Spring naar bijdragen

Chiel Fernig

Members
 • Aantal bijdragen

  438
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Chiel Fernig

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Wageningen
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  De Bijbel

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Dat een brachiosaurus een hele rivier leeg zou drinken dat lijkt me ook onwaarschijnlijk. Ik woon bij de Rijn en ik weet dat de grootste brachiosaurus veertig meter zou zijn. Maar de Rijn blijft maar stromen en is meerdere tientallen meters breed. De bijbel is enigzins dichterlijk dus ik denk dat de schrijver bedoeld, heel veel water. Dat hij in de stroom staat tegen de stroming in gericht en in die houding heel veel water drinkt. Overigens weet ik niet hoe groot de Jordaan in de tijd van Job was. Wat T. Rex betreft. Fosfor is een element dat spontaan ontvlamt als het met de buitenlucht i
 2. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Waarom geloof jij daar niet in? Er zijn zoveel dieren die bijzondere eigenschappen hebben. Een octopus kan uit zijn aquarium ontsnappen, een vis vangen in een naastgelegen aquarium en weer terug kruipen naar zijn eigen aquarium.
 3. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Goed gevonden. In Job worden Behomot en Leviathan genoemd. De beschrijving van de Behomot komt overeen met de skeletten van een Brachiosaurus. De Leviathan komt overeen met een T. Rex.
 4. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Ieder zijn eigen overtuiging.
 5. Hoi Ricky. Ik heb je schrijven nog eens goed gelezen. Sorry dat ik me met je bijdrage bemoeit heb door ongefundeerde kritiek te leveren. Het is prachtig wat je schrijft. Ik onderschrijf je conclusie.
 6. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Inderdaad, Lazarus was overleden. Het zou kunnen dat hij in het dodenrijk was. Je moet wel gelijk hebben. Toen Saul naar de waarzegster te Endor ging riep zij Samuël op en hij verscheen. Hij rees op uit de aarde. Dus hij was beneden dus niet in de hemelse gewesten. Hij had rust in het dodenrijk. De naam Saul is overigens verwant aan het Hebreeuwse woord voor dodenrijk. Opmerkelijk dat hier samenvalt. Dan zullen zij die na de kruisdood gestorven zijn direct opgenomen zijn in de hemel.
 7. Bij mij niet. Er staat geschreven dat iedereen zal sterven. Ieders vlees zal vergaan. Wat uit God is is uit God geboren door de wedergeboorte. Het zal niet sterven net zo min Christus geestelijk stierf. Zijn lichaam bleef achter aan het kruis, maar met zijn Geest daalde hij af in het dodenrijk en volbracht daar zijn verdere werkzaamheden. Daarnaast is er nog onze ziel. De ziel blijft eeuwig bestaan. Wie Christus heeft aangenomen wordt met zijn ziel in de hemel opgenomen. Na de opstanding zullen dezen een nieuw lichaam krijgen. De Geest van Christus die in hen geboren is zal bij hen blij
 8. YHWH wil dat mensen gered worden. Hij zond zijn Zoon tot heil. Immanuël, God met ons. Hij leert ons om geen woordenstrijd te voeren.
 9. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Jezus vergelijkt de dood inderdaad met de slaap. Maar als zijn discipelen daar openlijk kritiek op hebben zegt hij hen duidelijk dat hij overleden is.
 10. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Goed antwoord. Om een discussie te voeren moet je aansluiten bij de ander. In dit geval wil dat zeggen: Bij mij. Er zijn voldoende stellingen die ik aangevoerd heb. Wanneer je interesse hebt kunnen we een discussie beginnen. Wat betreft eenheid. God is een God van eenheid. Ook is hij een God van verscheidenheid. Wij zijn en blijven zondaars en het lukt niet altijd om één te zijn zoals Christus dat graag zou willen. Als we interesse in elkaar tonen, bijdragen goed lezen en antwoord geven vanuit onze eigen visie vinden we aansluiting. Wat zijn eigenlijk jouw interesegebieden? Misschien
 11. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Beste Antoon, mijns inziens leert de bijbel dat zielen van overleden mensen tijdelijk in hemel zullen verblijven totdat er een nieuwe aarde is.
 12. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  De Heer zegt dat dit soort dingen alleen verstaan kunnen worden door inzicht van zijn Geest. In de beschrijving van de dieren wordt een dier genoemd dat verschrikkelijk sterk is. Dit zou wel eens een verwijzing naar de Leviathan kunnen zijn. Hij wordt geprezen om zijn geweldige kracht en wordt als voorbeeld gebruikt dat niemand tegen God op kan. Dus is hij de sterkste. In het beeld met het gouden hoofd zijn de voeten gemaakt van ijzer vermengd met leem. Het verwijst naar enerzijds hardheid en anderzijds naar verdeeldheid. Ik vraag mij af in hoeverre dat op onze eigen maatschappij van toep
 13. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Je hebt zelf verprutst. Als je een discussie wilt en direct antwoorden geeft zoals jij beschrijft moet het je niet verbazen dat anderen afhaken.
 14. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  Het is gericht aan Desid. Ik neem aan dat het voor hem wel begrijpelijk is. Maar waar het om gaat is dat wanneer je een discussie voert het nuttig is om bij het onderwerp te blijven en relevante dingen te zeggen die door de bijbel als waarheid erkent worden. Door het aansluiten op elkaar kan een discussie voortgang vinden en kan achterhaald worden wat werkelijk bijbels en waar is en wat verzinsels zijn.
 15. Chiel Fernig

  Daniël en eindtijd

  De bijbel onderwijst dat ieder schriftwoord geschikt is tot onderwijzing en weerleging. Daarmee is de weg om te weerleggen het noemen van relevante schriftgedeelten. Het roepen van beweringen leidt af van de kern van de discussie en leidt nergens toe.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid