelde zich daarvan en ging zo later ook de lamme bij de poort laten lopen, door tegen hem te zeggen: "geld heb ik niet om je te geven, maar wat ik heb zal ik je geven, sta op en wandel!"
  Petrus wist dat hij als volgeling van zijn Rabbijn, Heer en Meester Jezus alles kon doen, wat Hij deed. Dus Hij genas mensen precies zoals Jezus hen genas en wij kunnen vandaag de dag in navolging van Jezus het zelfde doen, want ook Hij zei tegen jou en mij: "volg mij!"
  Door de kracht van de Heilige Geest dat over ons gekomen is, kunnen wij die dingen doen, die Jezus deed in de zelfde Liefde dan Jezus geeft! Halleluja!
   
 18. Peter79 vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Iedereen genas   
  Een blinde kan niet van Jezus als Zijn Heer getuigen. Ik denk eerder dat je zelf ergens last van hebt en dat zijn berichten jou triggeren. 
  Sinds dat mijn vrouw en ik in de Evangelische Gemeente zitten, heeft zij ontdekt dat elke spreker waar wij graag naar luisteren op internet helemaal door andere christenen worden afgemaakt. En zelfs door onze eigen vrienden buiten onze gemeente. Of het nu gaat over Martin Koornsta, Wilkin van der Kamp of Jan Pool. Ze worden door andere christenen met de grond gelijk gemaakt. Satan weet ze altijd te vinden en daarvoor christenen te misbruiken die vaak van uit een "net wat andere" of totaal andere stroming binnen het christendom komen. Christenen die medechristenen aanvallen zijn vaak ook bloed fanatiek in hun eigen overtuigingen. Heel radicaal. Ik zie jou nu precies het zelfde doen, terwijl je toch een kind van God bent. Vrede brengt dit bij jou niet. Ook niet na het citeren van ik weet niet hoeveel Bijbelteksten. 
  Wat het nu veroorzaakt, is dat ik van jou schrik en nu waakzaam word. Door jouw aanvallen op Ton, begin ik naar jou toe achterdochtig te worden. Terwijl ik jou hoog had zitten. Het blijkt wel weer dat ik weer in de val getrapt ben. Want de bijbel zegt al: "wie hoog opgeeft van de één, doet een ander te kort"
  Kijk, ik ben vast en zeker niet in alles met Ton eens, maar dat hoeft ook niet. Hij laat met zijn bijdragen zien dat Gods Koninkrijk gebracht wordt op plaatsen waar veel geestelijke armoede is, zoals dat ook was in de tijd van Jezus in Israël. en vergis je niet hoor. Israël was een heel gelovig land! Vele joden waren actief in hun geloof, echter de rabbijnen onderwezen hen verkeerd.  De liefde voor God dat het volk moest hebben schoot ernstig te kort. De liefde tot de naaste ook. Jezus was voor zijn kruisdood dan ook al die tijd bezig om de leer van de liefde te brengen op plaatsen waar de liefde bekoeld is. 
   
  Hebben wij werkelijk onze naasten lief? 
   
  Toen Jezus als een Rabbijn optrad en naar de vissers Simon en Andreas ging om van hen discipelen te maken, zei Hij: " volg mij!"
  een Joodse Rabbijn in die tijd had kinderen in de leerschool, die de eerste 5 boeken van Mozus uit hun hoofd moesten leren. Als het hen lukte waren ze geschikt om ook de leer van de Rabbijn uit te dragen en werden ze opgeleid tot nieuwe Rabbijnen. Ze deden het ook zo, omdat joden vaak vervolgd werden en zo als hun Thora's verbrand zouden worden door hun vijanden, de Thora dan bij iedereen in het hoofd gestampt was en zo Gods Thora het toch zou overleven. Als ze goed genoeg waren, zeiden de Rabijnnen: "volg mij". Dat betekende ook dat ze geschikt geacht werden om tot Rabbijn opgeleid te worden en heel de leer van de Rabbijn uit te dragen. Alles zouden ze kunnen doen, wat de Rabbijn die hem opleid ook kan doen. Daarom werd Simon, later bekend als Petrus ook zo'n goede leerling. Toen Jezus immers tegen hem zei: "volg Mij", geloofde hij dat hij alles zou kunnen uitdragen en doen, wat Jezus zou uitdragen en doen, immers had Jezus dat met die ene uitspraak tegen hem gezegd.
  Toen Jezus op het water liep, ging Petrus dat dus ook doen en hij hield het even vol. Jezus verweet het daarom ook hem, dat hij daaraan begon te twijfelen. Petrus herstelde zich daarvan en ging zo later ook de lamme bij de poort laten lopen, door tegen hem te zeggen: "geld heb ik niet om je te geven, maar wat ik heb zal ik je geven, sta op en wandel!"
  Petrus wist dat hij als volgeling van zijn Rabbijn, Heer en Meester Jezus alles kon doen, wat Hij deed. Dus Hij genas mensen precies zoals Jezus hen genas en wij kunnen vandaag de dag in navolging van Jezus het zelfde doen, want ook Hij zei tegen jou en mij: "volg mij!"
  Door de kracht van de Heilige Geest dat over ons gekomen is, kunnen wij die dingen doen, die Jezus deed in de zelfde Liefde dan Jezus geeft! Halleluja!
   
 19. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Ton leuk in Iedereen genas   
  Zag jij van jongs af aan 'het volle' licht, wandel jij elke seconde van de dag perfect als Jezus? Het is een groei in Hem in alle dingen.
 20. Gaitema vindt een bericht in een discussie door Ton leuk in Iedereen genas   
   
  Uiteindelijk van alles wat de val ons bracht. Zelfzucht, God niet kennen, geldzucht, hardheid, eigengerechtigheid, totale zwakte, liegen, bedriegen, seksuele gekte, machtswellust, manipulatie, etc, etc.
  Dat kwaad zit door de val in ons. De wet, eigen goede werken, eigen inspanning maken ons daar niet los van. Als dat wel had gekund, was het de Joden na duizenden jaren van de wet houden vast wel gelukt. Daarom kwam Jezus, om de zonde weg te nemen. We zaten vast aan de verkeerde boom van zonde en dood. Hij ent ons op weer op zich zelf, de Boom des levens. In dat opzicht zijn we inderdaad slachtoffers, schapen die de weg kwijt zijn, die zich laten redden en compleet nieuw leven ontvangen.
  Het is maar net waar je de nadruk op legt: "Jij bent zondig, bekeer je!" Of: "al die ellende die je ziet en meemaakt komt door de val. Er is een compleet nieuw leven mogelijk door Gods Geest. Hij verandert je naar Zijn Beeld en gelijkenis, wil je dat?". 
  Alles wat iemand vervolgens in zijn/haar eigen leven constateert dat afwijkt van het leven van Jezus breng hij/zij, of bij Hem, of wordt door de Heilige Geest aan diegene geopenbaard. Dat is het: "zij die door de Geest de werking van het vlees doden zullen Zoe-leven", alsmede het "genade door geloof werkende". Ik kom in geloof bij de Vader: "Vader, ik ben niet gemaakt om voor mezelf te leven, met eigen rechten, oude sentimenten, gevallen natuur verlangens, maar voor Uw beeld en gelijkenis en Uw glorie. Als Uw Zoon, de eerstgeborene van deze nieuwe schepping. Vader kom met Uw Geest en verander mij". Genade en de werking van Gods Geest brengt je daar.
  Jezus zegt niet tegen z'n eerste vrienden: Jullie zijn zondig! Bekeer je! Nee. Hij zegt: kom, ik maak jullie vissers van mensen. M.a.w.: ik geef jullie gratis Mijn Koninkrijk, Ik ben het die de zonden van de wereld wegneemt, genees de zieken, wek de doden op, jullie en ik zijn 1 en daar gingen ze. Ze werden rein door het woord/onderwijs wat Jezus hun gaf. 
  Persoonlijk denk ik daarom nooit meer aan de zonde. Ik denk, zoals Paulus aanbeveelt, aan Zijn Koninkrijk, waar ik in gezeten ben samen met Hem. Rein, heilig, smetteloos door Zijn bloed, overgeplaatst naar Zijn Koninkrijk, compleet in Hem (Kol 1:13, 1:22, 2:8-9). Een nieuwe schepping, uit God geboren, gratis Zijn Goddelijke natuur deelachtig. Zondebesef brengt mij daar niet. Het houdt mijn gezicht bedekt en houdt mij juist van intimiteit van Mijn redder en schepper weg. Het veroordeelt mij, terwijl er geen veroordeling meer is. Ik ben niet meer schuldig dankzij Zijn bloed. Hij nam mijn zonde weg. Ik ben vrij. Ik vertrouw op Hem die mij gerechtvaardigd heeft door Zijn bloed. De rechtvaardige zal door geloof leven. Hij is mijn redder en heeft mij zijn koninkrijk geschonken en ALS ik zondig, (niet WANNEER ik zondig,) dan is Hij getrouw om mijn zonden te vergeven en de tegenstander heeft GEEN vat op mij. 
  We worden door genade gered en horen te veranderen door wat Hij openbaart in Zijn Woord (we zijn Zonen/Dochters van God, erfgenamen van God, Zijn goddelijke natuur deelachtig) en Zijn Geest naar Zijn beeld. 
  Rom 5:17 For if by the trespass of the one (Adam), death reigned through the one (Adam), much more surely will those who receive the abundance of grace and the free gift of righteousness reign as Kings in Zoe life through the One, Jesus Christ.
  Kol 3:10  Jullie zijn nieuwe mensen geworden. En jullie zullen steeds verder volmaakt worden, totdat jullie helemaal op jullie Maker lijken. 
 21. Dolce Vita vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Laatste dagen - Openbaring   
  Dus jij geloofd niet in de wederkomst van Christus, als Babilon gevallen is? In de PKN hoorde ik in de tijd van de cridietcrisus al een preek dat ging over de val van Babilon en het rijk dat Jezus zal brengen.
  Maar de tern "select clubje" vind ik enorm denigrerend. Het kwetst en het is beledigend. Als christen moeten we toch niet zo over andere denominaties spreken? Hoe zou jij het vinden als je zo benaderd wordt?
  Daarbij komt dat je daar vast ook de pinksterbeweging mee bedoeld, dat al lang niet meer een klein clubje is, maar de grootste protestantse kerk van de wereld is. In verhouding daarmee is de PKN inderdaad een klein clubje. 
  Ik snap dat je zo denkt. Drie van mijn vrienden doen al niet anders. Echter heb ik nog geen hoopvol nieuws voor de toekomst gezien. Als we zonder kennis om ons heen kijken, dan lijkt het hier een paradijs op aarde in Nederland. Maar kijk eens puur en alleen naar de inkomens van de mensen, waarvan we het in de toekomst moeten hebben. Dat geeft alleen al weer hoe de aard van die mensen zijn. Ze doen er niets aan, als je werkelijk in de put zit. Als ze zelf maar goed zitten. 
   
  Het positieve denken is echter bij de christenen wel degelijk aanwezig. Ik krijg morgen een begrafenis van mijn schoonvader. Een half jaar lang was hij ziek en heeft nog voor de stekker er uit werd getrokken in het ziekenhuis van ons allemaal afscheid kunnen nemen. Hij zag uit naar de hemel. Zijn lichaam was hier op. Het enige alternatief was om aan de volledige beademing gelegd te worden en voor de rest van zijn leven in slaap gehouden te worden. Dat was geen optie. Hij moest hier sterven. Maar hij gelooft in Jezus. De rots van zijn bestaan. Hij was niet bang naar de dood, maar was er klaar voor om door Hem opgehaald te worden. Conflicten werden op zijn sterfbed nog bijgelegd. Een zoon (die overigens atheist is) die hij 13 jaar niet meer had gezien, is in de laatste uur van zijn leven vanuit Drenthe naar Nijmegen gereden, om afscheid van hem te nemen. Hij is er nu helemaal vol van, zo'n heerlijke ervaring dat het voor hem is geweest, dat het vlak voor zijn vaders dood toch weer goed kwam met zijn vader. 
  Het positieve zit in een bijzonder rijk, dat van Jezus Christus, dat al het vergankelijke van dit aardse bestaan overtreft en sterker is dan de dood. 
  Hierin bond het ons allemaal. Hij zelf was een gereformeerde bonder uit de Hervormde kerk. Zijn vrouw ook, met een achtergrond uit de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Die tot haar 18de nog nooit over Jezus gehoord had, ondanks trouwe kerkgang. Nu is Jezus werkelijk haar steun en toeverlaat. Haar verlosser, Heer en Heiland. Zijn dochter is van de christelijk gereformeerde kerk (stroming: bewaard het pand- de zwaarste), die getrouwd is met een man die van de gereformeerde gemeente is overgegaan naar haar kerk. Haar andere dochter is mijn vrouw (wij zijn evangelisch en bezoeken ook de baptisten). Een zoon van hem is PKN-midden orthodox en weer een andere zoon zit bij de Simpel Kerk. Een kleine evangelische huisgemeente.  De oudste zoon is atheïst. Ondanks alle verschillen waren we op zijn sterfbed toch één. De Liefde is wat ons allemaal drijft. 
 22. Dolce Vita vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Laatste dagen - Openbaring   
  Dat begrijpen wij zelf eerlijk gezegd ook niet, maar zo zwaar gaat het er aan toe in de Gereformeerde Gemeente in Nederland, dat in de gemeente waar zij zat iedereen die beweerde door Jezus verlost te zijn, voor te licht werd aangezien. Men sprak zo over de ontzagwekkende God die zucht onder alles waar de zonden van de mens deze mensheid toe brengt, dat de naam "Jezus" niet eens genoemd wordt. Zelfs de bijbel lezen uit de oudste vertaling dat er is werd niet begrepen, want immers moet je in het Licht staan om de woorden van de bijbel te verstaan. In die kringen gaat men er van uit dat de meerderheid van de kerkgangers in diepe duisternis leeft en onder zonden gebukt gaan. De bijbel begrijpen deden ze dan ook niet. Mijn vrouw schrok er ook enorm van, toen zij (de nieuwe vrouw van haar vader) zei dat ze tot haar 18de nog nooit had gehoord over Jezus in haar gemeente. 
 23. Dolce Vita vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Laatste dagen - Openbaring   
  Dat we het beter krijgen is vooral sinds de industriële revolutie en in het bijzonder sinds de wederopbouw. Ik geloof dat we in de jaren 70 op de top zaten en sinds dien gaat het een beetje op en neer met een koopkracht dat voor de gewone man er steeds iets op achteruit gaat, omdat de lonen niet voldoende meestijgen met de inflatie. De staatsschulden zijn daarbij trouwens een groot probleem. Voor de lange termijn in de toekomst is er een crash van de economieën te verwachten. Daarbij, dat de rijken steeds rijker worden moet toch iemand betalen.
  Een christen staat bol van het positief denken, maar de gemiddelde man klampt zich vast aan zijn beurs. Een ander anker is er voor hen niet. 
 24. Dolce Vita vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Laatste dagen - Openbaring   
  Ik was afgelopen tijd met een PKN dominee aan het mailen over de eindtijd. Ik vroeg hem wat de kerkelijke visie is. Hij zei dat er geen duidelijke kerkelijke visie is. Hij wees erop dat er grofweg twee groepen christenen zijn. De algemene protestantse opvatting is dat wat we nu meemaken gezien wordt als de grote verdrukking. Zo zijn het afgelopen jaar 3066 christenen vermoord en 700 kerken vernietigd. In kringen van de Evangelischen en Het Zoeklicht maakt men vaak een schema waarbij de verdrukking na de opname komt. Hij wees over de wederkomst erop dat niemand dan de Vader er iets van afweet. Wat de nieuwe hemel en de nieuwe aarde betreft is de uitkomst dat nadat alle kwaad/ alle kwade elementen is vernietigd - de hemel en de aarde verenigd zullen zijn, één geheel. 
  Openbaring vind ik ook een lastig boek. Ik vergelijk het met het boek Genesis. Er zit zoveel in. Het verteld in beeltenissen wat er gebeuren gaat en er staat een stukje geschiedenis in. In de beelden gaat het ook over de toekomst en het heden. De Chinese christenen zeggen vaak dat wat Openbaringen ons verteld in ieders mensenleven terug komt. Al met al vind ik het een gepuzzel. Ik neem het maar aan zoals het me in Openbaring verteld wordt en dat het me duidelijk zal worden hoe het allemaal gebeuren gaat. De antichrist is via demonen nu al actief, via leiders actief en zal ook een leider aan het einde zijn, voor Jezus terug komt. De economische wereld is al in haar macht en zal naar het einde toe steeds meer de christenen gaan buiten sluiten. Op welke manier dan ook. Echter God zal optijd ingrijpen. 
  Wat tegen de 7 gemeentes aan het begin van Openbaring wordt gezegd is ook belangrijk voor ons. De zelfde dingen die daar speelden, kan in onze levens spelen. Daarom worden we bij het lezen ervan ook vaak bewust door de schrijver persoonlijk toegesproken in woorden als: "wie ore heeft die hore wat de Geest tot de Gemeente zegt"
  Het duizendjarige vredesrijk plaats ik persoonlijk in de toekomst na Zijn komst, maar elementen ervan zie je ook heden onder de christenen in Zijn Vrede bestaan. Immers Jezus zei: "Mijn vrede geef ik u. Niet gelijk de wereld die kent, maar Mijn Vrede geef ik u."
  Dat begon al met kerst, dat de engelen zongen: "Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen"
  De vrouw in Openbaring die door de draak achternagezeten wordt in Openbaring 12 gaat over Jezus en Maria aan de ene kant, maar ook over wat er in Genesis staat. Dat het nageslacht van de vrouw de kop van de slang zal vermorzelen en de nageslacht van de slang in de hield van het kind zal bijten. In die zin gaat het ook over Jezus als nageslacht van Eva en de genen die onder Satans hoede Hem vervolgt. Ook omschrijft de vrouw denkt ik het beeld van de gemeente. 
   
   
  Wat ook opmerkelijk is, dat God de tijd die komt gebruikt om mensen met Hem te verenigen. Zolang dat we hier bestaan, zullen er opwekkingen zijn. Een opwekking gaat niet over aantallen mensen die tot bekering komen, maar om mensen persoonlijk die door Jezus uit de geestelijke dood tot leven worden gewekt. Tot aan Zijn komst toe, zal Hij zijn kleine kudde blijven opwekken. 
 25. Dolce Vita vindt een bericht in een discussie door Gaitema leuk in Is Jezus ooit weggeweest? (Axis-Mundi)   
  Dat is de ware profetie van God: dat deze wereld niet te redden is. Jezus is onze enige hoop.
  De geest van de  antichrist zegt: doe met mij mee. Wij gaan de wereld redden! 
  Ik kan het niet mooier maken, wel gemakkelijker: "volg Jezus. Ga de weg, de waarheid en het leven in de Liefde en Geloof van Jezus Christus". Niet de weg van het verloren gaan, maar de weg van het behoud.
  Zo duivel: wat ga jij tegen het leger van God beginnen? Het zal jou verslaat en overwinnen! 
   
×