Spring naar bijdragen

Piebe

Members
 • Aantal bijdragen

  2.328
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Piebe

Recente profielbezoeken

1.530 profielweergaven
 1. Piebe

  De hoofddoek

  Ik ben helemaal voor vrouwen die opkomen voor hun rechten maar soms lijken de dingen niet wat ze zijn. De moslima die buitenshuis onderdanig lijkt, deelt thuis niet zelden de lakens uit. Dat zij zo willen leven is ook een 'recht'. Nee precies, dat ongestelde joodse vrouwen zeven dagen in het kippenhok moeten slapen is ook veel minder erg dan dat ze even moesten zwijgen in de gemeente. Stel je voor dat je daar wat van vindt en antisemiet genoemd wordt in je strijd voor gelijke rechten. Nee, alle ballen op Paulus!
 2. Piebe

  De hoofddoek

  Ja want stel je voor dat je iets zegt over het jodendom en antisemiet genoemd wordt. Een ieder die zich hardmaakt voor vrouwenrechten maar niks vindt van Leviticus 15:19-24 neem ik met een flinke korrel zout en bind ik vast aan een ketting in de keuken. Ga nou maar lekker veilig afgeven op Paulus, voorlopig kan dat nog wel.
 3. Piebe

  Parelduiken in de Bijbel

  Als het geslacht niet uitmaakt waarom dan niet gewoon de waarheid aanvaarden dat God mannelijk is? Zit die penisnijd zo diep? Men moet heel wat 'parelduiken' om van Jezus een mokkel te maken, maar ik heb er een voor je! 'Jeruzalem, Jeruzalem, gij die de profeten doodt, en stenigt die tot u gezonden zijn, hoe menigmaal heb Ik uw kinderen willen bijeenvergaderen, gelijkerwijs een hen haar kiekens bijeenvergadert onder de vleugelen, en gijlieden hebt niet gewild.' (Mat 23,37) Ja, hier het 'bewijs' dat Jezus een wijf was! [/sarcasme]
 4. Heb ik gevraagd om zure reacties? Dat jullie geen humor hebben was al bekend, zie openingspost.
 5. Piebe

  De hoofddoek

  Dan moet je maar even met Jezus praten waarom hij twaalf mannen uitkoos en niet een vrouw. En nogmaals, zolang ik niemand hoor over de onderdrukking binnen het jodendom die nog steeds plaatsvindt en alleen maar afgeven op Paulus, een uitverkoren apostel nota bene, noem ik het willekeurige vrouwenemancipatie die ik met een flinke korrel zou neem.
 6. Piebe

  De hoofddoek

  Daar kon je je nog wel eens in vergissen. In Mat 15,22-23 lezen we dat Jezus geen woord tegen de snikkende Kananese vrouw wil zeggen. Zijn moeder wordt door hem afgebekt met een 'vrouw waar bemoei je je mee?' als ze vraagt of er nog wijn is. Als gezegd Jezus kwam naar de joden en de joodse religie is zeer vrouwonvriendelijk. Zolang ik geen vrouwen tegen het orthodoxe jodendom in opstand zie komen, neem ik vrouwenemancipatie met een flinke korrel zout. Verder wordt Paulus door Christus zelf een uitverkoren vat genoemd.
 7. Piebe

  De hoofddoek

  Dit had betrekking op joodse vrouwen - die nog steeds onderdrukt worden in het jodendom, jammer dat niemand het voor hen opneemt - want Paulus preekte in synagogen. Als je echter zijn brieven aan de bekeerde christenen leest zie je dat hij leert dat mannen en vrouwen gelijk zijn in Christus, zie Gal. 3:28: Daarin is noch Jood noch Griek, daarin is noch dienstbare noch vrije, daarin is geen man en vrouw. Want gij allen zijt één in Christus Jezus. Ik droeg er een toen ik in warme oorden vertoefde. Die maakte ik nat met koud water en dat was heerlijk tegen de hitte. Mijn mokkel liep e
 8. Vraag wat je wilt maar mij er buiten laten. Bij voorbaat dank.
 9. Piebe

  De hoofddoek

  Wie zegt dat deze tijd beter is? Wel, Jezus en de twaalf apostelen om te beginnen want anders had er niet naar een beter verbond gezocht hoeven worden. En ik als kind van deze tijd durf wel te zeggen dat Nikes beter lopen dan sandalen. Een hoofddoek heb ik zelf ook nog wel gedragen toen ik in warmere oorden vertoefde, ook wel sandalen for that matter. Dus ben het wel met je eens maar hier in Nederland is het in mijn optiek passé.
 10. Piebe

  De hoofddoek

  Ja en Jezus droeg sandalen. Dat was echter een andere tijd en cultuur, christinnen gaan mee met de tijd en dat vertikken jodinnen en moslims.
 11. In dit topic is het de bedoeling om grappige uitspraken van atheïsten te verzamelen. Het mogen gedateerde uitspraken zijn en/of recente, maar bij voorkeur gedaan om het christelijke geloof onderuit te halen. Ik lees zelf nog wel eens mee op (anti)geloofsgesprek/ freethinker 2.0 en zal het spits afbijten met een dijenkletser van Zolderworm. Op een uitstekend onderbouwd betoog van Balthasar omtrent de historiciteit van Jezus reageerde hij als volgt: Josephus schreef dit omstreeks het jaar 90. Sowieso te laat om betrouwbaar te zijn. Dit heeft met waarheidsbevinding niks te maken en
 12. Ik vind het heel vervelend dat je dit doet en heb er een melding van gemaakt.
 13. Piebe

  Job

  O dus omdat ik geen kinderen heb kan ik me niet in anderen verplaatsen die ze verliezen? Daarmee impliceer je een hele hoop zaken waar ik me niet in kan vinden. Kennelijk voel jij je heel speciaal omdat je ze wel hebt, maar daar hoef je alleen maar voor op je rug te liggen hoor. Niks speciaals aan. Terug on topic maar met hen die nog zin hebben met je in discussie te gaan.
 14. Mijn complimenten voor dit zeer inhoudelijke bericht waarmee je helder en duidelijk hebt aangetoond dat de psalm inderdaad over de zoon gaat en nergens anders over. Opvallend is dat zelfs de Farizeeërs - die meer verstand van het OT hadden dan Chaim - er geen moeite mee hadden dat de psalmen over de zoon gaan. 42 En zeide: Wat dunkt u van den Christus? Wiens Zoon is Hij? Zij zeiden tot Hem: Davids Zoon. 43 Hij zeide tot hen: Hoe noemt Hem dan David in den Geest zijn Heere? zeggende: 44 De Heere heeft gezegd tot mijn Heere: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden zal gez
 15. Akkoord, dan zal ik de woorden 'Mijn God, mijn God waarom hebt u mij verlaten' direct uit zowel het OT als uit het NT krassen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid