Spring naar bijdragen

HJW2

Members
 • Aantal bijdragen

  238
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over HJW2

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. HJW2

  God is liefde

  Toch zijn er in de bijbel aanwijzingen dat iedereen meegaat. Romeinen 14 vers 11 (iedere knie zal zich buigen, iedere tong zal God belijden). Ik denk dat je onderschat hoe transformerend Liefde is. Als mensen de werkelijke Liefde weer meemaken en ervaren, zullen zijn daar in meegaan en zich thuisvoelen. Het is dus niet zozeer zaak om mensen die er nu een zooi van maken af te schrijven, maar hoe krijg je mensen weer in het Licht ?
 2. Voor mij is het geen zelf-verlies maar zelf-vinding. Dat de mens geschapen is, is een uitgangspunt. Waarvan ik me afvraag of dat correct is. Als de mens niet geschapen is, dan kan er een heel andere wereld opengaan. Het hoeft geen verovering te zijn, het kan ook een terugkeren zijn. Terugkeer in eenheid. Een optie.
 3. Vaders die langs de lijn van het voetbalveld staan, kunnen geen getuige zijn van de wedstrijd. Ze hebben immers wel “bijna” in het veld gestaan, maar niet echt.
 4. HJW2

  God is liefde

  Hoe zie jij dat voor je mbt inheemse bevolkingsgroepen in bijvoorbeeld het Amazone gebied die nog nooit van de christelijke God gehoord hebben ? Hoe geeft God hen de kans gelovig te worden ?
 5. HJW2

  Parelduiken in de Bijbel

  Weer mooi omschreven. Goed te horen dat je daar je rust hebt gevonden. Dat heb ik nog niet, maar ben op weg.
 6. HJW2

  Parelduiken in de Bijbel

  Ik kan niet anders zeggen dan dat we geheel op 1 lijn zitten zoals je het hier verwoordt. Zoek eerst het koninkrijk Gods (Liefde) en de rest zal u gegeven worden.
 7. HJW2

  Wel en wee topic

  Dank en beterschap ! Hoe is het onderzoek gegaan ?
 8. Wat vervelend om te horen. Goed om te lezen dat je een manier hebt gevonden ermee om te gaan. Zo vindt een ieder zijn/haar eigen pad in dit soort situaties. Zelf geloof ik niet in lessen, en zeker niet van deze omvang. Ik zoek dan ook een andere weg. Niet beter of slechter, maar alleen anders. Ik wens jou en je vrouw alle goeds, sterkte en Liefde op jullie pad. Ik snap je gedachte. Voor mij is de vreselijkheid van het systeem reden om het niet geloofwaardig te achten voor mijzelf. Ik denk dat ook hier geldt: u geschiedde naar uw geloof. Geloof je dat je daden gevolgen heb
 9. Op de negeerknop. Ga lekker anderen treiteren met je onmenselijkheid.
 10. Wat ben je toch altijd ellendig agressief. Is dat het christenzijn dat Jezus voor ogen heeft volgens jou ?
 11. Wat een vreselijk systeem. Alle ellende die ik nu meemaak heb ik allemaal zelf veroorzaakt ? Is eerder een trap na.
 12. HJW2

  Waarom moest Jezus sterven?

  Gelukkig hebben we jou. Zodat we van jou kunnen horen wat joden en christenen geloven, want blijkbaar weten ze het zelf niet zo goed. Lekker bescheiden….
 13. Beetje flauw Sjako. Je begrijpt heel goed wat ik hiermee aangeef.
 14. Ik helaas wel. Bij ons in de straat woonde een JG gezin. Toen we een jaar of 15,16 waren knapten we vuurwerk. De zoon van het gezin zat op zijn slaapkamer met de gordijnen iets aan de kant naar ons te kijken. Wat wilde hij er graag bij zijn. Ik weet nog dat, zelfs op die leeftijd, mij het pijn deed om te zien.
 15. HJW2

  Waarom moest Jezus sterven?

  Waarom lees je niet wat ik je zeg ? De twee teksten gaan niet over erfzonde. Je snapt de erfzonde niet. Ik kom met een onderbouwing, dat heb ik jou nog nergens zien doen. Jodendom uitgevonden om zich tegen christendom te weren ? Heb je daar een bron voor waaruit dat blijkt ? Ik zou zeggen: vraag bij de joodse gemeenschap na hoe ze deze tekst lezen. Kennis.....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid