Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Naeva

Members
 • Aantal bijdragen

  9878
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Naeva

 • Rang
  CrediShark

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

357 profielweergaven
 1. Die tekst voel ik juist weer wat minder aan, maar misschien o.a. omdat ik geen man ben?
 2. In deze context vind ik Marcus 6:34 betekenisvol. Jezus zag een grote groep mensen en voelde medelijden met hen omdat ze leken op schapen zonder herder. Dan begint hij hen dingen te leren en daarna volgt het teken van de broden. Dat medelijden wordt nog mooier verwoord in de NBG en Statenvertaling als 'met ontferming bewogen'. Jezus laat zich zowel innerlijk als uiterlijk in beweging brengen.
 3. Het bijbelgedeelte wat je aanhaalt vertelt in mijn ogen vooral iets over de ontrouw en de onstandvastigheid van het volk van God, afgezet tegen de liefde en standvastigheid van God. Heel duidelijk geschetst door de dichter in termen van relaties zoals we die tussen mensen kennen. Maar wat zegt het nu daadwerkelijk over de beleving van God? Weinig. Of niks.
 4. Nee, dat kan volgens mij niet.
 5. Ja. Huishouden is echt een energie sucker voor ons. Er komt geen einde aan. Ook zonder robotstofzuiger blijft er nog genoeg te doen over, maar het scheelt aanzienlijk. En ja, kan 'm via telefoon en tablet aanzetten en kijken wat ie gedaan heeft Nee, van de Sint natuurlijk Rijke kinderen... voor hun gevoel wel, denk ik. Maar ze zijn 7, 5 en 3.
 6. Ís dat zo of ervaren wij dat zo?
 7. Ikke wel! Een robotstofzuiger Mijn leven is compleet.
 8. En, hebben jullie nog iets gekregen van de Sint?
 9. Ik begrijp niet helemaal wat je zegt. Wat bedoel je met 'dan komt de omnipotentie van God nog meer tot z'n recht?
 10. Bedoel je daarmee dat God ons bewust gevangen zou zetten om te zorgen dat we bij Hem verlossing zouden zoeken? Ik krijg daar een Stockholm syndroom-gevoel bij, maar misschien bedoel je het anders?
 11. Die kijken niet zozeer na de bevalling uit maar naar de verlossing van de zwangerschap en het wachten. Hoewel ik mijn bevallingen niet had willen missen. Naast (of juist vanwege?) de pijn & aanverwante zaken is het een van de meest intense en intieme ervaringen die je kunt hebben. Maar eerlijk is eerlijk: als er geen kind van kwam... mwah.
 12. Heeft in die 25 jaar niemand je vertelt dat de bijbel niets vindt of denkt, om de eenvoudige reden dat het een boek is en geen persoon?
 13. "Bij ons" zijn de kerkdiensten en de activiteiten die daarnaast worden gedaan heel talig. Gericht op begrip, verwoorden, praten. Andere, meer ervaringsgerichte vormen (o.a. rituelen, gestructureerd gebed, beeld) zijn bij ons niet - of in typisch geprotestantiseerde vorm - aanwezig. Helaas.
 14. Ik geloof inderdaad niet dat God apathisch is. Het is juist de bewogenheid die God betekenisvol maakt.
 15. Even (te) kort, zo sinterklaas vieren: Woede heeft (net als angst) te maken met gevoel van dreiging, is een reactie bij (de illusie van) controle. Verdriet is een reactie op verlies (in brede zin), accepteren van een waarheid waar je geen controle over hebt.