Spring naar bijdragen

thom

Members
 • Aantal bijdragen

  4494
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over thom

 • Rang
  CrediRog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. thom

  Daniël en eindtijd

  Zo is dat, de zeven gemeenten.
 2. Ik denk dat jij er aan moet wennen, dat er wel degelijk mensen bestaan die gewoon hun ding doen en daar tevreden mee zijn Ze zijn dan ook niet gediend van denigrerende opmerkingen van iemand die denkt dat hij het wiel heeft uitgevonden. No charge.
 3. Is dit jouw gebruikelijke reactie, als je niet meer in staat bent uit te leggen wat de basis is van jouw religie? Nee, niet gebruikelijk. Alleen als iemand meent dat hij niets te zoeken heeft, dan mag die doorslapen.
 4. Wat bedoel je? Over heel de wereld vereren mensen hun goden door iets te doen. Vindt jouw god het dan voldoende als je aan hem denkt? Maar dat is toch niet eren? En een religie uitoefenen (iets doen), doet men alleen omdat men bang is voor de gevolgen als men het niet doet. Maar dat is weer ontzag (of bang zijn voor de gevolgen). En als je nu tevreden bent met wie je bent? Je doet net alsof ieder mens eigenlijk zichzelf niet is. Dat is nogal een boute opmerking. Je moet het dan ook nog van jezelf doorhebben. Voor dit soort mensen, zijn psychologen uitgevonden. Dan is
 5. En als de ethiek de romantiek inhaalt, zijn de vlinders het eerste slachtoffer. De pop te zien als overgangslichaam, waarin 2 naturen werkzaam zijn; de Vrije, en de oude die zich overgeeft daaraan.
 6. Religie suggereert verlevendiging, wat logischerwijs pas kan als z'n tegengestelde ook in het leven gebakken zit, van nature. Zonder rups geen pop. En zonder pop geen vlinder.
 7. Wij weten dat de Zoon van God is gekomen, en hij heeft ons inzicht gegeven zodat we de kennis kunnen krijgen van de waarachtige. En door zijn Zoon Jezus Christus zijn we in eendracht met de waarachtige. Dit is de ware God en het eeuwige leven.
 8. Maar dat maakt niet uit dat er overduidelijke teksten zijn over de Vader als het Al, Ik schrijf wel eens, dat het een zeer werkzaam begrip is. Vader-Geest-Zoon. Wij komen door de Zoon tot de Vader, door inwerking van de Geest. Ik ben niets van mijzelf, zegt de Zoon, maar verklaart de Vader, door Geest. Zonder Zoon geen Vader, en zonder Geest geen Vader én Zoon. Zonder Vader geen God, en geen opname in het Al. 28 En wanneer Hem alle dingen zullen onderworpen zijn, dan zal ook de Zoon Zelf onderworpen worden Dien, Die Hem alle dingen onderworpen heeft, opdat God zij al
 9. Daar hebben we het al over gehad. Dit en deze slaat op ‘den waarachtige’ en op ‘Zijn’. Dus niet op Jezus. Dat lees ik niet zo in de tekst.
 10. Ja, misleiding tiert welig.
 11. Mensen interesseren zich niet in God, ze willen zich goed voelen, twee verschillende dingen. De rups moet beseffen dat ie rups is.
 12. Ja, en zo kan de mens met de ziel onder de arm lopen, terwijl er zo'n potentiele ruimte (..) beschikbaar is.
 13. Het is dood-gecommuniceerd en gedogmatiseerd. De letter doodt immers..
 14. Ow.. ik dacht dat je schreef of ik er al bij stilgestaan had wie zij waren.. Oei. 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid