Spring naar bijdragen

Xander8901

Members
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Xander8901

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Dus samengevat kunnen we zeggen dat het gaat om de geest achter de woorden, en niet de letterlijke betekenis op zich. Net zoals dat Jezus deed arenplukken en genezen op de sabbat. Kan dus ook gezegd worden dat de overheid er is voor het volk en niet andersom.
  2. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Dus het is mogelijk dat om Paulus tot inzicht te laten komen hij gevangengenomen werd door een mogelijk onrechtvaardige macht. Maar dat dit gezien Gods plan toch noodzakelijk was. Kan het dan zijn dat Paulus pas na z'n doodvonnis compleet tot bekering, berouw, inzicht kwam?
  3. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Dus dan is de reden dat mensen overkomt wat men anderen heeft aangedaan om tot inzicht te komen. Om tot een volledige bekering, om tot oprecht berouw te komen.
  4. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Ik snap het. Klinkt aannemelijk. Maar waarom liet Jezus de overspelige vrouw dan ongestraft gaan? Je kan gelijk hebben, maar dat gaat dan voorbij aan m'n vertstand. Zoals ik het zie is een rechterlijke macht ook een overheid.
  5. Xander8901

    Romeinen 13:1

    De vraag is kort samengevat waar slaat de text op van Paulus? Dit vraag ik omdat het lijkt tegen te spreken de gebeurtenissen die daadwerkelijk plaatsvonden. Denk hier ook aan Christenvervolging door de staat door de eeuwen heen. In de brief staat letterlijk dat goede daden beloond worden, niet vervolgd. Dus jij zegt dat Paulus via de overheid gestraft werdt door God voor het vervolgen van Christenen? Is het niet zo dat Jezus Christus die straf al betaald had? En ziet God iemand die zich bekeerd niet als rechtvaardig?
  6. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Paulus was vergeven zover als ik begrepen heb. En hanteerde geen ( werelds) zwaard meer. Hij was zover als ik weet van dood naar leven gegaan. Waarom dan nog de prijs betalen? En daarbij de reden voor z'n gevangenneming waren goede daden, het verkondigen v.d waarheid.
  7. Xander8901

    Romeinen 13:1

    Ja dat klopt. Maar het is geen antwoord op m'n vraag. Heeft Paulus gelogen of heeft hij het over andere overheden? Hadden de dragers v.d wet geen echte macht over hem, maar heeft hij z'n leven gegeven zoals Jezus?
  8. Xander8901

    Romeinen 13:1

    In het bovengenoemde hoofdstuk verteld Paulus dat we de overheid gehoorzaam moeten zijn. Omdat deze door God is aangesteld. Dat als we goed doen we niets te vrezen hebben van haar. Maar dat ze ons zal loven. Paulus zelf is in de gevangenis gegooid door de wetshandhavers en vermoedelijk vermoord door hun. Ik kan begrijpen dat Paulus hier niet bang voor was. Maar hoe is dit loven? Of heeft Paulus zich onterecht gedragen, was hij in zonde? Om nog maar niet te spreken van wat de overheid Jezus heeft aangedaan.
  9. Gods wil is dat mensen gelukkig zijn en elkaar kunnen vertrouwen in een relatie. De enige reden die God goedkeurt om uit elkaar te gaan is vreemdgaan. Elke andere reden is volgens God overspel. Dus als ik hem was, of jullie zou ik kijken waar de echte band ligt die God bedoeld heeft. Trouwens volgens God is gemeenschap hebben met elkaar al een bevestiging van een huwelijk. Dat zou betekenen dat hij al vreemd gaat met z'n nieuwe vriendin. Je kan het beste met hem over deze zaken praten. Speel open kaart. Laat er licht op schijnen. Bid, vraag God dat z'n geest jullie de waarheid laat zien. Mocht
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid