Spring naar bijdragen

thom

Members
 • Aantal bijdragen

  5162
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over thom

 • Rang
  CrediShark

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. thom

  Vaccineren of niet?

  Gezien gisteren, en aan verschillende twijfelaars gedeeld. Bedankt voor het plaatsen hier op dit forum. 👍
 2. Op basis van welke Bijbeltekst(en) concludeer je dat er degelijk verschil zit in God van Mozes en de God van Stefanus? Of heb je daarvoor een ander bron, buiten de Bijbel om? Uit je bovengenoemde suggestie blijk je óók de weg te kunnen vinden buiten Jezus Christus; dan hoef je toch geen christen te zijn? Je bewust worden van Christus Jezus in jou, is slechts een onderdeel van het geheel, dát onlosmakelijk samengaat met het blijven in Christus Jezus, gelijk Hij in ons (Johannes 15:1-6 NBG51). 3 minuten geleden bewerkt door Ricky Tjin
 3. De topic opener is terecht. Het nieuwe testament is de vervulling van het oude testament. De profeten kondigden de Messias aan. De God van het oude testament profeteerde het door de profeten, dat Jezus komen zou. 9 minuten geleden bewerkt door Gaitema Een gesloten hart is een gesloten hart.
 4. Is nogal wat, om de leringen van Jezus "samengeperste rotzooi" te noemen. Bepaalde schrijvers in het NT grijpen terug op selectieve delen van het OT, maar de missie van Jezus en zijn leringen komen daar zeker niet uit voort. De meeste christenen zitten wat dat betreft op een dwaalspoor. Het is een andere weg dan die Jezus wees, maar we moeten iedere godsdienstvorm respecteren, dus ook het Christendom. Het is hier vijandig geworden tegen het mogen denken met het hart dat het geloof heeft. Ik heb de laatste regels wel geschreven hier.
 5. thom

  Man en vrouw gelijk

  Filosofische prietpraat. In de praktijk vrijwel nooit voorkomend dus waarom stellen als iets dat het nastreven waard is. Het is vele malen mooier wanneer partners, die er tijdens hun huwelijk achter komen dat ze toch niet goed bij elkaar passen er allebei hun uiterste best voor doen om het huwelijk toch te laten slagen. Wat een gekkenhuis wordt het hier. De laatste regels heb ik wel geschreven denk ik.
 6. En daaruit concludeer jij dat die er dus niet zijn? Arrogant en hoogmoedig van je. Vragen om herkenning en hartenkreten zijn dus arrogantie en hoogmoedigheid. Er valt werkelijk niets meer te be-leven hier.
 7. Read the book! READ THE BOOK!!! Plat hoor. Hoe werd dat ook weer genoemd: Verschuilen achter de rituelen van de Bijbelteksten.
 8. Precies: ik wil er ALLES over weten. Maar dan ook echt ALLES. Heej.. vertel wat je weet Smiley.
 9. Zie je, das precies wat ik bedoel. Je vergat koppel-tekens en een smiley te plaatsen. Lees dat boek eens. Dan begrijp je je eigen posts pas echt. Niet altijd Jeremia 31 lezen en denken dat je het wel weet. Boek is echt langer hoor. Maar, stel dat je Hem bewust bent geworden in jezelf, het Leven, zou je daarover dan niet alles willen weten? Er zijn mensen hier die beweren dat ze Jezus kennen, en niet verder komen dan dat. Is dat diepgang? Innerlijk weten? Waarom ik steeds vraag, is waarom ik weinig lees over die hartenkreten van herk
 10. Jij denkt steeds dat je dieper vraagt. Je ziet niet dat je iedere keer opnieuw hetzelfde zegt/vraagt. Zoek het probleem niet bij anderen maar bij jezelf en je 2pagina bijbel. Ow is dat het. Is de Zoon een innerlijk fenomeen Hermanos, de wedergeborene uit God?
 11. Inderdaad, er is zo'n vreemde wending gekomen de laatste dagen hier; niets wordt meer begrepen of getolereerd, wat maar anders gebracht wordt dan het dogmatisch regelement van ... van wie eigenlijk? Vraag je dieper, ketst alles af op de platte plaat voor de kop ..of van het gesloten hart, wat gebarricadeerd en ingegraven in stellingen lijkt.
 12. Ik weet nou niet precies waar je heen wil, met; ''rituelen van Bijbelteksten'' want als je dan letterlijk daarbij een bevestiging wil lezen van me, dat ik over de wijnstok en de ranken heb geschreven.. dan wil jij toch een bevestiging van dat ik die tekst heb gebruikt waarachter ik mij verschuil? Dat heb ik niet gedaan, maar wellicht bedoel je al de teksten die mijn schrijven kunnen bevestigen door wat er in de teksten ook staat. Maar is dat verschuilen, of juist met open vizier schrijven. Het geloof schrijft tot geloof, uit geloof. En dat heeft weinig weerklank. 😕
 13. Ik schrijf daarover, maar niet letterlijk achter het ritueel, zoals jij inderdaad ontmaskerd hebt,
 14. Waar heb je het over? Wat is er ontmaskerd?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid