Spring naar bijdragen

Wesley

Members
  • Aantal bijdragen

    163
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Wesley ontving een reactie van Xander8901 in Relatie verbroken door eenzaamheid   
    ook voor @Ricky Tjin

    Ik denk dat het belangrijk is om uit te zoeken wat "geheiligd" betekent in deze zin. Wellicht ook de bronteksten raadplegen en te bidden tot God.
    Tot zover in mijn zoektocht zie ik niet dat mijn vrouw automatisch gered is door mijn geloof. Er is maar 1 weg voor ieder en dat is Jezus Christus. (en niet Jezus Christus via het geloof van je partner)
     
    Misschien een idee om met haar af te spreken om oprecht samen te gaan zoeken naar God? Wat heb jij daarin te verliezen?
    Hoe ik het van jou hoor lijkt de strijd nog niet verloren.

    Jeremia 29:13 U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart.

    Als je met heel je hart alleen je relatie wilt behouden zal je God niet vinden.
    Als je met heel je hart samen met haar God probeert te vinden, zullen jullie samen God vinden.
  2. Like
    Wesley reageerde op Fundamenteel in Hey Iedereen   
    Hier hetzelfde, veel veranderde voor het betere  Toen dronk ik nog veel alcohol, nu ben ik daar geheelonthouder van.
  3. Like
    Wesley reageerde op Dat beloof ik in Ravi Zacharias   
    Ik ben hier ooit eens op verzoek gekomen en vond het zo leuk dat ik ben gebleven. 
  4. Like
    Wesley ontving een reactie van thom in Ravi Zacharias   
    Volgens jouw perspectief is dat inderdaad zo, en ik begrijp dat. Jij ontkent de levende almachtige God, dan is het vanzelfsprekend dat je deze conclusie trekt.
    Ik ken de levende almachtige God, en Hij spreekt tot ons door Zijn woord en de Heilige Geest.
    Dit is niet hooghartigheid van mijn kant, want er is NIETS dat ik heb gedaan dat ik het heb ontvangen. Het heeft ook niets te maken met hoe dom of slim ik ben. Het is de genade van God , door geloof in Jezus Christus, dat ik dit heb mogen ontvangen. Alle eer aan God.
    Als de overlevering van de bijbel alleen bij mensen lag, was het zeker onmogelijk geweest. Maar als het aan de levende God lag, is zeker mogelijk.
    Mat 19:26 Maar Jezus keek hen aan en zei tegen hen: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.
    Het probleem is niet intellect, maar onze harten.
    Jeremia 17:9 Arglistig is het hart, boven alles, ja, ongeneeslijk is het, wie zal het kennen?
    @Dat beloof ikJe hebt mij duizelig gemaakt. Ik heb geen idee meer wat je wilt bereiken met je opmerkingen.
    Ik heb eigenlijk geen idee wat je motivatie is achter al jouw posts op dit forum.
    Ik herinner mij dat je uit een gelovig gezin komt, maar dat je totaal niet gelooft in de God van Abraham, Isaac en Mozes.
    Dat een gelovige evangeliseert en het woord verkondigd, is omdat men goed nieuws wilt delen met alle mensen zodat mensen gered kunnen worden.
    Dat jij constant dit tegen wilt spreken, soms tot op grammaticale foutjes, geeft mij een vermoeden dat je een religieuze bubbel denkt te zien die je wilt doorprikken? Dat je mensen wilt wakker maken? Wellicht zit ik er naast, maar ik hoor graag van jou wat het precies is.
  5. Like
    Wesley reageerde op thom in Ravi Zacharias   
    Mooi.
    U kunt 3 vakjes overslaan.
     
  6. Like
    Wesley reageerde op Gert Jan in Hoe functioneert het geweten?   
    Als je Heb 9 en 10 goed bestudeert dan zie je dat het geweten iets is dat gereinigd moet worden. Het is een bepaalde plek in de mens die gereinigd moet worden. Die plek - die kamer wordt vergeleken met het allerheiligste (het heilige der heilige), voorafgaand aan de komst van Christus was dit afgesloten (zie Heb 9:1-9). Maar met de komst van Christus is het voorhangsel weggenomen en is er vrije toegang tot het allerheiligste. (Heb 10:19, 20). Jezus was gekomen om die plek te reinigen (Heb 9:14). Alleen vanuit een rein geweten kan een mens toegang krijgen tot God en het eeuwige leven krijgen. Daarom schrijft Paulus: En behoudt het geloof en een goed geweten (1 Tim 1:19). Het is dus niet een of ander vaag bewustzijn maar de Heilige Geest zelf die de mens concreet leidt vanuit het geweten.
    Je kunt alleen een goed geweten door geloof in het zuivere woord van de waarheid. Een mens moet daarom uit het Woord van de Waarheid worden geboren. Alleen zo kun je een zuiver geweten krijgen, anders ga je aan je doel voorbij.
  7. Like
    Wesley ontving een reactie van Lobke in Kamer is klaar met scholen die homoseksualiteit afkeuren   
    Minister Slob slaat hier totaal de plank mis.
    Je gaat ook niet ouders laten tekenen dat ze nooit meer liegen.
    Je gaat ook niet ouders laten tekenen dat ze nooit overspel zullen plegen.
    Je gaat ook niet ouders laten tekenen dat ze nooit porno zullen kijken.

    Acties als deze zorgen meer voor schade dan dat ze God's koninkrijk helpen opbouwen.
  8. Like
    Wesley reageerde op WdG in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    Ik verwonder mij, dat gij zo haast wijkende van dengene, die u in de genade van Christus geroepen heeft, overgebracht wordt tot een ander Evangelie, zegt Paulus in een van zijn brieven. Zal dit andere Evangelie een valse religie zijn? Zou je kunnen stellen dat iedere leer die mensen tot de enige ware God, Jezus Christus, voert een ware religie is, en dat iedere leer die niet tot de enige ware God, Jezus Christus voert, een valse religie is?
  9. Like
    Wesley ontving een reactie van Peter79 in Kamer is klaar met scholen die homoseksualiteit afkeuren   
    Antwoorden kort, 3x nee.
    Ik probeer altijd 2 dingen goed uit elkaar te halen.
    Iemand die kind van God is door geloof in Jezus. Iemand die nog niet kind van God is omdat hij Jezus verwerpt. (Door onze zondes zijn we weggegaan van God. Door het bloed van Jezus Christus kan weer verzoening zijn met God, door Gods liefde en genade. Zo zijn we weer kinderen van God)
    Een kind van God gehoorzaamt God. Niet de 613 joodse wetten, maar wel de 10 geboden. Jezus heeft er nog bijgezet, hou van je medemens zoals je van jezelf houdt. Zelfs van je vijanden.
    Als iemand nog niet in Jezus gelooft, heeft het geen zin om te zeggen wat die wel of niet moet doen. Wel heeft het zin om de evangelie uit te leggen.
    Als iemand al wedergeboren is en dus in Jezus gelooft, hoef je die persoon in principe niet eens meer te vertellen om Jezus te volgen en te gehoorzamen, want dat doet deze wedergeboren christen al met behulp van de Heilige Geest die in hem leeft. Wel kun je elkaar bemoedigen als men eens van het  juiste pad dreigt af te vallen. En God zal zijn kinderen disciplineren mochten ze blijven zondigen.
     
     
     
  10. Like
    Wesley ontving een reactie van Gaitema in Kind van God   
    God zegt dat je gered bent als je in Jezus gelooft als je Heer en je Redder. (dit is redelijk veelomvattend)
    Eenmaal gered, kun je je afvragen, hoe weet ik nou dat ik echt gered ben in Gods ogen? Dit is een goede vraag die iedere christen MOET stellen. (2-Kor 13:5)
    Ik kom helaas veel christenen tegen die zeggen hierop:
    ik ben in water gedoopt, dus ik weet dat ik gered ben. ik heb Jezus als heer aanvaard, dus ik weet dat ik gered ben. ik ga naar de kerk en ik gedraag me als een goed mens, dus ik weet dat ik gered ben. Ondanks dat het hierboven staande tekenen zijn van een christen. Is het volgens mij niet de ultieme bevestiging voor een christen om zeker te zijn van zijn redding. De ultieme zekerheid van je redding (dat je een kind van God bent) is:
    Romeinen 8:16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.
    Het is de Heilige Geest die in iedere wedergeboren Christen leeft, waardoor hij zekerheid ontvangt van de Geest dat hij een kind van God is.
    O.a. vruchten van de geest (Gal 5:22-23), haat voor zonde, liefde voor God en medemens (zelfs van een vijand), heiliging, drang naar waarheid en Gods woord en gehoorzaamheid aan God.

    De Heilige Geest leeft en is onlosmakelijk onderdeel van het leven van een wedergeboren Christen, kind van God.
     
     
  11. Like
    Wesley reageerde op Paralam in Belangrijk en belangrijker   
    Ik heb een beetje nieuw op de site, en omdat deze discussie nog niet zo lang is, (dus enigszins overzichtelijk), wil ik eens proberen mee te praten. Bovendien is dit topic mooi gekleurd met rode en blauwe balken, dus zal het wel ergens over gaan. En het eerste wat mij opvalt is dat "Dat beloof ik", mag ik dat afkorten tot Dbi? , zegt dat hij Chiel geen woorden in de mond legt. Maar je zegt toch: "Inderdaad, kinderen zijn waardeloos"? "Inderdaad" suggereert toch dat Chiel dat gezegd heeft, en dat is toch niet zo?
    Maar goed, het was natuurlijk bedoeld als een grappige overdrijving, en dat vind ik ook inderdaad wel grappig, maar als iemand je vervolgens verwijt hem woorden in de mond te leggen, kun je dat dan toch moeilijk gaan ontkennen, lijkt mij?
  12. Like
    Wesley reageerde op WdG in Kamer is klaar met scholen die homoseksualiteit afkeuren   
    De evolutietheorie is absoluut niet bewezen. Enige dat aangetoond is, is variatie, door sommigen ook wel micro-evolutie genoemd. Alle andere vormen van evolutie zijn niet bewegen, van macro-evolutie tot chemische en kosmologische evolutie. Integendeel: veel evolutionisten erkennen steeds meer dat er enorme gaten in hun theorie zitten. Voornaamste problemen zijn de vraag hoe het met informatie zit, maar ook de vorming van sterren en sterrenstelsels (kosmologische evolutie), het bestaan van sterrenstelsels relatief kort na de bigbang-theorie (uitgaande van die theorie). Problemen worden opgelost met onlogische constructies, zoals inflatie, multiversum, donkere energie, donkere materie, maar daarmee worden de problemen slechts groter.
    De bewijzen leiden eerder naar creatie (er is een begin van het heelal, iets dat tegenstijdig is met de bigbang-theorie; leven ontstaat uit leven; iets dat wel door creatie, maar niet door evolutie bewezen kan worden; de cambrium explosie wijst eerder op een zondvloed dan op evolutie; kosmologische evolutie kan het bestaan van de gasplaneten niet verklaren; evolutietheorie heeft fraude nodig om missende schakels te tonen; in werkelijkheid nooit gevonden; enz. enz.). Kortom: even beter je huiswerk doen!
  13. Like
    Wesley ontving een reactie van WdG in Wat moet ik doen om gered te worden?   
    Dus de Farizeeers pakten stenen op om Jezus te stenigen omdat Jezus beweerde dat Hij heeeeeel oud was? Deze discussie is inderdaad overal al vaker gevoerd. En ikzelf kan er niet veel meer aan toevoegen.
    Theoretisch gezien zal een van ons niet gered zijn. Omdat de ware Jezus Christus de enige weg is.
    Alleen de Heilige Geest zal de waarheid aan degenen laten zien die bij Hem horen. Ik bid dat wij de waarheid volgens God's Geest mogen ontvangen. 
  14. Like
    Wesley ontving een reactie van WdG in Wat moet ik doen om gered te worden?   
    Welke israelieten bedoel je? Matheus, Marcus, Johannes, Paulus geloofden er allemaal in.

    Johannes 1:1-4
    1 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.
    2 Dit was in het begin bij God.
    3 Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is.
    4 In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.

    Het Woord dat met God was en God was.
    Alles was gecreeerd door het Woord.

    Johannes 1:14 
    14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader), vol van genade en waarheid.

    Jezus Christus is het Woord en is God.

    Johannes 14:5-9
    5 Thomas zei tegen Hem: Heere, wij weten niet waar U heen gaat, en hoe kunnen wij de weg weten?
    6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.
    7 Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien.
    8 Filippus zei tegen Hem: Heere, laat ons de Vader zien en het is ons genoeg.
    9 Jezus zei tegen hem: Ben Ik zo'n lange tijd bij u, en kent u Mij niet, Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; en hoe kunt u dan zeggen: Laat ons de Vader zien?
    Exodus 3:14
    14 En God zei tegen Mozes: IK BEN DIE IK BEN. Ook zei Hij: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: IK BEN heeft mij naar u toe gezonden.

    Johannes 8:58-59
    58 Jezus zei tegen hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Vóór Abraham geboren was, ben Ik.
    59 Zij namen dan stenen op om ze op Hem te werpen. Maar Jezus verborg Zich en ging de tempel uit; Hij ging midden tussen hen door en zo ging Hij weg.

    Johannes 10:30-31
    30 Ik en de Vader zijn één.
    31 De Joden dan pakten opnieuw stenen op om Hem te stenigen.

    De Farizeeën wisten maar al te goed wat Jezus beweerde. Daarom pakten ze ook gelijk stenen om Hem te stenigen voor godslastering.
    De Vader, de Zoon, de Heilige Geest zijn God. Dit is consequent met Zijn woord.
    De enige ogenschijnlijke inconsequentie is dat we het niet kunnen vatten.
    Dat de Zoon God is en de Vader ook God is, dat is niet te vatten. Maar als God almachtig is, welke bijbelse reden zou ik hebben om dat te ontkennen?
    Maar als je Jezus ontkent als God, dan zal dat Zijn woord tegenspreken. Waarvoor pakten de Farizeeën  stenen om Jezus te willen stenigen? Wat bedoelt Jezus zelf met je hebt Mij gezien, dus je hebt de Vader ook gezien? Wat bedoelde Jezus met "voor Abraham geboren was, ben ik"?

    Vraag was, hoe ben ik gered?
    Vervolg vraag is welke Jezus redt?
  15. Like
    Wesley ontving een reactie van Gaitema in Ben ik gered?   
    Openbaringen 20:15
    En als iemand niet bleek ingeschreven te zijn in het boek des levens, werd hij in de poel van vuur geworpen.

    Openbaringen 14:11
    11 En de rook van hun pijniging stijgt op tot in alle eeuwigheid, en zij die het beest en zijn beeld aanbidden, hebben dag en nacht geen rust, evenmin als iemand die het merkteken van zijn naam ontvangt.

    Matheus 13:49-50
    49 Zo zal het bij de voleinding van de wereld zijn: de engelen zullen uitgaan en de slechten uit het midden van de rechtvaardigen afzonderen,
    50 en zij zullen hen in de vurige oven werpen; daar zal gejammer zijn en tandengeknars.

    Ik geloof dat iedereen naar de Hel zal gaan voor zijn/haar zondes. Tenzij ze gered zijn door geloof in Jezus Christus.
    Dat de hel een eeuwige pijniging zal zijn, dat geloof ik. Maar niet een eeuwige marteling zoals ze dat zo graag in Hollywood films laten zien.
    De hemel is het leven in God's bijzijn, in Zijn glorie, in Zijn licht.  De hel is het leven zonder God's bijzijn, zonder Zijn glorie, zonder Zijn licht. Dat op zich is al verschrikkelijk.
    Betreft "ben ik gered?"
    Romeinen 8-16 
    De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.
     
  16. Like
    Wesley ontving een reactie van Gaitema in Porno en de bijbel   
    Correctie, ik weet dat Jezus dit vindt.
    Punt is dit, een wedergeboren christen ontvangt de Heilige Geest. Die de waarheid laat zien en onze redding aan onze geest bevestigd. 

    Kan het zijn dat ik me dit inbeeld? Voor een ongelovige kan dat inderdaad zo lijken en ik heb daar alle begrip voor.
    Maar ik weet dat Jezus de waarheid is. Niet omdat ik het zelf heb uitgevogeld, maar omdat God dit aan mij bevestigt door de Heilige Geest die in mij leeft en door Zijn woord. God is een levende God, Zijn woord leeft, Jezus Christus leeft.
    Matthew 5:28 English Standard Version
    28 But I say to you that everyone who looks at a woman with lustful intent has already committed adultery with her in his heart.

    Matthew 5:28 King James Version
    28 But I say unto you, That whosoever looketh on a woman to lust after her hath committed adultery with her already in his heart.

    Ik kan helaas geen grieks of hebreews.
    Maar voor mij betekent begeren >>> met lust naar kijken.
    Stel dat God niet bestaat, dan heb jij gelijk. Niemand heeft een relatie met God omdat die niet bestaat.
    Stel dat God wel bestaat, dan maakt het niet uit of je Hem gelooft, niet weet of Hij bestaat of Hem afwijst. God is de Schepper en iedereen staat in relatie tot Hem.
    Ja
  17. Like
    Wesley reageerde op Willempie in Evolutie wetenschap en de bijbel   
    Dit is geen geldig argument. Het is niet eens een argument. Het is slechts een grove belediging van een medeforummer.
  18. Like
    Wesley reageerde op Bastiaan73 in Techmiljardair Musk stopt computerchip in hersenen varken   
    Het experiment vormt een eerste stap richting genezing van hersenziekten bij mensen met behulp van hetzelfde type implantaat. Neuralink, mede opgericht door Musk in 2016, heeft tot doel draadloze hersencomputerinterfaces bij mensen te implanteren en zo de mensheid te laten samensmelten met kunstmatige intelligentie.
    Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5180240/musk-stopt-computerchip-hersenen-varken
    Dus wellicht dient niet Bill Gates maar Elon Musk met argusogen te worden gevolgd?
  19. Like
    Wesley reageerde op sjako in Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?   
    Dit is absoluut geen kenmerk van een valse Bijbel. Het citaat is een combinatie van Mal 3:1 en Jesaja 40:3. Beide profetieën worden op Johannes de Doper toegepast. Het citaat uit Jesaja, dat in vers 3 begint, geeft de boodschap van Johannes weer. Het citaat in Maleachi gaat over Johannes' rol als boodschapper. Het hele citaat wordt aan Jesaja toegeschreven, misschien omdat in Jesaja het gedeelte staat dat benadrukt moet worden. (Bron: Inzicht in de Schrift).
    Valse Bijbel vind ik trouwens een nogal sterk woord. Een vertaling kan vanuit verschillende bronmaterialen worden vertaald. Hoe ouder des te beter. De Statenvertaling is een vertaling vanuit een nogal jonge codex. Deze bevat nogal wat fouten en toevoegingen (Bijv 1Joh5:7-8).
    De vertalingen die jij noemt zijn alle vertalingen uit ouderere codexen dan die van SV of KJ. Dus strikt genomen zijn die nauwkeuriger dan SV en KJ. Persoonlijk vind ik het ook belangrijk dat de naam van God in de vertaling staat. God is de auteur van de Bijbel, dus een beetje raar om die Naam eruit te vertalen.
  20. Like
    Wesley reageerde op Fundamenteel in Schijnheiligheid   
    Het doopsel is de bevestiging van je wedergeboorte. Daarmee zeg ik niet dat de doop niet moet doorgaan. Maar je wordt er niet door gered. Doopsel dient ook uit vrije keuze te gebeuren.
    Vele kerken doen alsof zij dan de verlossing in pacht hebben, terwijl verlossing en verzoening enkel door het hart van de gelovige kan gebeuren door de wedergeboorte in Hem.
  21. Like
    Wesley ontving een reactie van Gaitema in "Ik geloof de Bijbel van kaft tot kaft" , is dat zo ?   
    Efeziers 4:17-18
    17 Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van hun denken,
    18 verduisterd in het verstand, vervreemd van het leven dat uit God is, door de onwetendheid die in hen is, door de verharding van hun hart.

    De diagnose is: verharding van het hart.
  22. Like
    Wesley ontving een reactie van Fundamenteel in schepping vs evolutie deel 4633   
    Veel woorden, weinig inhoud. Begin eens te lezen wat mensen proberen zeggen.
  23. Like
    Wesley ontving een reactie van Fundamenteel in Christenvervolging   
    De bijbel is er heel duidelijk in. Satan is de vorst in de wereld. 
    Johannes 12:31 Nu wordt het oordeel over deze wereld voltrokken, nu zal de vorst van deze wereld buitengeworpen worden.
    1-Johannes  5:19 Wij weten dat wij uit God zijn en dat de hele wereld in het boze ligt.    

    Wie de wereld volgt, volgt Satan. Satan haat christenen en zal er alles aan doen om mensen te beïnvloeden om christenen te vervolgen.
    De bijbel zegt verder dat het tegen de eindtijd alleen maar zal verergeren en toenemen.
    Waar de vervolging van christenen in sommige landen fysiek gebeurt, gebeurt dat in westerse landen meer in geestelijke zin.

    Johannes 15:18 Als de wereld u haat, weet dat zij Mij eerder dan u gehaat heeft.
  24. Like
    Wesley reageerde op Fundamenteel in Christenvervolging   
    Als we daar niets aan doen is het ooit ons lot. De ongelovigen hebben hier nog niet door dat ze een erger lot dan de christenen beschoren zijn denk ik. 
    Wij hebben de HEERE GOD aan onze zijde en strijden reeds vanuit de overwinning. De hardwire stond nooit zo heet als nu, servers en ftp staan op overtoeren.
    Het zal allemaal tegelijk op hun bord geserveerd worden. En wij zullen het geweten hebben terwijl hun wereld instort en wij ons verheerlijken in rechtvaardigheid.
  25. Like
    Wesley ontving een reactie van Fundamenteel in Waarom zijn jullie hier?   
    Aanbidding in geest en waarheid. Dat doe je inderdaad door te leven in gehoorzaamheid aan Jezus Christus.

    En daaronder valt zeker ook het delen van de evangelie. En dat kan je alleen maar doen door te praten over wat de bijbel ons vertelt. En inderdaad hoort daar soms bij dat je een bijbel tekst erbij moet halen. (Geloof kom van horen)

    Jezus zegt hou van iedereen zoals je van jezelf houdt. Als je van mensen houdt, wat is het meest kostbare dat een christen kan delen met een ander? Voor mij is dat duidelijk de evangelie van Jezus Christus. Zo aanbid ik God in geest en in waarheid.
    Klopt. Ik sta op een plek en deel koffie en thee uit voor een gesprek. Sommigen pakken koffie en gaan weg. Sommigen blijven hangen voor een gesprek. Het is echt net vissen. Vaak lang wachten en soms een gesprek. En als er een enkelen terug blijven komen, geeft dat moed.
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid