Spring naar bijdragen

Piebe

Members
  • Aantal bijdragen

    2.493
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Piebe

  1. Op 4-8-2023 om 19:50 zei Petra.:

    Ja, leuk dat je er weer bent hoor. 😇

    Waar was je toen ik verguist werd en een ban van drie maand kreeg om andermans woorden?

    Ik heb me in je vergist, maar nee ik ben niet terug. Zonde van mijn tijd.

    Met een door- en door corrupte mod aan het roer zoals @sjako wil ik hier dood niet gevonden worden, die oude jodenknuffelaar. Bedenk je goed dat een vriend van het jodendom een vijand van Christus is.

    zware belediging is niet toegestaan. Om je te helpen niet dood gevonden te worden hier krijg je permanente ban. Zo gaat dit niet.

  2. Op 1-8-2023 om 12:15 zei Breuk:

    over Gods besluit om de mensheid met de aarde te verdelgen (vgl. Abraham bij Gods besluit om Sodom te doen omkeren) ,niet ontkend kan worden dat de vloed en daarmee de vernietiging van de mensheid wel degelijk wat met Noach gedaan heeft. Het heeft hem ertoe gebracht om na de vloed niet opnieuw met deze God die voor deze vloed verantwoordelijk is, te wandelen!’

    Alhoewel ik het leuk gevonden vind, betwijfel ik of dat zo is. Want als Abraham bereid was zijn lievelingszoon te offeren, waarom zou Noach dan twijfelen aan Gods oordeel dat in onze ogen zo barbaars lijkt. En dat Noach niet meer met God wandelde en dat later uit hem de 12 stammen zouden voorkomen lijkt me wel heel geducht. Het zou betekenen dat Christus is voortgekomen uit een ongelovige. Daar valt natuurlijk tegenin te brengen dat Christus' broers ook niet geloofden.

    Bovendien wist Noach al wat er gebeuren gingen toen hij de ark bouwde, dus ik verwerp de hypothese dat hij niet meer met God wandelde na de vloed.

    En ik weet me in goed gezelschap! ;)

    'Door het geloof heeft Noach, door Goddelijke aanspraak vermaand zijnde van de dingen die nog niet gezien werden, en bevreesd geworden zijnde, de ark toebereid tot behoudenis van zijn huisgezin; door welke ark hij de wereld heeft veroordeeld, en is geworden een erfgenaam der rechtvaardigheid die naar het geloof is.' (Heb 11,7)

    De schrijver noemt Noach een gelovige, dus wandelde hij wel degelijk met God zowel voor als na de vloed.

    53 minuten geleden zei Breuk:

    Welke wijze kan het Christendom veranderen zodat de man en vrouw echt gelijkwaardig worden en heeft dat invloed op dit soort teksten in Genesis? (Wat te denken van de 3 eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest). Het is ook wel een onderwerp dat bij mij in mijn achterhoofd speelt, maar kerkelijk wordt daar niet veel over gesproken. Recent was pas weer het seksisme in o.a. de PKN  in het nieuws. Vrouwelijke voorgangers krijgen nog steeds allerlei opmerkingen te horen, puur omdat ze vrouw zijn. 

    Ik heb al zo vaak onderbouwd dat de leer van Paulus mannen en vrouwen volwaardig gelijkstelt en toch is de dame boos op mij. Het is net als met zogenaamde onderdrukte christinnen anno nu, ze willen helemaal niet anders, ze vinden het wel prima want het scheelt een jas verantwoordelijkheid. En Petra is geen vriendin van Jezus, lees haar berichten op Geloofsgesprek maar. Met zulke vriendinnen hoef je geen vijanden.

  3. Op 24-7-2023 om 14:09 zei Flawless victory:

    Jezus Zelf zegt in Johannes 17:23 Ik in hen, en Gij in Mij; opdat zij volmaakt zijn in een, en opdat de wereld bekenne, dat Gij Mij gezonden hebt, en hen liefgehad hebt, gelijk Gij Mij liefgehad hebt.

    Ik heb niet ontkend dat Christus in de apostelen was, maar als jij doden kunt opwekken en zieken genezen dan neem ik het gaarne terug en heb ik te maken met de 14e apostel.

  4. Dank voor het delen van dat inzicht @Breuk want daar sla je wat mij betreft de spijker op z'n kop. Christus is niet in jou, maar jij bent in Christus. De schepping draait om Christus en niet andersom.

    Edoch als gezegd doe ik niet meer mee maar hier wou ik een uitzondering voor maken.

  5. Absoluut jammer. Ik ben lang actief geweest op Trajecto zijn forum en ik weet dat hij er hart voor had en dat hij de ruzies graag had willen voorkomen (maar dat lukt nooit in dit leven). Ik zal hem niet vergeten en denk met positieve gevoelens aan hem terug ondanks de meningsverschillen die er geweest zijn. Geloofsgesprek is en blijft Trajecto zijn levenswerk en ik hoop dat het nog een lang leven beschoren is.

    Wie weet tot ziens @Trajecto aan de overkant van de regenboog.

    Gegroet je maat.

  6. Op 22-3-2023 om 15:52 zei leren_schoen:

    Het heeft niks met religie te maken ik scheld je gewoon uit. Jij denkt dat je in het echte leven ook hitlergroeten kan geven en stoer kan spreken over de slachtoffers maar je krijgt alleen bedreigingen en daarna ga je huilen bij de autoriteiten. 

    Dit zijn leugens en valse beschuldigingen. Is dit de nieuwe koers van jouw forum @sjako want die is weinig christelijk te noemen.

    En dat je mij drie maanden een ban hebt gegeven vanwege de woorden die meneer @leren_schoen over mijn moeder heeft gesproken is het laatste woord nog niet over gezegd.

    Waarom kreeg ik een ban van jou @sjako terwijl ik i.p.v. olie op het vuur te gooien jou attendeerde op het bericht van @leren_schoen die mijn moeder uitmaakte voor temeier en mij beschuldigde van het verspreiden van nazipropaganda? Is de aantijging soms al genoeg onder jouw twijfelachtige leiding beste @sjako de onrechtvaardige jodenvriend? Doet me denken aan Pontius Pilatus.

    Alhoewel ik qua opvatting over joden op Jezus lijk ben ik het niet waard de schoenen van zijn schoenendrager te dragen. Maar kennelijk is het voor @sjako een gevalletje van wie Piebe niet veroordeelt is geen vriend van de joden. Maar jij bent wel een vriend, want opperjood @Chaim heeft jouw ban geliked. Hij stemt dus in met het veroordelen van mensen om andermans woorden.

    Ben blij dat ik dat weet want ik doe niet meer mee.

  7. 17 minuten geleden zei Fundamenteel:

    @sjako

    Uw modbreak: Mod sjako. Beetje oppassen met opruiende filmpjes van YouTube. Ik ken geen Jood die een Christen zou willen vermoorden omdat hij Christen is. Ik wil vanaf nu geen antisemitische filmpjes meer zien! Ondertussen is, terecht, het filmpje van YouTube gehaald

    @Chaim  zal een melding hebben gemaakt haha

    Dan heeft @sjako de berichten van @leren_schoen niet gelezen of het  moet zo zijn dat je straffeloos andermans moeder voor hoer kunt uitmaken en mensen geweld toewensen zolang je zelf maar joods bent.

  8. 57 minuten geleden zei Flawless victory:


    Is je dat in een pb toegevoegd geworden? 

    Ja, ben blij dat deze jood tenminste eerlijk zegt hoe hij het opvat dat ik joods van geboorte ben en christen. Figuren als @Chaim leren we dan ook kennen want je ziet dat hij het voor hem opneemt ondanks hetgeen waar ik voor word uitgemaakt.

    Vervolgens begint ie over een hakenkruis en impliceert dat ik daar een aandeel in had.

    42 minuten geleden zei leren_schoen:

    Nou en. @Piebeis een viezerik en nsb’er. Ik zal een hitler groet in zijn moeder doen.

    Ga maar lekker denken dat je de goederen bent omdat je geen geweld voor een Moabiet. gebruikt. Ik wel en dat mag je best weten. En ik zal het zeker niet terug nemen.

    Ik lust je rauw, kom maar langs.

  9. 10 minuten geleden zei Fundamenteel:

    En het ongeboren kind van alle rechten te strippen terwijl politici de termijnen de hoogte blijven in jagen voor hun occulte wetenschappen? (Pharmakeia)

    Als je wist wat genade betekent hoefde je me dat niet te vragen. Terug naar start maar.

  10. 3 minuten geleden zei TTC:

    Dikke chapeau aan wie zonder kleerscheuren de overkant van de brug weet te bereiken, wat eenvoud vermag.

    Dat zie je ook bij inwijdingsrituelen van motorbendes. De leden gaan staan in een lange rij, rollen hun leren jassen op als een knuppel die ze helemaal intapen met plakband. Vervolgens moeten de prospecten zonder hemd naar de overkant lopen met de handen achter het hoofd terwijl ze op het bovenlijf worden geslagen met knuppels. Eenmaal aan de overkant wordt het bebloede lichaam omhelst door de leider en begint de feestvreugde want dan is men officieel lid. Er sneuvelt wel eens een rib maar dat is men gauw vergeten na een paar meter bier.

  11. Wat een leuke berichten krijg ik van jood @leren_schoen waarmee hij bevestigt wat ik eerder schreef, dat men twijfelt aan mijn joodse geboorte. Dus ik post het even voor de jodenknuffelaars:

    Je stink homo nsb vader hahhhaha 

    en je hoeren ratten moeder 

    Mod sjako. Je denkt hier toch niet mee weg te komen zeker. Je gaat Willempie achteraan. Drie maanden bedenktijd. Je wilt na herhaaldelijke waarschuwingen je niet fatsoenlijk aanpassen aan dit forum en je komt met deze ongepaste woorden.

  12. 3 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Het ging mij meer over de daad van abortus waar merendeel van de tijd het kind vermoord wordt omdat het ongewenst is door de vrouw, partner, familie of werkgever.

    Wanneer een meisje van 13 verkracht wordt is de situatie anders natuurlijk. Maar zijn daarvoor absurde termijnen nodig als bij zulke uitzonderingen geen termijn bestaat? Er zijn omstandigheden waar ze zelfs nog aborteren vlak voor de geboorte. Maar als we echt met "choice" te maken hebben, hoeven we geen termijnen van +12 weken. Het is 1 barbaars voor het ongeboren kind en 2 worden de risico's op complicaties bij de vrouw aanzienlijk hoger.

    Ik ben tegen abortus maar boven alles vóór barmhartigheid. Want is dat niet wat Christus van ons vraagt in alle gevallen? En de keerzijde van barmhartigheid is onbarmhartigheid. Soms kom je dat dilemma tegen bij abortus, Zolang de zwangere vrouw niet onder druk wordt gezet vind ik dat de beslissing bij haar moet liggen.

  13. 4 uur geleden zei leren_schoen:

    Dus het Judaisme is kwaad en nazi waren niet kwaad. Ja maar ik ga hier geen debat voeren met een dwaas

     

    Ben je soms wat traag van begrip en lomp of alleen lomp?

    Sjalom en een fijne dag gewenst!

    Mod sjako: beledigend gedrag. Voor de zoveelste keer

  14. 7 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ja, ik kan een heel eind met je meedenken. Ik begrijp ook niet dat een dergelijke houding en dito uitspraken overal getolereerd worden. Iedereen lijkt wel in zijn broek te doen uit angst om voor antisemiet uit gemaakt te worden. Want die kaart wordt meteen getrokken. Zonder nadenken of overwegen. Zie casus Willempie.

    De antisemitismekaart wordt bewust getrokken om het gesprek te frustreren. Wanneer ik dan aankaart dat ik joods ben van geboorte, wordt dat glashard ontkend en blijft men me uitmaken voor antisemiet. Wijs ik er op dat ik mijn pijlen richt op het judaïsme en specifiek het meeste nog op crypto judaïsme en niet op het volk als geheel, word ik uitgemaakt voor antisemiet. 

    Vandaar dat ik niet meer met joden in gesprek ga maar uitsluitend over hen praat.

  15. 3 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Maar we staan nu onder de genadewet van Christus. Stenigde Hij Magdalena? Neen, nochtans was dat de wet voor de Wet in vervulling ging. De Wet is vervuld in Hem.

    Het ergste is dat veel vrouwen misleid worden door abortus te minimaliseren. In Amerika zetten ze zelfs het geluid uit bij een check up voor de abortus omdat vrouwen van gedacht durven veranderen als ze het hartje horen kloppen. Waarom doen ze alles om de vrouw niet van gedacht te doen veranderen en het ongeboren kind te degraderen tot een hoopje cellen dat het niet gewaar is? Ze zijn zich al bewust van 12 weken en wellicht vroeger. Er zijn metingen op gedaan door middel van stressreacties.

    https://acpeds.org/position-statements/fetal-pain

     

    Is het genadig om tegen een verkracht meisje van 13 te zeggen: je krijgt dat kind maar want anders is het moord? Genade voor de een houdt soms in ongenade voor de ander. Daarom ben ik van mening dat moord in schrijnende gevallen is geoorloofd. Dat is althans hoe ik er tegenaan en ik meen mijn visie op de Schrift gestoeld te weten.

    Het slaat nergens op om een prostituee te vergelijken met een zwanger kind. Wellicht tijd je nog eens te verdiepen wat genade betekent.

  16. 1 minuut geleden zei Hermanos2:

    Nu doe je zelf hier hetzelfde wat je zojuist iemand anders kwalijk nam. Niet okee. Ook een ban voor jou?

    Jezus en de apostelen waren nadrukkelijk anti judaïsme, waren dat dan (ook) nazi's?

    Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat men kritiek op de joodse religie en haat tegen het volk als geheel bewust niet wil onderscheiden. Of men doet zich voor als atheïst maar praktiseert heimelijk de joodse religie. Immers, men hoeft niet in God te geloven om Mozes te volgen. Er staat nergens in de hele Thora dat het een vereiste is om te geloven. En wie zich opwerpt als atheïst die kan evangeliseren onder de noemer inhoudelijk discussie.

    Wat @Chaim steeds doet is evangeliseren voor het jodendom, onder de valse vlag van in discussie gaan over de christelijke 'claims' zoals het een religieuze jood betaamt onze geloofswaarheden te kwalificeren. Een echte atheïst doet dat niet, die interesseert zich niet voor religie en gaat zitten te eten. Waar ik een nog grotere hekel aan heb dan het judaïsme, zijn religieuze joden die zich voordoen als atheïsten maar ondertussen evangeliseren voor het jodendom. 

    Ik ga niet meer met ze in discussie maar praat over ze. ;)

    8 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ze zijn nu reversed he. Nu zijn ze über pro lgbqt en pro wereldregering onder een ander narratief.

    Gespiegeld beleid, zelfde doel...

    Goed punt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid