Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Trajecto

Members
 • Aantal bijdragen

  65
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Trajecto

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

530 profielweergaven
 1. Wat bedoel je met de zin die ik onderstreept heb? Iemand die trouw naar de kerk gaat en nog nooit van Jezus gehoord heeft...? Die zin begrijp ik niet.
 2. De jaarwisseling heb ik gevierd met oliebollen. Iedereen een voorspoedig 2018 toegewenst!
 3. Eenieder goede kerstdagen toegewenst!
 4. Tja... Dat is jouw mening. Persoonlijk vind ik die mening oppervlakkig en ongenuanceerd, maar er is helemaal niets mis mee. Een mening is een mening. Doxa. Niets meer, niets minder. Ja. Nou, niet speciaal een mening van mij maar ook juist in het algemeen. Ikzelf pas ook niet zo goed in een vakje van dingen waarvan men dan vindt dat ze bij elkaar horen. Nee, hoeft ook niet, hoor. Dat het geheel coherent is, is al mooi genoeg!
 5. Ja, het is wel goed je er van bewust te zijn dat ook niet doen -- in dit geval stemmen -- niet betekent dat de invloed nul is. Of anderen of jijzelf je voorzien van het predicaat "christelijk" hoeft niet te betekenen dat je verplicht bent dat je beslist op een bepaalde partij gaat stemmen of op een andere in ieder geval niet. Wel is het zo dat bepaalde combinaties (christelijk, en dan x of y stemmen) meer voor de hand liggen dan andere. Maar daar hoef je je natuurlijk niet per se wat van aan te trekken. In je verhaal lijkt het overigens wel of je überhaupt niet aan de uitslag enige gedachte besteedt. Dat lijkt me niet voor de hand liggend. Ik ben zelf niet iemand die zeer strategisch gaat stemmen (met het oog op eventueel mogelijke combinaties van partijen die bij een bepaalde uitslag een regering kunnen gaan vormen), maar dat je het geheel afdoet met een "alleen de Heer weet dat" doet me vreemd aan.
 6. Jawel die bestaat in Word: Ctrl+Shift+spatie Dat geeft een harde spatie.
 7. Voor de moderatie moet men inderdaad enige handvatten hebben. Dat het moeilijk is om zodanige regels op te stellen dat die er niet alleen zijn, maar dat ook het gros van de forummers die accepteert als een prettige en redelijke zaak voor een goed lopen van het forum weet ik uit ervaring.
 8. Wat bedoel je daarmee? Youtube is toch geen forum (voor een debat) maar een site met filmpjes? Tja, wat betreft het onderwerp blijft het lastig. Kennelijk wordt het door de diverse mensen verschillend gezien of iemand wel of niet christen is. Hier in de regels staat: Credible heeft als basis het christelijk geloof, zoals dat kernachtig wordt beschreven in de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel Daarmee is dan de doelgroep vastgelegd. Of iemand die de geloofsbelijdenis niet onderschrijft hier wel of niet als christen kan worden beschouwd is een vraag die moeilijk op te lossen is. Maar moet dat? Misschien eigenlijk niet per se. Ik vind het wat eigenaardig om Jehovah's Getuigen erbuiten te plaatsen, maar tot de doelgroep behoren ze volgens wat er staat niet. Dat horen echter niet-gelovigen ook niet en die mogen toch ook wel meedoen. Dus ach, of men zich wel of niet als christen beschouwt moet dan maar iets blijven waar men voor zichzelf een antwoord op geeft en ten behoeve van het gesprek hier op het forum een toelichting op geeft wat betreft de eigen denk-/geloofswijze als het van pas komt, zou ik zeggen.
 9. Het klinkt in ieder geval toch wel aannemelijk!
 10. Even Googlende lijkt het erop dat het Nederlandse artikel de bedrijfsnaam verkeerd vermeldt. Er is te vinden dat het vermoedelijk gaat om Three Square Market. Zie bijvoorbeeld http://www.snopes.com/three-square-market-microchip/ In het Nederlandse artikel lijkt het ook of het verplicht is voor de werknemers, maar in het bovenvermelde artikel staat: The company is also offering its workers a wristband with a RFID microchip attached to it, “for employees interested in the technology, but not the implant…” (vertaald: Het bedrijf biedt de werknemers ook een polsband aan met een een RFID-microchip, "voor werknemers die in de techniek geïnteresseerd zijn, maar die geen implant willen hebben..." ) Niettemin vind ik het een zorgelijke ontwikkeling
 11. Wanneer je in een forumpost iets wilt wijzigen -- een foutje er uit halen bijvoorbeeld -- verschijnt er een vet gezette grijze tekst onderin het bericht. Voor kleine wijzigingetjes die je onmiddellijk na de plaatsing uitvoert is dat eigenlijk eerder storend dan nuttig. Nu vandaag staat er zo'n tekst zowel bij Lobkes als bij mijn post waarin we Appie B. verwelkomen. Ik voegde onmiddellijk na de eerste plaatsing alleen een komma erbij in het bericht. Is er niet een mogelijkheid dat zo'n bewerkingsopmerking pas wordt geplaatst bij wijzigingen na een bepaalde tijd. Misschien is het slordig van mij, maar voor mij is het heel gebruikelijk om een tekst te plaatsen als ik denk dat hij gereed is; en dan daarna lees ik nog even het reeds geplaatste bericht door om even te kijken of er geen foutjes ingeslopen zijn. En als dat wel zo is, verbeter ik het even. Als dat dan onmiddellijk wordt "afgestraft" met zo'n vette tekst over het feit dat ik de tekst bewerkt heb, ervaar ik dat beslist als hinderlijk.
 12. Welkom Appie B., hier op het Credible-forum!
 13. Een voorspoedig 2017 toegewenst!
 14. Mannen en vrouwen droegen naar mijn idee toen gewaden die beide wellicht met "rok" aangeduid worden.
 15. Lobke: Wanneer dat tijdelijk zo is begrijp ik dat, en het heeft ook niets met af en toe gekissebis te maken. Wanneer dat blijvend zo is zal ik het niet accepteren. Ik zal dan vertrekken maar niet zonder te zeggen hoe ik er tegen aankijk, en m.i zijn het geen onderbuikgevoelens. Het heeft ook niets te maken met wel of niet mogen van mensen, ik hoef geen negeer stand. Eerst dacht ik; "laat maar ik vertrek"". Maar toch het gaat me zo aan het hart, zo'n prima forum. Mag ik eerlijk zeggen dat een echt welkom pas te vinden is op een Vrijdenkers forum en dat vind ik toch triest. Want nog steeds geloof ik in die mensen die Jezus liefde uitdragen. Filippenzen 4: 4,5 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! 5 Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. Peter79: Ik zal een forum niet snel verlaten omdat het een paar deelnemers niet kan schelen hoe zij anderen behandelen. Op een christelijk forum mag je verwachten dat je met elkaar met respect omgaat, zoals jezelf ook zegt. Maar ik wou slechts laten weten dat je niet de enige bent en ik denk dat jij als deelnemer de gave hebt om ontwapenend te zijn en die gave heb ik (althans) op internetfora niet. -------------------- Ik herken het gebeuren beslist ook. Het is heel moeilijk, een gesprek tussen katholieken en niet-katholieken goed te laten verlopen. Een kritische aantekening richting Katholieke Kerk wordt direct ervaren als een een aanval op de katholiek met wie je in gesprek bent. Dat ben je als niet-katholiek niet gewend. Katholieken voelen zich echter één met met de Kerk en kritiek richting die Kerk kan niet. Het één zijn met de Kerk betekent voor hen nimmer afstand nemen, objectiveren van die Kerk en wat ze doet. Afstand nemen in gedachte is reeds jezelf buiten de Kerk plaatsen en je redding op het spel zetten of zelfs eigenlijk wegwerpen. Dat doe je dus niet. De Kerk is de apostolisch doorgegeven waarheid, en die tast je niet aan met opstandigheid of er van buiten af tegenaan gaan roepen, maar die aanvaard je. Dat is in het kort hoe ik ervaar dat de katholieken het zien en geloven. Maar ik ben zelf geen katholiek en als ik het fout zie dan nodig ik uit tot rechtzetting door een der katholieken.