Spring naar bijdragen

Naeva

Members
 • Aantal bijdragen

  9979
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Naeva

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

502 profielweergaven
 1. Laat het gaan!

  Wat wil je nu eigenlijk met dit topic, WdG? Je zet een discussiepunt neer terwijl je vervolgens weer alle schijn wekt dat het gewoon wilt vertellen hoe het (volgens jou) zit. Oftewel een monoloog houdt, terwijl het leuke van een forum nu juist de dialoog is.
 2. Agressieve Jezus?

 3. Agressieve Jezus?

  Je kunt agressie op verschillende maniere definiëren, afhankelijk van de context. In het dagelijks taalgebruik heeft agressie betrekking op het handelen dat schade aan iets of iemand toebrengt. In de psychoanalyse is agressie een bredere term die betrekking heeft op gevoel, emotie, persoonlijkheid, etc etc. De vraag is: wat wil je weten, waar wil je het over hebben? Of het agressieve gedrag (in de definitie van het dagelijks taalgebruik) betekent dat jij ook agressief mag handelen? Of dat agressie (in de psychoanalytische betekenis) bij Jezus aanwezig was en daardoor ook een onderdeel van een gezonde menselijke psyche is? In hoeverre heeft dit te maken met vragen over jouw eigen agressiviteit, waar ik in andere topics iets over heb opgevangen? Wil je iets over jezelf weten?
 4. De teloorgang van een mooi forum

  Sorry, ik zie nu dat ik helemaal niet op je antwoord heb gereageerd. In elk geval, wat je schrijft is 100% herkenbaar. Hopelijk zien we je toch nog eens terug zodra de boel weer wat beter op de rit staat (daar hoop ik eigenlijk nog steeds op).
 5. CTMU

  Ik zag iemand een tijdje terug iets posten over ene Chris Langan. Kende ik niet, dus heb even gegoogled. Zodoende kwam ik bij de "CTMU". Oftewel het cognitief-theoretisch model van het universum. Is iemand hier bekend mee? Zo ja, wat vind je ervan? Slaat het werkelijk ergens op of is het gehyped? Wat spreekt je aan of juist helemaal niet? Ik heb na wat leeswerk niet de illusie dat ik heel veel van de theorie kan begrijpen, omdat er allerlei wiskundige- en natuurkundige concepten aan ten grondslag liggen. Maar een aantal conclusies klinken voor mij echter toch heel logisch, vandaar wel wat interesse.
 6. Agressieve Jezus?

  Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen woede en agressie. Woede is een emotie, agressie een daad.
 7. Maak van je huis een huis van gebed!

  Je reageert op iets dat ik niet zeg, daardoor vind ik het lastig om op je vraag in te gaan. Ik zeg bijvoorbeeld nergens dat bidden geen resultaat zou geven. Of dat je je problemen niet bij God neer zou mogen leggen.
 8. Agressieve Jezus?

  Vanwaar deze vraag? Als je gelooft dat Jezus God is en je het oude testament gelezen hebt, dan kan het toch geen verrassing zijn dat Hij boos kan worden en zo af en toe de bezem door het zooitje ongeregeld heen haalt? Wat bedoel je Lobke?
 9. Hallo Iedereen

  Welkom!
 10. Maak van je huis een huis van gebed!

  De focus van het gebed is in mijn ogen niet de wens en het resultaat daarvan. De focus van het gebed is de verbinding aangaan met God. Daarom heb ik moeite met deze vraag, die een soort resultaatgericht bidden impliceert.
 11. Laat het gaan!

  Ik vind dit een bijzondere vraag omdat je inzoomt op een verband in de tekst wat er volgens mij niet direct zo ligt. Dit bijbelgedeelte gaat in de essentie volgens mij niet over de smaak van het water of over ziektes of het directe verband daartussen. Ik lees hier een samenvatting van een wonderlijke gebeurtenis en daaraan gekoppeld - maar de gebeurtenis overstijgend - een openbaring van God aan zijn volk: vertrouw op mij en Ik zorg voor je. Daarnaast, los van de tekst maar inhakend op het onderwerp dat je eigenlijk aandraagt: jup, bitterheid is inderdaad niet goed en kan je (geestelijk) leven behoorlijk verstoren.
 12. crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht

  Wat fijn dat je hier reageert Joost, ik had je geloof ik in een ander topic al voorbij zien flitsen. Ben benieuwd hoe het tegenwoordig met je gaat!
 13. Anticonceptie

  Hoe oud ben je? Ik ben niet tegen anticonceptie en mijn geloof geeft daar ook niet direct reden toe. Anders hadden we nu minstens 7 kinderen gehad ipv 3, denk ik en ik heb nog best wat vruchtbare jaren te gaan. Volgende vraag is welke anticonceptie. Ik denk dat je daar echt je eigen afwegingen in moet maken. Ik weet dat de pil over het algemeen wel geaccepteerd is, voor mij was dat een no go.
 14. Geloofsverhaal

  Grapje hoor, vragen staat vrij. Ik denk even na over een antwoord.
 15. Geloofsverhaal

  Is dat een vraag aan mij? Zo ja, kun je hem iets concreter maken?
×