Spring naar bijdragen

HJW2

Members
  • Aantal bijdragen

    505
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door HJW2 geplaatst

  1. Mijn poging om je nog te bereiken zal ongetwijfeld klunzig zijn geweest, maar met oprechte bedoelingen. Mocht het je hebben gekwetst, dan excuus daarvoor. Je kiest er helaas voor onbereikbaar te zijn en dat moet ik respecteren. Ik laat het gaan en vertrek van het forum.
  2. Ik snap je probleem wel. Je weet heel goed dat je gedrag volledig in strijd is met de leer van Jezus. In het verleden heb je dat ook wel eens toegegeven en aangegeven dat je daar iets mee moest. Maar blijkbaar ben je helaas dat stadium voorbij, althans hier op het forum. De keuze tussen de bijbel volgen en het volledig losgaan op andersdenkenden is helder. Je laat de bijbel dan lopen. Je gebruikt geen scheldwoorden, maar je intentie komt niet anders over dan degenen die wel scheldwoorden gebruiken. Je gaf aan dat je de fundamenten van een leefbare samenleving belangrijk vin
  3. Je negeert volledig de vraag: is de manier waarop je opkomt voor anderen (door weer anderen neer te sabelen) in lijn met de bijbel ? Roept Jezus jou op om op deze manier het kwaad te bestrijden ? Je hoeft je niet te verdedigen of te rechtvaardigen, ik leg de bijbel ernaast en vraag je of je je gedrag daarin herkent ?
  4. Dat is dus wat ik je voorhoud: geef het goede voorbeeld. Vind je dat jij het goede voorbeeld geeft ?
  5. HJW2

    Genocide en geweld in de Bijbel

    Anglo-Amerika bestaat niet. Compleet fictief. Als je Griekenland een wereldmacht noemt zijn er nog veel meer geweest en klopt het getal 5 niet meer. Dat het alleen zou gaan om rijken die met Israël te maken hadden klopt ook niet, want staat nergens in de bijbel. En aangezien je volgens jouw eigen geloof niets mag toevoegen aan de bijbel is je verhaal gewoon niet houdbaar. Poosje geleden hebben we het hier uitgebreider over gehad en bij heel wat vragen bleef je angstig stil. Je hebt zelf ook wel door dat het niet deugt, maar als je dat toegeeft kom je in de problemen binnen je
  6. Eerder gaf je aan dat we mensen niet in groepen moeten indelen. Vervolgens zie ik jou constant wel degelijk mensen in groepen in te delen. Bijv christenen versus niet christenen Complotdenkers en nuttige idioten Wat je vervolgens doet is de ene groep superieur verklaren aan de andere en de leden van die andere groepen genadeloos de grond intrappen. En dat vergoelijk je door te stellen dat het kwaad bestreden moet worden. Het is echt in totale tegenstrijd met de bijbel: gij zult geen kwaad met kwaad vergelden, maar overwin het kwade door het goede. Het constant ma
  7. Ik twijfel ook aan het nut van mijn bijdragen. Discussies gaan telkens een andere kant op. Wellicht dat ik weer eens afstand ga houden.
  8. Ik snap je gedachten over de strijd. Dat Jezus die oproep doet klopt helemaal. Maar hoe gaat het superioriteitsdenken wat jij hier telkens neer zet helpen in de strijd ? Waar roept Jezus op om je zo op te stellen ? Jezus roept op om bescheiden te zijn, de vijand lief te hebben. Hoe zie ik liefde in jouw gedachtengangen over heidenen, atheïsten, linksen ? Hoe geef je dat vorm ?
  9. Welk deel van de bijbel baseer jij je op om constant zo los te gaan op andersdenkenden ? Waar roept Jezus hiertoe op ? Waar rechtvaardig jij het mee om dit soort constant superioriteitsdenken te uiten ? Waar leert Jezus dat ?
  10. Het is natuurlijk veel beter om vanuit een eigen geweten niet over de schreef te gaan. Maar angst voor aardse wetten is ook nog steeds een goede motivatie.
  11. De christenen zijn afgedwongen gehoorzaam, want de straf van God zal niet mals zijn. Daar zijn de aardse wetten watjes bij. Als er dus afgedwongen wordt, dan zal dat bij het christendom veel meer spelen. Integendeel. As ze door het strafrecht in toom gehouden worden is het einde niet zoek. Het einde is zoek als men niet meer in toom gehouden wordt. Een hoop rechtse propaganda, los staand van de realiteit. Mensen vertrekken uit California, in 2019 gingen er 1 miljoen mensen meer weg daar dan dat erbij kwamen. Reden is echter niet de onveiligheid maar de torenhoge prijzen. Recht
  12. HJW2

    Vriendschap

    Dat is niet wat ik de tekst staat die ik aanhaalde. Je hebt nu het volgende gedaan: - negeren - refereren aan mijn ideeën - zeggen dat het mijn visie is - andere tekst hanteren dan ik aandraag Op de inhoud en de bijbel ingaan doe je echter niet. Wat betekent dan de tekst uit Mattheus voor jou ?
  13. HJW2

    Vriendschap

    Wat ik doe is de woorden van Jezus naar voren halen. Het is een duidelijke boodschap. Ik zie je worstelen als de bijbel je vraagt meer te doen dan anderen, dan de tollenaars. Ik zie je worstelen als het over liefde gaat. Hoe lees jij de woorden van Mattheüs die ik aanhaalde en hoe geef jij dat vorm in je leven ?
  14. HJW2

    Vriendschap

    Je hoeft geen enkele lering te trekken uit mijn ideeën. Het gaat er hier dan ook helemaal niet om of ik gekke ideeën heb. Vraag is of jij Jezus volgt, wat je beweert. Wat ik hier doe is je de bijbel voorhouden en wat Jezus leert, niet wat ik zou leren. En ik zie dat je je niets aantrekt van de leer van Jezus (niet die van mij) als die leer niet in jouw straatje past. En daarmee stel je jezelf boven Jezus.
  15. HJW2

    Vriendschap

    Je bent dus een tollenaar in Jezus' ogen. Helder. Opvallend hoe weinig moeite je hebt om de leer van Jezus los te laten, blijkbaar denk jij het beter te weten dan hij. Volgens je eigen onderschrift: choose this day whom you will serve. Je keuze is helder en dat is dus niet Jezus.
  16. Niet alleen christenen zijn aanspreekbaar op normen en waarden. Ook in seculiere landen mag niet gestolen worden, mag niet gemoord worden. Het christendom is niet superieur. Jezus waarschuwt op meerdere plekken om je niet superieur aan anderen op te stellen. Bijvoorbeeld Lucas 18:10-14 10 Twee mensen gingen op in den tempel om te bidden, de een was een Farizeër, en de ander een tollenaar. 11 De Farizeër, staande, bad dit bij zichzelven: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de andere mensen, rovers, onrechtvaardigen, overspelers; of ook gelijk deze tollenaar. 12 Ik vast tweem
  17. HJW2

    Vriendschap

    Goddelijke liefde is heel wat anders dan menselijke liefde. Helemaal mee eens. Die liefde is echter veel meer dan het verrichten van goede daden. Daden zijn een uitingsvorm. Het is een staat van Zijn. Het doordringt je helemaal. Het is wie en wat je bent.
  18. HJW2

    Vriendschap

    Je herhaalt het nog een keer. Ik geef teksten aan uit de bijbel die je oproepen iets heel anders te doen. Volg je Jezus door anderen te minachten of is dat gedrag waarvan Jezus zegt dat de tollenaars dat doen ? Goddelijke liefde is heel wat anders dan menselijke liefde. Helemaal mee eens. Ik ben het er niet mee eens dat die liefde uit daden bestaat. Die daden zijn een uitingsvorm. Goddelijke liefde is een staat van Zijn, dat wat je bent, waar je helemaal van doordrongen bent.
  19. HJW2

    Vriendschap

    En daarmee volg je Jezus of ga je tegen hem in ? Ben je dan een Jezus volgeling of doe je wat ook de tollenaars doen, volgens Jezus....
  20. HJW2

    Vriendschap

    Wat betekenen de teksten in Mattheus 5 voor jou ? 43-44: 43 Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult uw naaste liefhebben, en uw vijand zult gij haten. 44 Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief En 46-47: 46 Want indien gij liefhebt, die u liefhebben, wat loon hebt gij? Doen ook de tollenaars niet hetzelfde? 47 En indien gij uw broeders alleen groet, wat doet gij boven anderen? Doen ook niet de tollenaars alzo? Roept Jezus op om anderen te minachten ?
  21. Dat kan. Zo ook inderdaad op openbare scholen. Eerder gaf je aan dat de woke beweging de jonge geesten niet moet kneden omdat dat het einde van de mens is. Maar blijkbaar vind je het prima als de helft van de kinderen (even uitgaande van 50% openbare scholen, ik weet niet of dat correct is) wel op die wijze gekneed worden.
  22. Anders dan DBI lees ik niet alles letterlijk en zie je punt, Groot verschil is wel tussen "ik beschouw" en indruisen tegen gemaakte afspraken. Wat jij en ik beschouwen is niet zo relevant. Ik denk dat velen stemmen uit eigenbelang. Dat is bij elke totalitaire staat het geval die dat zou doen. Daarin geen onderscheid tussen links en rechts.
  23. Nee, dat zeg ik niet. Wel zeg ik dat er gekeken moet worden naar de mate van democratie ondermijnend gedrag. Op basis van de uitkomsten moet er dan beoordeeld worden of er iets moet gebeuren.
  24. En opeens is er een onderscheid tussen openbare en christelijke scholen. Kinderen worden dan dus totaal verschillend opgevoed. Kinderen op een christelijke school leren dat er 2 genders zijn, kinderen op een openbare school dat er meer zijn. Roze bril. Verbod homohuwelijk, allerlei verboden nu in Amerika richting lgbtq. De kerk die er zeer voor strijdt homohuwelijken tegen te houden. Leuke zin, maar 0 realiteitswaarde. Ik begrijp net dat als dat gebeurt op openbare scholen, dat dat geen probleem is. Wat is het nou ? Hetzelfde gold een aantal tientallen jaren geleden. Ma
  25. In een maatschappij maak je afspraken met elkaar om die maatschappij leefbaar te houden. Mensen of groepen dit dat ondermijnen kunnen sancties verwachten. Zo sluiten we verkrachters, kindermisbruikers en dieven op. Zijn we dan een intolerante samenleving ? Dat lijkt mij niet. Ook kan het verenigingen en organisaties treffen. Zo is de pedofielenvereniging Martijn verboden omdat pedofilie niet in onze maatschappij past en het uitdragen daarvan al helemaal niet. Zo worden er ook motorbendes verboden, groepen die niets anders doen dan de maatschappij ontwrichten. Vrijheid van meningsuiti
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid