Spring naar bijdragen

Chiel Fernig

Members
 • Aantal bijdragen

  164
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Chiel Fernig

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Wageningen
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  De Bijbel

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het houden van de wet is onmogelijk zonder de Geest van God. Maar het wel de bedoeling dat we de wet houden. Christus is niet gekomen om de wet af te schaffen, maar om ons te verlossen van onze zonde. Hij hield de wet omdat Hij vervuld was met de Heilige Geest. De wet openbaart onze zonde. Als we de wet lezen en als in ons leven die wet overtreden dan worden we ons daar bewust van. We ontdekken onze zonde. Dat is de functie van de wet. Maar wij ontvangen genade op genade. Onze overtredingen zijn velen, maar God blijft genadig en toont zijn genade steeds opnieuw.
 2. Romeinen zegt: "Alles mag, maar niet alles is nuttig", en Salomo zegt: "Het is beter voor een mens niet geboren te worden". Abortus mag wel maar wat is het nut? Salomo bedoelt dat het voor sommige mensen zo moeilijk zal worden in het leven dat ze beter niet geboren kunnen worden. Zo grijpt God in om kinderen een moeilijk leven te besparen.
 3. Is het relevant dat Boeddha voor Christus leefde? De leer waar het om gaat is het huidige Boeddhisme en hoe de mensen daar nu over denken.
 4. De bijbel vertelt over geschiedenissen die waar gebeurt zijn. Waaruit blijkt dat dat niet zo zou zijn? In het verhaal van Mozes en de Farao veranderen de tovenaars van de Farao hun staven (houten stokken) in slangen. Mozes doet hetzelfde met zijn staf. Maar de slang van Mozes eet de slangen van de tovenaars op. Maar de slang van Mozes werd beheerst door de Heilige geest van Christus. God liet hierdoor zijn macht zien, dat hij sterker was dan de duivel, want tovenaars zijn niet gehoorzaam aan God en hun macht komt van de duivel. Maar de slang van Mozes werd niet opgeheven. Mozes pakte he
 5. God wil het wel maar niet alle mensen kiezen zijn wil te volgen ook al denken ze dat ze dat wel doen. God wil het wel, maar Hij zal alleen zich over je ontfermen als je het zelf ook wil. Als ik iets jou iets goeds wil geven, dan kun jij toch ook kiezen tussen aannemen of niet? Zo is het ook met God. En als je nee zegt, maar er is toch ergens in je hart iets dat ja zegt, hoe klein ook, zal God dat waarderen en daarover zal hij zich ontfermen buiten jou om.
 6. Dan ben ik het niet met je eens. De bijbel spreekt duidelijk over overtredingen en schuld. Ook de Nederlandse wet spreekt van handhaving van de wet.
 7. Wat wil je nu eigenlijk aantonen?
 8. Waar staat NCV voor? Er zijn meerdere vertalingen voor de griekse grondtekst, één vertaalt "voorzichtig" een ander "bezonnen". Maar Boeddha is een slechte leermeester. Het Boeddhisme erkent de noodzaak van het offer van Christus niet. Het denkt verheerlijking te vinden buiten Christus om. Boeddha wijkt af van de weg van Christus. Hij is geen goede leermeester.
 9. In de oude statenvertaling staat: "wees voorzichtig als slangen", Er zijn meerdere Nederlandse vertalingen. Welke vertaling spreekt over "bezonnen"?
 10. Kennelijk uit de traditionele verzoeningsleer, begrijp ik uit de start van de discussie.
 11. Wat God maakt is het goede te willen eb goede werken doen. Slechtheid wordt daar niet mee bedoeld Jezus zei: "wees voorzichtig als slangen, niet "wijs" als slangen".
 12. Chiel Fernig

  De zwarte weduwe

  Het verhaal van de zwarte weduwe wordt door de tegenstander gebruikt om vrouwen op het verkeerde spoor te brengen. God heeft man en vrouw als één mens gemaakt. Samen zijn zij één mens. Het is fantastisch om een vrouw te hebben tot hulp.
 13. Chiel Fernig

  De zwarte weduwe

  ! Tim 2:12 heeft het over het niet toestaan dat een vrouw de man overheerst. Dat is het punt.
 14. Chiel Fernig

  De zwarte weduwe

  Dat is een persoonlijke vraag op een bijbeldiscussieforum. Dat moet je niet doen, dat is niet eerlijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid