Spring naar bijdragen

Gedenkwaardige posts


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 668
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Ligt er maar aan in wat voor kringen men rond aan het wandelen is.

In normale kringen normale vrouwen, vrouwen van stavast en beschaving,die hun rotbuien voor zichzelf houden en een ander daar niet mee lastig vallen.

Dit is zo absurd dat het grappig is. Hoewel ik twijfel aan de oprechtheid van deze post

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als reactie op de 'vrouwvriendelijke Islam':

Quote:

en het "vrouwonvriendelijk" commentaar wordt ronduit absurd als we lezen wat er in de koran zoal over vrouwen staat:

34.
Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat God de enen boven de anderen heeft doen uitmunten
en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen God onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, God is Verheven, Groot.
(Soera 4, mannen staan boven vrouwen omdat ze uitmunten)

11. God gebiedt u aangaande uw kinderen: voor het mannelijke kind evenveel als het deel van twee vrouwelijke kinderen (..) (soera 4, mannelijk kind twee keer zoveel erfenis)

223.
Uw vrouwen zijn een akker voor u - komt daarom tot uw akker, zoals het je behaagt en doet goed voor jezelf
en vrees God en weet, dat je Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen. (soera 2, gebruik je vrouw zoals jij het als man wilt)

282. O, jij die gelooft, wanneer je van elkander leent voor een vastgestelde periode, schrijft het dan op. (..)
En roept van onder uw mannen twee getuigen en als er geen twee mannen zijn, dan één man en twee vrouwen van degenen, die je als getuigen aanstaan
, zodat, wanneer één der twee vrouwen zich zou vergissen, de ene de andere indachtig moge maken. En de getuigen mogen niet weigeren, wanneer zij worden gedaagd. (..) En indien je zulks doet, zal het zeker overtreding van je zijn. Vrees God. God schenkt je kennis en God weet alle dingen goed.
(soera 2, één man is gelijk aan twee vrouwen)

23.
Verboden zijn u
uw moeders en uw dochters en uw zusters en uw vaders zusters en (..) 24.
En getrouwde vrouwen, met uitzondering van haar, die gij bezit
. Dit is een gebod van God voor u. Degenen, die daar buiten vallen, zijn u toegestaan; dat gij zoekt door middel van wat gij bezit haar behoorlijk te huwen en geen overspel te plegen. En geeft haar een huwelijksgift, tegenover de voordelen, die gij van haar hebt, dit is verplicht; er zal na het vaststellen daarvan geen zonde op u rusten in alles wat gij onderling overeenkomt. Voorzeker, God is Alwetend, Alwijs.
(soera 4, vrouwen zijn bezit)

5. En die hun vleselijke lusten beheersen. 6.
Behalve met hun vrouwen of hetgeen hun rechterhand bezit
, want dan treft hen geen verwijt.
(soera 23, je mag je lusten laten gaan met je vrouwen
en je slaven
(bezit))
49. Dit is een aanmaning. En voor de godvruchtigen zal zeker een voortreffelijke toevlucht zijn. 50. Tuinen der eeuwigheid met de poorten wijd voor hen open; 51. Op tronen rustend zullen zij daarin om overvloedig vruchten en drank roepen. 52.
En bij hen zullen vrouwen zijn, die haar blikken weerhouden, metgezellen van gelijke leeftijd
. 53. Dit is hetgeen u beloofd is voor de Dag des Oordeels. 54. Voorwaar dit is Onze voorziening die nooit uitgeput zal zijn.
(soera 38, mannen krijgen na het eindoordeel in het paradijs allemaal vrouwen. Nu kan het ook zijn dat vrouwen
dus
ook vele mannen zullen krijgen... hoe zit dit? Idem soera's 37:40-48, 44:54, 52:20, 55:56, 55:71-72, 56:36-37)

1. O, profeet, indien gij van de vrouwen
scheidt
, scheidt dan van haar voor de vastgestelde periode en berekent de periode, en vreest God uw Heer. (..) 4. En indien gij twijfelt aangaande diegenen uwer vrouwen, die geen menstruatie meer verwachten, haar (wacht) periode is drie maanden,
hetzelfde geldt ook voor degenen die haar menstruatie nog niet hebben gehad. En de wachtperiode voor de zwangeren duurt tot zij verlost zijn
. En degenen die God vrezen, zal Hij van het nodige voorzien door Zijn gebod.
(soera 65, je mag best scheiden van zwangere vrouwen -- alleen moet je even wachten tot het kind er is! Daarnaast is het geen enkel probleem om te scheiden van kinderen die nog niet eens puberen -- dus kennelijk mag je daar ook al mee trouwen? Dat laatste zou uiteraard kunnen
zonder
dat het huwelijk "geconsumeerd" wordt, maar ik weet niet of dat hier bedoeld wordt)

Ohh, en wijst je trouwens dat je volgens Allah
wel
varkensvlees mag eten:
5. Alle goede dingen zijn u deze dag geoorloofd.
Het voedsel der mensen van het Boek is u geoorloofd
en uw voedsel is hun toegestaan.
(soera 5:5). Het is je geoorloofd om het voedsel van de mensen van het boek te eten, en in dat "boek" (Marcus 7:35) staat:
"Zo verklaarde hij [Jezus] alle spijzen rein."
.

Maar aan de andere kant mag het ook weer
niet
van Allah want dat staat enkele verzen eerder:
". Verboden is u het gestorvene, het bloed en het varkensvlees en al waarover een andere naam dan die van God is aangeroepen;"
(Soera 5:3).

En dan te bedenken dat Allah óók nog eens had gezed dat het allemaal
helder
was in de koran:
2. Een openbaring van de Barmhartige, de Genadevolle. 3. Een Boek waarvan de verzen zijn verklaard als duidelijke verkondiging voor mensen die kennis bezitten.
(soera 41). Maar dat je het bij
twijfel
maar aan de christenen of de joden moest vragen:
En vóór u zonden Wij slechts mannen aan wie Wij een openbaring hadden gezonden - Vraagt degenen, die de Vermaning bezitten, indien je het niet weet.
(Soera 21:7)

Weet je, dankzij de koran wordt het allemaal wel veel interessanter
smile.gif

Blijft altijd leuk, een beetje dollen met Islamieten. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In mijn kerk vanochtend werd als wetslezing Romeinen 12 gelezen, vers 18 viel mij op.

18 Stel, voor zover het in uw macht ligt, alles in het werk om met alle mensen in vrede te leven.

Heb niet alleen je broeders en zusters lief, en respecteer niet alleen hen. Maar heb álle mensen lief en respecteer álle mensen. Ik geloof dat er dan een veel beter gesprek kan komen over moeilijke kwesties. Waar mensen kunnen leren over andere visies en denkwijzen. Laat je eigen arrogantie gaan. Want wie ben jij (en ik natuurlijk
puh2.gif
) om te oordelen of het goed of fout is wat de ander doet. Ik denk oprecht dat we állemaal keihard ons best doen om zo goed mogelijk (al dan niet voor God) te leven. En alleen dat maakt het dat wij elkaar met respect moeten behandelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het feit dat uitgerekend de bliksem in uitgerekend het Christusbeeld sloeg, is inderdaad betekenisvol te noemen. De bliksem staat symbool voor de wederkomst van Christus, want Hij zegt in Matteüs 24:27:

Want zoals de bliksem vanuit het oosten komt en tot in het westen zichtbaar is, zo zal het zijn met de komst van de Mensenzoon.

De bliksem luidt dus overduidelijk de wederkomst van Christus in. Maar er is meer. Want in Lucas 10:18 zegt Christus ook:

Hij zei tegen hen: ‘Ik zag de satan als een bliksemschicht uit de hemel vallen.

De bliksem symboliseert dus ook de overwinning van Christus op Satan. De bliksem sloeg in op Christus, maar Christus bleef geheel ongeschonden. Met andere woorden: Satan wierp zich op Christus, maar Christus bleef onverschrokken stand houden.

Dat Christus stand kon houden, lag aan het feit dat het beeld van gewapend beton was. En ook dit heeft een diepere zin. Beton wordt namelijk gemaakt van op zich niet zulke sterke materialen: cement, water, zand, grind of steenslag. Maar tezamen vormen ze een onverwoestbaar mengsel. Maar wel met behulp van het staal, dat toch ook door het vuur beproefd wordt (vgl. Sirach 31:6) en dus een beeld is van de beproeving door de heilige Geest, waar je enkel maar sterker van wordt.

Er zit echter ook een ernstige waarschuwing in dit gebeuren. Want de bomen om Hem heen werden weer wél vernietigd. Bomen zijn in de Schrift echter symbolen van het leven en daarom zeer belangrijk. Als een boom dus wordt vernietigd, dan wordt dus een belangrijke bron van leven vernietigd. De vernietigde bomen zijn dus het beeld van het Oordeel, waar al het leven dat het vuur van de beproeving niet doorstaat, voorgoed vernietigd zal worden.

Zo is duidelijk te zien dat dit incident niet zomaar toeval was, maar een diepe betekenis heeft. Het laat zien hoe Christus de bekoringen en beproevingen overwint en door de kracht van de heilige Geest alles kan doen wat Hij vermag. Elke aanval van Satan weet hij af te slaan, zodat we ons vol vertrouwen onder zijn hoede kunnen scharen. Maar wee degene die de beproevingen niet doorstaat. Hij zal tezamen met het kwaad vernietigd worden, onder het toeziend oog van Christus.

Er is ook een heidense verklaring, die zegt dat de bliksem insloeg omdat het beeld nu eenmaal heel hoog is en bliksem het graag hogerop zoekt. Maar moge deze heidenen door de bliksem getroffen worden, opdat zij de kracht van Christus ten volle zullen ervaren en eens en voor altijd zullen weten dat de Heer soeverein is en alles in de hand heeft!

knipoog_dicht.gifknipoog_dicht.gif

widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Quote:

Op de universiteit moeten we de studenten taalles geven,hier moet een eenvoudige stelling uit gelegd worden, het is toch een kwestie van goed lezen,en je grijze massa laten werken.

De stelling is zo duidelijk als maar wezen kan.

Sacerdos die vindt dat andere taalles moeten krijgen. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Quote:

[...]

Misschien een leuke one-liner (hoewel ik hem zo geniaal ook weer niet vind), maar een gedenkwaardige post? Op zichzelf genomen misschien wel, maar dat het in een lijn van posts met ononderbouwde one-liners staat maakt hem voor mij meer een post om snel weer te vergeten

Link naar bericht
Deel via andere websites

Deze post vind ik ook wel gedenkwaardig: smile.gif

Quote:

Ik zal later uitgebreider reageren, maar wat jij beschrijft lijkt (in geitewollensokkentermen) meer op het sanguinische temperament: impulsief en vluchtig. Zo iemand heeft veel energie en stort zich ergens vol overgave op, maar vindt het moeilijk om zijn aandacht ergens op te
blijven
richten.

En dan nu het waarom. knipoog_dicht.gif Deze post heeft een hele mooie opbouw in uitleg, men begint met de term die sommige mensen wel eens gehoord hebben, maar het grootste deel van de mensen zal er toch moeite mee hebben het goed uit te leggen. Vervolgens wordt die term met twee trefwoorden weergegeven, om daarna nog een keer in meer bewoordingen uitgelegd te worden. Zo begrijpt iedereen het. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid